8 Közelgő Esemény

Rendezés

Kortárs német nyelvű irodalom magyar fordításban: kiállításmegnyitó és beszélgetés

Seress Rezső-emlékest Fesztbaum Béla Jászai Mari-díjas színész és a Kék Duna Szalonzenekar előadása. A produkció a Társaskör felkérésére született meg.

ELŐADÁS FELNŐTTEKNEK ORSZÁGOS BEMUTATÓ! Az Orlai Produkciós Iroda vendégelőadása Szabó Kimmel Tamás a Színház- és Filmművészeti Egyetemen zenés színész szakon végzett. Az egyetem után játszott Szolnokon, Kaposváron és a József Attila Színházban, és számos komoly filmes szerep megtalálta. 2008 és 2013 között a Nemzeti Színház tagja volt, ahol eljátszhatta – többek között – a Hamlet címszerepét is. A Nemzeti Színházban töltött évek után az Orlai Produkciós Iroda virtuális, majd valóságos társulatának tagja lett, s a Vaskakas közönsége olyan orlais sikerprodukciókban láthatta Győrben, mint a Római vakáció, a Bagoly és Cica, a Száll a kakukk fészkére, a Pesti barokk vagy a Dühöngő ifjúság. Most egykori mestere, osztályvezető tanára, Novák Eszter rendezésében önálló zenés esttel áll a közönség elé, hogy – élőzenei kísérettel – minél többet megmutasson abból a gazdag szakmai és élettapasztalatból, amit a diplomaszerzése óta eltelt tíz évben a pályán összegyűjtött. Szereplő: Szabó Kimmel Tamás

St.Martin a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett, eMeRTon- díjas előadóművész, zeneszerző. Felesége, Szentmártoni Ildikó művészettörténész, ásvány ékszerkészítő, a kövek és az egyedi tervezésű ékszerkészítés szakértője. Fiuk Szentmártoni Norman, musicalénekes, aki 2011 óta Európa – szerte turnézik a Szépség és Szörnyeteg című előadással, melyben hatalmas sikerrel játszik főszerepet, ezennel német nyelven! A családi előadás egy tematika köré van felépítve, a színek világába kalauzolja el a hallgatót. A szivárvány hét színét választva Ildikó mesél a harmonizáló ásványok, színek, ékszerek jelentéséről, művelődéstörténeti szerepükről. A zenét is egy kicsit más kontextusba helyezik. St. Martin játszik piros dalt, és sötétkéket, Norman énekel lilát és  narancssárgát. Minden színnek párt találtak a zene világából. 7 szín, 8 dallal ( néha többel), sok mesével, történettel!

  A Bálint-nap az elmúlt évek során, főleg a fiatalok körében vált népszerű ünneppé, melyhez magyar néphagyományok is kapcsolódnak. Győr-Moson-Sopron megye versmondói részére kínálunk lehetőséget azzal a céllal, hogy a szerelmes versek és a magyar népköltészet nyilvánosságot kapjon.  

Természetfotók kulisszatitkai a világ körül Mi történt a piros Zsigulis sráccal, aki közel tíz éve, „a láthatatlan madárfotós” néven vált ismertté a Spektrum tévécsatornán? Aki kíváncsi, miként lett egy pusztaszeri „problémás” diákból a világ legsikeresebb természetfotósa, ne mulassza el ezt a szórakoztató előadást. Alkotásaival Bence az összes földrészt meghódította, és minden természetfotós számára feltette kis hazánkat a világ térképére. Legeredményesebb versenyzőként első helyen áll a BBC fotós pályázat összes ranglistáján, továbbá ő az egyetlen, aki az ifjúsági és a felnőtt mezőnyben is megkapta a természetfotósok Oszkárjaként számon tartott díjat. Az előadás kivételes lehetőséget kínál arra, hogy a közönség személyesen is megismerkedjen ezzel a végtelenül rokonszenves fiatalemberrel, és elképesztő akciófotóin keresztül rácsodálkozzon hazánk páratlanul gazdag vadvilágára. Előadásai egy modern kivitelezésű, hatalmas, ingyenes, kültéri kiállítássorozatra épülnek, amelyet 2019-ban nyolc hazai városban csodálhat meg a nagyérdemű. Humoros történetei tanulságos, egyben vidám élményt nyújtanak az egész családnak.