10 Közelgő Esemény

Sort by

Lehetőség nyílik a korongolt mázas edények készítésére, mintázására.

Immár harmadik alkalommal ülnek össze a Rómer Ház pincéjében a könyveket szerető emberek, hogy megosszák egymással tapasztalataikat, véleményüket. A havi rendszerességgel találkozó csapat havonta 1-2 közösen kiválsztott könyvet elolvas, és ezeket a következő alkalomkor boncolgatja. Illetve egyéb könyvekhez kapcsolódó témákat is érintünk a kötetlen beszélgetések során. Folyamatos becsatlakozási lehetőség van a foglalkozásokra. A január 25-i alkalomra Babits Mihály: A gólyakalifa című művét és/vagy Háy János: A bogyósgyümölcskertész fia című könyvet olvassuk. Ezek közül javasolt legalább az egyik könyv elolvasása, amit majd ezen a téli csütörtök estén forralt bor és forró csoki mellett kitárgyalunk. Illetve kisorsoljuk a következő hónap könyveit, amit aztán február utolsó csütörtökén veszünk górcső alá. Az esemény nyitott, azonban regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékodat a romer.konyvklub@gmail.com e-mail címre jelezd felénk. A programra bárki becsatlakozhat, nemtől és kortól függetlenül, 15 fő erejéig. A részvétel ingyenes!

A GOTO parancs a korai BASIC programozási nyelvből származik. Jelentése: folytasd a program futtatását a GOTO parancs után írt számtól, avagy ugorj ehhez a sorhoz. Emellett van egy másik jelentése is: invitálás egy kis időutazásra, “”ugrás”” egy olyan korba amikor a számítógépeknek (és a rajtuk futott játékoknak) még lelkük volt. Amikor egy programozó egyben grafikus és zenész is volt és olyan játékokat készített, mint egy Super Mario, Turrican vagy a Commando. Ez az a kor ahol a barátokra még nem Facebookon vagy más közösségi felületen írtunk rá, ha velük akartunk lógni hanem elmentünk a házuk elé és kaputelefonon hívtuk, hogy felmehetünk-e Amigázni vagy inkább elmegyünk egy dohányfüstben álló játékterembe Street Fighterezni. Persze, ha mázlisták voltunk és a faterunk tudott hozni egy osztrák-magyar határon álló vámraktárból egy lefoglalt Atari 2600 klónt akkor már mi voltunk a legnagyobb királyok az osztályban… Sokunk gyermekkorát meghatározták ezek a gépek és történetek ezért úgy gondoltuk a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum támogatásával, hogy itt az ideje Győrben is szentelni egy napot ennek a korszaknak és megmutatni, milyen volt fiatalnak lenni a 80-as, 90-es években.

Műhelyfoglalkozás a Magyar Kultúra Hetének keretén belül

Csoportunkba papírhajtogatást kedvelő felnőtteket, középiskolásokat várunk

„Aki érezte már egyszer is az ázó fűzfavessző illatát, abban örökké él a vágy, hogy kosarat kössön belőle.” Kezdők és haladók is elmélyedhetnek a kosárfonás rejtelmes világában. 14 éves kortól várjuk a jelentkezőket. Vezetik: Judák Ambrus kosárfonó mester, Pokorádi Ágnes kosárfonó, Takács László kosárfonó Anyagköltség (1.500 Ft/kg) Előzetes jelentkezés szükséges!

Foglalkozásvezető: Simon Mária gyöngyékszer készítő Anyagszükséglet (mindenki maga vásárolja meg): 16 db csiszolt gyöngy 4mm (a szár kialakításához rá kell még számolni néhány darabot) 36 db swarovski 4mm bicone 1 db swarovski navette 15*7mm 11/0 kásagyöngy 0,20 mm damil 10-es méretű tű Kétszálas szembefűzéses technikával készül. Előzetes jelentkezés szükséges az alábbi elérhetőségek egyikén.