Richter János hangversenybérlet

Műsor:

 1. Wagner: Siegfried – Idill, WWV 103
 2. M. von Weber: F-dúr fagottverseny, op. 75
 3. Schumann: III. (Esz-dúr) „Rajnai” szimfónia, op. 97

Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Bogányi Tibor

Közreműködik: Bogányi Bence – fagott

Ezen a napon a táncé a főszerep. Az idei gála programjában a nézők különböző táncstílusokat és tánctechnikákat láthatnak a tánc- és képzőművészeti iskola növendékeinek és neves vendégművészek előadásában. Jegyek a helyszínen és az iskola gazdasági irodájában vásárolhatók.

A szórakoztató városismereti vetélkedő a 6–7. osztályos diákokat szólítja meg. Célja, hogy megismerjék, megszeressék, megbecsüljék a várost, büszkeségnek érezzék, hogy győriek lehetnek. A csapatok belvárosi helyszíneket keresnek fel menetlevél segítségével, majd önállóan, izgalmas feladatokat kell megoldaniuk.

 1. döntőjéhez érkezik az Oviolimpia, mely idén is nagyszerű hangulatú, játékos csapatversennyel és egyéni erőpróbákkal várja a legügyesebb győri ovisokat.

Varga Tibor hangversenybérlet

Műsor:

 1. van Beethoven: Prometheusz – nyitány, op. 43
 2. A. Mozart: Esz-dúr zongoraverseny No. 22, KV 482
 3. Haydn: D-dúr „Óra” szimfónia, No. 101, Hob I:101

Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Berkes Kálmán

Közreműködik: Hauser Adrienne – zongora

A Vaskakas Bábszínház immár 13. alkalommal rendezi meg a háromszoros kiváló minősítésű Győrkőcfesztivált.

Az Apátsági Orgonahangverseny-sorozat keretében hazánk legkiemelkedőbb orgonistái szólaltatják meg a pannonhalmi bazilika negyvenegy regiszteres koncertorgonáját. Közreműködik: Kosóczki Tamás orgonaművész

Egész napos családi program:

Kézműves foglalkozás, látványetetések, TapiZoo, Nyuszi Város, húsvéti ajándékgyűjtés: tojásvadászat, nyuszifutam és sok más színes tavaszi program

Népszerű húsvéti orgonaművek

A városi keresztút a Nagyboldogasszony-székesegyháztól indul Veres András megyés püspök vezetésével.

A tavaszköszöntő húsvéti vásárban egyedi kézműves termékek, gyönyörű ajándékötletek, különleges finomságok széles választéka várja a látogatókat. Kézzel festett tojások, díszek, kerámiatermékek, kézműves szappanok és sok más érdekes portéka sorakozik fel az Arany János utcai vásár kézműves pavilonjaiban.

 

Ez a mostani időszak azon túl, hogy mindenki igyekszik vigyázni magára és a körülötte lévőkre, az összefogásról is szól. Az előadóművészek váltak elsőként munkanélkülivé egy időre, ami súlyos bevételkiesést eredményez náluk ki tudja meddig. Ráadásul Besenyő Pista bácsi védett korban van, még az utcára sem mehet ki, nemhogy dolgozni a kőolaj finomítóba, amíg nincs fellépés.

Kérünk Benneteket, hogy amennyiben nem jelent számotokra a néhány ezer Ft-os jegyek ára nagy bevétel kiesést, támogassátok Andrást azzal, hogy nem kéritek vissza a jegyek árát, és az új időpontban együtt élvezzük Veletek a vidám perceket.
A jegyek átruházhatóak másra, így ha már valaki esetleg most tudja, hogy alkalmatlan az új időpont, át lehet adni másnak.
Végső esetben, akinek a fentiek nagy terhet jelentenek a jegyvasarlas@laarandras.hu címen tudja jelezni, hogy szeretné kérni, hogy utaljuk vissza a jegy árát. Fontos, hogy a levélhez szükséges mellékelni a számlát is.

Köszönjük szépen a megértéseteket!

Hogy ne maradjanak vaskakasos élmények nélkül, minden vasárnap 11 órakor elérhetővé tesszük egy-egy előadásunk felvételét az Önök számára.

Kövessenek minket hivatalos Youtube csatornánkon: https://www.youtube.com/channel/UCAILH7hdpL3XzRgoMWhZuzA?sub_confirmation=1

Münchausen báró, a híres utazó, gyorsan belopta magát a szívünkbe, ismert és elismert lett az egész világon. Olyan kalandokon ment keresztül, amilyeneken még senki más: beutazta az egész világot, sőt, még a világűrt is, találkozott a holdbéli emberekkel, akik le tudják venni a fejüket, és anélkül tudnak járni-kelni a világűr sötétségében. A csatákból is kivette a részét táltos paripájával, és olyan kalandokba keveredett, hogy más biztosan ott hagyja a fogát. Fogságba is esett, ahonnan ügyesen meg is szabadult. Járt a sajtszigeten, sőt, egy olyan ágyúval is volt dolga, mely 1100 font súlyú golyót tudott kilőni. Szóval Münchausen báró csodálatos ember volt. Sok-sok kalandot élt át, melyeket barátainak, borozgatás mellett mesélt el – olyan meggyőzően, hogy egyik-másik kalandról még az is elképzelhető, hogy igaz volt.

Gottfried August Bürger regényét színpadra alkalmazta: Biserka Kolevska
Díszlet, jelmez: Svila Velichkova
Mozgás: Fejes Kitty
Zeneszerző: Nelko Kolarov
Rendező: Biserka Kolevska

Játsszák: Bora Levente, Főglein Fruzsina, Gergely Rozália, Horváth Márk, Kovács Domokos, Markó-Valentyik Anna, Nagy Petra, Rab Viki, Ragán Edit, Szúkenyik Tamás, Vitányi-Juhász István

Bemutató: Bemutató: 2017. november 5.

Nyitókép: Orosz Sándor
Előadás felvétel: Kollár István

Az 1967-ben megnyitott állatkert jelentős változásokon ment keresztül az elmúlt évtizedekben. Jelenleg több mint 100 állatfaj 700 egyedét mutatja be az eredeti élőhelyükhöz hasonló, nagy kifutóterületeken. Látványetetések, állatbemutatók, különleges állatfajok, egész évben folyamatos rendezvények, kiállítások várják az idelátogatókat.

A 2012-ben útjára indult „The Voices!” koncertsorozat otthona, Győr városa napjainkra az új operasztár nemzedék egyik legismertebb európai, nyári koncert helyszíne lett. A meghívott fiatal opera sztárok többek között London, Milánó, Bécs, Los Angeles, New York és Párizs legjelentősebb operaházainak és koncerttermeinek ünnepelt művészei. A produkció a tekintélyes Operalia - Opera Világverseny csapatával alakított ki együttműködést. Az „Opera Királya”, Plácido Domingo 1993-ban, Párizsban azért hozta létre a versenyt, hogy felfedezze napjaink legjobb fiatal énekeseit.

Esőnap: augusztus 16.

A jegyvisszaváltással kapcsolatban figyeljék a helyszín web-, vagy facebook-oldalát!

 

Dart - Varga Kinga: Alpha

Platón barlang hasonlata adta előadásunk indító gondolatát, ami jelenünkben különlegesen aktuális. Mikor elmosódik a határ a virtuális és valóságos világ között, igaznak mutatkoznak a látszatok…mi menthet meg minket a lebegéstől?
Alphának lenni az életben, emberként és generációként.
Alpha olyan akár egy ritka „gyöngy”, ősi ereje, újító szellemisége viszi előre a körülötte lévők életét.

Platón barlang hasonlata adta előadásunk indító gondolatát, ami jelenünkben különlegesen aktuális. Mikor elmosódik a határ a virtuális és valóságos világ között, igaznak mutatkoznak a látszatok…mi menthet meg minket a lebegéstől?
Alphának lenni az életben, emberként és generációként.
Alpha olyan akár egy ritka „gyöngy”, ősi ereje, újító szellemisége viszi előre a körülötte lévők életét.

Mádi Laci: Térfalók

Az ember életét, mint a bolygón élő minden életformáét, a növekedés-gyarapodás-fejlődés igéje hajtja. Ennek a folyamatnak egyértelmű elszenvedője az őt körbefogó tér, amelyet folyamatos hódítás árán saját uralma, szükségei alá rendel. Az elfoglalt terület készleteit felélve újabb és újabb helyet keres, amelyeket saját fenntartása érdekében birtokolhat. Életünk minden területén ez a fajta viselkedés figyelhető meg, folyamatos bővülés, osztódás, kiterjesztés. Többet jobbat, nagyobbat, szerethetőbbet vágyunk. Ez a fajta emberi térhódítás ihlette a művet.

A jegyvisszaváltással kapcsolatban figyeljék a helyszín web-, vagy facebook-oldalát!

 

Várnagy Kristóf: Test est

A Test est négy nagyobb téma köré rendeződik. Ezek, az alázat, emberség, intimitás, és reprezentáció. Az alázat, és emberség fontos attribútumai a kreációs folyamatnak, ami igyekszik részrehajlás nélkül, elfogulatlanul az önreflexió terében mozogni. Míg az intimitás mezején való létezés gyakorlása azért elengedhetetlen, hogy szabadon, szégyenérzet, félelem, vagy önös szándék nélkül engedhessük magunkat látni. Az előadás pedig a reprezentáció.

Egyed Bea: The Dark Night Of The Soul

...Mit kezd egy művész saját sötét éjszakájának megtapasztalása alatt önmagával, a művészetével? Kinek kell megfelelni, hogy elismerjenek? Miért olyan fontos az elismerés és kitől számít? Milyen -tetten érhető- elemeket kell tartalmaznia jelenleg egy kortárstánc előadásnak, ahhoz hogy aktuális és érvényes legyen? Mit lehet kezdeni a sikerrel vagy a sikertelenséggel?...

A jegyvisszaváltással kapcsolatban figyeljék a helyszín web-, vagy facebook-oldalát!

 

Mészáros Máté: A távolság mechanikája 

Mészáros Máté A távolság mechanikája című előadásában a statikus és dinamikus testek térben való elhelyezése és mozgatása, az összeillő és össze nem illő rendszerek egy térbe zsúfolása, valamint a testek között keletkező távolság vizsgálata kerül a középpontba. E problémakör érzékeltetésére a koreográfus eszköze a megfelelő mozdulat megtalálása,  azaz az absztrakció fizikai testre való lefordítása...

Rózsavölgyi Zsuzsa: A Sárkány Kertje

Az előadás a racionalitás és az antropocentrizmus dekonstrukcióján keresztül egy embertelenített mozgásformák töredezett anarchitektúráját alkotja meg, amely folyamatosan tovább lendül szokatlan és idegen megnyilvánulások felé. Felgyorsuló rizomatikus kúszónövény-mozgások simulnak hozzá a testtől elidegenedő protézisekhez, miközben a poszthumán valóság káoszában arctalan lények bukkannak fel. A félelem azonban nem bezáródáshoz vagy elutasításhoz vezet, hanem egy megnyíláshoz, az emberi test mozgásának radikális plaszticitásának szenvedélyes színreviteléhez.

A jegyvisszaváltással kapcsolatban figyeljék a helyszín web-, vagy facebook-oldalát!

 

Jobbágy Bernadett - Antal Attila - Pál Dániel: Akkor majd a gólya

Táncszínházi előadás a gyermektelenséggel való szembenézésről - férfi nézőpontból. 50 perc hiányról, gyászról és a külvilágról, ami mindezt körül veszi. Mi történik, ha nem születik meg az a gyermek, akit vártál? Ha hiába próbálkoztok éveken keresztül, a legjobb orvosok is csak a vállukat vonogatják? Hogyan válsz termékeny és teremtő életté, ha nem lehetsz apa? Vagy nem úgy, ahogy elképzelted? Az előadás férfiakkal készült interjúk és a társulat mozgásasszociációi alapján született meg.

Cuhorka Emese - Molnár Csaba: Mestermunka

“Mozgó képeslapok a folyamatos tenni-hatni akarás vágtájáról.
Saját felöltöztetett és meztelen testünk tudatos és tudattalan demonstrációk felülete. Egy egész életünk során készülő mestermunka, melyet saját kultúránk, és az ahhoz való viszonyunk, kérdéseink, válaszaink formálnak.

“Mozgó képeslapok a folyamatos tenni-hatni akarás vágtájáról.
Saját felöltöztetett és meztelen testünk tudatos és tudattalan demonstrációk felülete. Egy egész életünk során készülő mestermunka, melyet saját kultúránk, és az ahhoz való viszonyunk, kérdéseink, válaszaink formálnak..."

A jegyvisszaváltással kapcsolatban figyeljék a helyszín web-, vagy facebook-oldalát!

 

Műsor:

Válogatás L. Grossi da Viadana, M-A. Charpentier, J. von Eybler, J. Brahms, H. Purcell műveiből
W. A. Mozart: Koronázási mise, KV 317

Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Manolo Cagnin
Közreműködik:
Wiener Sängerknaben
Chorus Viennensis

A jegyvisszaváltással kapcsolatban figyeljék a helyszín web-, vagy facebook-oldalát!

 

Dmitry Masleev zongoraestje

Műsor:

G. Fauré: Noktürnök - No.1, No. 8, No. 11
C. Debussy: Pour le Piano (Prelude – Sarabande - Toccata)
Ny. J. Mjaszkovszkij: II. (fisz-moll) szonáta, op. 13
P. I. Csajkovszkij: Diótörő -szvit (Pletnev átirata)
M. I. Glinka: Búcsú Szentpétervártól - A pacsirta (Balakirev átirata)
E. Grieg: Peer Gynt - szvit (Ginsburg átirata)

Közreműködik: Dmitry Masleev - zongora

A tavalyi szezonban óriási sikerrel mutatkozott be a győri és a budapesti közönségnek a nemzetközi hangversenyélet új sztárja, a 2015-ös moszkvai Csajkovszkij-verseny győztese, Dmitry Masleev. Az orosz zongoraiskola legjobb hagyományait képviselő fiatal művész a legnagyobb kritikai- és közönségsikerrel szerepel a világ legjelentősebb koncerttermeiben: a recenziók tévedhetetlen technikáját és játékának mély kifejezőerejét egyaránt felsőfokon méltatják. Ezúttal egy szólóest keretében lép a Richter Terem közönsége elé, melynek műsorát Fauré és Debussy finom muzsikájával kezdi, majd az orosz romantika képviselőinek sokszínű, változatos karakterű darabjaival folytatja. Az estet Grieg méltán népszerű Peer Gynt-szvitjének virtuóz zongoraátirata zárja.

A jegyvisszaváltással kapcsolatban figyeljék a helyszín web-, vagy facebook-oldalát!

Műsor:

Bartók B.: Szonáta két zongorára és ütőhangszerekre, BB 115 / Sz. 110
Reneszánsz táncok
V. Ewald: I. (b-moll) kvintett, op. 5

Közreműködnek a Győri Filharmonikus Zenekar művészei.
Művészeti vezető: Berkes Kálmán

Két izgalmas hangszerelésű kamarazenemű, közötte hangulatos táncmuzsika: izgalmas műsort kínál a Flesch Károly-bérlet az Egyetemi Hangversenyteremben rendezett hangversenye. A koncertet a 20. század zenéjének, egyben Bartók Béla életművének egyik legfontosabb darabja, a bázeli megrendelésre 1937-ben komponált, különleges hangszeres apparátusra szánt két zongora-ütős szonáta indítja. A táncmuzsika nagy divatját a reneszánsz korszaka hozta el: a zenekar művészei egy színes csokorra valót nyújtanak át a 15–16. század finom, ugyanakkor energikus muzsikájából. A hangverseny záró száma az orosz romantika elsősorban fúvósötöseiről híres zeneszerzője, Viktor Ewald 1902-ben készült, egy évtizeddel később átdolgozott I. b-moll rézfúvósötöse lesz. Az előadók a Győri Filharmonikus Zenekar művészei, a művészeti vezető Berkes Kálmán.

A jegyvisszaváltással kapcsolatban figyeljék a helyszín web-, vagy facebook-oldalát!

Az amerikai zene történetének rendkívül érdekes leágazása az úgynevezett szimfonikus jazz irányzata: olyan zenekari kompozíciókról van itt szó, melyekben rendre felbukkannak jazzes elemek, könnyed ritmusok, ízes harmóniák. A Győri Filharmonikus Zenekar előadásában a zsáner két meghatározó mesterének egy-egy műve hangzik el: először Párizsba látogatunk, a Fény Városát George Gershwin világsikerű darabjának tükrében szemlélve. A zeneszerzőként, karmesterként, zongoristaként és a klasszikus zene felülmúlhatatlan hatású népszerűsítőjeként egyaránt világhírű Leonard Bernstein életművét ezúttal 1944-ben bemutatott nagysikerű musicalje, A városban három dinamikus táncepizódja képviseli. Jóllehet Dohnányi egyik legtöbbet játszott alkotása az 1924-ben bemutatott Ruralia Hungarica magyar népdalok szellemes feldolgozása, a kapcsolat az Újvilággal itt is felfedezhető: a 2. világháború után emigrációba kényszerült mester Amerikában élt 1960-ban bekövetkezett haláláig. A 17:18 bérlet harmadik koncertjét Berkes Kálmán dirigálja, a házigazda dr. Szabó Balázs zenetörténész lesz.

Az esemény rendezője, a Győri Filharmonikus Zenekar március 11-én felvette a kapcsolatot a jogtulajdonosokkal, tájékoztatta őket a kialakult helyzetről, és tárgyalásokat kezdtek az esemény későbbi pótlásáról. Az új időpontot később határozzák meg. A megváltott jegyek és bérletek érvényesek lesznek az új időpontra. A jegyek esetleges visszaváltásáról A Győri Filharmonikus Zenekar később ad tájékoztatást, szíveskedjenek követni a web- és facebook-oldalunkat!

 

Miloš Forman: Amadeus

A 8 Oscar-díjat nyert film élő zenekari kísérettel, eredeti szöveggel, magyar felirattal, két részben.

Zeneszerző: Wolfgang Amadeus Mozart

Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Jessica Cottis

Különleges művészi élményt kínáló estére várja a zene- és filmbarátokat a Győri Filharmonikus Zenekar a Győri Városi Egyetemi Csarnokba. A filmtörténet egyik legjobb, de mindenképpen legnagyobb hatású zenei filmje, generációk Mozart-képét alapvetően átformáló alkotása az 1984-ben Peter Schaffer színdarabja nyomán készült, Miloš Forman által rendezett, nyolc Oscar-díjat nyert Amadeus. A Mozart és riválisa, Salieri alakját középpontba állító dráma a zseni és a tehetség viszonyát taglalja – a zenetörténeti tényekkel ugyan kissé szabadon bánva, ám tagadhatatlanul szórakoztatóan és elgondolkodtatóan. A filmet ezúttal eredeti nyelven, magyar felirattal, ám élő zenekari kísérettel tekinthetik meg az érdeklődők: a Győri Filharmonikusokat Jessica Cottis dirigálja.

Az előadásra váltott jegyeket természetesen visszatérítjük, a visszaváltás időpontjairól hamarosan értesítjük Önöket, figyeljék a helyszín web-, vagy facebook-oldalát!

 

„Vuk lesz a neve, mint öregapjának, ki első volt a nemzetségben. Vuk, ami annyit jelent, hogy minden rókának félre kell állni az útból, ha vadászatra indul.”
A Vaskakas Bábszínház grandiózus látványvilágú nagyszínpadi előadása Fekete István népszerű regénye alapján. Megható történet egy különleges kisróka felnőtté válásáról, aki a rögös utat bejárva a Simabőrű Ember méltó ellenfele lesz.

A megváltott jegyek kérdésében a külsős szervezőkkel felvettük a kapcsolatot, a végeredményről tájékoztatjuk Önöket, figyeljék a helyszín web-, vagy facebook-oldalát!

 

 

A Veres1 Színház vendégjátéka

New York város alpolgármestere tízéves házassági évfordulója alkalmából baráti vacsorát rendez. A vendégségbe érkező elegáns házaspárok estéjét azonban jelentősen megnehezíti, hogy az ünnepeltek eltűntek, a személyzet házon kívül van, a vacsora sehol, az emeleten pedig lövések dördülnek...

Az előadásra váltott jegyeket természetesen visszatérítjük, a visszaváltás időpontjairól hamarosan értesítjük Önöket, figyeljék a helyszín web-, vagy facebook-oldalát!

 

A sárkányölő hősökről szóló mesék népmesekincsünk legősibb rétegéhez tartoznak. Azokról az időkről adnak hírt, amikor a szerencsét próbálni induló vitézek nemcsak mágikus képességekkel rendelkeztek, hanem ismerték annak módját is, hogyan kerülhetnek kapcsolatba a táltosokkal, a tanácsot adó öregasszonyokkal és az ősz öregemberekkel, akiktől mindig segítséget kaptak küldetésük teljesítéséhez...

Az előadásra váltott jegyeket természetesen visszatérítjük, a visszaváltás időpontjairól hamarosan értesítjük Önöket, figyeljék a helyszín web-, vagy facebook-oldalát!

 

„Hogy ki is Pom Pom? Nem ismeritek? Ó, igazán senki sem ismeri, mert hol ilyen, hol olyan! Bámulatosan tudja változtatni az alakját! Ha akarja, olyan, mint a szőrpamacs vagy paróka vagy egyujjas, kifordított bundakesztyű vagy szobafestő pemzli, vagy papucs orrán pamutbojt, vagy szőrsapka.”
Picur, a kisiskolás lány lázas betegen fekszik otthon. Pom Pom, a barátja meglátogatja és történetfarigcsálással, azaz mindenféle izgalmas mese kitalálásával ütik el az időt...

Az előadásra váltott jegyeket természetesen visszatérítjük, a visszaváltás időpontjairól hamarosan értesítjük Önöket, figyeljék a helyszín web-, vagy facebook-oldalát!

 

A sűrű erdő közepén élő életigenlő malac, Ildikó és cseppet sem életigenlő barátja, Sándor, a varjú építkezésre adják fejüket. Először nádból, aztán fából, végül téglából építenek ideális malaclakot a gonosz farkas, Imre ellen. Imre persze igyekszik túljárni a kisállatok eszén, s nem restelli farkastestvéreit is csatasorba állítani, de a „többet ésszel, mint erővel” örök igazsága a mese végén ezúttal is érvényre jut.

Az előadásra váltott jegyeket természetesen visszatérítjük, a visszaváltás időpontjairól hamarosan értesítjük Önöket, figyeljék a helyszín web-, vagy facebook-oldalát!

 

Herman és Christine barátok, több mint harminc éve. Amíg házastársaik éltek, állandóan összejártak négyesben. Mára mindketten egyedül maradtak, mégis alig találkoznak. Christine megunta a magányt, és végre úgy döntött, elköltözik a városból, új életet kezd. Összecsomagolt, költöztetőket hívott, és már minden készen áll az új élet kezdésére, amikor betoppan a kissé morcos jó barát. Richard Baer darabja rengeteg humorral és szeretettel mutatja be, hogy csodák márpedig történhetnek. Bármikor.

Szereplők: Hernádi Judit (Jászai Mari-díjas, érdemes művész), Kern András (Kossuth- és Jászai Mari díjas, érdemes és kiváló művész), Ficzere Béla és Jeges Krisztián

Az előadásra váltott jegyeket természetesen visszatérítjük, a visszaváltás időpontjairól hamarosan értesítjük Önöket, figyeljék a helyszín web-, vagy facebook-oldalát!

 

Herman és Christine barátok, több mint harminc éve. Amíg házastársaik éltek, állandóan összejártak négyesben. Mára mindketten egyedül maradtak, mégis alig találkoznak. Christine megunta a magányt, és végre úgy döntött, elköltözik a városból, új életet kezd. Összecsomagolt, költöztetőket hívott, és már minden készen áll az új élet kezdésére, amikor betoppan a kissé morcos jó barát. Richard Baer darabja rengeteg humorral és szeretettel mutatja be, hogy csodák márpedig történhetnek. Bármikor.

Szereplők: Hernádi Judit (Jászai Mari-díjas, érdemes művész), Kern András (Kossuth- és Jászai Mari díjas, érdemes és kiváló művész), Ficzere Béla és Jeges Krisztián

A megváltott jegyek kérdésében a külsős szervezőkkel felvettük a kapcsolatot, a végeredményről tájékoztatjuk Önöket, figyeljék a helyszín web-, vagy facebook-oldalát!

Az előadásra váltott jegyeket természetesen visszatérítjük, a visszaváltás időpontjairól hamarosan értesítjük Önöket, figyeljék a helyszín web-, vagy facebook-oldalát!

 

A márciusi vendég: Halász Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, énekesnő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Az estet Szemere Katalin nagyjából egy órás beszélgetése nyitja Halász Judittal, melyet körülbelül egy órányi kötetlen együttlét követ, ahol vendégeink megkóstolhatják Góg Angéla kizárólag erre az alkalomra, Halász Judit szája íze szerint készített süteménykülönlegességét, egy pohár kiváló bor társaságában.

A megváltott jegyek kérdésében a külsős szervezőkkel felvettük a kapcsolatot, a végeredményről tájékoztatjuk Önöket, figyeljék a helyszín web-, vagy facebook-oldalát!

 

Csányi Sándor egyszemélyes vígjátéka.

Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha Ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra kérdésre, hogy fogytam-e? Érdemes-e, a friss jogosítvánnyal vezető feleségünknek tanácsokat osztogatni a forgalomban? Eljön-e az a pillanat egy nő életében, amikor azt mondja: Köszönöm, van elég cipőm, nem kell több. Illetve, hogy mindezek ellenére, miért dobban meg mégis a szívünk, ha belép a szobába?

Egy különleges 2 órás időutazásra képekben, mesés történetekben és versekben!
A múlt és a jelen nagy magyarjaival Párizsban!
Párizs egy csodákkal teli világot kínál azoknak, akik felkerekednek és meglátogatják!
Nagy magyarjaink, a középkortól napjainkig úgy érezték,
hogy ott valami olyat kaphatnak, ami megérinti lelküket és a szívükhöz szól!
De vajon miért indultak útnak a Fények városába?
Mit vártak tőle és mit kaptak tőle?
Ezen titkok nyomába indul és tárja őket közönsége elé
Kautzky Armand Jászai-díjas színművész,
valamint Szirbek István művészettörténész.
Az egész estét betöltő vetítettképes színházi előadásból
természetesen Edith Piaf sanzonjai sem hiányozhatnak!
Jegyek kaphatók a Látogatóközpontban.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy az operatív törzs ajánlásának megfelelően elmaradnak a március 15-i nyilvános megemlékező műsorok és koszorúzási ünnepségek az alábbi helyszíneken:

 • Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ (márc. 13. péntek, 14 óra)
 • Újváros, Kossuth-szobor (március 13. péntek, 14 óra)
 • Likócsi Közösségi ház (március 14. szombat, 16 óra)
 • ménfőcsanaki kerületi ünnepség (március 13., péntek)
 • Megyeház tér, Honvéd Liget, Szent István Út, Városháza (március 15. vasárnap, 9.30 óra)

http://hirek.gyor.hu/cikk/elmaradnak_a_nyilvanos_marcius_15_i_gyori_programok_.html

 

 

A Stílusos Art Piknik (stílusos, mert a rendezvény a Stílusos Vidéki Éttermiség védnökségét élvezi; ART, mert a művészetek és a gasztronómia érzéki találkozásával találkozhatunk; piknik, mert mindez varázslatos környezetben, igazi piknik hangulatban, Győrben, a Radó-sziget árnyas fái alatt zajlik) Győr gasztroművészeti fesztiválja idén június elején várja vendégeit. A nyár indulását jelző esemény a kortárs zene, design, képzőművészet, és az igényes gasztronómia legemlékezetesebb helyszínévé varázsolja a győri Radó-szigetet. A Radó-sziget Győr történelmi magjában található. A műemléki környezetben fekvő sziget kedvelt sétáló és pihenőhely, június elején pedig birtokba veszik a legjobb éttermek, akik izgalmas ételekkel és ízekkel várják a gasztronómia szerelmeseit.

További infó:

https://www.facebook.com/events/2865699303543792/

http://artpiknik.hu/

 

Bernard Slade romantikus vígjátéka

A Székesfehérvári Vörösmarty Színház produkciója

Keller János és Váradi Eszter Sára színművészek előadásában

Rendező: Hargitai Iván

Doris és George már nem fiatal. De nem tudnak lemondani az évenkénti egyszeri találkozásról. Titkos szeretők már 25 éve. Gyerekük született, sőt unokájuk is, de nem tudják, nem akarják elengedni egymást. Viszont a válás és az új házasság sem opció. Mi tartja össze ezt a viszonyt? Szex? Szorongás? Függetlenségi vágy? Önmaguk mítosza? Az első rész folytatása a boldogság utáni vágyat az abszurditásig fokozza humorral, kedvesen, legyőzve a rosszat, megragadva a közönséget.

 

A The Art nonprofit szervezet és a Pozsonyi Színművészeti Egyetem hallgatóinak produkciója a Komáromi Jókai Színház közreműködésével

Rendező: Kovács Dániel Ambrus

Szereplők: Melecsky Kristóf e.h., Béhr László István e.h., Majorfalvi Bálint

Egy mindennapos bunyóhoz ketten kellenek, elkövető és áldozat,ezek ketten pedig leginkább egy cella mélyén ismerhetik ki egymást, hála a rendőrség szolgálatkész közreműködésének. Ez ilyen egyszerű. Persze, ha az elkövető neonáci, az áldozat meg feketemunkás, akkor kissé bonyolultabbá válik a helyzet, a frontvonalak összekavarodnak, csak a rendőrség marad az, ami, a rendőrség mindig rendőrség marad.

Győr nemcsak Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő városa, de a kortárs zene és művészet tekintetében is megkerülhetetlen kulturális fellegvár, amely évről évre tölti fel nagyobb élettel a nyugat-magyarországi régiót.

Ennek egyik első számú motorja az idén 8. születésnapját ünneplő, 2017-ben Országos Városmarketing Gyémánt Díjat besöprő RómerKvelle, amely április 24. és 25-én hívja össze az ország legmenőbb zenekarainak válogatottját.

Az egyedülálló, európai színvonalú rendezvénysorozat fiatal közönséget célzó kortárs művészeti fesztiváljának helyszíne pedig természetesen ezúttal is az újult erővel működő Rómer Ház, valamint a mellette lévő Nefelejcs közben felállított szabadtéri színpad.

Az esemény Győr Város Önkormányzata támogatásával valósul meg.

FB esemény: https://www.facebook.com/events/172894680725444/

További infók: https://www.facebook.com/romerkvelle/

 

További információ: www.rabaquelle.hu

Már hagyománynak számít, hogy színes kulturális programokkal várjuk a látogatókat, akik szórakoztató zenés és táncos előadásokból, valamit kiállításokkal, könyvbemutatókkal kiegészített programsorozatból válogathatnak.

 

“Honnan vettük azt a bolondos ötletet, hogy ha azt akarjuk, hogy gyermekeink jobban viselkedjenek, ahhoz az szükséges, hogy először rosszul érezzék magukat.” Dr. Jane Nelsen a Pozitív Fegyelmezés alapító tagja.

Ha szülőként többet szeretnél megtudni a Jane Nelsen nevével fémjelezett nevelési szemléletről, akkor gyere el az áprilisban induló Pozitív Fegyelmezés tréningünkhöz kapcsolódó bemutatóóránkra.

További információ:

www.tudasepitok.hu

https://www.facebook.com/tudasepitok/

info@tudasepitok.hu

06 96 247 007

Téged is várunk az Nőnapi AnyaRelax foglalkozásunkra:

-Ha régóta szeretnél egy pár órát magadra fordítani anélkül, hogy körbe zsonganának a gyerekeid vagy a holnapi ebéden törnéd a fejed!

-Ha szeretnél egy kicsit kitörni a munka - otthon - óvoda/iskola háromszögből!

-Ha szeretnél megőrizni a testi-lelki egészségedet!

A foglalkozást Bogdányi Mária mentálhigiénés lelkigondozó tartja, relaxációval, meditációval, életmódtanácsokkal a jelentkezők igényeihez igazodva!

A foglalkozás idejére, játékos kézműves foglalkozást szervezünk gyermekének, így Ön tényleg nyugodtan relaxálhat.

További információ:

www.tudasepitok.hu

https://www.facebook.com/tudasepitok/

info@tudasepitok.hu

+36 96 247 007

https://www.facebook.com/tolkienklub.gyor/

Az Öt Templom Fesztivál arra az – európai szinten is egyedülálló – kuriózumra épül, hogy Győr Újváros városrészében egyetlen utcában megtalálható az öt történelmi vallás egy-egy temploma. Öt vallás és öt közösség élt egymás mellett évszázadokon át egy utcában ismerve, tisztelve, segítve egymást.

Az öt templom építészeti mementó és egyben példa arra, hogy Európa közepén, Magyarországon, évszázadok óta békében élnek együtt evangélikusok, katolikusok, reformátusok, szerb ortodoxok és zsidók.

Kulturális sokszínűségük, közösségeik hite erőssé és változatossá teszi Magyarország kultúráját, érdekessé és fontossá Európa és a világ számára. Az Öt Templom Fesztivál ennek a történeti és emberi értéknek a fontosságára, a kultúrák, vallások, közösségek és egyének között évszázadok óta meglévő párbeszédnek a felerősítésére és támogatására hívja fel a figyelmet.

Az Öt Templom Túra az Öt Templom Fesztivál helyszínein, Győr-Újváros építészeti értékein – elsősorban az öt templomon – keresztül mutatja be az európai zsidó-keresztény kultúra vallási, kulturális és építészeti, helytörténeti értékeit. Megismertetve a résztvevőkkel az egyes vallások hitéleti sajátosságait, azok építészeti vetületeit, Győr-Újváros példáján mutatva be a békés, termékeny együttélés lehetőségét.

Vezetett sétáink egész évben, előre meghirdetett, illetve csoportoknak megkeresése esetén előre egyeztetett időpontokban indulnak.

Jegyek kaphatók a Látogatóközpontban.

A helyszínen már csak akkor, ha marad, ezért az elővétel erősen ajánlott!

Az online értékesített jegyek árát a tixa automatikusan visszautalja.

 

Az Öt Templom Túra az Öt Templom Fesztivál helyszínein, Győr-Újváros építészeti értékein – elsősorban az öt templomon – keresztül mutatja be az európai zsidó-keresztény kultúra vallási, kulturális és építészeti, helytörténeti értékeit. Megismertetve a résztvevőkkel az egyes vallások hitéleti sajátosságait, azok építészeti vetületeit, Győr-Újváros példáján mutatva be a békés, termékeny együttélés lehetőségét.

Vezetett sétáink egész évben, előre meghirdetett, illetve csoportoknak megkeresése esetén előre egyeztetett időpontokban indulnak.

Jegyek elővételben a tixa.hu oldalon és a Látogatóközpontban elérhetőek.

A helyszínen már csak akkor, ha marad, ezért az elővétel erősen ajánlott!

Egy estére kitelepül a Belga Étterem és Sörözőben a méltán híres Gundel étterem, hogy együtt készítsék el hagyományos és innovatív fogásaikat.
Henrik Zsolt Litauszki a Gundel executive séfje személyesen gondoskodik róla, hogy a Belga Étterem vendégei is átéljék a Gundel élményt!

A Gundel Magyarország legendás kulináris öröksége. A 125 éves étterem a hagyományokat megőrizve és a 21. századi gasztronómiai trendeket szem előtt tartva fejlődik. Az étlapon a kezdetek óta közkedvelt ételek, az örök Gundel klasszikusok (a libamáj, a halászlé, a Gundel palacsinta) mellett megtalálhatók friss és szezonális fogások is. Litauszki Zsolt, executive chef elkötelezett híve a Magyarországon is beszerezhető alapanyagoknak, így az őrségi kecskesajt, a mangalica, a fürj és az orosházi libamáj mind mind bekerülnek a választékba.
A név kötelez: egy étkezés a Gundelben ünneppé varázsolja a hétköznapokat is, igazi éttermi élményt ad.

Három illetve öt fogásos menükből lehet választani. Az ételek mellé ízharmóniában passzoló borokat is ajánlunk.

Bővebb információért látogasson el a Belga Étterem és Söröző Facebook oldalára: https://www.facebook.com/belgagyor/

francia-katari-német-kanadai-török-palesztin vígjáték, 97 perc

„Elia menekül Palesztinából egy másik hazát keresve, csak hogy azt a Palesztinát találja meg újra, amit a háta mögött hagyott. Az új élet ígérete a vígjátéki hibák sorához vezet: Elia bárhová is utazik Párizstól New Yorkig, valami mindig a hazájára emlékezteti. A többszörös díjnyertes rendező, Elia Suleiman egy komikus identitás-kereső filmet forgatott a hovatartozásról, amelyben felteszi a legfontosabb kérdést: hol van az a hely, amit igazán otthonunknak mondhatunk?”

(Port.hu)

Sós Ágnes dokumentumfilmje

„Sós Ágnes Szerelempatak című rendezése, egy sajátos hangvételű dokumentumfilm a szerelemről és a vágyakozásról, amely a romániai vidéken egy magyar ajkú falucskában készült, és szereplői felett már jócskán elszállt az idő. A mélyen érzelmes, helyenként sokkoló és szabadszájú alkotás a 80 év feletti, javíthatatlan romantikus Feri szerelmi kalandjait követi nyomon a falubéli asszonyokkal, akik legintimebb gondolataikat és álmaikat fedik fel a kamerának. A Szerelempatak mulatságos, meglepő és szívmelengető; azt mutatja be, hogy egy letűnt kor szerelmi játékai és románcai miként virágzanak még ma is egy távoli vidéki faluban.”

(Port.hu)

Francois Truffaut filmje

„A film 1912 körül kezdődik, s 1933-34-ben fejeződik be, tehát több mint húsz évet ölel fel. Jules osztrák, Jim francia. Elválaszthatatlan barátok, akik később megismerkednek Catherine-nal, s mindketten beleszeretnek. Együtt töltik hármasban az idejüket, míg Jules és Catherine szorosabb kapcsolatba nem kerülnek. Jules feleségül veszi, s mivel kitör a háború, a két barát hosszú évekig nem látja egymást…”

(Port.hu)

Jean-Pierre Améris filmje

A Marie története megtörtént eseményeken alapszik. Franciaország, a 19. század vége. Marie Heurtin vakon és siketen született, környezetével nem tud kommunikálni. Szülei az orvosuk tanácsa ellenére sem adják be intézetbe, hanem egy zárdát keresnek fel, ahol az apácák siket nőkről gondoskodnak. Marguerette nővér, egy fiatal apáca szárnyai alá veszi Marie-t. Elnyeri a világtól elszigetelten élő lány bizalmát, és a hit és szeretet erejével megtanítja arra, hogyan fejezheti ki önmagát.

(Port.hu)

Jézus élete Máté evangéliuma alapján, Pasolini kamerájával...

„Az Evangélium feldolgozása során, természetesen teljes mértékben hű akartam maradni Mátéhoz, mert így láttam helyesnek, elsősorban esztétikai, de történelmi okok miatt egyaránt... Később, a film forgatásakor mégis megpróbáltam erőszakot tenni az anyagon, hogy az aktualitásokhoz közelítsem...”

(Pasolini/Port.hu)

Ingmar Bergman filmje

„A nap vége az életet faggatja. A 78 éves Isak Borg doktorra avatásának ötvenéves jubileumára utazik. Útja során álom- és emlékképekben szembetalálja magát ifjúkora bizonyos részleteivel és az út, a nap végére, a halál küszöbén ráébred élete ideáig nem firtatott és már-már eljátszott értelmére”.

(Győrffy Miklós: Bergman/Port.hu)

 

2020. március 11-én (szerdán) 17 órától a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára (Győr, Baross u. 4.) 2. emeleti rendezvénytermében folytatódik a Legendás győri gyárak című helytörténeti előadássorozatunk.
Orbánné dr. Horváth Márta nyugalmazott könyvtáros A textilipar és az idő fonala című előadásában a Győri Textil és a Gardénia csipkefüggönygyár történetéről tart előadást.
A belépés díjtalan.

Zene, jókedv, emlékek - Retro buli Csonka Andrással - élő zenekaros koncert

"Én is piciként  kezdtem, ahogy te. Csakhogy én felnőttként is valahogy Pici lettem. Mindig is voltak álmaim. Szerencsére sokat valóra válthattam, hiszen színész lettem, az ország jónéhány színpadán megfordultam prózai és zenés szerepekben, kipróbálhattam a műsorvezetést, sőt táncra perdülhettem a Szombat esti lázban. Na és a gyerekkori álom, hogy saját lemezem lehessen, többszörösen sikerült, és az, hogy mind arany és platinasiker lett Neked is köszönhetően, már csak hab a tortán. Ha rólam csak annyi jut eszedbe, hogy Ding-dong, akkor is szeretlek. 2020-as álmom, hogy élő zenekarral csapjunk egy óriási bulit, ami zene is, jókedv is, de mindenképpen retro. A legnagyobb álmom, hogy Te is ott legyél, és érezzük jól magunkat néhány órán át!  Ugye, Te is akarod?" (Csonka András)

Tűzzománcworkshop felnőtteknek

Regisztráció: tuzszelence.reg@gmail.com

Kerámiaműhely felnőtteknek.

Agyagedény és korongolt mázas edények készítése, mintázása.

További információk itt.

Kerámiaműhely felnőtteknek.

Agyagedény és korongolt mázas edények készítése, mintázása.

További információk itt.

Kerámiaműhely felnőtteknek.

Agyagedény és korongolt mázas edények készítése, mintázása.

További információk itt.

Kerámiaműhely felnőtteknek.

Agyagedény és korongolt mázas edények készítése, mintázása.

További információk itt.

A Győri Tavaszi Fesztivál keretében újra megrendezzük a Hímestojás kiállítást és vásárt.

Az ország különböző vidékeiről érkeznek a Népművészet Ifjú Mesterei, Népi Iparművészek, és bemutatják nekünk tájegységük jellegzetes motívumaival díszített tojásait. Megcsodálhatjuk a sárközi, gyimesi és moldvai csángó motívumokkal megírt tojásokat, de lesz itt patkolt, áttört, levélrátétes és különféle növényi színezőanyaggal festett tojás is! A látogatók hasznos ötleteket kaphatnak a tojásfestéshez, a vállalkozó kedvűek ki is próbálhatják a különféle technikákat.

A játszóházban elkészülhetnek a húsvéti ünnep díszei, az érdeklődők Bakó Ildikó tojásfestő népi iparművész segítségével festhetnek tojásokat.

Programunk ingyenesen látogatható!

Az Arrabona Diákszínpad csoportjainak bemutatkozása

A Generációk Művelődési Házában több, mint 20 éve működik az Arrabona Diákszínpad. A Diákszínpad csapatai minden évben bemutatják a komoly műhelymunkával létrehozott létrehozott színi előadásokat. Idén is sok szeretettel várjuk a szülőket, nagyszülőket, testvéreket és barátokat és természetesen a volt Arrabonásokat a jó hangulatú bemutatókra.

Tapasztalataink szerint a gyerekek körében is egyre népszerűbb ez az új kézműves technika, így az idei évtől minden hónap harmadik szombatján, 9-11 óráig lehetőséget biztosítunk arra, hogy minél jobban elsajátíthassák a scrapbook fogásait.

Várjuk az anya-lánya párosokat és barátnőket is!

Már hagyománynak számít, hogy színes kulturális programokkal várjuk a látogatókat, akik szórakoztató zenés és táncos előadásokból, valamit kiállításokkal, könyvbemutatókkal kiegészített programsorozatból válogathatnak.

Frankfurter karkötő fűzése Párizs Mónika gyöngyékszer készítővel

A szükséges alapanyagokat mindenki maga szerezze be a FB-oldalon lévő lista alapján!

Előzetes jelentkezés szükséges!

Foglalkozásvezető: Kiss Ágota népi iparművész gyöngyfűző

Anyagszükséglet (megvásárolható: www.gyongytukor.hu oldalon)

Raw technikával készülő karkötő:
-4 lyukú cseh négyzet alakú üveg gyöngy
- Swarovski Elements bicone kristály gyöngy 4mm-es méretben
- Toho 6/0 vagy 8/0 méretű kásagyöngy, valamint 11/0 Toho kásagyöngy
- zárókapocs, szerelékek

Elmarad!

Meseterápiás foglalkozás édesanyáknak Mátai Enikővel

A meseterápia egy személyiségfejlesztő, önismeretet segítő módszer, amely abból a felismerésből indul ki, hogy az emberi lélekben felmerülő konfliktusok szimbolikus formában megtalálhatók a mesékben is. A foglalkozások során a mesehallgatáson túl alkalmazunk relaxációs technikát, valamint művészetterápiás eszközöket is (por-, olajpasztell, akvarell, agyag, montázs, kollázs készítés, stb.), amelyekkel segítjük a belső munkát.

A foglalkozásra az aranyalmamesemuhely@gmail.com címen lehet jelentkezni.

Rokokó bogyó fűzése Párizs Mónika gyöngyékszer készítővel

A szükséges alapanyagokat mindenki maga szerezze be a FB-oldalon lévő lista alapján!

Előzetes jelentkezés szükséges!

A Kamasznapok célja, hogy a középiskolás korosztálynak információkat nyújtsunk érdekes, interaktív előadásokon és kiscsoportos foglalkozásokon keresztül, melyekből hasznos információkat szerezhetnek a szerhasználat rövid és hosszú távú következményeiről, a függőségről, annak tüneteiről, a szerhasználat jogi következményeiről és az elérhető szociális és egészségügyi szolgáltatásokról.

Mindemellett célunk, hogy a fiatalok valós információkat szerezzenek a korosztályukat érintő fontos kérdésekről, témákról, hiszen a drogok, a bulizás és a szexualitás, párkapcsolat aktívan jelen vannak a fiatalok életében.

A programban szerepel többek között:

 • Előadások dr. Varga Gábor pszichiáterrel
 • Drogkeresés egy drogkereső rendőrségi kutyával
 • Bulizni pedig kell! (Partisegély szolgálat)

A Kamasznapok célja, hogy a középiskolás korosztálynak információkat nyújtsunk érdekes, interaktív előadásokon és kiscsoportos foglalkozásokon keresztül, melyekből hasznos információkat szerezhetnek a szerhasználat rövid és hosszú távú következményeiről, a függőségről, annak tüneteiről, a szerhasználat jogi következményeiről és az elérhető szociális és egészségügyi szolgáltatásokról.

Mindemellett célunk, hogy a fiatalok valós információkat szerezzenek a korosztályukat érintő fontos kérdésekről, témákról, hiszen a drogok, a bulizás és a szexualitás, párkapcsolat aktívan jelen vannak a fiatalok életében.

A programban szerepel többek között:

 • Előadások dr. Varga Gábor pszichiáterrel
 • Drogkeresés egy drogkereső rendőrségi kutyával
 • Bulizni pedig kell! (Partisegély szolgálat)

A Kamasznapok célja, hogy a középiskolás korosztálynak információkat nyújtsunk érdekes, interaktív előadásokon és kiscsoportos foglalkozásokon keresztül, melyekből hasznos információkat szerezhetnek a szerhasználat rövid és hosszú távú következményeiről, a függőségről, annak tüneteiről, a szerhasználat jogi következményeiről és az elérhető szociális és egészségügyi szolgáltatásokról.

Mindemellett célunk, hogy a fiatalok valós információkat szerezzenek a korosztályukat érintő fontos kérdésekről, témákról, hiszen a drogok, a bulizás és a szexualitás, párkapcsolat aktívan jelen vannak a fiatalok életében.

A programban szerepel többek között:

 • Előadások dr. Varga Gábor pszichiáterrel
 • Drogkeresés egy drogkereső rendőrségi kutyával
 • Bulizni pedig kell! (Partisegély szolgálat)

Kiss Ágota népi iparművész gyöngyfűző vezetésével

A workshopok tematikája a Facebookon követhető:

Facebook/Gyöngycsodák

Masni gyűrű fűzése Kiss Ágota gyöngyékszer készítővel

A szükséges alapanyagokat mindenki maga szerezze be a FB-oldalon lévő lista alapján!

Előzetes jelentkezés szükséges!

Szenvedélyünk a Szigetköz, a világ egyik legszebb tájegysége. Szeretnénk neked is megmutatni természeti értékeit, kulturális és szellemi örökségeit. Vízi- és kerékpáros túráinkon, programjainkon a természet varázsa által közelebb juthatsz önmagadhoz és társaidhoz, rátalálhatsz az elveszett és láthatatlan fonálra, amely a vízhez, az éghez és a napfényhez köt.
Különlegességünk, hogy 1-2 órás vízitúrán is részt vehetsz. Győrben sétálva megnéznéd Győrt vízről is? Jelentkezz be, fogd a lapátot és hajrá!
A csapatunk minden egyes tagja szakképzett túravezető, vízimentő vizsgával.
A lehető legnagyobb biztonságra és kényelemre törekedve terveztettük és gyártattuk le hajóinkat.
Mi itt vagyunk. Te mikor jössz? Várunk!

Vendégkiállítás a Pannonhalmi Apátsági Galériában

A legnagyobb európai fotófesztiválon, az idén 50 éves Rencontres d’Arles-on 2019-ben Virágvölgyi István a hatalom európai falait szedte rendszerbe, ami 2020-ban vendégségbe érkezik Pannonhalmára. A tárlat 15 országból 44 alkotó, köztük 8 magyar fotográfus képein keresztül hívja fel a figyelmet arra, hogy miközben „hajlamosak vagyunk úgy gondolni, hogy az európai kultúra nyitott és befogadó, ezzel együtt az elmúlt években határfalak épültek a kontinens számos országában.

Jótékonysági Borárverés Zenével és Humorral, ahol a Győri Filharmonikusok Litkai Gergővel közös műsora és koncertje mellett csodás borokat és 2 érdekes meglepetés tételt árverezünk el.

Vezényel: Berkes Kálmán
Háziasszony: Borbás Marcsi
Műsorvezetők: Knézy Jenő és Fehér Gábor

„ANGYALOK PÁRBESZÉDE”

NISHAT KHAN ÉS A SZENT EFRÉM FÉRFIKAR NAGYBÖJTI MŰSORA

Nishat Khan szitár
Szent Efrém Férfikar
Művészeti vezető: Bubnó Tamás

Nishat Khan több generációra visszanyúló zenészcsalád sarja, a szúfi tanítás szerint élő, világhírű szitárművész. A Szent Efrém Férfikar pedig már lassan két évtizede kutatja és teszi közkinccsé a korai kereszténység bizánci és nyugati ágának liturgikus zenei örökségét.

Nishat Khan és Bubnó Tamás személyes találkozója alkalmával hamar kiderült, hogy egy egészen egyedi megközelítésű és napjainkban különösen időszerű iszlám–keresztény zenei párbeszédet fölvázoló és ötvöző, szakrális színpadi megjelenés mindkét fél számára nagy örömöt jelentene. Ez a zenei találkozás 2015-től már a világ több pontján is megvalósult, s most Pannonhalma csodálatos miliőjében is létrejön.

Az iszlám misztikus irányzata a szúfi – a szó önmaga is ’misztikust’ jelent – az Istennek való teljes önátadás tana, a legmagasabb minőségű földi élet, melyet az ima és a filozófia tölt be. Már a 9–10. században sokan éltek e tanítások szerint, hallatlanul gazdag és érdekes – belső tartalmában a korai kereszténységgel és a misztikus keresztény írókkal nagyon hasonló – hagyományt alapoztak meg, amely India északi területein is elterjedt.
A műsor alapját nagyböjti gregorián, bizánci és szír himnuszok, illetve a nagyböjti készülethez kötődő arámi, magyar, orosz, georgiai, spanyol motetták képezik, amelyekhez Nishat Khan „szitár-imákkal” csatlakozik, s így alakul ki a hangverseny egyedi, különféle vallások és kultúrák hagyományát összekötő „angyali találkozása”.

További információ és jegyrendelés:
TriCollis Foglalási Központ
Tel.: +36 96 570 191
Email: info@osb.hu

A MAGYAR RÁDIÓ GYERMEKKÓRUSA ÉS AZ ANIMA MUSICAE KAMARAZENEKAR

Műsor:

Niccolo Jommelli: Pieta Signore (Miserere mei Domine) 40’
Előadja: Szili Gabriella és Ducza Nóra
Michael Haydn: Missa sub titulo Sancti Leopoldi in festo Innocentium 20’
Előadja: Szili Gabriella, Ducza Nóra, Bakos Kornélia és a Magyar Rádió Gyermekkórusa

Szólisták:
Szili Gabriella – szoprán
Ducza Nóra – mezzoszoprán
Bakos Kornélia – alt

Művészeti vezető és vezényel: Dinyés Soma

További információ és jegyrendelés:
TriCollis Foglalási Központ
Tel.: +36 96 570 191
Email: info@osb.hu

A jegyvisszaváltással kapcsolatban figyeljék a helyszín web-, vagy facebook-oldalát!

 

A szabadság az emberi élet egyik egzisztenciális kérdése. Szabad-e az ember? Van-e szabad akarata? Tudunk-e a szabadságunkkal jól bánni? Szabad alkotásról, gondolkozásról, keretekről és határokról, az emberi élet szabadságáról fognak hallani a résztvevők.

Egy ikonikus figura, apa, érző ember lesz a Tessék! tavaszi vendége. A körberajongott, kedvelt zenésszel többek között beszélgetünk az elmúlt két két évtized változásairól vagy épp arról, hogy bele lehet-e fáradni a kutyával hempergésbe. Ér-e megsértődni egy negatív kritikán? Mitől válik valaki giccsessé vagy modorossá? Április 21-én kiderül!
Az est a TESSÉK! című rendezvénysorozat előadása.

Információ, következő előadások: www.tessekgyor.hu

A cukrászat világában a francia stílus hódítani kezd Magyarországon is. Könnyed, csábító és frappáns ízvilágával egyre többeket rabul ejt, és mára már divattá váltak a francia sütemények. Ezek királynője a jól ismert, ám annál összetettebb macaron.

Sütése nem egyszerű, tele van titkokkal és trükkökkel.

Gyere el workshopunkra, és tanuld meg a macaronsütés csínját-bínját egy profitól!

A foglalkozáson megnézzük az alapokat, végigvesszük a hozzávalókat, majd közösen elkészítjük a macaronokat.

Korhatár: 12 év

Az ár tartalmazza:
- kávé, tea, üdítő, rágcsálnivaló fogyasztás
- receptúra
- rengeteg macaron, amit hazavihetsz

A jelentkezéshez online foglalás szükséges, amit a honlapunkon keresztül megtehetsz az eseménynél.

A kurzust csak 4 fő felett tartjuk meg!

Kérlek, hogy a macaronok hazaviteléhez hozz magaddal dobozt!

A kovászolás a kenyérkészítés legősibb módja, melyet az ipari technológia fejlődése mára jelentősen háttérbe szorított. Napjainkban azonban egyre többen fognak bele a házi kenyérsütésbe. A kovásszal készített pékáru számos pozitív hatást gyakorol szervezetünkre. Nem tartalmaz adalékanyagot, élesztőt, magas a tápanyagtartalma és emellett könnyen emészthető.

Workshopunkon megismerkedhetsz a kovászolás alapjaival. Megtanulhatod elkészíteni a tökéletes kovászt és elsajátíthatod a kenyérsütés apró trükkjeit. A foglalkozáson szerzett tudásod a saját konyhádban is kamatoztathatod, miközben a finom házi készítésű péktermékekkel (és azok fantasztikus illatával) elbűvölheted családod és barátaid. A megszerzett ismeretek és az alapok birtokában otthon kialakíthatod saját sütési stílusod és technikád.

Tarts velünk kovászoló foglalkozásunkon, és ismerd meg a kenyérkészítés hagyományos művészetét! Garantáljuk, hogy erre a pár órára teljesen kikapcsolódsz, miközben olyan tudással gazdagodsz, mely egy életen át bármikor hasznodra válhat.

Az ár tartalmazza:
- üdítő, kávé, rágcsálnivaló fogyasztás
- megsütött gyökérrudak elfogyasztása
- hazavihető gyökérrúd tészta az otthoni sütéshez
- kovász a további neveléshez

A jelentkezéshez online foglalás szükséges, amit a honlapunkon keresztül megtehetsz az eseménynél.
A kurzust 4 fő alatt nem tartjuk meg!

Az illóolajoknak számos pozitív hatása van az életünkre: nem csak kellemes hangulatot varázsolnak otthonunkba, de emellett segítenek a testi egészség és a lelki harmónia megőrzésében. A betegségek megelőzésére és a stressz oldására különböző aromákat hívhatunk segítségül. Hagyományuk régre nyúlik vissza, és napjainkban újra az érdeklődés középpontjába kerültek: a felgyorsult napok nem adnak lehetőséget az elmélyülésre, a befelé fordulásra, ezért fontos megtanulni, hogyan alkalmazzuk hatékonyan az ellazulás, a testi és lelki egészség szolgálatában az illóolajokat.

Tanfolyamunkon megtanulhatják a résztvevők az illóolajok növényi hátterét, az olajkészítés és az olaj tisztásága megőrzésének technológiáját, az egyes olajok biztonságos felhasználásának lehetőségeit egy háztartásban.

A gyógynövények illóolajos felhasználását egybekötjük tea formájában való fogyasztásával. Így a könnyed beszélgetést egy hangulatos teadélutánná varázsoljuk.

Tarts velünk!

Az ár tartalmazza:

- Az előadás nyomtatott kivonata
- Gyógynövényes tea
- Hazavihető illóolajos ajándék

Végre itt a tavasz, hangolódjunk hát együtt erre a csodálatos évszakra!

Ezen az akvarell tanfolyamon a virágfestés technikáját sajátíthatjátok el. Az ecset alakját és méretét, a nyomáserősséget és a kézmozdulatot változtatva eltérő virágformákat festhetünk. Mindegyiknek megvan a maga trükkje, aminek elsajátításával garantáltan élethű és pompázatos virágok festhetőek.

Miután begyakoroltátok többféle virágnak a festését, mindannyian elkészíthettek egy egyedi virágcsokrot.

Az ár tartalmazza:
- kávé, tea, üdítő, rágcsálnivaló fogyasztás
- kép megfestéséhez szükséges alapanyagok
- képkeretet, amelyben hazaviheted az alkotást

A jelentkezéshez online foglalás szükséges, amit a honlapunkon keresztül megtehetsz az eseménynél.

A kurzust csak 4 fő felett tartjuk meg!

Ha egy igazi meglepetéssel szeretnél készülni a vendégeidnek, vagy egy barátodat szeretnéd egyedi ajándékkal megörvendeztetni a születésnapján, akkor mi adunk ötletet és lehetőséged Neked!

Készíts egyedi, kézműves bonbonokat!

Bár a bonbon készítése nem egyszerű, hiszen sok kísérlet és fáradságos próbálkozás az ára a tökéletes bonbonnak, de a jó hír, hogy ezt az utat Neked nem kell megjárnod! A kurzusonkon minden olyan tudást és trükköt megkapsz, amire szükséged van, hogy akár elsőre is fényes és roppanós, igazán ínycsiklandozó bonbonokat készíthess.

A kurzuson nem csak meghallgathatod egy igazi profitól a kulisszák mögött rejlő titkokat, de el is készítheted a bonbonokat az ő segítségével, így be tudod gyakorolni a tökéletes kivitelezést.

A kurzuson először elkészítitek a bonbonformákat, majd a töltelékeket. A csoki száradása közben sem fogtok unatkozni, addig csokichips készítésével ütik el az időt, mielőtt betöltitek a kis finomságokat. És végül hogy ne csak finom, de kívülről is csalogató legyen, díszítitek is a bonbonok.

Az ár tartalmazza:
- kávé, tea, üdítő és rágcsálnivaló fogyasztása
- elkészített bonbonokat
- receptúra

A jelentkezéshez online foglalás szükséges, amit a honlapunkon keresztül megtehetsz az eseménynél.
A kurzust 4 fő alatt nem tartjuk meg!

Kedves Hölgyek!

Ha szeretnétek egy kicsit kikapcsolódni, elszakadni a hétköznapok zsúfoltságától, és önfeledten lazítani, akkor Nektek ajánljuk a Bor és Kenyér Klubot!
Lágy zene, jó társaság, illatos, friss falatok, és a legkifinomultabb borok... más nem is kell a feltöltődéshez, ugye?

A Kék Pék alapítójaként és borlovagként, Inokay Lívia, a jó hangulat, a finom borok és a friss kovásztermékek szakértője. Lívia gondoskodik arról, hogy egy igazi gasztronómiai élmény legyen az este mindenki számára. A helyben készült sajtkrémes-zöldfűszeres parasztkenyeret, aszalt paradicsomos-félbarna gyökérrudakat és fonott kalácsot a megfelelő borokhoz társítva fogyaszthatják a résztvevők.

Az est vendége ezúttal Sárközy Attila lesz, a Mazsó pincészet tulajdonosa. A banai borász nagyszülei foglalkoztak korábban szőlővel, így gyerekkorából rengeteg szüreti és szőlőtermesztéssel kapcsolatos emléke van, emellett mivel érdekelték a jó borok, hat éve úgy határozott családjával, hogy saját borászatot indítanak. Másfél hektáron gazdálkodnak, de folyamatosan bővítik a területet, és új szőlőtőkét is ültetnek, valamint a borászathoz szükséges berendezéseket is folyamatosan fejlesztik.
A fehérborokat reduktívan készítik, melynek célja az elsődleges gyümölcsaromák és a frissesség megőrzése. A vörösborokat hagyományos úton készítik.

Az este borai pedig a következők lesznek:
- Rizlingszilváni 2018
- Olaszrizling 2019
- Irsai Olivér 2019
- Zsófia (Kékfrankos) 2019 (rosé)
- Királyleányka 2019 (félédes)
- Passion vörös 2018
- Ezerjó (hordós)

Várunk minden kedves Hölgyet szeretettel!

A Placc konyhájában ezúttal Sinkó Lillával süthettek-főzhettek.
Konyhában boldogan, vidáman!

Készítsünk közösen party falatokat gyorsan, egyszerűen, kevés hozzávalóval.

Szuper édességeket:
-gyümölcsös kosárkát
-narancsos desszertet (energiagolyó, és pohárkrém formájában)

Isteni sósságokat:
-vietnámi tekercset
-fűszeres tojáskrémet

Mi lesz a plusz extraság? Játszva a fűszerekkel, állagokkal, a végeredményünk mindösszesen 8 finomság lesz, hiszen apró trükkel, szinte ugyanazokból a hozzávalókból egy szinte teljesen más végeredményt tudunk elkészíteni.

Korhatár: 12 év

Az ár tartalmazza:
-kávé, tea, üdítő, rágcsálnivaló
-közös főzést Lillával
-szuper hangulatot

A 2020-as év legkülönlegesebb programjára várjuk azokat, akik szívesen fedeznek fel a látogatók szeme elől eddig elzárt, rejtett kincseket. Városunk egyik legértékesebb látnivalóját, a Bencés épületegyüttest, egy rendkívüli programon mutatjuk be.
Ebben az évben több alkalommal látogatjuk meg a város egyik kiemelkedő szakrális és kulturális "ékszerdobozát".
Történeteit, páratlan értékeit az exkluzív tematikus élményprogram házigazdája, Sárai-Szabó Kelemen atya, a Szent Mór Perjelség perjele,a Szent Ignác templom igazgatója mutatja be.
A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges!
+36 30 294 9174
idegenvezetes.gyor@gmail.com
A 2020-as év legkülönlegesebb programjára várjuk azokat, akik szívesen fedeznek fel a látogatók szeme elől eddig elzárt, rejtett kincseket. Városunk egyik legértékesebb látnivalóját, a Bencés épületegyüttest, egy rendkívüli programon mutatjuk be.
Ebben az évben több alkalommal látogatjuk meg a város egyik kiemelkedő szakrális és kulturális "ékszerdobozát".
Történeteit, páratlan értékeit az exkluzív tematikus élményprogram házigazdája, Sárai-Szabó Kelemen atya, a Szent Mór Perjelség perjele,a Szent Ignác templom igazgatója mutatja be.
A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges!
+36 30 294 9174
idegenvezetes.gyor@gmail.com
A 2020-as év legkülönlegesebb programjára várjuk azokat, akik szívesen fedeznek fel a látogatók szeme elől eddig elzárt, rejtett kincseket. Városunk egyik legértékesebb látnivalóját, a Bencés épületegyüttest, egy rendkívüli programon mutatjuk be.
Ebben az évben több alkalommal látogatjuk meg a város egyik kiemelkedő szakrális és kulturális "ékszerdobozát".
Történeteit, páratlan értékeit az exkluzív tematikus élményprogram házigazdája, Sárai-Szabó Kelemen atya, a Szent Mór Perjelség perjele,a Szent Ignác templom igazgatója mutatja be.
A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges!
+36 30 294 9174
idegenvezetes.gyor@gmail.com
A 2020-as év legkülönlegesebb programjára várjuk azokat, akik szívesen fedeznek fel a látogatók szeme elől eddig elzárt, rejtett kincseket. Városunk egyik legértékesebb látnivalóját, a Bencés épületegyüttest, egy rendkívüli programon mutatjuk be.
Ebben az évben több alkalommal látogatjuk meg a város egyik kiemelkedő szakrális és kulturális "ékszerdobozát".
Történeteit, páratlan értékeit az exkluzív tematikus élményprogram házigazdája, Sárai-Szabó Kelemen atya, a Szent Mór Perjelség perjele,a Szent Ignác templom igazgatója mutatja be.
A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges!
+36 30 294 9174
idegenvezetes.gyor@gmail.com
A 2020-as év legkülönlegesebb programjára várjuk azokat, akik szívesen fedeznek fel a látogatók szeme elől eddig elzárt, rejtett kincseket. Városunk egyik legértékesebb látnivalóját, a Bencés épületegyüttest, egy rendkívüli programon mutatjuk be.
Ebben az évben több alkalommal látogatjuk meg a város egyik kiemelkedő szakrális és kulturális "ékszerdobozát".
Történeteit, páratlan értékeit az exkluzív tematikus élményprogram házigazdája, Sárai-Szabó Kelemen atya, a Szent Mór Perjelség perjele,a Szent Ignác templom igazgatója mutatja be.
A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges!
+36 30 294 9174
idegenvezetes.gyor@gmail.com
A 2020-as év legkülönlegesebb programjára várjuk azokat, akik szívesen fedeznek fel a látogatók szeme elől eddig elzárt, rejtett kincseket. Városunk egyik legértékesebb látnivalóját, a Bencés épületegyüttest, egy rendkívüli programon mutatjuk be.
Ebben az évben több alkalommal látogatjuk meg a város egyik kiemelkedő szakrális és kulturális "ékszerdobozát".
Történeteit, páratlan értékeit az exkluzív tematikus élményprogram házigazdája, Sárai-Szabó Kelemen atya, a Szent Mór Perjelség perjele,a Szent Ignác templom igazgatója mutatja be.
A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges!
+36 30 294 9174
idegenvezetes.gyor@gmail.com
Ez a városnéző séta érdekes históriákat mesél el
Győr történelmi korszakainak meghatározó eseményeiről.
Egy város jelenének bemutatását
múltjának megismerésén keresztül tehetjük teljessé.
Belvárosi barangolásra invitáljuk az érdeklődőket.
Újabb izgalmas történetek a Győri História témája,
"új utak, új élmények" Győr Belvárosában.

A város közismert, vagy kevésbé ismert műemlékei között tett séta során megelevenedik a régi Győr. 1598. március 28-án kezdődött a Győr visszafoglalása a töröktől. Erről az évfordulóról is megemlékezünk a  sétán. A séta a Kőtár vezetett látogatását is tartalmazza.

Találkozás: Baross Gábor út, Csónakos szobor

Előzetes jelentkezés: idegenvezetes.gyor@gmail.com

Egy város igazi arcát sokféleképpen megismertethetjük vendégeinkkel. Talán az egyik leginkább vonzó mód erre a város legkülönlegesebb értékeinek az "összefűzése egy gyöngysorba". Minden bemutatásra kerülő érték egy igazi gyöngyszem, egy kis "csoda". Ez a különleges séta igazán ígéretes az "új utak, új élmények" felkínálására! Csodás történetek egész sora bontakozik ki a város különleges értékeinek megismerésére. Sétánk hangulatos belvárosi barangolás idegenvezetővel új utakon!

Találkozás: Széchenyi tér, Mária oszlop

Előzetes jelentkezés: idegenvezetes.gyor@gmail.com

A Magyar Korcsolyázás Napja alkalmából a központi budapesti rendezvényhez csatlakozva a Győri Műjégpályán ingyenes közönségkorcsolyázásra várjuk az érdeklődőket.
Program:
12:30-kor a Győri ETO HC Műkorcsolya Szakosztálya versenyzőinek rövid sportági bemutatója, majd
14:30-ig ingyenes közönségkorcsolyázás két órában a Magyar Korcsolyázás Napja alkalmából a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség támogatásával.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Zenés mesejáték két részben
Kinek nem voltak megvalósí¬thatatlan álmai? Az álomdramaturgiára épülő mesejáték minden generáció gyermeki énjéhez szól. A réginek tűnő, de a mai napig aktuális Csukás István történet modernebb kivitelezésben, de régi értékek megtartásával mutatja meg a mese örök, halhatatlan erejét.
A mesejáték egy magányos kisfiúról szól, aki féltve őrzött üveggolyóját hiába keresve elalszik. Az álombéli utazás során hősünket mesebeli lények kísérik, akiknek szeretete, barátsága és önfeláldozása katartikus szituációkba helyezik Lackót.
Hősünket egy hűséges kísérő, a Hangya kíséri és találkozik a szófacsaró Seregélyekkel, az izgő-mozgó-éneklő Nyulakkal, az igazmondó Vakondokokkal, a Sherlock Holmes-t idéző, kiérdemesült Sánta Kutyával, a csupaideg Pukkancs Egérrel és a titokzatos Keresztes Pókkal, mely figurák a természeti világot ötvözik mulatságos és költői módon az emberi természet esendő, ám mégis szerethető tulajdonságaival.
Ajánlott korosztály: 5 éves kortól

Az Olaszországot érintő karantén és a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvények betiltása miatt a rendezvény elmarad!

A jegyek a vásárlás helyszínén 2020. április 30-ig válthatók vissza, az online értékesített jegyek árát a tixa automatikusan visszautalja.

 

Velencei rondó és nápolyi dalok fonódásban

Domenico Menini – operaénekes, tenor

Denis Biancucci – zongoraművész

Gentjan Llukaci – hegedűművész

A koncertprogramban a rondót Gian Piero Reverberi, 20. századi olasz zeneszerző népszerű, velencei témájú kompozíciói alkotják. A darabokat a zenészek komponista művészetére jellemző “modern zenei ritmusban, barokkos zenei visszakacsintással”, izgalmasan virtuóz előadásban interpretálják.

A felcsendülő rondó-kompozíciók ölelésébe nápolyi dalokkal varázsol romantikus epizódokat a magyar koncertlátogatók előtt is ismert és kedvelt, nemzetközi elismertségű tenor, Domenico Menini.

A produkció néhány népszerű operaáriával teljesedik ki, így emlékezve minden idők legnagyobb tenorlegendájára, a Nápolyhoz ezer szállal kötődő Enrico Carusora.

A nagy érdeklődésre való tekintettel július elején, a ráadás héten is újra belevágunk 11-15 éves résztvevőinkkel egy egész hetes fotókalandba, tele meglepetésekkel, izgalmakkal, remek képekkel.

5 nap, ami csak a fotózásról szól, ahogy a legizgalmasabb.
Gyerekszemmel mutatjuk meg a Győrben és környékén fellelhető, gyermekeknek is izgalmas témáinkat. A Demerung fotómaraton Gyermekeknek minden nap 8-17 óráig tart.

A részvételi díj tartalmazza:
👌 az 5 nap programjainak
👌 az étkezések
👌 és a táborosaink kiállításának teljes költségét

Jelentkezés a 15 fős létszám eléréséig lehetséges.

Bővebb információ és jelentkezés:
Tóth Zoltán

+36309754403
info@demerungstudio.eu

(spanyol-kubai-angol-német életrajzi dráma, zenés film, 111 perc, 2018)

Az életrajzi filmből a kubai táncos, Carlos Acosta életét ismerhetjük meg: ő az első afroamerikai balett-táncos, aki a leghíresebb balettelőadások főszerepeit táncolhatta. Carlos Acosta – aki önmagát alakítja – úgy lett a táncművészet legendás alakja, hogy soha nem akart táncolni. A megható és lélekemelő film végigjárja az utat, amely egy csillag születéséhez vezetett.

A 100 főnél nagyobb beltéri rendezvények betiltása miatt a rendezvény elmarad!

A jegyek a vásárlás helyszínén 2020. április 30-ig válthatók vissza, az online értékesített jegyek árát a tixa automatikusan visszautalja.

Dialógusok, találkozások és átfedések egy különleges estén. Húrok és Grecsó-versek, új hang és öreg hangszerek. Grecsó felolvas, mesél és egy kicsit muzsikál, Szabó Balázs zenél, mesél, improvizál és egy kicsit felolvas.

A 100 főnél nagyobb beltéri rendezvények betiltása miatt a rendezvény elmarad!

A jegyek a vásárlás helyszínén 2020. április 30-ig válthatók vissza, az online értékesített jegyek árát a tixa automatikusan visszautalja.

Versek és világslágerek szerelemről, érzésekről mindenkinek Kerecsényi Éva és Mohácsi Attila lemezbemutató koncertje Szívre hangolva születnek a dallamok, fogannak meg a rímek, s növekednek egyre nagyobbá az alkotók, az előadók lelkében, hogy eljussanak mindazokhoz, akik azonosulni tudnak velük, és részesei akarnak lenni a költészet és a zene nyelvén megszólaló közös csodának.

A 100 főnél nagyobb beltéri rendezvények betiltása miatt a rendezvény elmarad!

A jegyek a vásárlás helyszínén 2020. április 30-ig válthatók vissza, az online értékesített jegyek árát a tixa automatikusan visszautalja.

 

Hogyan legyen a zene MINDENKIÉ? Hogyan legyen a színház MINDENKIÉ?

Aki eljön egy Operabeavatóra, mindkét kérdésre választ kaphat. Csapatunk nem állít kevesebbet, minthogy e két dolog – zene és színház – egyesülése, az opera bárki számára érthetővé és élvezetessé tud válni.

Jöjjön el és tesztelje magát: vajon ön MINDENKI? Nálunk minden megtörténik, aminek egy hagyományos operaelőadás során nem lenne szabad megtörténnie.

A nézőket Dinyés Dániel vezeti be a zene rejtelmeibe, az operai próbafolyamatba pedig Göttinger Pál rendező enged betekintést.

A minden alkalommal egyedi, megismételhetetlen estéhez több díjjal kitüntetett, nemzetközileg is elismert operaénekesek társulnak.

Zenei vezető: Dinyés Dániel Rendező: Göttinger Pál

A második évad közreműködői: Bordás Barbara, Bucsi Annamária, Bretz Gábor, Cseh Antal, Erdős Attila, Gábor Géza, Horváth István, Kiss András, Kiss Tivadar, Kolonits Klára, Kovács István, Pataki Bence, Varga Donát

 

A megújult Műhely első számának bemutatkozása. Új arculattal és új szerkesztőséggel jelentkezik 2020-ban a Műhely folyóirat első száma. Vendégeink fotókon és videókon keresztül megismerkedhetnek az új képi világ megálmodóival és megalkotóival, valamint idézeteket hallhatnak a 2020/1-es szám anyagaiból.

A 100 főnél nagyobb beltéri rendezvények betiltása miatt a rendezvény elmarad!

A jegyek a vásárlás helyszínén 2020. április 30-ig válthatók vissza, az online értékesített jegyek árát a tixa automatikusan visszautalja.

Családi beatbox színház iskolás kortól Fekete János Jammal fiatal magyar beatbox-művész hétköznapi életünk hangjaira, illetve azok vokális interpretációira építi fel előadását, melyben megtudhatjuk, milyen dramaturgiai és zenei dimenziók rejlenek a legegyszerűbb akusztikus jelekben is. Egy ajtónyitás, egy fékezés, néhány fura koppanás, a zuhanyzóból folyó sűrű zaj. Mindennek a hangja utánozható szájjal? Összeáll ezek sokaságából egy történet? Vagy akár egy zenemű? És egy jó beat?
Ajánlott korosztály: 8-14 év

A 100 főnél nagyobb beltéri rendezvények betiltása miatt a rendezvény elmarad!

A jegyek a vásárlás helyszínén 2020. április 30-ig válthatók vissza, az online értékesített jegyek árát a tixa automatikusan visszautalja.

 

 

Vendég: Pásztor Anna, Vitáris Iván

Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra mostanra összenőtt fogalom lett a magyar zenei palettán. Izgalmas koncertsorozataik a közönség egyik kedvenc szórakozásává váltak. Most egy újabb zenei csemegével veszik nyakukba a vidéki színháztermeket, művelődési központokat. Erre a turnéra két nagyon színes egyéniségű művészt hívott el magával muzsikálni, énekelni. Egyikük Pásztor Anna, az Anna & the Barbies frontasszonya, aki extravagáns stílusát, egyben nőies finomságait, költészetét, különleges energiáit viszi a színpadra, Vitàris Iván, az Ivan & the Parazol frontembere pedig mindig egy kis időutazásra hív fizimiskájával. A dalok hangszerelése pedig a jazz, blues igazi, laza eleganciát közvetítő, klasszikus big band világba kalauzolja el a közönséget a fellépő művészek egyedi stílusával karöltve. Az estet azoknak ajánljuk, akik szeretik az ilyesfajta zenei csemegét és szeretnének igazi feltöltődést testileg-lelkileg.

A 100 főnél nagyobb beltéri rendezvények betiltása miatt a rendezvény elmarad!

A jegyek a vásárlás helyszínén 2020. április 30-ig válthatók vissza, az online értékesített jegyek árát a tixa automatikusan visszautalja.

 

A sokszínű harmonika

Babicsek Bernát tangókat, virtuóz darabokat, örökzöldeket, harmonika szólókat játszik hangszerén, így mutatva be a hangszer sokoldalúságát.

2020 júniusában újra belevágunk 11-15 éves résztvevőinkkel egy egész hetes fotókalandba, tele meglepetésekkel, izgalmakkal, remek képekkel.

5 nap, ami csak a fotózásról szól, ahogy a legizgalmasabb.
Gyerekszemmel mutatjuk meg a Győrben és környékén fellelhető, gyermekeknek is izgalmas témáinkat. A Demerung fotómaraton Gyermekeknek minden nap 8-17 óráig tart.

A részvételi díj tartalmazza:
👌 az 5 nap programjainak
👌 az étkezések
👌 és a táborosaink kiállításának teljes költségét

Jelentkezés a 15 fős létszám eléréséig lehetséges.

Bővebb információ és jelentkezés:
Tóth Zoltán

+36309754403
info@demerungstudio.eu

Kedves bejelentkezett Vendégeink!

Legnagyobb sajnálatunkra, kedves vendégeink egészségére vigyázva, az előírásokhoz igazodva, a

 1. március 21- i  "Látogatás a győri bencéseknél" című tematikus élményprogramunk a rendkívüli koronavírus veszélyhelyzet miatt, Kelemen atya bencés perjellel egyeztetve ELMARAD!

Egyenlőre a következő programokra tudjuk az átregisztrálásokat fogadni.

Reméljük hamarosan elmúlik a vírusveszély, helyreáll a rend és következő időpontokra tervezett eseményeket meg tudjuk tartani.

Kérjük figyeljék honlapunkat!

https://www.gyeregyorbe.hu/varosnezo-setaink/aktualis-programunk/latogatas-a-gyori-benceseknel

Várjuk visszajelzésüket az átregisztrálásokról.

A 2020-as év legkülönlegesebb programjára várjuk azokat, akik szívesen fedeznek fel a látogatók szeme elől eddig elzárt, rejtett kincseket. Városunk egyik legértékesebb látnivalóját, a Bencés épületegyüttest, egy rendkívüli programon mutatjuk be.
Ebben az évben több alkalommal látogatjuk meg a város egyik kiemelkedő szakrális és kulturális "ékszerdobozát".
Történeteit, páratlan értékeit az exkluzív tematikus élményprogram házigazdája, Sárai-Szabó Kelemen atya, a Szent Mór Perjelség perjele,a Szent Ignác templom igazgatója mutatja be.
A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges!
+36 30 294 9174
idegenvezetes.gyor@gmail.com

Kedves bejelentkezett Vendégeink!

Legnagyobb sajnálatunkra, a 2020. március 20- i "Járai Máté visszatér" című pódiumbeszélgetés a rendkívüli koronavírus veszélyhelyzet miatt ELMARAD!

A pódiumbeszélgetést egy későbbi időpontra halasztjuk el.

A kormány döntése szerint március 12-től nem tarthatók meg a 100 fő fölötti rendezvények. Természetesen minden jegytulajdonos jogosult a jegye ellenértékére, akár a jegyár visszatérítésére. Mivel a tilalom feloldásának ideje ideje egyenlőre nem ismert, a türelmüket kérjük.

Amint kiderül, mindenkit értesítünk és eldöntheti, hogy az új időpontot, vagy jegyára visszafizetését választja. Aki a jegy visszaváltása mellett dönt, kérjük jelezze!

Tematikus városnéző sétáinkat 2020. március 21-től változatlanul megtartjuk!

"Több mint 1 fröccs" sétánk kiegészítő változata egy beszélgetés sorozat volt,
ami 2015. májusában indult, Csobay Dániel fotográfus, közművelődési szakember vezetésével.
Közismert embereket, művészeket hívtunk meg. Beszélgettünk életükről, munkájukról.
2019-ben megújulva folytatódtak a pódium beszélgetések "Utak és élmények" címmel.
A jegyár egy italt is magában foglal.

2020. február 27-én a győri bencéseknél új, kulturális, közösségi programsorozat indul útjára Bencés estek néven.

A programsorozat első vendége Lackfi János, költő, író, műfordító. Lackfi kulturális szereplőként komoly népszerűségre tett szert. Különleges az a jelenség, ahogy a 21. század kommunikációs tereit a bulvár tartalmaktól mentesen, értékorientáltan és hitelesen képes használni.

Írói munkássága, közéleti és közösségi szerepvállalása, nagycsaládos mindennapjai, megélt és felvállalt keresztény értékrendje és nem utolsó sorban humora kiválóan megjeleníti azokat az értékeket, amelyeket a győri bencések a Bencés estekkel közvetíteni szeretnének.

Az est szervezője a Szent Mór Bencés Perjelség, moderátor Czifrik Balázs.

Fotó: Molnár Mihály

 

Most egy percre képzeljük el, hogy különböző korok szerelmeinek történeteit járhatjuk végig egy sétán.
Ha valóban rajong városunk érdekes történetei iránt, ezt a sétát szeretni fogja!
"Új utak, új élmények" várják azokat a kedves vendégeket,
akik Győr látnivalói és értékei között barangolva
a város egykori lakóinak, látogatóinak szerelmi történeteire, szerelmeire kíváncsiak!
A sétát több meglepetés teszi emlékezetessé!Love sztorik Győrben!
 
Természetesen nem csak szerelmes párokat, hanem a történetek kedvelőit is
szeretettel várjuk programunkra!
Előzetes jelentkezés szükséges!
+36 30 294 9174
idegenvezetes.gyor@gmail.com
Találkozás: Radó sziget, Vénusz szobor

Ha érdekel az fényképezés és szereted az esti fénycsíkos városképeket, de egyedül elveszel a gombok, a használati utasítás és a különböző beállítások sűrűjében.

Régóta szeretnél esti fénycsíkos, óriáskerekes képeket, de ötleted sincsen, hogy mitől lesz olyan, ami olyan?

A részvétel az Idegenvezetők Világnapja alkalmából INGYENES, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni maximum 15 résztvevőig lehetséges.

Jelentkezés az info@demerungstudio.eu címen!

Régóta szeretnél esti fénycsíkos, óriáskerekes, a Püspökvár-tornykilátójából képeket, de ötleted sincsen, hogy mitől lesz olyan, ami olyan?

A részvétel az Idegenvezetők Világnapja alkalmából 1.000,- , ami tartalmazza a belépőt a Püspökvár toronykilátójába.

A részvétel az Idegenvezetők Világnapja alkalmából INGYENES, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni maximum 15 résztvevőig lehetséges.

Jelentkezés az info@demerungstudio.eu címen!

Ha érdekel az fényképezés és szereted a városi részlet, vagy minimal képeket, de egyedül elveszel a gombok, a használati utasítás és a különböző beállítások sűrűjében.

A részvétel az Idegenvezetők Világnapja alkalmából INGYENES, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni maximum 15 résztvevőig lehetséges.

Jelentkezés az info@demerungstudio.eu címen!

Ha érdekel az fényképezés és szereted a városi részlet, vagy minimal képeket, de egyedül elveszel a gombok, a használati utasítás és a különböző beállítások sűrűjében.

A részvétel az Idegenvezetők Világnapja alkalmából INGYENES, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni maximum 15 résztvevőig lehetséges.

Jelentkezés az info@demerungstudio.eu címen!

Ha érdekel a fényképezés és szereted az izgalmas streetfotókat, de egyedül elveszel a gombok, a használati utasítás és a különböző beállítások sűrűjében.

A részvétel az Idegenvezetők Világnapja alkalmából INGYENES, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni maximum 15 résztvevőig lehetséges.

Jelentkezés az info@demerungstudio.eu címen!

Számos kutatás kimutatta, hogy a rendszeres jógagyakorlás pozitív hatással van az emberekre, többek között növeli a pszichológiai jóllétet, az élettel való elégedettség szintjét, az önbecsülést, csökkenti a stresszt és a szorongást.

A stúdióban a matracot biztosítjuk, nem kell hoznod.

Viselj olyan ruházatot, amely kényelmes, nem túl meleg, nem túl szoros! Hidd el, senki nem fogja a ruhádat nézni. A jógában azt tanuljuk, hogy magunkra, a belsőnkre koncentráljunk, engedd el a korábbi konvenciókat és a gyakorlás alatt tényleg magaddal foglalkozz és ne azzal, hogy ki, mit gondol.

Az óra légzőgyakorlattal, ráhangolódással kezdődik, majd az álló, ülő-és fekvőgyakorlatok és fordított testhelyzetek gyakorlására kerül a sor.

Az óra végén pár perc relaxációval tesszük fel az i-re a pontot.

A foglalkozáson matracot és tornaeszközöket biztosítunk.

www.tudasepitok.hu

info@tudasepitok.hu

+36 96 247 007 (üzenetrögzítő jelentkezik visszahívjuk)

https://www.facebook.com/tudasepitok/

 

 

Számos kutatás kimutatta, hogy a rendszeres jógagyakorlás pozitív hatással van az emberekre, többek között növeli a pszichológiai jóllétet, az élettel való elégedettség szintjét, az önbecsülést, csökkenti a stresszt és a szorongást.

A stúdióban a matracot biztosítjuk, nem kell hoznod.

Viselj olyan ruházatot, amely kényelmes, nem túl meleg, nem túl szoros! Hidd el, senki nem fogja a ruhádat nézni. A jógában azt tanuljuk, hogy magunkra, a belsőnkre koncentráljunk, engedd el a korábbi konvenciókat és a gyakorlás alatt tényleg magaddal foglalkozz és ne azzal, hogy ki, mit gondol.

Az óra légzőgyakorlattal, ráhangolódással kezdődik, majd az álló, ülő-és fekvőgyakorlatok és fordított testhelyzetek gyakorlására kerül a sor.

Az óra végén pár perc relaxációval tesszük fel az i-re a pontot.

A foglalkozáson matracot és tornaeszközöket biztosítunk.

www.tudasepitok.hu

info@tudasepitok.hu

+36 96 247 007 (üzenetrögzítő jelentkezik visszahívjuk)

https://www.facebook.com/tudasepitok/

 

 

Számos kutatás kimutatta, hogy a rendszeres jógagyakorlás pozitív hatással van az emberekre, többek között növeli a pszichológiai jóllétet, az élettel való elégedettség szintjét, az önbecsülést, csökkenti a stresszt és a szorongást.

A stúdióban a matracot biztosítjuk, nem kell hoznod.

Viselj olyan ruházatot, amely kényelmes, nem túl meleg, nem túl szoros! Hidd el, senki nem fogja a ruhádat nézni. A jógában azt tanuljuk, hogy magunkra, a belsőnkre koncentráljunk, engedd el a korábbi konvenciókat és a gyakorlás alatt tényleg magaddal foglalkozz és ne azzal, hogy ki, mit gondol.

Az óra légzőgyakorlattal, ráhangolódással kezdődik, majd az álló, ülő-és fekvőgyakorlatok és fordított testhelyzetek gyakorlására kerül a sor.

Az óra végén pár perc relaxációval tesszük fel az i-re a pontot.

A foglalkozáson matracot és tornaeszközöket biztosítunk.

www.tudasepitok.hu

info@tudasepitok.hu

+36 96 247 007 (üzenetrögzítő jelentkezik visszahívjuk)

https://www.facebook.com/tudasepitok/

 

 

Számos kutatás kimutatta, hogy a rendszeres jógagyakorlás pozitív hatással van az emberekre, többek között növeli a pszichológiai jóllétet, az élettel való elégedettség szintjét, az önbecsülést, csökkenti a stresszt és a szorongást.

A stúdióban a matracot biztosítjuk, nem kell hoznod.

Viselj olyan ruházatot, amely kényelmes, nem túl meleg, nem túl szoros! Hidd el, senki nem fogja a ruhádat nézni. A jógában azt tanuljuk, hogy magunkra, a belsőnkre koncentráljunk, engedd el a korábbi konvenciókat és a gyakorlás alatt tényleg magaddal foglalkozz és ne azzal, hogy ki, mit gondol.

Az óra légzőgyakorlattal, ráhangolódással kezdődik, majd az álló, ülő-és fekvőgyakorlatok és fordított testhelyzetek gyakorlására kerül a sor.

Az óra végén pár perc relaxációval tesszük fel az i-re a pontot.

A foglalkozáson matracot és tornaeszközöket biztosítunk.

www.tudasepitok.hu

info@tudasepitok.hu

+36 96 247 007 (üzenetrögzítő jelentkezik visszahívjuk)

https://www.facebook.com/tudasepitok/

 

 

Ha ülőmunkát végzel, ha eleged van a rendszeresen visszatérő nyak-, hát-, vagy derékfájásból, ha szeretnél javítani a testtartásodon és jól érezni magad a bőrödben, vagy csak egyszerűen nem találod a számodra megfelelő mozgásformát, akkor érdemes kipróbálni a tartásjavító gerinctornát. A foglalkozásnak köszönhetően hamarosan jobban fogja érezni magát!

Az órát diplomás gyógytornász vezeti, ezért attól sem kell tartanod, hogy az esetleges egészségügyi problémáid miatt nem tudod elvégezni a gyakorlatokat. A kis létszám pedig lehetővé teszi, hogy az óravezető figyelni tudjon arra, hogy helyesen végezd a mozdulatokat.

A foglalkozáson matracot és tornaeszközöket biztosítunk.

www.tudasepitok.hu

info@tudasepitok.hu

+36 96 247 007 (üzenetrögzítő jelentkezik visszahívjuk)

https://www.facebook.com/tudasepitok/

 

 

Ha ülőmunkát végzel, ha eleged van a rendszeresen visszatérő nyak-, hát-, vagy derékfájásból, ha szeretnél javítani a testtartásodon és jól érezni magad a bőrödben, vagy csak egyszerűen nem találod a számodra megfelelő mozgásformát, akkor érdemes kipróbálni a tartásjavító gerinctornát. A foglalkozásnak köszönhetően hamarosan jobban fogja érezni magát!

Az órát diplomás gyógytornász vezeti, ezért attól sem kell tartanod, hogy az esetleges egészségügyi problémáid miatt nem tudod elvégezni a gyakorlatokat. A kis létszám pedig lehetővé teszi, hogy az óravezető figyelni tudjon arra, hogy helyesen végezd a mozdulatokat.

A foglalkozáson matracot és tornaeszközöket biztosítunk.

www.tudasepitok.hu

info@tudasepitok.hu

+36 96 247 007 (üzenetrögzítő jelentkezik visszahívjuk)

https://www.facebook.com/tudasepitok/

 

 

Ha ülőmunkát végzel, ha eleged van a rendszeresen visszatérő nyak-, hát-, vagy derékfájásból, ha szeretnél javítani a testtartásodon és jól érezni magad a bőrödben, vagy csak egyszerűen nem találod a számodra megfelelő mozgásformát, akkor érdemes kipróbálni a tartásjavító gerinctornát. A foglalkozásnak köszönhetően hamarosan jobban fogja érezni magát!

Az órát diplomás gyógytornász vezeti, ezért attól sem kell tartanod, hogy az esetleges egészségügyi problémáid miatt nem tudod elvégezni a gyakorlatokat. A kis létszám pedig lehetővé teszi, hogy az óravezető figyelni tudjon arra, hogy helyesen végezd a mozdulatokat.

A foglalkozáson matracot és tornaeszközöket biztosítunk.

www.tudasepitok.hu

info@tudasepitok.hu

+36 96 247 007 (üzenetrögzítő jelentkezik visszahívjuk)

https://www.facebook.com/tudasepitok/

 

 

Ha ülőmunkát végzel, ha eleged van a rendszeresen visszatérő nyak-, hát-, vagy derékfájásból, ha szeretnél javítani a testtartásodon és jól érezni magad a bőrödben, vagy csak egyszerűen nem találod a számodra megfelelő mozgásformát, akkor érdemes kipróbálni a tartásjavító gerinctornát. A foglalkozásnak köszönhetően hamarosan jobban fogja érezni magát!

Az órát diplomás gyógytornász vezeti, ezért attól sem kell tartanod, hogy az esetleges egészségügyi problémáid miatt nem tudod elvégezni a gyakorlatokat. A kis létszám pedig lehetővé teszi, hogy az óravezető figyelni tudjon arra, hogy helyesen végezd a mozdulatokat.

A foglalkozáson matracot és tornaeszközöket biztosítunk.

www.tudasepitok.hu

info@tudasepitok.hu

+36 96 247 007 (üzenetrögzítő jelentkezik visszahívjuk)

https://www.facebook.com/tudasepitok/

 

 

Ha szeretnél „mozgásban maradni” látogass el hozzánk egy könnyed, minden ízületet átmozgató idős tornára, családias környezetben, jó hangulatban.

Az órát diplomás gyógytornász vezeti, ezért attól sem kell tartanod, hogy az esetleges egészségügyi problémáid miatt nem tudod elvégezni a gyakorlatokat. A kis létszám pedig lehetővé teszi, hogy az óravezető figyelni tudjon arra, hogy helyesen végezd a mozdulatokat.

A foglalkozáson matracot és tornaeszközöket biztosítunk.

www.tudasepitok.hu

info@tudasepitok.hu

+36 96 247 007 (üzenetrögzítő jelentkezik visszahívjuk)

https://www.facebook.com/tudasepitok/

 

 

Ha szeretnél „mozgásban maradni” látogass el hozzánk egy könnyed, minden ízületet átmozgató idős tornára, családias környezetben, jó hangulatban.

Az órát diplomás gyógytornász vezeti, ezért attól sem kell tartanod, hogy az esetleges egészségügyi problémáid miatt nem tudod elvégezni a gyakorlatokat. A kis létszám pedig lehetővé teszi, hogy az óravezető figyelni tudjon arra, hogy helyesen végezd a mozdulatokat.

A foglalkozáson matracot és tornaeszközöket biztosítunk.

www.tudasepitok.hu

info@tudasepitok.hu

+36 96 247 007 (üzenetrögzítő jelentkezik visszahívjuk)

https://www.facebook.com/tudasepitok/

 

 

Ha szeretnél „mozgásban maradni” látogass el hozzánk egy könnyed, minden ízületet átmozgató idős tornára, családias környezetben, jó hangulatban.

Az órát diplomás gyógytornász vezeti, ezért attól sem kell tartanod, hogy az esetleges egészségügyi problémáid miatt nem tudod elvégezni a gyakorlatokat. A kis létszám pedig lehetővé teszi, hogy az óravezető figyelni tudjon arra, hogy helyesen végezd a mozdulatokat.

A foglalkozáson matracot és tornaeszközöket biztosítunk.

www.tudasepitok.hu

info@tudasepitok.hu

+36 96 247 007 (üzenetrögzítő jelentkezik visszahívjuk)

https://www.facebook.com/tudasepitok/

 

 

Ha szeretnél „mozgásban maradni” látogass el hozzánk egy könnyed, minden ízületet átmozgató idős tornára, családias környezetben, jó hangulatban.

Az órát diplomás gyógytornász vezeti, ezért attól sem kell tartanod, hogy az esetleges egészségügyi problémáid miatt nem tudod elvégezni a gyakorlatokat. A kis létszám pedig lehetővé teszi, hogy az óravezető figyelni tudjon arra, hogy helyesen végezd a mozdulatokat.

A foglalkozáson matracot és tornaeszközöket biztosítunk.

www.tudasepitok.hu

info@tudasepitok.hu

+36 96 247 007 (üzenetrögzítő jelentkezik visszahívjuk)

https://www.facebook.com/tudasepitok/

 

 

Ingyenes foglalkozás 5 és 9 éves gyermekeknek és szüleiknek

Tölts velünk egy délutánt: játékra hívunk. Találkozhatsz szakembereinkkel, akik a gyermekek fejlesztésében vesznek részt, játszunk, hajat fonunk, beszélgetünk. Ha már tudod melyik iskolába szeretnéd vinni a gyermeked és aggódsz a szeptemberi iskolakezdés miatt.

Gyere el, bemutatjuk relax tornánkat, fejlesztő foglalkozásainkat. Ha gyermeked kisiskolás, de nem problémamentes az iskolába járás próbálunk segíteni.

 

www.tudasepitok.hu

info@tudasepitok.hu

+36 96 247 007 (üzenetrögzítő jelentkezik visszahívjuk)

https://www.facebook.com/tudasepitok/

 

 

Relax torna bemutató órát tartunk reggel óvodásoknak és szüleiknek.

Foglalkozásaink célja:

 • gyermekek önbizalmának, önértékelésének erősítése
 • az újtól való félelem helyett az újra, a változásra való nyitottság támogatása
 • az iskolai életben való stresszhelyzetekben való helytállásra, lazításra való képesség fejlesztése

Ha érdekel, hogy mit takar ez a relax torna, és hogy miként tudná a gyermeked is hasznosítani, akkor gyere el február 24-én a TudásÉpítőkbe!

www.tudasepitok.hu

info@tudasepitok.hu

+36 96 247 007 (üzenetrögzítő jelentkezik visszahívjuk)

https://www.facebook.com/tudasepitok/

"KEDVES BARÁTAINK, KÖVETŐINK, ÉRDEKLŐDŐINK!

TEKINTETTEL A MAGYARORSZÁG KOMRÁNYA ÁLTAL KIHIRDETETT EGÉSZSÉGÜGYI VÉSZHELYZETRE, A GAG MANAGEMENT PRODUKCIÓS IRODA ÁLTAL MEGHIRDETETT KONCERTEKET ÚJ INTÉZKEDÉSIG FELFÜGGESZTI!

AZ EGÉSZSÉGÜGYI VÉSZHELYZET MEGSZŰNÉSÉVEL A KONCERTEK TERMÉSZETESEN MEGRENDEZÉSRE KERÜLNEK, A MEGVÁSÁROLT BELÉPŐK AZ ÚJ IDŐPONT KIHIRDETÉSÉIG, ILLETVE AZ ÚJ IDŐPONTRA IS ÉRVÉNYESEK."

GAG PRODUKCIÓ

 

Egy igazi állócsillag

1970. szilveszterén vált országosan ismertté, amikor éjfél előtt pár perccel a Bergendy együttessel előadta a Mindig ugyanúgy című dalt a Magyar Televízióban.

idegenvezetes.gyor@gmail.com

Immáron 16. alkalommal rendezi meg a Győri Balett a magyar hivatásos táncegyüttesek legnagyobb országos seregszemléjét: a Magyar Táncfesztivált. Magyarország professzionális társulatai a Győri Nemzeti Színház Nagyszínpadán, az alternatív, kísérletező előadások pedig a stúdiószínpadként szolgáló Kisfaludy teremben mutatkozhatnak meg. A 2020-ben megújult arculatú szabadtér pedig ingyenes programokkal várja az érdeklődőket, míg a VI. Gyermek Táncfesztivál a legkisebbeket.

További részletek itt.

 

Győr Megyei Jogú Város

Önkormányzata és

a Győri Művészeti és Fesztiválközpont

tisztelettel meghívja Önt a

XXVII.

Győri Furulyafesztiválra

2020. február 19-én
15 órára

a Széchenyi István Egyetem Hangversenytermébe.

(egykori zsinagóga, 9025 Győr, Kossuth Lajos u. 5.)

Köszöntőt mond:

Hajtó Péter
OKSTB elnöke

A részvétel díjtalan!

Legyen úgy! turné vendég: Szinetár Dóra

Dés Lászlót ezúttal is kiváló zenekar kíséri.
Dés. Évtizedek óta fogalom a magyar zenei életben. Musicalek, filmzenék, nagy slágerek és dzsessz lemezek sora fűződik a nevéhez. Pár éve ő maga is kilépett a nyilvánosság elé a saját magának írt dalaival, leült a zongorához, és énekelni kezdte az új és a már régóta ismert számokat. 2018-ban jelent meg Az éjféli járat címmel első szólólemeze, amely átütő sikert aratott, néhány hónapon belül Platinalemez lett. Ezen vadonatúj dalait énekli.
2020-ban új műsorral, a régi nagy slágerekkel és vadonatúj dalokkal turnézik, a koncertek címe az egyik legnagyobb slágere, a Legyen úgy!

Az állatmesék egyidősek az „embermesékkel”. Az örök kérdés az, hogy vajon mi ruházzuk-e fel az állatokat emberi tulajdonságokkal, avagy fordítva. Mi tanultunk meg bizonyos viselkedésformákat tőlük? A mi mesénk úgy indul, hogy egy elrontott kísérlet nyomán, a „csodák éjszakáján” egy helyre kerülnek mindazok, akiknek szívében ugyanazon mesék élnek. Kik ők, és hogyan jutnak vissza? A végére kiderül ...

A Barátság Sportparkban számos sportolási és kikapcsolódási lehetőség várja azokat, akik zöld környezetben, aktívan szeretnék tölteni szabadidejüket. A közel 29 000 m2-es parkban három korszerű, sátorral fedhető, változtatható kapuméretű műfüves futballpálya, utcai kosárlabda pálya, szabadtéri erőpark, az uniós szabványoknak megfelelő gyermekjátszótér, az életkori sajátosságok figyelembevételével kialakított nyugdíjas park és egy 600 méteres rekortán borítású futópálya található.

A Magvassy Mihály Sportcsarnok Győr város második legnagyobb befogadóképességű fedett kulturális és sportlétesítménye, amelyet 1976-ban adtak át mint „Kiállítási és Sportcsarnok”. A város sporteseményein kívül, nemzetközi és hazai rendezvények nagy része is a létesítményben zajlik.

Az Aqua Sportközpont közvetlen közelségében elhelyezkedő Olimpiai Sportpark az XIV. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál idejére készült el, a torna, a judo, a tenisz és az atlétika sportágaknak szolgált helyszínéül az esemény alatt.

A 8 hektáros területen elterülő sportpark komplexitását mutatja, hogy 3 nagy sportcsarnokot foglal magában, egy multicsarnokot, egy tornacsarnokot és egy judo csarnokot. Ezeken kívül még található a létesítményben egy gyakorló és egy nagy atlétikapálya, egy futó folyosó, továbbá 4 beltéri és 5 kültéri teniszpálya. A létesítmény további fejlesztéseken esett át az EYOF óta és várja szeretettel a sportszövetségeket, edzőtáborokat és természetesen a sportolni vágyó győri lakosokat.

2014 novemberében teltházas rendezvénnyel nyitotta meg kapuit az Audi Aréna Győr, melynek 10 évre névadó szponzora az Audi Hungaria Motor Kft. lett. Az 5,5 milliárd forintos beruházással megvalósított, 5500 férőhelyes komplexum a kétszeres Bajnokok Ligája győztes Győri Audi ETO KC otthona, emellett multifunkcionalitásából adódóan kiválóan alkalmas nemzetközi sportesemények, könnyű- és komolyzenei koncertek, előadói estek, konferenciák, kiállítások megrendezésére.

Az új, változtatható befogadóképességű Aréna egybeépült a meglévő Magvassy Mihály sportcsarnokkal, így egy olyan rendezvényközpont jött létre, melynek összes alapterülete 16 ezer négyzetméter, 200 méteres sugarú körében 1050 parkoló található.

Az 5500 férőhelyes Aréna lelátójának egy része mozgatható, így az adott esemény követelményeinek megfelelően szükség esetén könnyen növelhető a küzdő- vagy előadói tér, csökkentve a nézői befogadóképességet. A küzdőtéren 1700 szék egyidejű elhelyezése mellett egy 30x10 méteres színpad felállítása is lehetséges. Komplett hangosítás- és fénytechnika, minden igényt kielégítő televíziós és vizuális technika áll rendelkezésre.

Az izgalmas kiállításnak a város egyik XVI. századi végvári bástyája ad otthont, ahol az Amazonas és Dél-Amerika őserdeinek csodás élővilága elevenedik meg, néhány egyed valóban kézzel fogható közelségben. A kiállítás egyik leglátványosabb része egy 18 méter hosszú, 200 köbméteres paludárium, mely az Amazonas élővilágát mutatja be. A közönség a sétája során 40 méter hosszú útvonalon kísérheti végig a Föld legerősebb hangyájának, a levélvágó hangyának mindennapjait.

Az 1967-ben megnyitott állatkert jelentős változásokon ment keresztül az elmúlt évtizedekben. Jelenleg több mint 100 állatfaj 700 egyedét mutatja be az eredeti élőhelyükhöz hasonló, nagy kifutóterületeken. Látványetetések, állatbemutatók, különleges állatfajok, egész évben folyamatos rendezvények, kiállítások várják az idelátogatókat.

A 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál előkészületei során megnyílt Győrben az Aqua Sportközpont, a nyugat-dunántúli régió legmodernebb versenyuszodája. Az ötven méteres medencét is tartalmazó létesítmény a 2017-re teljesen kiépülő győri olimpiai létesítményegyüttes területén található. A sportközpont rangos hazai és nemzetközi úszó- és vízilabda versenyeknek is otthont ad.

Az Aqua Sportközpont szolgáltatásai:

-           50 x 25 m-es úszómedence

-           80 cm mély, 32 C fokos melegvizes medence

-           2 finn szauna, bukómedence, pihenő

-           2 db 2 személyes infrakabin

A felszabadult játék öröme nem csak a gyermekek kiváltsága! Interaktív kiállító terünkben közel 70 kipróbálható, játékra ösztönző kiállítási eszközt tudnak kipróbálni a látogatók a szélcsatornától a tükörlabirintuson át az áramvonalas karosszériáig. Legnépszerűbb attrakcióink közé tartoznak a látványos kísérleti bemutatók, amelyek egy újonnan kialakított, egyetemi auditóriumhoz hasonló térben zajlanak.

József türelmi rendelete alapján a győri evangélikusok egyszerre két templom építésére kértek engedélyt. Az állami hatóság egy közös rendeltetésű templom építését engedélyezte, melynek munkálatai 1784 áprilisában kezdődtek. A templom felszentelésére 1785. november 27-én került sor.

A győri „Öregtemplom” a türelmi rendelet kibocsátása után megindult magyarországi templomépítészet egyik korai, jellegzetes, szép emléke. Bár elhelyezése, épülettömege és karzatos belső elrendezése az ez időtájban épült protestáns templomokra jellemző, kialakítása mégis sok egyéni vonást mutat. Ennek köszönheti a templomépület, hogy igazából egyetlen típus körébe sem sorolható be.

A templom orgonája 1926-ban épült, nevezetessége, hogy hazai viszonylatban egyedülálló „Czézár típusú" orgona. A templom akusztikai adottságainak köszönhetően számos zenei rendezvénynek ad otthont, mint pl. a Győri Filharmonikus Zenekar, vagy az Öt Templom Fesztivál koncertjeinek.

Az 1987-ben felszentelt Szentlélek templom a Nádorvárosi Köztemető szomszédságában nemcsak a hitéletet szolgálja, hanem számos koncertnek is helyet biztosít.

A Győr szívében található műemléképületen belül látható a győri vár eddig rejtőzködő kapuja. A földszinten teázó, az első emeleten Lebó Ferenc szobrászművész kamarakiállítása, a második emeleten időszakos kiállítások, bérelhető rendezvényterem várja a vendégeket.

A kincstár gyűjteményében a gótikus kortól a XIX. századig találhatók kelyhek, monstranciák, liturgikus eszközök, festmények és szobrok. A könyvtár dokumentumai között kódexek, ősnyomtatványok, régi magyar könyvek találhatók. Kiemelkedő értékek a Mátyás király könyvtárából származó Korvina, és Magyarország legnagyobb kódexe, a Zalka-antifonálé.

Az Újvárosi Művelődési Ház tevékenységi köre az elmúlt négy évben kibővült, mivel 2014-től a Pinnyédi Művelődési Ház épülete programjaink szervezéséhez új tereket, lehetőségeket adott.

A pinnyédi kiscsoport foglalkozások szeptembertől júniusig időszakban heti rendszerességgel működnek a hét valamennyi napját kihasználva. Itt minden korosztály számára kínálunk szabadidős, kulturális tevékenységet. Terembérlésre is adunk lehetőséget.

Kiemelt programjaink:

 • Pinnyédi farsang
 • Húsvéti játszóház
 • Egészség-Piac, Egészség-nap
 • Pinnyédi Juniális és gyermeknap
 • Nyári gyermektáborok pinnyédi helyszínnel: Ökotábor, „Varázsműhely” kézműves és játéktábor
 • Nyárbúcsúztató
 • Tökös nap
 • Márton-napi vigasságok
 • Mikulásműsor
 • Adventi játszóház
 • Karácsonyi ünnepség és szeretetvendégség
 • Pinnyédi esték
 • Időszaki kiállítások

 

Az Újvárosi Művelődési Ház szolgáltatásait folyamatosan színesedő megújulás jellemezi. Elsődlegesen a lakókörzetben élők számára nyújt közösségi teret, klubok, amatőr művészeti csoportok működéséhez biztosít intézményi hátteret. Kulturális eseményeket kínál az alacsony jövedelmű, szociálisan és művelődésben hátrányos helyzetű lakosság, e körben különösen a gyermek korosztályúak számára, törekedve arra, hogy megőrizzék kulturális identitásukat, hagyományaikat.

A művelődési ház „Újvárosi esték” sorozatának egyedi, igényes irodalmi pódium-programjai az egész városra kiterjedő vonzerővel bírnak.

Klubokat működtet valamennyi korosztály számára, népi kismesterségeket oktat, nyári gyerektáborokat, játszóházakat szervez. A művelődési ház otthont ad kórusának, a Lippentő Kulturális Egyesület néptánc csoportjainak, tánctanfolyamoknak, valamint különböző egyesületeknek.

A Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ fő feladata, hogy Győrszentiván és Likócs városrészek lakossága valamennyi korosztálya számára lehetőséget nyújtson az iskolán kívüli öntevékeny egyéni és közösségi művelődésre, alkotó tevékenységre, színteret biztosítson az egészséges életmódra orientáló eseményeknek, verseny- és szabadidős sportrendezvényeknek.

A művelődési központ őrzője a helyi kulturális hagyományoknak (Orbán-napi szőlőáldás, szüreti ünnepségek, Szent Iván-nap stb.), könnyűzenei koncerteket, rock-fesztiválokat, népzenei műsorokat és táncházakat rendez, befogadja a szabadidős sportprogramokat. Bázisa az öntevékeny művészeti csoportoknak: néptánccsoportokat és kórust működtet, amatőr képzőművészeti kiállításokat rendez, biztosítja a helyi művészeti alkotókörök működési feltételeit.

A program a kormányrendeletnek megfelelően elmarad!

Terveink szerint egy későbbi időpontban kerül majd megtartásra.

A megváltott jegyek árát a vásárlás helyszínén március 17-31. közti időszakban tudjuk visszafizetni a kapott nyugta ellenében.

 

 

Drámai játék Dalton Trumbo regényének motívumaiból, Ács Tamás monodrámája

A Soproni Petőfi Színház előadása

Közreműködik: Szupper Fanni (árnyjáték) és Szabó László (harmonika)

Konzulens: Pomezanski György

A játék főhőse Johnny, egy amerikai katona, aki az első világháborúban súlyosan megsérül és elveszít mindent. Mindent. Kivéve a gondolkodás képességét. Az előadás egyetlen ember küzdelmén, az élethez való kíméletlen ragaszkodásán keresztül mutatja be a mindenkori háborúk borzalmait és értelmetlenségét.

Jegyek kaphatók az Újvárosi Művelődési Házban és a Baross Gábor úti Látogatóközpontban.

A József Attila Művelődési Ház egy nagyszabású felújítást követően, 1998-ban visszanyerte eredeti funkcióját. A Móra park mélyén korábban üresen álló épület - immár a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér részlegeként - újra közművelődési feladatokat lát el.

Az intézmény Szabadhegy egyetlen közösségi tere. Programkínálatát ezért a közelben élők igényeihez alkalmazkodva, adottságait maximálisan kihasználva állítja össze. Céljának tekinti, hogy a szabadhegyi családok minden tagja találjon itt a maga számára vonzó programot.

A park, ahol a ház áll, szabadtéri rendezvények, táborok helyszíne. A ház kisebb termei szűk körű összejövetelekre és kiállítások megtartására alkalmasak. A színházteremben rendszeresek az előadások. S amit talán a legfontosabbnak tartunk: a művelődési ház számtalan kisközösség, szakkör, klub otthonául szolgál.

A Ménfőcsanak-Gyirmóti Művelődési Központ két helyszínen szolgálja a közösséget: Ménfőcsanakon a Bezerédj-kastély ad helyet a Ménfőcsanaki Művelődési Háznak, míg Gyirmóton saját központ szervezi a színes kulturális, művészeti és közösségi programokat.

A gyárvárosiak számára a kezdetektől fontos volt a társas élet. összejöveteleik számára a polgári társaskör, az egyházi közösségek, a sportkörök adtak keretet.

A Külső-árpád u. 6-8. szám alatt előbb tekepálya működött, később a Dózsa Kör. Az 1918-ban épült házban kialakított épületrész a második világháború után iskolaként is működött egy darabig, de főleg párt célokat kiszolgáló intézményként funkcionált. 1961-ben itt talált otthonra a fiókkönyvtár is. A rendszerváltás után egy vállalkozó bérelte a helyiségeket, de 2003-ban megszűnt a bérleti szerződése. 2004-ben az épület a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér kezelésébe került. A házat ekkor részben, majd 2006-ban teljesen felújították.

2004-ben művelődésszervezőnk vezetésével megkezdte működését a Gyárvárosi Közösségi Ház.

Kovács Margit Állandó Kiállítás

A XVII. századi műemléképület Kreszta János fűszerkereskedő háza volt, jelenleg Kovács Margit, győri születésű kerámiaművész (1902-1977) életmű-kiállításának helyszíne. A kiállítás azért is értékes, mert a modern magyar kerámia megteremtőjének népi ihletésű szobrait, kisplasztikáit, dísztárgyait, valamint bibliai témájú kompozícióit az országban csupán két helyszínen, Győrben és Szentendrén tekinthetik meg a látogatók.

 

Patkó Imre-gyűjtemény

A XVII. században épült Vastuskós ház ad otthont Patkó Imre (1922-1983) újságíró, művészettörténész gyűjteményének. Az épületben kortárs alkotók – többek között Kassák Lajos, Bálint Endre, Victor Vasarely és Kondor Béla – munkái, valamint kelet-ázsiai, afrikai, óceániai néprajzi tárgyak láthatók. Maga az épület a sarkán elhelyezett vastuskóról kapta a nevét, melybe a legenda szerint a vándorló kézműveslegények egy-egy szöget vertek győri tartózkodásuk emlékéül.

 

Cserépkályha-történeti Kiállítás

A Fruhmann család egykori lakóházában létrehozott kiállítás a győri és Győr környéki kályhásság történetét enteriőrszerűen mutatja be. A XX. század elején épült kályhásműhely eredeti állapotának megfelelően áll a látogató közönség rendelkezésére, míg a felújított lakóházban a kályhásmesterség győri történetét bemutató kiállítás tekinthető meg. A különálló pavilonban Fruhmann Antal által összegyűjtött kályhakollekció kapott helyet. A három egymáshoz kapcsolódó kiállításból létrejövő múzeumegyüttes páratlan értékű gyűjteménye az egykoron virágzó magyarországi kályhás művészetnek.

A késő gótikus műemléképület Borsos Miklós szobrászművész (1906-1990) életmű-kiállításának otthona, mely átfogó képet ad teljes művészeti tevékenységéről és legfontosabb alkotói eredményeiről.

 

Csikóca Művészeti Műhely és Kiállítótér

A hazánkban egyedülálló Gyermekmúzeum időszaki kiállításain műtárgyak, híres alkotók, művészeti korszakok elevenednek meg. A múzeum és a hozzá kapcsolódó műhely 3-12 éves korú gyermekek számára kínál vidám, játékos, mégis ismeretközlő kulturális élményt.

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Marcalvárosi Fiókkönyvtára a Marcalváros I. és II. lakótelep lakosságának könyvtári ellátására jött létre: szép- és ismeretterjesztő irodalommal, gyermek- és szakkönyvekkelfolyóiratokkal és Internetezésre használható számítógépekkel várja olvasóit. Rendszeres programjaival, kis közösségeivel (klubok) a közösségi térként is funkcionál.

A Ménfőcsanaki Művelődési Ház húsz éves múltra tekint vissza, azóta a Győrhöz tartozó tízezer fős városrész kulturális központja. A műemlék jellegű egykori kúriában, a Bezerédj-kastély 200 éves épületében működik.

A Ménfőcsanak-Gyirmóti Művelődési Központ szervezeti egységekénk működő művelődési ház kulturális eseményeket (egészség-piac, halászléfőző verseny, falunap, szüreti mulatság, idősek napja, irodalmi, történelmi, ismeretterjesztő előadássorozatok, zenés rendezvények, koncertek, bálok, kiállítások, gyermekprogramok, kirándulások, klubok, szakkörök, tanfolyamok, vetélkedők, szünidei gyermekfoglalkozások stb.), hivatásos és műkedvelő előadó-művészeti és vizuális művészeti programokat szervez, együttműködik a helyi kulturális civil szervezetekkel.

A VOKE Arany János Művelődési Ház Győr város közigazgatási központjában, a győri vasútállomással szemben található. Fekvéséből és közművelődési tevékenységéből adódóan a város lakói és a vasutas alkalmazottak körében is népszerű programjaival. Mindig nagy hangsúlyt fektetettünk a hagyományőrzésre, a színvonalas ismeretterjesztő előadások megszervezésére és a helyi és országos képzőművészeti tevékenységek bemutatására. Művelődési házunk a város közművelődésében nélkülözhetetlen színfoltként van jelen és végzi közel öt évtizede megkezdett közösségfejlesztő munkáját.

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára a belváros szívében, a sétáló utcán található. A könyvtár a gyűjteményére alapozott hagyományos és digitális szolgáltatásokon túl rendezvényekkel várja a látogatókat. Az Országos Dokumentumellátó Rendszer szolgáltató könyvtáraként speciális igényeket is kielégít. Helyismereti kutató, muzeális kutató, olvasóterem, gyereksarok és rendezvényterem áll olvasóink rendelkezésére.

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtára Nádorvárosban található. A könyvtár a gyűjteményére alapozott hagyományos és internetes szolgáltatásokon túl rendezvényekkel várja a látogatókat. Az Országos Dokumentumellátó Rendszer szolgáltató könyvtáraként speciális igényeket is kielégít. Olvasóterem és olvasóterasz áll az érdeklődők rendelkezésére.

A Vaskakas Művészeti Központot otthonának tudó Vaskakas Bábszínház szakmailag az egyik legmagasabban jegyezett magyarországi bábszínház. A legfiatalabbaktól a legidősebbekig mindenkit vár, hiszen a Vaskakas a gyerek-és csecsemőszínházi produkciók mellett felnőtt- és ifjúsági előadásokat is bemutat.

A társulat közkedveltségét, a város kulturális életében való ismertségét művészeti tevékenysége mellett leginkább annak köszönheti, hogy 2008-ban életre hívta a Győrkőcfesztivált, amely az elmúlt esztendőkben nemcsak hazánk, de Közép-Európa egyik legnagyobb gyerekfesztiváljává fejlődött.

A Vaskakas Művészeti Központban a győri bábszínház saját előadásai mellett évadonként több mint száz vendégprogram színesíti Győr kulturális kínálatát: egyebek mellett könnyű- és komolyzenei koncertek, előadóestek, zenés és prózai színházi produkciók, néptánc-, kortárstánc- és balettelőadások.

A Rómer-ház széleskörű, kulturális programkínálatával hiányt pótol a városban, az itt zajló rendezvények minden korosztályt megszólítanak, a gyermekektől egészen a szép korúakig.

A legkiemelkedőbbek ezek közül az I love mozi filmvetései, az Import Impró Egyesület interaktív színházi előadásai, valamint a RómerKvelle könnyűzenei koncertsorozat, mely többek között feltörekvő helyi zenekaroknak, művészeknek is teret ad a bemutatkozásra. A Rómer-ház gyakran otthont ad továbbá kortárs művészeti kiállításoknak, workshopoknak, irodalmi esteknek és más hasonló rendezvényeknek. A cél, hogy a Rómer-ház egy olyan modern közösségi térré váljon, ahol a kulturális értékekeink mindenki számára elérhetőek.

A XVIII. századi műemléképület, eredetileg ispotály a Dr. Váczy Péter történész (1904-1994) egykori magángyűjteményét bemutató kiállítás helyszíne. A gyűjtemény magját reneszánsz és barokk bútorok, képző-és iparművészeti tárgyak alkotják. Az ezt megelőző történelmi korokból szórványos görög és római, továbbá középkori magyar régészeti emlékeket, egy kínai hárommázas terrakotta sírőrző katonát, a XIX. századból keleti szőnyegeket, üveg, ezüst és bronz tárgyakat, kínai porcelánokat, csillárokat, falikarokat találunk. Az épületben kortárs művészek munkáiból rendezett tárlatok is láthatók.

A XVIII. századi műemléképület korábban a győri Esterházy család palotája volt, melynek homlokzatán a mai napig látható az építtető monogramjával ellátott családi címere. A díszes épület a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum székhelye, a Dr. Radnai Béla magángyűjteményéből rendezett állandó kiállítás, valamint időszaki tárlatok helyszíne.

A Generációk Művelődési Háza nevében is hordozza, hogy minden korosztály, a család apraja-nagyja számára nyújt érdekes elfoglaltságot. Számos szakkör, alkotócsoport várja az érdeklődő gyerekeket, fiatalokat, felnőtteket, nyugdíjasokat egyaránt.

A Generációk Házában működnek állandó csoportok, otthonra lelnek hétvégi és szünidei programok, kiállítások, táborok, vetélkedők, tanfolyamok, művészeti fesztiválok, valamint rendhagyó órák, előadássorozatok, a magyar néphagyományok ápolását szolgáló események is.

Az egykori győri zsinagóga Győr Újváros részében található, a 19. században épült, historikus és szecessziós stílusban. A 2006-ban történt felújítást követően az intézmény működtetője a Széchenyi István Egyetem, az intézmény új neve pedig Egyetemi Hangversenyterem lett. Napjainkban kulturális rendezvényeknek és komolyzenei koncerteknek ad otthont, valamint múzeumépületként szolgál.

Itt található a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Vasilescu-gyűjteménye is.

A Romániából származó, Magyarországon letelepedett műszaki feltaláló és sikeres vállalkozó a hatvanas évektől kezdett magyar képzőművészeti alkotásokat vásárolni, majd kibővült gyűjteményét közkinccsé kívánta tenni. A Vasilescu-gyűjtemény törzsét Ország Lili festményei alkotják. A kiváló művész szellemi elődei és művésztársai közül nagyon jelentősek Bálint Endre, Korniss Dezső, Vilt Tibor, Schaár Erzsébet, Hencze Tamás, Deim Pál és Nádler István alkotásai, köztük remekművek sokasága.

Az Egyetemi Hangversenyteremben megrendezésre kerülő programok:

 • Furulyafesztivál
 • Éneklő Ifjúság
 • Tavaszi Kórustalálkozó
 • Győri Tavaszi Fesztivál egyes programjai
 • Mindenki Karácsonya
 • Öt Templom Fesztivál
 • Öt Templom Advent

 

A barokk Zichy-palota kiemelkedő helyet foglal el Győr történelmi és építészeti emlékei között. Az impozáns épület jellegzetessége a díszes kapu a két atlasz szoborral és a zárt kör alakú sarokerkély. A Zichy-palotában kapott helyet a Győri Művészeti és Fesztiválközpont és az Anyakönyvi Hivatal, így Győr város hivatalos házasságkötő termei is itt találhatóak.

A palota díszes termeiben napjainkban az esküvőkön kívül konferenciákatsajtótájékoztatókat és fogadásokat rendeznek.

 

Programok a Zichy-palotában:

 • Esküvői Kiállítás
 • Barokk Bál
 • Győri Tavaszi Fesztivál néhány programelemének helyszíne
 • Nemzetközi Akusztikus Gitárzenei Fesztivál
 • Szent Miklós-ünnepség
 • Győri Polgári Szalon
 • Műhely-estek

A Győri Pagony nem csekély diafilm készletének régi és új remekei kerülnek elő a fiók mélyéből és láthatóak a hófehér falra Tóth Tamara segítségével vetítve, persze csak akkor, ha a gyerekek sötétet varázsolnak! Varázsigével készülni ajánlott!

A program ingyenes, előzetes jelentkezés szükséges a Győri Pagony korlátozott befogadóképessége miatt.

Helyszín és elérhetőség: 
Győri Pagony - Győr, Batthyány tér 4.
Tel: 70/422-9345
E-mail: gyori@pagony.hu
facebook.com/gyoripagony/

A Győri Pagony nem csekély diafilm készletének régi és új remekei kerülnek elő a fiók mélyéből és láthatóak a hófehér falra Tóth Tamara segítségével vetítve, persze csak akkor, ha a gyerekek sötétet varázsolnak! Varázsigével készülni ajánlott!

A program ingyenes, előzetes jelentkezés szükséges a Győri Pagony korlátozott befogadóképessége miatt.
Helyszín és elérhetőség: 
Győri Pagony - Győr, Batthyány tér 4.
Tel: 70/422-9345
E-mail: gyori@pagony.hu
facebook.com/gyoripagony/

A februári Szöszmötöléseken különböző technikákkal készítik el a gyerekek saját művészeti alkotásaikat Kutsera Edó művésztanár vezetésével, melyek témája ezúttal a SÁRKÁNYOK.

A könyvekre és szöszmötölésre vágyók előzetes jelentkezése szükséges a Győri Pagony korlátozott befogadóképessége miatt.
Helyszín és elérhetőség:
Győri Pagony - Győr, Batthyány tér 4.
Tel: 70/422-9345
E-mail: gyori@pagony.hu
facebook.com/gyoripagony/

A februári Szöszmötöléseken különböző technikákkal készítik el a gyerekek saját művészeti alkotásaikat Kutsera Edó művésztanár vezetésével, melyek témája ezúttal a SÁRKÁNYOK.

A könyvekre és szöszmötölésre vágyók előzetes jelentkezése szükséges a Győri Pagony korlátozott befogadóképessége miatt.
Helyszín és elérhetőség:
Győri Pagony - Győr, Batthyány tér 4.
Tel: 70/422-9345
E-mail: gyori@pagony.hu
facebook.com/gyoripagony/

A kreativitás, a formaérzék és a figyelem fejlődésében hatalmas jelentősége van a kisgyermekkori zenei nevelésnek. A Ringató egy zenei központú művészeti nevelés, ahol nagy a hangsúly a testi érintésen is. Az érintés és a ritmikus hangadás a kisgyermek számára varázslat. Erre a varázslatra és fél óra közös játékra várja Gerbert Judit dallal, derűvel és szeretettel a legapróbbakat szüleikkel, nagyszüleikkel a Győri Pagonyba!

9.30 és 10.15 órás kezdettel két foglalkozás követi egymást.

Előzetes jelentkezés szükséges a Győri Pagony korlátozott befogadóképessége miatt.
Helyszín és elérhetőség:
Győri Pagony - Győr, Batthyány tér 4.
Tel: 70/422-9345
E-mail: gyori@pagony.hu
facebook.com/gyoripagony/

A kreativitás, a formaérzék és a figyelem fejlődésében hatalmas jelentősége van a kisgyermekkori zenei nevelésnek. A Ringató egy zenei központú művészeti nevelés, ahol nagy a hangsúly a testi érintésen is. Az érintés és a ritmikus hangadás a kisgyermek számára varázslat. Erre a varázslatra és fél óra közös játékra várja Gerbert Judit dallal, derűvel és szeretettel a legapróbbakat szüleikkel, nagyszüleikkel a Győri Pagonyba!

9.30 és 10.15 órás kezdettel két foglalkozás követi egymást.

Előzetes jelentkezés szükséges a Győri Pagony korlátozott befogadóképessége miatt.
Helyszín és elérhetőség:
Győri Pagony - Győr, Batthyány tér 4.
Tel: 70/422-9345
E-mail: gyori@pagony.hu
facebook.com/gyoripagony/

Horgoló tanfolyam 10 éven felüli gyerekeknek és felnőtteknek minden szerdán a Győri Pagonyban

Nem csak a nagymamák tudnak horgolni! A tanfolyam elsajátíthatók horgolási praktikák a kezdő lépésektől a kész mintákig, a februári tanfolyam témája a környezettudatosság, elsőként egy csinos bevásárlótáska készítése a cél.

Előzetes jelentkezés szükséges a Győri Pagony korlátozott befogadóképessége miatt.

Helyszín és elérhetőség: 
Győri Pagony - Győr, Batthyány tér 4.
Tel: 70/422-9345
E-mail: gyori@pagony.hu
facebook.com/gyoripagony/

Horgoló tanfolyam 10 éven felüli gyerekeknek és felnőtteknek minden szerdán a Győri Pagonyban

Nem csak a nagymamák tudnak horgolni! A tanfolyam elsajátíthatók horgolási praktikák a kezdő lépésektől a kész mintákig, a februári tanfolyam témája a környezettudatosság, elsőként egy csinos bevásárlótáska készítése a cél.

Előzetes jelentkezés szükséges a Győri Pagony korlátozott befogadóképessége miatt.

Helyszín és elérhetőség: 
Győri Pagony - Győr, Batthyány tér 4.
Tel: 70/422-9345
E-mail: gyori@pagony.hu
facebook.com/gyoripagony/

5 alkalmas tanfolyam szülőknek minden kedden a Győri Pagonyban

9.30 és 10.15 órás kezdettel

A tanfolyam fontos célja a tudatos érintés által a babával való kapcsolat bensőségesebbé tétele, az otthoni biztonságos kényeztető test- és arcmasszázs fogások elsajátítása, a baba emésztési problémáinak (hasfájás, görcsök, székrekedés stb.) és a fogzással járó kellemetlenségek megszüntetése, a rendszeres érintés hatására gyors lelki és testi fejlődés elérése, nem utolsó sorban pedig a mama és baba nyugodt, kiegyensúlyozottságának elérése.

A tanfolyam tesztek segítségével fényt derít a baba és mama egyéni testtípusára és érzelmi-, mentális beállítottságára, ami által személyre szabhatóvá lehet tenni a babának nyújtott masszázst, a számára leginkább megfelelő olaj kiválasztásával, továbbá választ kaphatunk számtalan kérdésre a kisbaba viselkedésével, szokásaival kapcsolatosan.

A babamasszázs megkezdése a köldökcsonk leesésétől a baba kúszó-mászó korszakáig bezáróan lehetséges.

A tanfolyam vezetője: Jármai Anita, tel.: 70/772-1392
Előzetes jelentkezés szükséges a korlátozott befogadóképesség miatt telefonon: 0670/422-9345, e-mailben - gyori@pagony.hu - vagy személyesen a boltban.

Helyszín és elérhetőség: 
Győri Pagony - Győr, Batthyány tér 4.
Tel: 70/422-9345
E-mail: gyori@pagony.hu
facebook.com/gyoripagony/

5 alkalmas tanfolyam szülőknek minden kedden a Győri Pagonyban

9.30 és 10.15 órás kezdettel

A tanfolyam fontos célja a tudatos érintés által a babával való kapcsolat bensőségesebbé tétele, az otthoni biztonságos kényeztető test- és arcmasszázs fogások elsajátítása, a baba emésztési problémáinak (hasfájás, görcsök, székrekedés stb.) és a fogzással járó kellemetlenségek megszüntetése, a rendszeres érintés hatására gyors lelki és testi fejlődés elérése, nem utolsó sorban pedig a mama és baba nyugodt, kiegyensúlyozottságának elérése.

A tanfolyam tesztek segítségével fényt derít a baba és mama egyéni testtípusára és érzelmi-, mentális beállítottságára, ami által személyre szabhatóvá lehet tenni a babának nyújtott masszázst, a számára leginkább megfelelő olaj kiválasztásával, továbbá választ kaphatunk számtalan kérdésre a kisbaba viselkedésével, szokásaival kapcsolatosan.

A babamasszázs megkezdése a köldökcsonk leesésétől a baba kúszó-mászó korszakáig bezáróan lehetséges.

A tanfolyam vezetője: Jármai Anita, tel.: 70/772-1392
Előzetes jelentkezés szükséges a korlátozott befogadóképesség miatt telefonon: 0670/422-9345, e-mailben - gyori@pagony.hu - vagy személyesen a boltban.

Helyszín és elérhetőség: 
Győri Pagony - Győr, Batthyány tér 4.
Tel: 70/422-9345
E-mail: gyori@pagony.hu
facebook.com/gyoripagony/

Művészeti alkotás készítésére már a legkisebbek is képesek!  A szülőkkel közös festés, ragasztás, gyurmázás felváltva kerülnek elő Kutsera Edit művésztanár vezetésével, hogy ügyesedjenek a pici kezecskék, kinyíljon a fantázia és a közös élményt akár otthon is folytathassa szülő és gyerek.

A pepecselésre és játékra vágyók előzetes jelentkezése szükséges a Győri Pagony korlátozott befogadóképessége miatt.

Helyszín és elérhetőség:
Győri Pagony - Győr, Batthyány tér 4.
Tel: 70/422-9345
E-mail: gyori@pagony.hu
facebook.com/gyoripagony/

Művészeti alkotás készítésére már a legkisebbek is képesek!  A szülőkkel közös festés, ragasztás, gyurmázás felváltva kerülnek elő Kutsera Edit művésztanár vezetésével, hogy ügyesedjenek a pici kezecskék, kinyíljon a fantázia és a közös élményt akár otthon is folytathassa szülő és gyerek.

A pepecselésre és játékra vágyók előzetes jelentkezése szükséges a Győri Pagony korlátozott befogadóképessége miatt.

Helyszín és elérhetőség:
Győri Pagony - Győr, Batthyány tér 4.
Tel: 70/422-9345
E-mail: gyori@pagony.hu
facebook.com/gyoripagony/

Művészeti alkotás készítésére már a legkisebbek is képesek!  A szülőkkel közös festés, ragasztás, gyurmázás felváltva kerülnek elő Kutsera Edit művésztanár vezetésével, hogy ügyesedjenek a pici kezecskék, kinyíljon a fantázia és a közös élményt akár otthon is folytathassa szülő és gyerek.

A pepecselésre és játékra vágyók előzetes jelentkezése szükséges a Győri Pagony korlátozott befogadóképessége miatt.

Helyszín és elérhetőség:
Győri Pagony - Győr, Batthyány tér 4.
Tel: 70/422-9345
E-mail: gyori@pagony.hu
facebook.com/gyoripagony/

Művészeti alkotás készítésére már a legkisebbek is képesek!  A szülőkkel közös festés, ragasztás, gyurmázás felváltva kerülnek elő Kutsera Edit művésztanár vezetésével, hogy ügyesedjenek a pici kezecskék, kinyíljon a fantázia és a közös élményt akár otthon is folytathassa szülő és gyerek.

A pepecselésre és játékra vágyók előzetes jelentkezése szükséges a Győri Pagony korlátozott befogadóképessége miatt.

Helyszín és elérhetőség:
Győri Pagony - Győr, Batthyány tér 4.
Tel: 70/422-9345
E-mail: gyori@pagony.hu
facebook.com/gyoripagony/

Lépj ki a hétköznapokból az alkotás és a keleti filozófia erejével!
Buddha nyugalma mindenkit eláraszt, éppen ezért nagyon szeretjük otthonunkban is több helyen és formában elhelyezni.
A vásároltnál már csak a saját magunk által elkészített a jobb. Nem csak te hanem a festményed is igazi zen állapotba kerül, mire elkészülsz vele.
Dmitry Spiros orosz származású impresszionista festőművész. Mint sokakat, őt is megérintette Párizs. Ha te is vágysz a francia fővárosba, vagy netán azon szerencsések közé tartozol, akik már jártak ott és szeretnéd feleleveníteni az emlékeket illetve megörökíteni azokat, egy festményen is, akkor gyere el hozzánk. Az Eiffel torony ikonikus alakja minden stílusú otthonba csempész egy kis bájt.
A városi forgatag és sokaság csupa izgalmat rejt magában. A pezsgő metropolita élet miliője mindenkit elvarázsol. Ezen városok közül emelkedik ki New York. A sárga taxik, az utcai hot dog és a divat fellegvára a modern életérzés megtestesítője. Nem csak Woody Allen, hanem többek között a Metropolitan múzeum is a pezsgő művészélet otthona a nagyvárosban. Ha Neked is a modern művészeti stílusok tetszenek a legjobban, gyere el hozzánk és fesd meg New York zsibongó főútjának képét!

Frida a 20. század végi feminista mozgalmak egyik legnagyobb hőse volt, így az 1980-as, 90-es években valóságos Frida-kultusz bontakozott ki világszerte. A feministák azért tudtak ennyire azonosulni festészetével, mert úttörő volt abban, hogy leplezetlenül ábrázolta a női testet, a szexualitást, és a női lélek mélységeit is.

Az útkeresés, a lázadás és a fájdalom mind-mind olyan érzések, melyek mindenkit mélyen megérintenek. A festőnő regénybe illően kalandos élete pedig még inkább különlegessé, hitelessé és átütően erőssé teszi alkotásait.

Mindenki ábrándozott már róla, hogy téli hóesésben sétálgat Párizs utcáin, majd beül egy forró kávéra. Kinézve az ablakon az Eiffel torony tárul elé.
Gustav Klimt méltán népszerű Csók című alkotását hoztuk el Nektek!
Az osztrák festőt a japán festészet hagyományaira épülő, aranyozott, vibráló, többnyire nők portréit ábrázoló alkotásai kora egyik legnépszerűbb művészévé tették.

A Csók című festmény néhány művészettörténész szerint önarckép, magát Gustav Klimtet és szeretőjét, Emilie Flöge-t ábrázolja! A művész főként nőket ábrázoló alkotásokat készített, így a képen megjelenő férfi viszonylag szokatlan.

Gyere el hozzánk és alkoss meg egy valódi klasszikust, ami garantáltan otthonod egyedi dísze lesz majd!

Szívesen emlékeztek vissza az első csókotokra? Romantikus volt? Vagy netán viccesre sikerült? Alkossátok meg ezt a képet, ami bármilyen stílusú otthon remek dísze lehet, és mindig emlékeztet majd benneteket arra, hogy az igaz szerelem minden megpróbáltatást kibír.
Szerelmed nevét fába vésni? Miért ne?! Fessétek meg pároddal Valentin-nap alkalmából ezt a festményt, melyen saját monogrammotok fog visszaköszönni, ezzel is megmutatva, hogy kapcsolatotok örökre szól. Romantikus randitokat egy-egy pohár borral tesszük számotokra különlegesebbé. Az elkészült festmény biztosan otthonotok dísze lesz.
Szerelem a levegőben! Ezen a képen megtalálható a szerelem minden jelképe és szimbóluma! Ha szeretnétek ezt a Valentin-napot kicsit másképp tölteni, gyertek el hozzánk egy igazán kreatív programra! Készítsétek el közösen lakásotok legújabb díszét, ezt a turbékoló gerle párt ábrázoló képet!
A hinduizmus elefántfejű istene Ganésa, akit a kezdetek és akadályok urának is tartanak. Gyakran emlegetik a jó szerencse, a siker és vállalkozások, a kereskedők isteneként is, aki képes egy induló üzlet, vagy egy utazás előtt elhárítani minden problémát. Ha a füstölő égetés és a jóga mellett nem csak a testedet, de az otthonod is harmóniába hoznád, akkor kapcsolódj ki nálunk 3 órára és feledkezz meg a mindennapi gondokról! Gyere és fesd meg velünk ezt a képet, hogy mindig szerencsét hozzon az életedben! Ajándékként is remek választás, nem csak spirituális ismerősöknek, hiszen visszafogott és harmonikus színeivel remek hangulatot kölcsönöznek bárki nappalijába!

GyőrCarddal 30% kedvezmény!

Karneváli hangulat, csodás építészeti látványosságok, gondolán ringatózó szerelmes párok. Kinek mi jut eszébe Velencéről? Ha eljössz hozzánk és megalkotod velünk saját Velencédet, biztos lehetsz benne, hogy onnantól egy egészen más élmény is eszedbe fog jutni a városka neve hallatán!

GyőrCarddal 30% kedvezmény!

A festő eredeti neve már mutatja személyiségét: Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech. Szürreálisan hosszú névhez, szürreális művészet társult. A katalán származású festő Elfolyó idő című képet mindenki ismeri, illetve az érzést is, amikor csak úgy telik az idő és csak állunk, hogy mégis hova lett. De most lassíts le és gyere el hozzánk alkotni, hogy az elfolyt idő örök maradjon számodra.
A kép részletgazdagsága miatt 3 és fél órát vesz igénybe az elkészítése.

GyőrCarddal 30% kedvezmény!

 Ábrahám Éva vezetésével

Kézzel varrt hasznos apróságok készítése – a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: abeva4@gmail.com

Az Arany Könnyekről gyakran tévesen hiszik, hogy a remekmű Gustav Klimt alkotása. Bár a laikus szemek számára valóban mutathat hasonlóságot Klimt munkáihoz, hiszen a híres festőéhez hasonlóan az arany-korszakot vélhetjük felcsendülni az ecsetvonásokban.

GyőrCarddal 30% kedvezmény!

Gyönyörű pillangó varázsol el minket ezen a képen. ismeretlen festő ecsetéből. Még akkor is, ha egy rovarról beszélünk. Kreativitásodat tökéletesen ki tudod élni ezzel a festménnyel, hiszen semmilyen megkötés nincsen. Olyan színű és mintázatú szárnyakat festhetsz, olyan háttérrel, amilyennel te szeretnéd! Minden csak Rajtad áll! Ne ijedj meg, mi mindenben segítünk neked! Fesd meg akár magadnak, akár párosan, hogy otthonodat a Te/Ti stílusotok díszítse!

GyőrCarddal 30% kedvezmény!

A világ egyik legnépszerűbb kerékpáros körversenye Budapestről rajtol, és három szakaszt is Magyarországon bonyolít le. A 110 éves múltra visszatekintő esemény fergeteges hangulatát, amelyet mintegy kétszáz országban követnek figyelemmel, Győrben testközelből is átélhetjük, hiszen a második napon a város utcáin kerekeznek majd a világ legjobb kerékpárosai, akik a Városháza előtt érnek célba. A mezőny érkezése 17:00-17:30 között várható.

További információkért kövesd az eseményt a facebookon, az instagramon és a weben:

https://www.facebook.com/events/192694685250982/

https://www.instagram.com/girohungary2020/

https://girohungary2020.hu/

 

 Ábrahám Éva vezetésével

Kézzel varrt hasznos apróságok készítése – a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: abeva4@gmail.com

Herny karkötő fűzése Párizs Mónika gyöngyékszer készítővel

A szükséges alapanyagokat mindenki maga szerezze be a FB-oldalon lévő lista alapján!

Előzetes jelentkezés szükséges!

Workshopunk alkalmával megismerkedhetsz az ecsetfilces szépírás technikájával, sok-sok tippel, trükkel, A-tól Z-ig!

Előírt gyakorlólapokat, tengernyi eszközt biztosítunk, amiből egy ecsetfilcet és a kinyomtatott tananyagot haza is viheted a további gyakorláshoz és alkotáshoz.

Vezeti: Baboth Dóra

bővebb infó: baboth_dora@yahoo.com email címen vagy a 06 70/414 8036-os telefonszámon

Rusznyák Évával

Szeretnéd megismerni önmagad? Szeretsz más bőrébe bújni? Szereted a rögtönzést? Gazdag a fantáziád?

Akkor neked ott a helyed DRÁMAJÁTÉK foglalkozásomon, ahol játszunk a hangunkkal, mozdulatainkkal, csak végtelen fantáziánk szabhat határt.

Itt nincsenek győztesek, csak nyertesek. Itt nem versengünk, hanem a játék öröméért alkotunk

Várok minden játékos kedvű kisgyereket 9-11 éves korig!

Bővebben: 20/ 411 84 80  email: reva2008@gmail.com

Rusznyák Évával

Szeretnéd megismerni önmagad? Szeretsz más bőrébe bújni? Szereted a rögtönzést? Gazdag a fantáziád?

Akkor neked ott a helyed DRÁMAJÁTÉK foglalkozásomon, ahol játszunk a hangunkkal, mozdulatainkkal, csak végtelen fantáziánk szabhat határt.

Itt nincsenek győztesek, csak nyertesek. Itt nem versengünk, hanem a játék öröméért alkotunk

Várok minden játékos kedvű kisgyereket 9-11 éves korig!

Bővebben: 20/ 411 84 80  email: reva2008@gmail.com

Rusznyák Évával

Szeretnéd megismerni önmagad? Szeretsz más bőrébe bújni? Szereted a rögtönzést? Gazdag a fantáziád?

Akkor neked ott a helyed DRÁMAJÁTÉK foglalkozásomon, ahol játszunk a hangunkkal, mozdulatainkkal, csak végtelen fantáziánk szabhat határt.

Itt nincsenek győztesek, csak nyertesek. Itt nem versengünk, hanem a játék öröméért alkotunk

Várok minden játékos kedvű kisgyereket 9-11 éves korig!

Bővebben: 20/ 411 84 80  email: reva2008@gmail.com

Rusznyák Évával

Szeretnéd megismerni önmagad? Szeretsz más bőrébe bújni? Szereted a rögtönzést? Gazdag a fantáziád?

Akkor neked ott a helyed DRÁMAJÁTÉK foglalkozásomon, ahol játszunk a hangunkkal, mozdulatainkkal, csak végtelen fantáziánk szabhat határt.

Itt nincsenek győztesek, csak nyertesek. Itt nem versengünk, hanem a játék öröméért alkotunk

Várok minden játékos kedvű kisgyereket 9-11 éves korig!

Bővebben: 20/ 411 84 80  email: reva2008@gmail.com

Speciális fejlesztő program felnőttek és 16 éven felüli diákok részére, akik

- gyorsabban és eredményesebb szeretnének tanulni és vizsgázni

- hatékonyan akarják elérni kitűzött céljaikat

- sportolás vagy munka mellett is jól szeretnének teljesíteni

- javítani szeretnék emlékezetüket

- csökkenteni szeretnék vizsgadrukkjukat

- vagy csak egyszerűen élvezni szeretnék az olvasást.

Scheele módszerével Te is végleg búcsút mondhatsz a magolásnak

Vezeti: Pétercsák Maxim

Bővebben: http://alfahullam.hu/a-villamolvasas-titkai/

A megváltott jegyek kérdésében a külsős szervezőkkel felvettük a kapcsolatot, a végeredményről tájékoztatjuk Önöket, figyeljék a helyszín web-, vagy facebook-oldalát!

 

 

A zenekar célja, hogy a magyar néphagyományból merítve, különleges hangzásvilággal, a korosztálynak (1-10 éves) megfelelően adja át zenei- és anyanyelvi értékeinket. Az interaktív koncerteken zongora-, gitár, nagybőgő, harangjáték, cajon, udu és egyéb ritmushangszerek is kísérik a nép- és gyermekdalokat, mondókákat.

Bővebb infó: info@aranykapuzenekar.hu

A zenekar célja, hogy a magyar néphagyományból merítve, különleges hangzásvilággal, a korosztálynak (1-10 éves) megfelelően adja át zenei- és anyanyelvi értékeinket. Az interaktív koncerteken zongora-, gitár, nagybőgő, harangjáték, cajon, udu és egyéb ritmushangszerek is kísérik a nép- és gyermekdalokat, mondókákat.

Bővebb infó: info@aranykapuzenekar.hu

Flow medál fűzése Kiss Ágota népi iparművész gyöngyfűzővel

A szükséges alapanyagokat mindenki maga szerezze be a FB-oldalon lévő lista alapján!

Előzetes jelentkezés szükséges!

Alkotó- fejlesztő meseterápiás foglalkozás gyerekeknek

A csoportot Farnadi Tamara ének-zene tanár, metamorphoses meseterapeuta vezeti.

A csoport létszáma max. 15 fő.

Az első alkalom beszélgetős, ismerkedés jellegű, hiszen a kialakult csoport rászabott tematikát és felkészülést kíván majd. Az adott nevelési helyzetekhez, problémákhoz választom majd minden mesémet, melyeket mindig élőszóban mondok el.

Előzetes jelentkezés szükséges: farnadi.tamara@gmail.com

Alkotó- fejlesztő meseterápiás foglalkozás gyerekeknek

A csoportot Farnadi Tamara ének-zene tanár, metamorphoses meseterapeuta vezeti.

A csoport létszáma max. 15 fő.

Az első alkalom beszélgetős, ismerkedés jellegű, hiszen a kialakult csoport rászabott tematikát és felkészülést kíván majd. Az adott nevelési helyzetekhez, problémákhoz választom majd minden mesémet, melyeket mindig élőszóban mondok el.

Előzetes jelentkezés szükséges: farnadi.tamara@gmail.com

Elegáns gyöngy medál fűzése Simon Mária gyöngyékszer készítővel

A szükséges alapanyagokat mindenki maga szerezze be a FB-oldalon lévő lista alapján!

Előzetes jelentkezés szükséges!

 

Kiss Ágota népi iparművész gyöngyfűző vezetésével

A workshopok tematikája a Facebookon követhető:

Facebook/Gyöngycsodák

Kiss Ágota népi iparművész gyöngyfűző vezetésével

A workshopok tematikája a Facebookon követhető: Facebook/Gyöngycsodák

Kiss Ágota népi iparművész gyöngyfűző vezetésével

A workshopok tematikája a Facebookon követhető: Facebook/Gyöngycsodák

Kiss Ágota népi iparművész gyöngyfűző vezetésével

A workshopok tematikája a Facebookon követhető: Facebook/Gyöngycsodák

Kiss Ágota népi iparművész gyöngyfűző vezetésével

A workshopok tematikája a Facebookon követhető: Facebook/Gyöngycsodák

 

„Arcod rejtsed álarc mögé,

öltsél cifra maskarát,”

és látogass el a TudásÉpítőkhöz

február 21-én egy jelmezes farsangi mulatságra.

Tánccal és kézműveskedéssel várunk mindenkit!

Rendezvényünk ingyenes. Jelmez ajánlott.

 

 

Helyszín és elérhetőség:

TudásÉpítők – Győr, Batthyány tér 4.

Tel: +36 96 247 007 (üzentrögzítő jelentkezik, visszahívjuk)

E-mail: info@tudasepitok.hu

Facebook: https://www.facebook.com/tudasepitok/

Web: https://tudasepitok.hu/

 

További információ: www.rabaquelle.hu

 

További információ: www.rabaquelle.hu

Regisztráció: https://tudasepitok.booked4.us/Calendar/Calendar/1

Klubfoglalkozások gyermekekről, családról, egészségről, táplálásról, mozgásról, fejlesztésről, mondókákról édesanyáknak.

Kikapcsolódást nyújtunk minden héten egy témával kapcsolatban szakembert hívunk meg, aki interaktívan, rugalmasan, szórakoztatóan vezeti a foglalkozást. Közben természetesen a baba-mama klubhoz híven a viháncolás, jókedv, szép-bababarát környezetet garantáljuk!

Témáink: családdá válás nehézségei, táplálás, napirend, fejlesztő játékok, dédelgető-mondókázás, cumi, hiszti, stb.

 

Helyszín és elérhetőség:

TudásÉpítők - Győr, Batthyány tér 4.

Tel: +36 96 247 007 (üzenetrögzítő jelentkezik, visszahívjuk)

E-mail: info@tudasepitok.hu

Facebook: https://www.facebook.com/tudasepitok/

Web: https://tudasepitok.hu/

 

 

Regisztráció: https://tudasepitok.booked4.us/Calendar/Calendar/1

Klubfoglalkozások gyermekekről, családról, egészségről, táplálásról, mozgásról, fejlesztésről, mondókákról édesanyáknak.

Kikapcsolódást nyújtunk minden héten egy témával kapcsolatban szakembert hívunk meg, aki interaktívan, rugalmasan, szórakoztatóan vezeti a foglalkozást. Közben természetesen a baba-mama klubhoz híven a viháncolás, jókedv, szép-bababarát környezetet garantáljuk!

Témáink: családdá válás nehézségei, táplálás, napirend, fejlesztő játékok, dédelgető-mondókázás, cumi, hiszti, stb.

 

Helyszín és elérhetőség:

TudásÉpítők - Győr, Batthyány tér 4.

Tel: +36 96 247 007 (üzenetrögzítő jelentkezik, visszahívjuk)

E-mail: info@tudasepitok.hu

Facebook: https://www.facebook.com/tudasepitok/

Web: https://tudasepitok.hu/

 

Regisztráció: https://tudasepitok.booked4.us/Calendar/Calendar/1

Klubfoglalkozások gyermekekről, családról, egészségről, táplálásról, mozgásról, fejlesztésről, mondókákról édesanyáknak.

Kikapcsolódást nyújtunk minden héten egy témával kapcsolatban szakembert hívunk meg, aki interaktívan, rugalmasan, szórakoztatóan vezeti a foglalkozást. Közben természetesen a baba-mama klubhoz híven a viháncolás, jókedv, szép-bababarát környezetet garantáljuk!

Témáink: családdá válás nehézségei, táplálás, napirend, fejlesztő játékok, dédelgető-mondókázás, cumi, hiszti, stb.

 

Helyszín és elérhetőség:

TudásÉpítők - Győr, Batthyány tér 4.

Tel: +36 96 247 007 (üzenetrögzítő jelentkezik, visszahívjuk)

E-mail: info@tudasepitok.hu

Facebook: https://www.facebook.com/tudasepitok/

Web: https://tudasepitok.hu/

 

Regisztráció: https://tudasepitok.booked4.us/Calendar/Calendar/1

Klubfoglalkozások gyermekekről, családról, egészségről, táplálásról, mozgásról, fejlesztésről, mondókákról édesanyáknak.

Kikapcsolódást nyújtunk minden héten egy témával kapcsolatban szakembert hívunk meg, aki interaktívan, rugalmasan, szórakoztatóan vezeti a foglalkozást. Közben természetesen a baba-mama klubhoz híven a viháncolás, jókedv, szép-bababarát környezetet garantáljuk!

Témáink: családdá válás nehézségei, táplálás, napirend, fejlesztő játékok, dédelgető-mondókázás, cumi, hiszti, stb.

 

Helyszín és elérhetőség:

TudásÉpítők - Győr, Batthyány tér 4.

Tel: +36 96 247 007 (üzenetrögzítő jelentkezik, visszahívjuk)

E-mail: info@tudasepitok.hu

Facebook: https://www.facebook.com/tudasepitok/

Web: https://tudasepitok.hu/

 

Egy átlagos dolgozó nő napirendjébe aligha fér bele napi több órányi énidő, főleg, ha mindennapokban a család, a munka és a háztartás között egyensúlyozik. Azonban a magunkra szánt időnek, vagyis ahogy mostanában nevezik, az énidőnek nem kellene luxusnak lennie. Fontos tudni, hogy kikapcsolódás és feltöltődés nélkül, könnyeden kiéghetsz, vagy konkrét fizikai betegségekig is eljuthatsz, ez pedig nemcsak rád lesz hatással, de a családodnak is árthatsz vele. Épp ezért az énidő nem önzés: hanem befektetés a jelenbe és a jövőbe. Rendszeres énidővel, nemcsak saját magunknak, hanem családunknak segítünk.

Legtöbbször az Édesanyák énideje, azon áll vagy bukik, hogy van-e valaki, aki tud egy kicsit a gyermekükkel foglalkozni, vigyázni. Éppen ezért, a foglalkozás idejére, játékos kézműves foglalkozást szervezünk gyermekének, így Ön tényleg nyugodtan relaxálhat.

A foglalkozást Bogdányi Mária mentálhigiénés lelkigondozó tartja, relaxációval, meditációval, életmódtanácsokkal a jelentkezők igényeihez igazodva!

Helyszín és elérhetőség:

TudásÉpítők – Győr, Batthyány tér 4.

Tel: +36 96 247 007 (üzentrögzítő jelentkezik, visszahívjuk)

E-mail: info@tudasepitok.hu

Facebook: https://www.facebook.com/tudasepitok/

Web: https://tudasepitok.hu/

Szülésfelkészítő tanfolyamra várunk minden Kismamát és Kispapát, akik gyermekük születése előtt állnak.

A tanfolyam során választ kapnak minden kérdésükre, szakembereink segítenek az eligazodásban, hogy könnyebben vegyék ezt az izgalmas, de gyakran félelmekkel teli mérföldkövet a családdá válás folyamatában.

Helyszín és elérhetőség:

TudásÉpítők – Győr, Batthyány tér 4.

Tel: +36 96 247 007 (üzentrögzítő jelentkezik, visszahívjuk)

E-mail: info@tudasepitok.hu

Facebook: https://www.facebook.com/tudasepitok/

Web: https://tudasepitok.hu/

 

Opera

„A mű gondolati magja a hűségen alapuló, ártatlan mesebeli szerelem hatalma. A tiszta szerelem, illetve a szabadságvágy képviselői állnak szemben a számukra ellenséges hatalommal. Bár a mű cselekménye a szöktetés elkészítése és kivitelezése, a mondanivalót tekintve mégsem ez a legfontosabb. A lényeg az, hogy a szereplőknek lelki akadályokon kell áthatolniuk.” (Juronics Tamás, rendező)

Az előadás a Győri Nemzeti Színház és a Co-Opera koprodukciójában valósul meg.

Opera

„A mű gondolati magja a hűségen alapuló, ártatlan mesebeli szerelem hatalma. A tiszta szerelem, illetve a szabadságvágy képviselői állnak szemben a számukra ellenséges hatalommal. Bár a mű cselekménye a szöktetés elkészítése és kivitelezése, a mondanivalót tekintve mégsem ez a legfontosabb. A lényeg az, hogy a szereplőknek lelki akadályokon kell áthatolniuk.” (Juronics Tamás, rendező)

Az előadás a Győri Nemzeti Színház és a Co-Opera koprodukciójában valósul meg.

Opera

„A mű gondolati magja a hűségen alapuló, ártatlan mesebeli szerelem hatalma. A tiszta szerelem, illetve a szabadságvágy képviselői állnak szemben a számukra ellenséges hatalommal. Bár a mű cselekménye a szöktetés elkészítése és kivitelezése, a mondanivalót tekintve mégsem ez a legfontosabb. A lényeg az, hogy a szereplőknek lelki akadályokon kell áthatolniuk.” (Juronics Tamás, rendező)

Az előadás a Győri Nemzeti Színház és a Co-Opera koprodukciójában valósul meg.

Opera

„A mű gondolati magja a hűségen alapuló, ártatlan mesebeli szerelem hatalma. A tiszta szerelem, illetve a szabadságvágy képviselői állnak szemben a számukra ellenséges hatalommal. Bár a mű cselekménye a szöktetés elkészítése és kivitelezése, a mondanivalót tekintve mégsem ez a legfontosabb. A lényeg az, hogy a szereplőknek lelki akadályokon kell áthatolniuk.” (Juronics Tamás, rendező)

Az előadás a Győri Nemzeti Színház és a Co-Opera koprodukciójában valósul meg.

Opera

„A mű gondolati magja a hűségen alapuló, ártatlan mesebeli szerelem hatalma. A tiszta szerelem, illetve a szabadságvágy képviselői állnak szemben a számukra ellenséges hatalommal. Bár a mű cselekménye a szöktetés elkészítése és kivitelezése, a mondanivalót tekintve mégsem ez a legfontosabb. A lényeg az, hogy a szereplőknek lelki akadályokon kell áthatolniuk.” (Juronics Tamás, rendező)

Az előadás a Győri Nemzeti Színház és a Co-Opera koprodukciójában valósul meg.

Opera

„A mű gondolati magja a hűségen alapuló, ártatlan mesebeli szerelem hatalma. A tiszta szerelem, illetve a szabadságvágy képviselői állnak szemben a számukra ellenséges hatalommal. Bár a mű cselekménye a szöktetés elkészítése és kivitelezése, a mondanivalót tekintve mégsem ez a legfontosabb. A lényeg az, hogy a szereplőknek lelki akadályokon kell áthatolniuk.” (Juronics Tamás, rendező)

Az előadás a Győri Nemzeti Színház és a Co-Opera koprodukciójában valósul meg.

Opera

„A mű gondolati magja a hűségen alapuló, ártatlan mesebeli szerelem hatalma. A tiszta szerelem, illetve a szabadságvágy képviselői állnak szemben a számukra ellenséges hatalommal. Bár a mű cselekménye a szöktetés elkészítése és kivitelezése, a mondanivalót tekintve mégsem ez a legfontosabb. A lényeg az, hogy a szereplőknek lelki akadályokon kell áthatolniuk.” (Juronics Tamás, rendező)

Az előadás a Győri Nemzeti Színház és a Co-Opera koprodukciójában valósul meg.

Irodalmi kávéházak, kávéházak az irodalomban

Beszélgetéssel egybekötött előadás

A Műhely folyóirat 2020/2-es számának egyik tanulmánya bepillantást enged a kairói irodalmi kávéházak múltjába. E nosztalgiázás apropóján Műhely-estünk keretében terítékre kerül a 19. századi Győr kulturális élete is, kávéházakhoz kötődő anekdotákkal és képekkel.

Műsor:

R. Schumann: I. (B-dúr) “Tavaszi” szimfónia, op. 38
A. Dvořák: A vízimanó - szimfonikus költemény, op. 107

Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Káli Gábor

A Győri Filharmonikus Zenekar 17:18 hangversenybérletének második koncertje a romantika zenekari zenéjének két reprezentatív darabját mutatja be a közönségnek. Az 1841-es esztendő „A szimfóniák éve” névvel ismert a Schumann-életrajzban: ekkor készült az első, lírai gondolatokban gazdag B-dúr „Tavaszi” szimfónia, melynek formai egységét a tételeket összekötő tematikus kapcsolatok finom kidolgozásával biztosította a komponista. A romantika századának Liszt által kialakított nagy szimfonikus műfaja a zenén kívüli inspirációs forrásból táplálkozó szimfonikus költemény, melynek mások mellett Antonin Dvořák is elsőrangú mestere volt: ezúttal az életút végén, 1896-ban komponált, Richter János vezényletével bemutatott, tragikus mesetörténetet feldolgozó A vízimanó című szimfonikus költeményt hallhatják. A koncert dirigense Káli Gábor, házigazdája dr. Szabó Balázs zenetörténész lesz.

A három általános iskolával rendelkező Bogdán László - Cserdi polgármestere - napjaink egyik legkeresettebb előadója - neve Magyarországon és Nyugat - Európában egyformán ismert. Módszerei, tanításai kezdetben megosztották a közvéleményt, majd mindenki kénytelen volt elismerni kiváló eredményeit.

Felforgató gondolatai miatt sok támadást is kapott.
Egyszerű, szókimondó stílusa ritkaság a mai politikai környezetben.

"A cigánykérdés nem probléma, hanem feladat."  - Bogdán László

A jegyvisszaváltással kapcsolatban figyeljék a helyszín web-, vagy facebook-oldalát!

 

Sodró lendületű, tartalmában egészen új napjaink fiatal generációjához szóló magyar musical, a jól ismert örök slágerekkel, fantasztikus hazai hangok előadásában. Az előadás azt a világot rajzolja körénk, amelyben a mai fiatalok eltévedhetnek, mint például a virtuális tértől való függőség, a személyes emberi kapcsolatok hiánya.

Dombóvári István önálló estje, műsorvezető: Bellus István

 

A 11 állomásos turné egy igazi időutazás lesz, hisz a műsorban felcsendülnek a mindenki által jól ismert NOX klasszikusok, ezúttal egy különleges zenei hangulatba bújtatva, hogy egy varázslatos világba repítve, felejthetetlen koncertélményt nyújtson a közönség részére. Kihagyhatatlan…

Ricsifiú: A szabolcsi Picasso - Kertész Ricsi önálló estje

Ricsifiú kiválóan ért a Teddy-hengerhez és a spaknihoz. Olyan elegánsan tartja a korongecset, mint a new-yorki szabadságszobor a fákját.Több szász négyzetmétert lekent már egyszínűre, de egy nap vászon került a kezébe.
Hogy mit kezd vele, az est végére kiderül.
Mesél és barangol az élet minden művészetében, közben múzsának hívja segítségül a közönséget, egy közös alkotásra.
Légy része az estének! Ha tudsz festeni azért, ha nem, azért.

A jegyvisszaváltással kapcsolatban figyeljék a helyszín web-, vagy facebook-oldalát!

 

Interaktív zenés műsor Szenes Iván slágereivel

www.monarchiaoperett.hu

 

A hétvégi tanfolyamot még két lépcső követi majd, 2 x 4 héten át, heti egy alkalommal.

A részvétel végig ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a 70/264-1872 telefonon, illetve a meditaciostanfolyam.hu  weboldalon lehet.

A tanfolyam anyaga Sri Chinmoy spirituális mester tanítására épül, elmélet és egyszerű koncentrációs, meditációs gyakorlatokkal, mantrázásal, videókkal.

 

Műsor:

L. van Beethoven: F-dúr „Razumovszkij” vonósnégyes, op. 59, No. 1
M. Ravel: Szonáta hegedűre és csellóra

Közreműködnek a Győri Filharmonikus Zenekar művészei.
Művészeti vezető: Berkes Kálmán

A Győri Filharmonikus Zenekar kamarazenei bérletének az Egyetemi Hangversenyteremben megrendezett következő estjén a vonósrepertoár két fontos alkotását hallhatják. Beethoven 1806-ban komponálta op. 59-es számú, három vonósnégyesből álló ciklusát, melyet az orosz nagykövet Razumovszkij grófnak ajánlott. A sorozat mérföldkő a legklasszikusabb kamarazene-műfaj történetében: az előadókkal szemben támasztott követelmények miatt a vonósnégyes-játék itt vált a zenekedvelő amatőrök házimuzsika-szórakozásából a professzionális előadók feladatává. Az irodalom egyik legnehezebb, a ciklust indító darabját ezúttal a zenekar kiváló vonósjátékosai szólaltatják meg. A hegedű-cselló duóra komponált művek száma értelemszerűen nem éri el a vonósnégyesekét: e sajátos repertoár egyik gyöngyszeme Ravel 1922-ben befejezett, sokszínű karaktereivel és színes hangzásképével egyaránt figyelmet érdemlő Szonátája.

Műsor:

G. Fr. Händel: Izrael Egyiptomban, HWV 54 (az oratórium 2. és 3. része)

Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Barnás Antal
Közreműködnek:
Katrin Targo - szoprán
Balogh Eszter - 2. szoprán és alt
Alexander Kaimbacher - tenor
Klemens Sander – basszus
Hámori Szabolcs - basszus
Wiener Männergesang-Verein
Mödlinger Singakademie
Chorvereinigung Schola Cantorum

Az élete nagy részét Angliában töltő Georg Friedrich Händel életművében az olasz opera mellett az angol nyelvű oratórium játssza a főszerepet. A rendkívül magas színvonalú angol amatőr kórusmozgalomra támaszkodva nagy oratóriumai – melyeket az operaszezon szüneteiben adatott elő – már a maguk korában nem ritkán hatalmas méretű énekkarok előadásában csendültek fel. A szövegét kizárólag a Bibliából merítő Izrael Egyiptomban, mely 1739-ben hangzott el először közönség előtt, felülmúlhatatlan fantáziával és mesteri zeneszerzői tudással állítja elénk az Exodus grandiózus jeleneteit. Händel remekművét a Győri Filharmonikus Zenekar kiváló énekes szólisták és elsőrangú osztrák kórusok közreműködésével szólaltatja meg az Evangélikus Öregtemplomban, Barnás Antal vezényletével.

Hat vadidegen, három férfi és három nő érkezik egy csoportterápiára. Kezdetét venné az analízis annak rendje és módja szerint, azonban egy apró hiányosság hátráltatja a dolgok szokásos menetét. Hol lehet az orvos?

Hat vadidegen, három férfi és három nő érkezik egy csoportterápiára. Kezdetét venné az analízis annak rendje és módja szerint, azonban egy apró hiányosság hátráltatja a dolgok szokásos menetét. Hol lehet az orvos?

Bohózat két részben

A Veres 1 Színház saját produkciója.

A vígjátékok mestere, Neil Simon ezúttal is kivételeset alkotott. Krimitörténettel fűszerezett bohózatában az első perctől az utolsóig fenntartja a feszültséget, miközben kivételes lehetőséget kínál a színészeknek az önfeledt, egész színpadot betöltő komédiázásra. A nézőnek nincs is más dolga, minthogy hátradőlve figyelje a pletykák útját, s közben remekül szórakozzon.

[calendar_anything id="333"]

A lelki egészséggel és egészséges életmóddal összefüggő előadássorozat indul.

Neves, ismert szakemberek laikus számára is érthető, érdekes előadásokkal készülnek. Az előadók tudományos ismeretek mellett saját betegség-élményeiket is megosztják a hallgatósággal.

A nagyszabású egészségfejlesztési előadássorozat tervek szerint nyolc alkalomból áll majd.

A további előadások kéthetente ugyanebben az időpontban lesznek.

Helyszín: Győr, Vasvári P. 2-4. A épület, Fogadószint, Nagy Előadóterem

Előadó: Dr. Szegedi Anikó neurológus főorvos

A programról a www.petz.gyor.hu/efi oldalon, és az EFI Iroda Facebook oldalán lehet tájékozódni.

A legalább hat alkalommal részt vevők között ajándékot sorsolunk ki.

Az ingyenes programra előzetesen jelentkezés szükséges névvel és lakcímmel:

efiprogram.gyor@gmail.com

Tel: 96/507-900/8575

A Budapesti Showszínház elsősorban show jellegű előadásokkal kívánja szórakoztatni a közönséget, produkcióik igazi kikapcsolódást nyújtanak országon innen és túl. Írjátok be a naptárba 2020. február 21. péntek 19 óra! Musical Show a Molnár Vidben. A legismertebb musical slágerek csendülnek majd fel szólóban és duettben. A Budapesti Operettszínház ünnepelt művészei jönnek el hozzánk és részleteket énekelnek szerepeikből.
Kísér a Dunakeszi Szimfonikusok, Közreműködik a színház kórusa és tánckara. Broadway hangulat, Broadway látvány, Broadway színvonal!

Néhány éve még repülőgépen sem ültek, ma pedig majdnem háromszázezren követik napról napra az élményeiket, ajánlataikat és jutnak el a segítségükkel a világ minden tájára. Például 700 forintért San Franciscóba.

Beszélgetés Harkányi Árpáddal.
Repjegy és szállásfoglalási trükkök, utazási praktikák

Vajon sikeresnek születni kell? Vagy alakíthatunk a saját életünkön? Vendégeimmel, a két Michelin csillagos séffel: Rácz Jenővel és Sárközi Ákossal életük fordulópontjairól, mélységekről és magasságokról, kapaszkodókról és inspirációról beszélgetünk. Legyen az egy mester, egy példakép, egy kitűzött cél vagy akár az igaz szerelem megtalálása. Milyen útravalóval és álmokkal indultak útnak, és milyen buktatókkal, kudarcokkal kellett szembenézniük, mire a elismert szakemberekké, és az ország kedvenceivé váltak – minderről őszintén mesélnek majd Győrben, február 13-án, este.

A Kossuth-díjas Kerényi Miklós Gábor rendezésében a Kossuth-díjas Demjén Ferenc dalaiból, Budapest után először Győrben látható a Demjén Musical.
Jegyelővétel: 06 30 853 5290, 06 20 932 3916

A festményt gyerekeknek is ajánljuk!

A tél legszebb részei közé tartozik az érintetlen hó és a gyönyörű táj.
A rókák végtelenül játékos lények, ráadásul nagy fülükkel és lompos farkukkal elragadóak.
A paszteles árnyalatok kedvelőinek ajánljuk ezt a festményt, ami nem csak egy gyerekszobát, de egy igazi skandináv stílusú otthont is remekül feldob.

GyőrCarddal 30% kedvezmény!

Opera

„A mű gondolati magja a hűségen alapuló, ártatlan mesebeli szerelem hatalma. A tiszta szerelem, illetve a szabadságvágy képviselői állnak szemben a számukra ellenséges hatalommal. Bár a mű cselekménye a szöktetés elkészítése és kivitelezése, a mondanivalót tekintve mégsem ez a legfontosabb. A lényeg az, hogy a szereplőknek lelki akadályokon kell áthatolniuk.” (Juronics Tamás, rendező)

Az előadás a Győri Nemzeti Színház és a Co-Opera koprodukciójában valósul meg.

Monet vízililiomai híresek, és nem csak a művészt, de mindenkit elbűvöl ez a sorozata. Nem is csoda, hiszen sok munkát fektetett bele, hogy a legtökéletesebb végeredményt kapja. Még a tavat is megvette rajongásában, hogy nyugodtan tudjon alkotni és senki ne zavarja miközben tanulmányozza a színeket vagy a fényeket. Gyere te is velünk a nyugalom szigetére és fesd meg, akár párosan is ezt a gyönyörű képet!

A jóga egy önismereti rendszer, amely mindenek előtt harmóniát teremt az emberben, aki gyakorolja.

Gyere és tanuljuk meg együtt a kezdetektől, érthetően gyakorlatban is az első lépésekkel kezdve a testtartásokat, a tisztító gyakorlatokat, a légző gyakorlatokat, a meditáció alapjait, stb…

A gyakorlatok és a tanfolyam egész felépítése azt szolgálja, hogy minél jobban megismerd saját szükségleteid. Ütemesen ismerkedünk meg először a testtartásokkal és olyan nyújtó gyakorlatokkal, amelyek sokat segíthetnek, hogy mindig a legjobb formában érezhesd magad.
Ugyanakkor a jóga az önismeret útja. Nincs fejlődés, sem harmónia, ha az nem társul az önismeret szüntelen mélyülésével. Ezért a tanfolyamon foglalkozunk a jóga filozófiájával és a meditációval is.

Szeretettel várunk az ÚJ Kezdő Hatha Jóga tanfolyamon: MINDEN SZERDÁN 18:30-tól

✔️ Heti 1,5 órás óra, gyakorlással és jóga elmélettel
✔️ Sok éves személyes tapasztalattal rendelkező oktatók
✔️ Strukturált tanfolyam, minden órán írott jegyzetekkel

tantra-yoga-gyor.hu

https://www.facebook.com/tantra.yoga.gyor

A jóga egy önismereti rendszer, amely mindenek előtt harmóniát teremt az emberben, aki gyakorolja.

Gyere és tanuljuk meg együtt a kezdetektől, érthetően gyakorlatban is az első lépésekkel kezdve a testtartásokat, a tisztító gyakorlatokat, a légző gyakorlatokat, a meditáció alapjait, stb…

A gyakorlatok és a tanfolyam egész felépítése azt szolgálja, hogy minél jobban megismerd saját szükségleteid. Ütemesen ismerkedünk meg először a testtartásokkal és olyan nyújtó gyakorlatokkal, amelyek sokat segíthetnek, hogy mindig a legjobb formában érezhesd magad.
Ugyanakkor a jóga az önismeret útja. Nincs fejlődés, sem harmónia, ha az nem társul az önismeret szüntelen mélyülésével. Ezért a tanfolyamon foglalkozunk a jóga filozófiájával és a meditációval is.

Szeretettel várunk az ÚJ Kezdő Hatha Jóga tanfolyamon: MINDEN SZERDÁN 18:30-tól

✔️ Heti 1,5 órás óra, gyakorlással és jóga elmélettel
✔️ Sok éves személyes tapasztalattal rendelkező oktatók
✔️ Strukturált tanfolyam, minden órán írott jegyzetekkel

tantra-yoga-gyor.hu

https://www.facebook.com/tantra.yoga.gyor

A jóga egy önismereti rendszer, amely mindenek előtt harmóniát teremt az emberben, aki gyakorolja.

Gyere és tanuljuk meg együtt a kezdetektől, érthetően gyakorlatban is az első lépésekkel kezdve a testtartásokat, a tisztító gyakorlatokat, a légző gyakorlatokat, a meditáció alapjait, stb…

A gyakorlatok és a tanfolyam egész felépítése azt szolgálja, hogy minél jobban megismerd saját szükségleteid. Ütemesen ismerkedünk meg először a testtartásokkal és olyan nyújtó gyakorlatokkal, amelyek sokat segíthetnek, hogy mindig a legjobb formában érezhesd magad.
Ugyanakkor a jóga az önismeret útja. Nincs fejlődés, sem harmónia, ha az nem társul az önismeret szüntelen mélyülésével. Ezért a tanfolyamon foglalkozunk a jóga filozófiájával és a meditációval is.

Szeretettel várunk az ÚJ Kezdő Hatha Jóga tanfolyamon: MINDEN SZERDÁN 18:30-tól

✔️ Heti 1,5 órás óra, gyakorlással és jóga elmélettel
✔️ Sok éves személyes tapasztalattal rendelkező oktatók
✔️ Strukturált tanfolyam, minden órán írott jegyzetekkel

tantra-yoga-gyor.hu

https://www.facebook.com/tantra.yoga.gyor

A meditáció valamilyen formában minden hiteles szellemi út központi eleme. Számos fajtája létezik, de a legegyszerűbb formáinak gyakorlása is sorsfordító lehet, mert a meditatív módszerek gyakorlásával felébresztjük lényünk korlátlan lehetőségeit és feltárul lényünk lényegi természete (a legfelsőbb Önvaló - Atman).

A workshop-on megismerkedünk a meditáció hagyományos formáival, lépéseivel, esetleges akadályaival és azok megoldásaival, koncentrációs módszerekkel, stb...
Megtanuljuk az értelem elcsendesítésének lépéseit, azt, hogy hogy találjuk meg a megfelelő test helyzetet vagy meditációs ülést és más fortélyokat a sikeres meditációt illetően.

További információk itt.

Gyerekeknek is ajánlott!

A győri Rába Quelle fürdő minden második szombaton késő esti csobbanással, élményelemekkel, vízibárral és egyedi hangulatú szaunaszeánszokkal várja az érdeklődőket.

További információ: www.rabaquelle.hu

A győri Rába Quelle fürdő minden második szombaton késő esti csobbanással, élményelemekkel, vízibárral és egyedi hangulatú szaunaszeánszokkal várja az érdeklődőket.

További információ: www.rabaquelle.hu

Aki érezte már egyszer is az ázó fűzfavessző illatát, abban örökké él a vágy, hogy kosarat kössön belőle. Kezdők és haladók is elmélyedhetnek a kosárfonás rejtelmes világában – 14 éves kortól várjuk a jelentkezőket.

Előzetes jelentkezés szükséges!

Amit hozni kell: egy jó metszőolló, rövid pengéjű éles kés, játszós ruha, étel-ital, de rendelni is lehet , illetve a konyhában a hozott étel megmelegíthető!

 

„A szív labirintusában” – költői portré versekkel és dalokkal

Vendég: Mirtse Zsuzsa költő

A Győri Pagony nem csekély diafilm készletének régi és új remekei kerülnek elő a fiók mélyéből és láthatóak a hófehér falra Tóth Tamara segítségével vetítve, persze csak akkor, ha a gyerekek sötétet varázsolnak! Varázsigével készülni ajánlott!

A program ingyenes, előzetes jelentkezés szükséges a Győri Pagony korlátozott befogadóképessége miatt.
Helyszín és elérhetőség: 
Győri Pagony - Győr, Batthyány tér 4.
Tel: 70/422-9345
E-mail: gyori@pagony.hu
facebook.com/gyoripagony/

A Győri Pagony nem csekély diafilm készletének régi és új remekei kerülnek elő a fiók mélyéből és láthatóak a hófehér falra Tóth Tamara segítségével vetítve, persze csak akkor, ha a gyerekek sötétet varázsolnak! Varázsigével készülni ajánlott!

A program ingyenes, előzetes jelentkezés szükséges a Győri Pagony korlátozott befogadóképessége miatt.
Helyszín és elérhetőség: 
Győri Pagony - Győr, Batthyány tér 4.
Tel: 70/422-9345
E-mail: gyori@pagony.hu
facebook.com/gyoripagony/

A februári Szöszmötöléseken különböző technikákkal készítik el a gyerekek saját művészeti alkotásaikat Kutsera Edó művésztanár vezetésével, melyek témája ezúttal a SÁRKÁNYOK.

A könyvekre és szöszmötölésre vágyók előzetes jelentkezése szükséges a Győri Pagony korlátozott befogadóképessége miatt.
Helyszín és elérhetőség:
Győri Pagony - Győr, Batthyány tér 4.
Tel: 70/422-9345
E-mail: gyori@pagony.hu
facebook.com/gyoripagony/

A februári Szöszmötöléseken különböző technikákkal készítik el a gyerekek saját művészeti alkotásaikat Kutsera Edó művésztanár vezetésével, melyek témája ezúttal a SÁRKÁNYOK.

A könyvekre és szöszmötölésre vágyók előzetes jelentkezése szükséges a Győri Pagony korlátozott befogadóképessége miatt.
Helyszín és elérhetőség:
Győri Pagony - Győr, Batthyány tér 4.
Tel: 70/422-9345
E-mail: gyori@pagony.hu
facebook.com/gyoripagony/

A kreativitás, a formaérzék és a figyelem fejlődésében hatalmas jelentősége van a kisgyermekkori zenei nevelésnek. A Ringató egy zenei központú művészeti nevelés, ahol nagy a hangsúly a testi érintésen is. Az érintés és a ritmikus hangadás a kisgyermek számára varázslat. Erre a varázslatra és fél óra közös játékra várja Gerbert Judit dallal, derűvel és szeretettel a legapróbbakat szüleikkel, nagyszüleikkel a Győri Pagonyba!

9.30 és 10.15 órás kezdettel két foglalkozás követi egymást.

Előzetes jelentkezés szükséges a Győri Pagony korlátozott befogadóképessége miatt.
Helyszín és elérhetőség:
Győri Pagony - Győr, Batthyány tér 4.
Tel: 70/422-9345
E-mail: gyori@pagony.hu
facebook.com/gyoripagony/

A kreativitás, a formaérzék és a figyelem fejlődésében hatalmas jelentősége van a kisgyermekkori zenei nevelésnek. A Ringató egy zenei központú művészeti nevelés, ahol nagy a hangsúly a testi érintésen is. Az érintés és a ritmikus hangadás a kisgyermek számára varázslat. Erre a varázslatra és fél óra közös játékra várja Gerbert Judit dallal, derűvel és szeretettel a legapróbbakat szüleikkel, nagyszüleikkel a Győri Pagonyba!

9.30 és 10.15 órás kezdettel két foglalkozás követi egymást.

Előzetes jelentkezés szükséges a Győri Pagony korlátozott befogadóképessége miatt.
Helyszín és elérhetőség:
Győri Pagony - Győr, Batthyány tér 4.
Tel: 70/422-9345
E-mail: gyori@pagony.hu
facebook.com/gyoripagony/

Horgoló tanfolyam 10 éven felüli gyerekeknek és felnőtteknek minden szerdán a Győri Pagonyban

Nem csak a nagymamák tudnak horgolni! A tanfolyam elsajátíthatók horgolási praktikák a kezdő lépésektől a kész mintákig, a februári tanfolyam témája a környezettudatosság, elsőként egy csinos bevásárlótáska készítése a cél.

Előzetes jelentkezés szükséges a Győri Pagony korlátozott befogadóképessége miatt.

Helyszín és elérhetőség: 
Győri Pagony - Győr, Batthyány tér 4.
Tel: 70/422-9345
E-mail: gyori@pagony.hu
facebook.com/gyoripagony/

Horgoló tanfolyam 10 éven felüli gyerekeknek és felnőtteknek minden szerdán a Győri Pagonyban

Nem csak a nagymamák tudnak horgolni! A tanfolyam elsajátíthatók horgolási praktikák a kezdő lépésektől a kész mintákig, a februári tanfolyam témája a környezettudatosság, elsőként egy csinos bevásárlótáska készítése a cél.

Előzetes jelentkezés szükséges a Győri Pagony korlátozott befogadóképessége miatt.

Helyszín és elérhetőség: 
Győri Pagony - Győr, Batthyány tér 4.
Tel: 70/422-9345
E-mail: gyori@pagony.hu
facebook.com/gyoripagony/

5 alkalmas tanfolyam szülőknek minden kedden a Győri Pagonyban 9.30 és 10.15 órai kezdettel

A tanfolyam fontos célja a tudatos érintés által a babával való kapcsolat bensőségesebbé tétele, az otthoni biztonságos kényeztető test- és arcmasszázs fogások elsajátítása, a baba emésztési problémáinak (hasfájás, görcsök, székrekedés stb.) és a fogzással járó kellemetlenségek megszüntetése, a rendszeres érintés hatására gyors lelki és testi fejlődés elérése, nem utolsó sorban pedig a mama és baba nyugodt, kiegyensúlyozottságának elérése.

A tanfolyam tesztek segítségével fényt derít a baba és mama egyéni testtípusára és érzelmi-, mentális beállítottságára, ami által személyre szabhatóvá lehet tenni a babának nyújtott masszázst, a számára leginkább megfelelő olaj kiválasztásával, továbbá választ kaphatunk számtalan kérdésre a kisbaba viselkedésével, szokásaival kapcsolatosan.

A babamasszázs megkezdése a köldökcsonk leesésétől a baba kúszó-mászó korszakáig bezáróan lehetséges.

A tanfolyam vezetője: Jármai Anita, tel.: 70/772-1392
Előzetes jelentkezés szükséges a korlátozott befogadóképesség miatt telefonon: 0670/422-9345, e-mailben - gyori@pagony.hu - vagy személyesen a boltban.

Helyszín és elérhetőség: 
Győri Pagony - Győr, Batthyány tér 4.
Tel: 70/422-9345
E-mail: gyori@pagony.hu
facebook.com/gyoripagony/

5 alkalmas tanfolyam szülőknek minden kedden a Győri Pagonyban

9.30 és 10.15 órás kezdettel

A tanfolyam fontos célja a tudatos érintés által a babával való kapcsolat bensőségesebbé tétele, az otthoni biztonságos kényeztető test- és arcmasszázs fogások elsajátítása, a baba emésztési problémáinak (hasfájás, görcsök, székrekedés stb.) és a fogzással járó kellemetlenségek megszüntetése, a rendszeres érintés hatására gyors lelki és testi fejlődés elérése, nem utolsó sorban pedig a mama és baba nyugodt, kiegyensúlyozottságának elérése.

A tanfolyam tesztek segítségével fényt derít a baba és mama egyéni testtípusára és érzelmi-, mentális beállítottságára, ami által személyre szabhatóvá lehet tenni a babának nyújtott masszázst, a számára leginkább megfelelő olaj kiválasztásával, továbbá választ kaphatunk számtalan kérdésre a kisbaba viselkedésével, szokásaival kapcsolatosan.

A babamasszázs megkezdése a köldökcsonk leesésétől a baba kúszó-mászó korszakáig bezáróan lehetséges.

A tanfolyam vezetője: Jármai Anita, tel.: 70/772-1392
Előzetes jelentkezés szükséges a korlátozott befogadóképesség miatt telefonon: 0670/422-9345, e-mailben - gyori@pagony.hu - vagy személyesen a boltban.

Helyszín és elérhetőség: 
Győri Pagony - Győr, Batthyány tér 4.
Tel: 70/422-9345
E-mail: gyori@pagony.hu
facebook.com/gyoripagony/

Művészeti alkotás készítésére már a legkisebbek is képesek!  A szülőkkel közös festés, ragasztás, gyurmázás felváltva kerülnek elő Kutsera Edit művésztanár vezetésével, hogy ügyesedjenek a pici kezecskék, kinyíljon a fantázia és a közös élményt akár otthon is folytathassa szülő és gyerek.

A pepecselésre és játékra vágyók előzetes jelentkezése szükséges a Győri Pagony korlátozott befogadóképessége miatt.
Helyszín és elérhetőség:
Győri Pagony - Győr, Batthyány tér 4.
Tel: 70/422-9345
E-mail: gyori@pagony.hu
facebook.com/gyoripagony/

Kiss Ágota népi iparművész gyöngyfűzővel

A szükséges alapanyagokat mindenki maga szerezze be a FB-oldalon lévő lista alapján!

Előzetes jelentkezés szükséges!

A megváltott jegyek kérdésében a külsős szervezőkkel felvettük a kapcsolatot, a végeredményről tájékoztatjuk Önöket, figyeljék a helyszín web-, vagy facebook-oldalát!

 

Vígjáték két felvonásban

A Veres1 Színház vendégjátéka

Szerelmi háromszögek, nercbundák, hiányos öltözetű hölgyek, ablakon kirepülő ruhadarabok, totális téboly. Mindez London legelegánsabb szőrmeszalonjában, kizárólag a felhőtlen szórakoztatás érdekében!

Kamarazenekari hangversenybérlet

Műsor:

 1. Mendelssohn-Bartholdy: D-dúr vonósszimfónia, No. 2
 2. Bruch: Kol Nidrei, op. 47
 3. Debussy: Szakrális és profán táncok
 4. Schubert – G. Mahler: A halál és a lányka, D 810

Zenél a Győri Filharmonikus Zenekar Kamarazenekara

Művészeti vezető: Bényi Tibor – gordonka

Közreműködik: Milica Pašić – hárfa

Opera

„A mű gondolati magja a hűségen alapuló, ártatlan mesebeli szerelem hatalma. A tiszta szerelem, illetve a szabadságvágy képviselői állnak szemben a számukra ellenséges hatalommal. Bár a mű cselekménye a szöktetés elkészítése és kivitelezése, a mondanivalót tekintve mégsem ez a legfontosabb. A lényeg az, hogy a szereplőknek lelki akadályokon kell áthatolniuk.” (Juronics Tamás, rendező)

Az előadás a Győri Nemzeti Színház és a Co-Opera koprodukciójában valósul meg.

Nikisch Artur hangversenybérlet

Műsor:

 1. Brahms: D-dúr hegedűverseny, op. 77
 2. van Beethoven: III. (Esz-dúr) „Eroica” szimfónia, op. 55

Vezényel: Berkes Kálmán

Közreműködik: Kokas Katalin – hegedű

Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar

Műsor:

L. van Beethoven: Prometheusz – nyitány, op. 43
L. van Beethoven: III. (Esz-dúr) “Eroica” szimfónia, op. 55

Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Berkes Kálmán

Két Beethoven-kompozíció csendül fel a Győri Filharmonikus Zenekar népszerű 17:18 hangversenybérletének nyitóestjén. Az 1800-ban készült Prometheus teremtményei eredetileg balettzene volt: különlegessége, hogy itt jelenik meg először az a híres téma, melyet nemsokára, az 1803–04-ben keletkezett, eredetileg Bonaparte Napóleonnak dedikált Esz-dúr „Eroica” szimfónia fináléjában, nagyszabású variációs formában dolgozott fel a zeneszerző. Ezúttal a nyitány társul a zenekari zene repertoárjának egyik legfontosabb, a szimfónia-műfajnak új irányt szabó mesterdarabja mellé. Az est karmestere Berkes Kálmán művészeti vezető, házigazdája dr. Szabó Balázs zenetörténész lesz.

Programok:

13.10-14.30 Állatok ételeinek elkészítése: mint kis gondozó elkészítjük közösen az Füles Bástya lakóinak ételeit, majd közösen beadjuk nekik.

14.50-15.50 Állatbemutató: Füles Bástya lakóinak bemutatása, valamint a ZooShow szereplőinek bemutatása

16.00-tól változatos programok:

-Kreatív sarok: színezők,

-Füles Kvíz: Ha kitöltitek édesség jár cserébe

-Kérdezz! Felelek! Állatok trenírozásáról, avagy hogy zajlanak az állatok tréningje

-Folyamatos állat simogatás

-Kaméleonok etetése 16.30

-Kajmán etetés 17.00

-Mit rakjunk télen a madáretetőbe?

- Ismerkedés Szotyival a szurikátával, valamint a két kis görénnyel. (2 helyszínen)

Várunk mindenkit sok szeretettel!

Országos döntő

Az ország 8-8 legjobb középiskolás fiú- és lánycsapatai mérkőznek meg a „2019–2020. évi Diákolimpia Országos Bajnoka” címért. Péntek reggeltől szombat délig zajlanak a csoportmérkőzések, szombat délután a keresztjáték, vasárnap pedig a helyosztók, köztük a két döntő. A lány kategória nagy esélyese lesz várhatóan a győri Bercsényi-középiskola, mely az utóbbi években mindig a dobogó első vagy második helyén zárta a rendezvényt.

Selejtezők: 24-én és 25-én 9-19 óráig, döntők 26-án 9-14 óráig.

Helyszínek:

Olimpiai Sportpark: fiú mérkőzések

Magvassy Mihály Sportcsarnok: lány mérkőzések

A programfüzet pdf formátumban elérhető itt.

 

Almási Tamás filmje a tokaji aszú nyomában

Színes magyar dokumentumfilm, 78 perc, 2019
Rendező: Almási Tamás

A tokaji aszú, amelyre a magyarok a mai napig nemzeti szimbólumként tekintenek, közel háromszáz évig a világ egyik legdrágább és legkeresettebb bora volt. XIV. Lajos, Viktória királynő, Nagy Péter cár, Goethe és Beethoven is rajongott a tokajiért. A két világháború, a gyilkos filoxéra járvány és a kommunista rendszer kollektivizálása hatalmas pusztítást végzett a szőlőültetvényeken, és az aszú íze csak emlék maradt, eltűnt a régi világgal együtt. Bár talán a világ meg is feledkezett erről a csodálatos borról, és a modern kor újfajta bortrendeket diktál – a magyarok kollektív emlékezetében máig él a hajdani „folyékony arany”.

Magyar játékfilm, 99 perc, 1989 (12)
Rendező: Enyedi Ildikó

A VETÍTÉS INGYENES, HELYFOGLALÁS ÉRKEZÉSI SORRENDBEN!

Enyedi Ildikó Cannes-ban a Legjobb első filmnek járó Arany Kamera díjával elismert, trendekbe nem illeszthető ironikus "fényfilmje" rövid időre visszatér a mozikba. A 20. század elejét a némafilmek stílusában megidéző, fekete-fehér alkotás teljes körű restaurációját a Magyar Filmlaborban készítették el Máthé Tibor, a film operatőrének részvételével 2017-ben, az eredeti kameranegatív és eredeti hangszalag felhasználtásával. A digitálisan felújított filmklasszikus a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál "Classics" szekciójában mutatkozott be újra mozivásznon, és március folyamán limitált vetítéssorozatban a hazai filmszínházakban is látható lesz.

11:00 A Győri Balett nyilvános balett gyakorlata

11:30-14:00 Győri Balett próba

A rendezvények látogatása az info@gyoribalett.hu e-mail címen történt regisztrációhoz kötött. (Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a férőhelyek korlátozott száma miatt a látogatószám is limitált.)

Helyszín: Győri Balett Stúdió, Árpád Parkolóház

 

Kansast, a kis Dorka otthonát hatalmas forgószél lepi meg, és a tornádó csodálatos helyre, Óz birodalmába repíti a kislányt. Útja során barátokat szerez az Oroszlán, a Madárijesztő és a Bádogember személyében, ám egy kegyetlen ellenséggel, a Boszorkánnyal is szembe kerül. Noha Óz birodalmában minden színes, szép és hatalmas, Dorka legfőbb vágya, hogy visszajusson az ő aprócska és barátságos otthonába legkedvesebb barátjához, Totóhoz.

A Műhely folyóirat győri szerzőinek felolvasása 2019-ben megjelent műveikből.

Közreműködnek:
Bodrogi Sára
Borbély János
Dalmai Rozi
Juhász Attila
Komálovics Zoltán
Kovács Katalin
Pátkai Tivadar
Péntek Rita
Szentirmai Mária

Bemutatkoznak a Műhely szerkesztői:
Dr. Horváth Nóra
Márjánovics Diána
Szarvas Melinda

Zenei közreműködők:
a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának hallgatói:
Bégány Csenge – ének
Filó Dóra – gitár

Műsorvezető:
Pálfalvi-Pottyondy Nóra

www.gyorimuhely.hu
A részvétel díjtalan!

Színes, magyar animációs film, 74 perc, 1973/2018 – Digitálisan felújított kép és hang

Rendező: Jankovics Marcell

A VETÍTÉS INGYENES, HELYFOGLALÁS ÉRKEZÉSI SORRENDBEN!

Jankovics Marcell 1973-ban bemutatott nagyszabású János vitéz feldolgozásával indult a magyar egész estés animációs filmek gyártása. A néphagyományt, a szecessziót és a pop artot egyedi módon ötvöző, zenés rajzfilm Petőfi Sándor születésének 150. évfordulójára készült el, Jankovics Marcell és Richly Zsolt tervezésében. A népszerű elbeszélő költeményt feldolgozó filmet 1973. május 1-jén mutatták be a hazai mozik. A kápráztatóan színes képi világa és a road movie–szerű cselekménye miatt a János vitézt az 1968-ban berobbant, kultikus Beatles-animációval, A sárga tengeralattjáróval állították párhuzamba.

Meglepetésekkel, sok humorral és vidámsággal gazdagon fűszerezett, kellemes estére várja a zenebarátokat a Győri Filharmonikus Zenekar és Berkes Kálmán művészeti vezető.

Közreműködik: Nyári Károly – zongora, ének

Egy nő sorsa a XX. században… Spirit Színház Vendégjátéka

Ki volt Szabó Magda? Író, költő, feleség, barát? Ember volt, olyan, mint mindenki. Küzdött, félt, harcolt, szeretett. Lelelki társként állt mellette férje Szobotka Tibor, író, műfordító. Két test, egy lélek voltak. Az előadás átöleli a teljes életművet a költeményektől az önéletrajzi ihletésű írásokig. Nagyváradi Erzsébet érzelmekben gazdag, drámai erejű alakítása és Vasicsek János zenéje és különleges hangja szinte misztikus erővel idézik meg a maga teljes emberi valóságában Szabó Magdát.

Helyszín: Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ

Dr. Lanczendorfer Zsuzsanna egyetemi docens, etnográfus előadása

Magyarország szimbólumai népdalainkban

Helyszín: Pinnyédi Művelődési Ház

A vetítés a Magyar kultúra hete programsorozat része.

A 33 éves Merthner Tamás magánélete romokban, mert párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna éppen most szakított vele. Tamás önsajnálatában, a múltjában kezdi keresni a választ arra, hogy a szerelem valóban csak akkor létezik-e, amikor már gyakorlatilag nincs.
Magánéleti problémáinak feldolgozása mellett, Tamás emlékeiből ébred rá a mai társadalom elveszettségére is, ezúton kapunk egy rendkívül szubjektív képet Magyarország jelenéről.

A vetítés ideje 97 perc. A belépés díjtalan.

Január 21-én (kedden) 17 órakor ugyanitt találkozhatnak a film rendezőjével, operatőrével és Valuska László újságíróval.

A zenekar célja, hogy a magyar néphagyományból merítve, különleges hangzásvilággal, a korosztálynak (1-10 éves) megfelelően adja át zenei- és anyanyelvi értékeinket. Az interaktív koncerteken zongora-, gitár, nagybőgő, harangjáték, cajon, udu és egyéb ritmushangszerek is kísérik a nép- és gyermekdalokat, mondókákat.

Bővebb infó: info@aranykapuzenekar.hu

A zenekar célja, hogy a magyar néphagyományból merítve, különleges hangzásvilággal, a korosztálynak (1-10 éves) megfelelően adja át zenei- és anyanyelvi értékeinket. Az interaktív koncerteken zongora-, gitár, nagybőgő, harangjáték, cajon, udu és egyéb ritmushangszerek is kísérik a nép- és gyermekdalokat, mondókákat.

Helyszín: Generációk Háza Művelődési Központ - Színházterem

Az Orlai Produkciós Iroda vendégelőadása a Magyar Kultúra Hetén

Az előadás kegyetlenül éles reflektorfénnyel pásztázza a magyar társadalom szinte teljes keresztmetszetét, a minisztertől a drogos fiúig, a nagyvállalati vezérigazgatótól a bolti eladóig. Arthur Schnitzler a huszadik század fordulóján írt Körtáncának szerkezetét eleveníti fel a szerző, de míg ott a történet továbblendítője az erotika, a szexuális aktus, addig a Hurokban napjaink emberének alávetettsége, kiszolgáltatottsága mozgatja a történetet.

Flesch Károly hangversenybérlet

Műsor:

 1. Haydn: G-dúr „Gypsy” zongoratrió, No. 39, Hob. XV:25
 2. A. Mozart: Esz-dúr kürtkvintett, KV 407
 3. van Beethoven: c-moll vonósnégyes, op. 18, No. 4

Művészeti vezető: Berkes Kálmán

Közreműködik: Győri Filharmonikus Zenekar művészei

Immár 26. alkalommal szervezik meg az Esküvői Kiállítást a házasságkötést tervező pároknak, bemutatva az aktuális esküvői trendeket, valamint az esküvői szolgáltatások széles körét, választékát a Zichy-palotában. A kiállítás ideje alatt az Anyakönyvi Hivatal ügyeletet tart a párok számára, így ezen a hétvégén lehetővé válik az esküvői időpont lefoglalása, a részletek megbeszélése is.

A rendezvény látogatása ingyenes.

Jegyek: https://tixa.hu/fordosze

Helyszín: Vaskakas Művészeti Központ
Cím: Győr, Czuczor Gergely u. 17.
Kapunyitás: 18:30
Kezdés: 19:00

Fördős Zé a hazai gasztronómia egyik legvagányabb, leglazább alakja. Otthonosan mozog mindenhol: a tűzhely mellett, tv-műsorokban, a könyvkiadásban és még ezer helyen, ahol megfordul. Egy igazi önazonos ember, aki sokat tud a gasztronómiáról, a vállalkozásokról és a médiáról.

Információ, következő előadások: www.tessekgyor.hu

INTIM TORNA ILLEGÁL 10 / I.T.I. HAZATALÁL
Intim Torna Illegál koncert.

RAY COONEY: A MINISZTER FÉLRELÉP

Richard Willey, a kormány egyik sikeres, fiatal minisztere gáláns kalandra készül az ellenzéki frakció titkárnőjével (Jane) egy patinás hotelben. Az este azonban nem kezdődik a legjobban, hiszen a szobába belépve, azonnal találnak egy ”hullát” az ablakban. Richard végül segítségül hívja parlamenti titkárát, Geroge Pidgen-t, így már hárman próbálják megoldani ezt a rendkívüli helyzetet. Nincs könnyű dolguk, hiszen a szálloda igazgatója és főpincére mindig a legrosszabb pillanatban zavarja meg őket, míg Richard felesége, George édesanyjának ápolónője, valamint a fiatal szerető féltékeny férje csak tovább bonyolítja az amúgy is kínos szituációt. Ráadásul az éjszaka még mindig tartogat meglepetéseket!

A darab elnyerte a Laurence Olivierrõl elnevezett legjobb vígjátéknak járó díjat Angliában, 1992-ben.

A Cotton Club Singers 2020-ban, a megalakulásának 25 éves jubileuma tiszteletére egy nagyszabású koncertet ad Győrben!

Jegyértékesítés: Hamarosan indul!

Helyszín: Győri Nemzeti Színház
Időpont: 2020. február 10.
Cím: Győr, Czuczor Gergely u. 7
Kezdés: 19:00

A jubileumi koncerten fellép: Kozma Orsolya, Szűcs Gabriella, Zsédenyi Adrienn, Fehér Gábor és László Boldizsár.

A koncertet az együttes egykori, ám ma is méltán elismert zenészei kísérik majd. A Cotton Club Singers és zenekara fennállása 15 évét kívánja majd átfogóan bemutatni a legnagyobb slágereiket előadva. A műsor széles skálán mutatja be a csapat aktív tizenöt évét a legemlékezetesebb slágereken keresztül.

Egyszóval aki szerette a Cotton Club Singers-t, itt a helye!

JEGYINFÓ
Early bird: 2000 Ft // az első 50 db!! //
Kedvezményes elővétel: 2500 Ft // korlátozott számban!! //
Elővétel/helyszíni (ha marad): 3000 Ft

Az early bird és kedvezményes elővételes jegyek korlátozott számban elérhetőek, 2020.02.06-án éjfélig.
KAPUNYITÁS
20.00

„Életöröm, játék, korabeli táncok”

Tavalyelőtti bálozók véleménye: 

“Csodálatos volt és nagyon örülünk, hogy ismét átélhettük. A helyszín, a díszítések, a menü, a program egyaránt magas színvonalú volt. ” 

Ha Győr, akkor barokk, ha barokk, akkor bál…
2020. február 8-án Barokk Bál Győrben.

A győri báli szezon egyik legkülönlegesebb eseménye a 2020-ban 28. alkalommal megrendezésre kerülő Barokk Bál. A nem mindennapi élményt nyújtó farsangi bálon barokk és rokokó ruhákba öltözött vendégek, korabeli muzsika fogadja a résztvevőket. A bál helyszíne a város legszebb történelmi, művészeti emlékeinek egyike, a Zichy-palota, ahol a termek egy részét korabeli freskók díszítik, melyeket csak az itt zajló polgári esküvők idején, illetve pl. a Barokk Bál alkalmából láthat a közönség.  Az est a XVII–XVIII. századi zenék és táncok jegyében zajlik, a táncmester a kontratáncok világába vezeti be a bálozókat. A vendégeket korabeli barokk menüsor, játékos időutazás várja.

A barokk bál hangulata sok mindenben különbözik a hagyományos bálokétól.

A bál látogatóinak nagy része barokk jelmezben érkezik. Akadnak olyanok, akik évről évre belekóstolnak ebbe a különleges élménybe. A korhű jelmezek és ruhák a Győri Művészeti és Fesztiválközpont jelmeztárából is kölcsönözhetők.

Ha csak egy rövid éjszakára is, de megérint bennünket a barokk kor varázsa…,

hiszen egész éjszaka korabeli zene szól, amit hazánk egyik legnagyszerűbb régizene együttese, a Musica Historica játszik. Természetesen itt nem a koncerttermek barokk muzsikájára kell gondolni, hanem arra a vidám és vérpezsdítő zenére, amire hajdanán is táncoltak a bálokon. A vendégeket a ceremóniamester jelenti be a már egybegyűlteknek, az ajtónállók, a jelmezbe öltözött pincérek, a jósnő mind-mind olyan fontos szereplők, akik segítenek a hajdani bálok hangulatának felidézésében. Az est folyamán többször vezet Kovács Gábor táncmester humorral és jókedvvel átszőtt tánctanulást, ahol a bálozók kipróbálhatják azokat a barokk korban közkedvelt, vidám kör- és sortáncokat, amiket egyébként csak a filmeken láthatunk. A termekben pantomimes szórakoztatja a vendégeket, népszerű operarészletek hallhatunk, sziluettvágó művész örökíti meg a vendégek profilját és táncbemutatóban gyönyörködhetünk. Éjfél tájban sor kerül a krampampuli felszolgálására, a tombola kisorsolására, a jövő titkait a jósnő fedi fel (vagy hallgatja el) azoknak, akik kíváncsiak rá…

Időpont: 2020. február 8. 19:00
Vendégek érkezése: 18.00 órától
Belépőjegy ára: 14.000,- Ft
Dress code: estélyi ruha vagy barokk jelmez.
Jegyek vásárolhatók a Zichy-palotában.

További információ: az info@mufegyor.hu-n vagy a 96/311-316-os telefonszámon.

Az Alkotásutcában az ország legnagyobb és legkényelmesebb élményfestés foglalkozásán vehetsz részt. Az inspiráló környezeten túl az alkotáshoz minden alapanyagot és segítséget biztosítunk számodra. Foglalkozásaink nem igényelnek semmilyen előképzettséget, az sem baj, ha utoljára általános iskolában fogtál ecsetet. Sőt! Így az élmény még átütőbb lesz számodra. Lehet, hogy elsőre ijesztőnek tűnik majd a hófehér vászon, de hidd el, neked is sikerülni fog! Szuper tanáraink lépésről lépésre mutatják majd meg, hogyan készítsd el legegyszerűbben a festményedet. Az sem probléma, ha pálcikaembert is nehezen rajzolsz, ha eljössz hozzánk, a végén garantáltan hazaviheted a kiválasztott festmény saját készítésű - így mégis egyedi - másolatát. Csak magadat hozd! Ha jól sejtjük, otthonod nem festőműhely, és nem kifeszített vásznakkal meg festékkel körülvéve éled mindennapjaid. A jó hír az, hogy mindent mi biztosítunk, amire a festéshez szükséged lesz. Kapsz ecsetet, festéket, vásznat és egy menő kötényt is. Sőt, azt is örömmel megtanítjuk, hogyan kell úgy összehúzott szemmel a képre sandítani, mintha Leonardo reinkarnációja lennél.

 

Győr környéke rengeteg gyalogos és kerékpáros kirándulási lehetőséget rejt magában. A legkedveltebb célpont a győr-pinnyédi Püspökerdő, a Szigetköz és a Hanság, a Holt-Rába melléke Győr-Gyirmótnál, a Sokorói-dombság, valamint a Rábaköz.

1. SZIGETKÖZ

Magyarország legnagyobb szigete, a „Duna ajándékának” tartott 375 km2 területű Szigetköz a Mosoni-Duna és a Nagy-Duna között fekszik. Legnagyobb vonzereje gazdag növény-és állatvilága, különleges szépségű, egyedülálló vízi világa, mely a turisták kedvelt célpontja. A vízi túrák szerelmesei végigjárhatják a galériaerdők övezte Duna-ágakat, ahol a változatos szakaszok felejthetetlen élményt ígérnek a kajakkal, kenuval érkezőknek. Az egykori feltöltődött Duna-ágak mentén létrejött telepített kavicsbánya tavak teszik a Szigetközt igazi horgászparadicsommá. A Duna-menti nemzetközi kerékpárút része a Szigetközön átvezető szakasz.

Dunaszeg

A Mosoni-Duna mellett, Győrtől 12 km távolságra, északnyugati irányban elhelyezkedő község.

Látnivalók:
* Római katolikus templom (1720), Kegyeleti park
* Falumúzeum
* Bejelentkezés: +36-96/352-103
* Stabilmotor-gyűjtemény
* Bejelentezés: +36-96/352-012, +36-20/925 7480
* Homokgödri „Kiskép” (1709)
* Morotva-tavi tanösvény
* Szigetközi Gazdasági Vasút emlékhely

 

Ásványráró

Győrtől 17 km-re északnyugatra, a Nagy-Duna mellett fekvő település.

Látnivalók:
* Középkori alapokon épült XVII. századi templom, 1430-ban készült vörösmárvány keresztelőkút
* Barokk kálvária (1738)
* Szigetköz legidõsebb feketenyár fája
* A dunai ágrendszer változatos szigetvilága

 

Hédervár

Győrtől 21 km-re északnyugatra, a Szigetköz közepén található község.

Látnivalók:
* Héderváry-kastély és angolparkja: Legrégebbi része a XIII. századig vezethető vissza, az 1700-as évek második felében barokk, a XIX. században romantikus stílusban építették át, jelenleg szállodaként üzemel. A közel 10 hektáros nagyságú, eredetileg francia jellegű, de később angolparkká átalakított kastélyparkban az őshonos fák mellett egzotikus növények is találhatók.
* Kont-emlékhely
* Boldogasszony-kápolna (XV. század, a Héderváry család temetkezési helye)
* Árpád-fa (700 évre becsülhető védett kocsányos tölgy)
* Középkori eredetű, a XVIII. században barokk formában átalakított
Szent Mihály-plébániatemplom, XV. századi vörösmárvány keresztelőkút

 

Lipót

Győrtől 27 km-re északnyugatra elhelyezkedő község.

Látnivalók:
* XVIII. századi barokk katolikus templom
* Lipóti Termál- és Élményfürdő
Cím: 9233 Lipót, Fő út 84.
Tel.: +36-96/215-723
Web: www.lipotfurdo.hu

 

Halászi

Győrtől 46 km-re, északnyugatra, Mosonmagyaróvártól 5 km-re fekvő település.

* Party Csárda
9228 Halászi, Duna sétány
Tel.: +36-96/210-088, +36-30/272-9015
Kajak-kenu, csónak, motorcsónak bérlés, sétahajózás, vízitúra szervezés, sétahajózás, szabadstrand, kemping
* 1775-ben épült barokk templom

A fent említett községek mellett az Alsó-Szigetköz számos más települése (Dunaszentpál, Kunsziget, Kisbajcs, Nagybajcs, Vámosszabadi, Vének) várja a természet szerelmeseit. Az egykori halászok és vadászok, pásztorok és aranymosók földje, a Duna alkotta táj megannyi szépsége, gazdag növény-és állatvilága fogadja a környékre látogatókat.

 

2. SOKORÓI - DOMBSÁG

A Sokoró három dombsorból (Pannonhalma, Ravazd-Csanaki vonulat, Sokoró) és két völgyből (Pannonhalmi völgy, Tényői völgy) álló halomvidék. Legegyszerűbben Győrből érhető el, kerékpárosok számára a Fertő-tavi és szigetközi kerékpárutakról is jól megközelíthető. A terület turisztikai értékét növeli a Bakony hegység, illetve a Balaton közelsége. A dombvonulatok közötti völgyekben a Rábáig lefutó lankákon falvak és hegyközségek, betelepült szőlőhegyek találhatók. A dombok lejtőin évezredes a szőlőkultúra, a szőlőművelés.

 

Győrújbarát

A Sokorói-dombság lankáin hosszan elnyúló település, Győrtől 6 km-re, délre.

Látnivalók:
* Tájház (XVII. század végén épült parasztház, Erzsébet u. 25.)
Bejelentezés: +36-96/355-044 (Polgármesteri Hivatal)
* Kirándulóhelyek: Várkő tanösvény, Lila-hegy, Francia-kő, Rákóczi-fa

 

Nyúl

Győrtől 13 km-re délre, a Bakonyon átvezető 82-es út mentén helyezkedik el.

Látnivalók:
* Barokk templom
* Mária-szobor (1686)
* Szurdik
(600 méter hosszú, 20-30 méter magasságú óriási esővájta vízmosás, homokkő szurdokvölgy)
* Szent Donát-kápolna (1710)
* Löszmélyutak pincesorai, „likpincék”

 

Pannonhalma

Győrtől 18 km-re délkeletre, a Pannonhalmi-dombság aljában és a domboldalakon fekvő kisváros.

Látnivalók:
* Pannonhalmi Főapátság
A világ kulturális örökségének részét képező ezeréves apátság Magyarország egyik kiemelkedő történelmi emlékhelye, egyházi és művészettörténeti központja.
9090 Pannonhalma, Vár 1.
Tel: +36-96/570-100
Web: www.pannonhalmifoapatsag.hu

* Apátsági Arborétum
9090 Pannonhalma, Vár 1.
Területén több száz fa- és cserjefaj található, ezek egy része különleges, az országban csak kevés helyen előforduló faj és fajta.

* Pannonhalmi Apátsági Pincészet
9090 Pannonhalma, Vár 1.
Tel.: +36-96/570-171
Web: www.pannonhalmifoapatsag.hu

* Millenniumi emlékmű
A Pannonhalmi Főapátság közelében álló emlékmű a magyar honfoglalás ezeréves évfordulójára Magyarország területén felépített hét monumentális emlékmű egyike.
Épült 1896-1897-ben.

* Apátsági Múzeum
9090 Pannonhalma, Mátyás király u 1-3.
Tel.: +36-96/570-129
Web: www.apatsagimuzeum.hu

* Hefter Üveggaléria
9090 Pannonhalma, Tóthegy u. 11/A
Tel.: +36-96/470-318, +36-70/519-7171
Web: www.heftergallery.com

 

Ravazd

Győrtől 22 kilométerre, a Sokorói-dombvidék déli részén, a 82-es út mentén elhelyezkedő település.

Látnivalók:
* Erdei Iskolai Oktatóközpont
Ravazd, Erdészet u. 1.
Tel.: +36-96/559-001
Erdészeti gyűjtemény, erdei túrák szervezése
* Ravazd-Sokorópátka természetvédelmi bemutató útvonal

 

3. A SZIGETKÖZ ÉS A HANSÁG TALÁLKOZÁSA

 

 

Észak-Hanság

A Hanság hajdan hazánk egyik legnagyobb összefüggő lápterülete volt. Az egykori mocsárvilág napjainkban 330 km2 kiterjedésű égererdők, mocsaras rétek, legelők, lápok, rekettyések birodalma, rendkívül gazdag állatvilágnak ad otthont. Közúton több irányból megközelíthető; vasúton Mosonmagyaróvár és Győr felől, kerékpárral a Szigetközön keresztül érhető el. Kirándulási pontként érdemes Lébényt választani, ahonnan a védett terület gépjárművel is elérhető, egész évben szabadon látogatható.

 

Lébény

Lébény Győrtől északnyugatra 26 kilométerre fekvő város.

Látnivalók:

* Szent Jakab Templom
A XIII. században épített, Lébényben található Szent Jakab Templom Magyarország egyik legjelentősebb román kori építészeti emléke.
9155 Lébény, Templom tér 2.
Tel.: +36-30/255-1343
Web: www.szentjakabtemplom.hu


* Szent Jakab Zarándokút – Avagy a magyarországi El Camino

A magyar El Camino megálmodói azt szerették volna, hogy Magyarországon is lehessen zarándokolni egy olyan úton, amely szellemiségében, felépítésében nagyon hasonlít spanyol nagytestvéréhez. A magyarországi Szent Jakab zarándokút alapútja Budapestről indul, és mintegy 200 kilométer után ér a több mint 800 éves lébényi Szent Jakab Templomhoz. Az út olyan látnivalókat érint, mint például a zsámbéki romtemplom, a tatai vár, a Pannonhalmi Főapátság, Győr belvárosa. A Szent Jakab-út Lébényből tovább vezet Mosonmagyaróvár, Rajka, innen pedig Szlovákia, majd Ausztria felé, és Wolfsthalban becsatlakozik az egész Európán átívelő, Santiago de Compostelába vivő hivatalos Camino de Santiago zarándokútba.

* Kirándulás Lébényben: Kiváló kirándulóhelyet kínál a Lébényi-Hany, a Töllősi-erdő, valamint a forrástavak vidéke. Kora tavasszal hóvirág borítja az erdők talaját, amely így fehér fátyolba öltözik.

 

Abda

Győrtől 8 kilométerre északnyugatra, az 1-es út mellett található.

Látnivalók:

* Nepomuki Szent János–szobor (az 1700-as évek közepéből származó barokk alkotás)
* Klasszicista római katolikus templom, előterében Szűz Mária 1700-ból származó kőszobra
* Rákóczi-emlékmű (a falu előtt, Győr felől érkezve az 1-es út mentén)
* Radnóti-emlékmű (a költő munkaszolgálatos társaival együtt 1944-ben történt kivégzésének színhelyén)
* Radnóti Miklós szobra (Melocco Miklós alkotása, 1980)

 

4. TANÖSVÉNYEK GYŐRBEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Püspökerdő (Győr – Pinnyéd)

Kedvelt kirándulóhely, Győr egyik legnagyobb, összefüggő zöldterülete. A kilenc kilométer hosszú sétaút mellett gondozott tisztások, tűzrakó helyek, erdei tornapálya, valamint csúszdák, hinták, mászókák várják az ide látogatókat. A Püspökerdőben található tanösvény természetes környezetben mutatja be az erdei életközösséget, a terület jellegzetes növényeit és tájékoztató táblákon az ott élő állatokat.

 

Holt-Rába természetvédelmi bemutató útvonal

Az útjelzőkkel, pihenőkkel, információs táblákkal és megfigyelő tornyokkal ellátott tanösvény a Holt-Rába növény-és állatvilágát mutatja be a természet szépségei iránt érdeklődő látogatóknak. A hat kilométer hosszú útvonal Győrtől nem messze, Gyirmót község határában fekszik, bejárható gyalogosan, egy része kerékpárral is.

 

Morotva-tavi tanösvény - Dunaszeg

A település határában a Morotva-tó körül kialakított tanösvény 1,5 km hosszú. A gyalogosan járható útvonal táblái a nádasok élővilágát ismertetik meg az odalátogatóval. A tó partján álló madármegfigyelő toronyról szép kilátás nyílik a Holt-Duna egyre szűkülő nyílt vízfelületére, valamint a morotva melletti bányatóra.

 

Pannonhalmi természetvédelmi bemutató útvonal

Az információs táblákkal, útjelzővel ellátott, 3 km hosszú tanösvény a Világörökség részét képező Pannonhalmi Főapátságtól indul. A bemutató útvonalon végighaladva a tájra jellemző természeti értékekkel ismerkedhetnek meg az odalátogatók.

 

Ravazd - Sokorópátka természetvédelmi bemutató útvonal

A Ravazdot - Sokorópátkával összekötő tanösvény 15 km hosszú, inkább kerékpárosok számára javasolt. A gyalogos látogatóknak ajánlott szakasz hossza 6 km. Az útvonal elején és végén általános ismertető tábla van elhelyezve, így az két irányból is bejárható. Az út mentén színes képekkel illusztrált ismertető táblák vannak kihelyezve. Az érdeklődő természetjárók a Pannonhalmi-dombság jellemző természeti értékeivel ismerkedhetnek meg a túrán.

Colosseum Fitness Club
9027 Győr, Budai u. 2-6.
Tel.: +36-70/941-92-31
e-mail: info@colosseumfitnessclub.hu
Web: http://www.colosseumfitnessclub.hu

 

Dallos Fitness
9022 Győr, Móricz Zsigmond rakpart
Dunapart Rezidencia "C" épület I. em.
Tel.: +36-20/981-36-90
Web: www.dallosfitness.hu, www.pilatesstudio.hu/pilates/

 

Fehér Hajó Panzió Aqua Fit Club
9025 Győr, Kiss Ernő u. 4.
Tel.: +36-96/317-608
e-mail: info@feherhajopanzio.hu
Web: http://feherhajopanzio.hu/

 

Fortunatus Hotel és Szabadidőközpont
9027 Győr, Kandó Kálmán u. 15/b
Tel.:+36/96-311-206
e-mail: info@fortunatus.hu
Web: www.fortunatus.hu

 

Galaxy Wellness Club
9024 Győr, Kálvária út 1-3.
Tel.: +36-96/438-415
Web: www.galaxywellness.hu

 

Golden Ball Club
9022 Győr, Szent István u. 4.
Tel.: +36-96/618-100
e-mail: fitness@goldenball.hu
Web: www.goldenball.hu

 

Magnolia Spa
9024 Győr, Kálvária u. 24/c.
Tel.: +36-96/510-800
Web: www.hotel-kalvaria.hu/magnolia-spa
e-mail: info@hotel-kalvaria.hu

 

Natural Panzió és Egészségcentrum
9012 Győr-Ménfőcsanak, Hegyalja utca 32.
Tel.: +36-30/361-4042
Web: www.naturalpanzio.hu
e-mail: natural@gmail.com

 

Rába-Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő
9025 Győr, Fürdő tér 1.
Tel.: +36-96/514-900
Web: http://www.rabaquelle.hu/
e-mail: info@rabaquelle.hu

 

SPEEDFIT Fitnesz és Szolárium Stúdió
9025 Győr, Dunacenter, Csipkegyári u. 11.
Tel.: +36-96/528-448, +36-30/599-0580
e-mail: gyor@speed-fit.hu
Web: www.speed-fit.hu

Famulus Bowling Club (bowling)
9027 Győr, Budai út 4-6.
Tel: +36-96/547-775
Web: www.famulushotel.hu
e-mail: famulusbowling@gmail.com

 

Arizona Club (teke)
9028 Győr, Fehérvári u. 80.
Tel.: +36-70/370-68-51
Facebook: https://www.facebook.com/arizonaclubgyor/
e-mail: arizonaclub@gmail.com

 

Fortuna Road House Klub (teke)
9173 Győrladamér, Arany János u. 2.
Tel.: +36-96/352-225, +36-70/592-07-01
Web: www.fortunavendeglo.hu
e-mail: fortunavendeglo@freemail.hu

 

Kék Golyó Étterem és Tekéző (teke)
9011 Győr (Győrszentiván), Lehár F. u. 47.
Tel.: +36-96/348-278, +36-20/577-74-28
Web: www.kekgolyoetterem.hu
e-mail: info@kekgolyoetterem.hu

 

Mélyvölgyi Méri-tavak (teke)
Tóparti Teke Klub
9174 Dunaszeg, Somosalja u. 1.
Tel.: +36-30/986-47-77
Web: www.meritavak.hu
e-mail: topartiteke@meritavak.hu

 

Gokartmania
9172 Győrzámoly, Iskola u.
Tel.: +36-20/972-5873
Web: www.gokartmania.hu
e-mail: gokartmania1@gmail.com

 

E-Kart Ring
9081 Győrújbarát, Fő u. 178.
Tel.: +36-70/633-59-69
Web: www.ekart.hu
e-mail: info@ekart.hu

SÉTAREPÜLÉS

Győri Aero Klub – Győr-Pér Repülőtér

Klubhelyiség: 9021 Győr, Városház tér 3.
Tel: +36-20/777-9106
Web: www.aeroclub-gyor.hu

e-mail: info@aeroclub-gyor.hu

 

 

HŐLÉGBALLONOS REPÜLÉS

Go Ballon

9024 Győr, Pátzay Pál u. 12.

Mobil: +36-70/385-00-34

Web: goballoon.hu

e-mail: info@goballon.hu

GyőrBike Közösségi Bérkerékpár Rendszer

A közösségi kerékpáros rendszer a közlekedés egy új formája. A felhasználási igények figyelembevételével kialakított bérlet és jegy típusok minden korosztály számára biztosítják a könnyebb és gyorsabb közlekedési lehetőséget a városon belül.

A főbb csomópontok környékén kialakított 23 állomás és 180 db városi kerékpár segítségével, a hét minden napján, napi 24 órán keresztül hozzáférhető a rendszer. A GyőrBike használata számos hétköznapi közlekedési helyzetre kínál megoldást, legyen szó iskolába- vagy munkába járásról, a napi teendők gondtalan intézéséről, vagy éppen turistaként a város nevezetességei közötti gyors és szabad közlekedésről.

 

Bérlet értékesítési pont:

Látogatóközpont / Tourinform Győr

9021 Győr, Baross Gábor út 21.

Tel.: +36-96/311-771

Hibabejelentő vonal: +36-30/875-6000

Web: www.gyorbike.hu

facebook: facebook.com/gyorbike

 

Bike - Like

9021 Győr, Király u. 8.

Tel.: +36-70/332-5432

Web: www.bikelike.eu

e-mail: bikelike@bikelike.eu

 

Lelkes Kerékpárszaküzlet és Szervíz

9100 Tét, Fő u. 39.
Tel.: +36-70/207-7526 (bejelentkezés ajánlott)

Web: www.lelkeskerekpar.hu
e-mail: lelkes72@gmail.com

 

Brigantin Sportcentrum (tenisz, squash)
9025 Győr, Töltésszer u. 1.
Tel.: +36-96/310-326
Web: www.brigantin.hu
e-mail: info@brigantin.hu

 

Hotel Famulus (squash)
9027 Győr, Budai út 4-6.
Tel: +36-96/547-770
Web: www.hotelfamulus.hu
e-mail: hotel@hotelfamulus.hu

 

Golden Ball Club (tenisz, squash)
9021 Győr, Szent István út 4.
Tel.: +36 96 618 100
Web: www.goldenball.hu
E-mail: info@goldenball.hu

 

Kálóczy téri Sportközpont (tenisz)
9026 Győr, Kálóczy tér 10.
Tel.: +36-20/410-4787
Facebook: www.facebook.com/kaloczyterisportkozpont/

 

Marcal Teniszcentrum (tenisz)
9024 Győr, Pápai út 2858/134. hrsz.
Tel: +36-96/548-444, +36-30/466-00-88
Web: www.teniszgyor.hu
e-mail: info@teniszgyor.hu

 

Natural Panzió és Egészségcentrum (squash)
9012 Győr-Ménfőcsanak, Hegyalja út 32.
Tel: +36-30/361-4042, +36-70/320-1190
Web: www.naturalpanzio.hu
e-mail: naturalgyor@gmail.com

LOVAGLÁS

Ádám Család Lovastanyája

9224 Rajka, Ady Endre u. 27.

Tel.: +36-30/500-6854, +36-30/348-2934

Web: www.adamcsaladlovastanya.hu

 

Szelle Lovasudvar

9226 Dunasziget, Sérfenyő u. 113.

Tel.: +36-96/233-515, +36-30/838-4480

Web: www.szellelovasudvar.hu

 

Hédervári Lovasklub

9178 Hédervár, Vámkerék u. 2.

Tel.: +36-30/630-4471

Web: www.hedervarilovasklub.hu

 

Ladaméri Lovarda

9173 Győrladamér, Lovarda u. 5.

Tel.: +36-30/204-2592

 

Pityu bácsi lovardája

9028 Győr, Török Ignác utca 58

Tel.: +36-20/989-1393

 

SÉTAKOCSIKÁZÁS

Nagy István

9028 Győr, Török Ignác u. 58.

Tel.: +36-20/989-1393

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Vadászati és Halászati Osztály
9021 Győr, Jókai u. 12.
Tel.: +36 96 514 765, +36 96 514 777

 

Pannon Vadász - Íjász Bolt
9028 Győr, Szabadi u. 13/a.
Tel.: +36 96 411 674
Web: www.pannonijasz.com
E-mail: pannonijaszbolt@gmail.com

Paniqszoba
9022 Győr, Bajcsy-Zsilinszky út 9.
Tel.: +36 70 408 4684
Web: paniqszoba.hu
E-mail: info@paniqszoba.hu

Parapark
9028 Győr, Arató utca 34.
Tel.: +36 20 249 9199
Web: paraparkgyor.hu
E-mail: gyor@parapark.hu

Szabadulós Pince
9021 Győr, Szabadsajtó u. 24.
Tel.: +36 30 229 2777
Web: www.szabadulospince.hu
E-mail: info@szabadulospince.hu

A Barátság Sportparkban számos sportolási és kikapcsolódási lehetőség várja azokat, akik zöld környezetben, aktívan szeretnék tölteni szabadidejüket. A közel 29 000 m2-es parkban három korszerű, sátorral fedhető, változtatható kapuméretű műfüves futballpálya, utcai kosárlabda pálya, szabadtéri erőpark, az uniós szabványoknak megfelelő gyermekjátszótér, az életkori sajátosságok figyelembevételével kialakított nyugdíjas park és egy 600 méteres rekortán borítású futópálya található.

Emellett egy teljes egészében magyar fejlesztésű kültéri fitneszpark is kialakításra került, amelyhez egy komplex edzésmódszer, az Active Body System (ABS) is tartozik, ami a különböző izomcsoportok erősítésére, nyújtására, a mozgáskoordináció, stabilizáció fejlesztésére és az állóképesség növelésére szolgál. A korszerűen megvilágított, zárhatóan körbekerített park igénybevételét egy 420 m2-es kiszolgáló létesítmény segíti öltözőkkel, irodákkal, terasszal és büfével.

A Győr belvárosát bemutató vonatozás nagy élmény kicsiknek és nagyoknak, hiszen fél óra alatt meg lehet tekintenki úgy a városközpontot, hogy közben élmény az utazás. A legtöbb belvárosi nevezetességet érinti az útvonal.

Indulás: Bécsi kapu tér (tavasztól - őszig)

Információ:

Látogatóközpont / Tourinform Győr

9021 Győr, Baross G. út 21.

Telefon: +36 - 96 / 311 - 771

Csoportok számára bejelentkezés: +36-20/942-7934, kisvonat@pr.hu (Zink Ferenc)

 

VÍZPARTI FÜRDŐHELYEK

Mosoni-Duna szabadstrand (Aranypart I., II.)
9026 Győr, Vásárhelyi P. u.

 

SZABADTÉRI FÜRDŐK

Strand
9025 Győr, Fürdő tér 1.
Tel.: +36-96/514-900
Web: www.rabaquelle.hu
E-mail: info@rabaquelle.hu

 

Achilles Park
9012 Győr-Gyirmót tájvédelmi körzet
Tel.: +36-96/556-011, +36-20/994-36-77, +36-20/954-56-64
Web: www.achilles.hu
E-mail: info@achilles.hu
Nyitvatartás: június 15-től– augusztus 20-ig: naponta 10.00-19.30

 

Győri Vízisí Kábelpálya
Az M1-es autópálya mellett, Győr belvárosától 5 km-re (Ikrény felé)
Tel.: +36-30/944-06-46, +36-30/993-59-86
Web: www.wakeboarding.hu
E-mail: wakeboarding@wakeboarding.hu
Nyári nyitvatartás: minden nap 10.00-20.00

 

FEDETT USZODÁK, FÜRDŐK

Aqua Sportközpont
9025 Győr, Olimpia utca 1.
Tel.: +36-20/396-48-39
Web: www.aquasportkozpont.hu
E-mail: aqua_penztar@gyorprojekt.hu
Nyitvatartás:
Hétfő - péntek: 5.30-21.30
Szombat: 6.00-20.00
Vasárnap: 6.00-20.00

 

Magyar Vilmos Uszoda
Cím: 9025 Győr, Töltésszer u. 24.
Tel.: +36-96/528-306
E-mail: uszoda@gyorszol.hu

 

Rába Quelle - „Sátras” uszoda
9025 Győr, Fürdő tér 1.
Tel.: +36-96/514-900, +36-96/514-902
Web: www.rabaquelle.hu
E-mail: info@rabaquelle.hu
Nyitvatartás: hétfő-péntek 6.00-19.00, munkaszüneti napokon zárva.

 

Rába Quelle Gyógy-, Termál-és Élményfürdő
9025 Győr, Fürdő tér 1.
Tel.: +36-96/514-900, +36-96/514-902
Web: www.rabaquelle.hu
E-mail: info@rabaquelle.hu
Nyitvatartás: minden nap 9.00-20.00

VÍZI EXTRÉM SPORTOK

Győri Vízisí Kábelpálya
Az M1-es autópálya mellett, Győr belvárosától 5 km-re (Ikrény felé)
Tel.: +36 30 944 0646, +36 30 993 5986
Web: www.wakeboarding.hu
E-mail: wakeboarding@wakeboarding.hu

Redwater kikötő
9025 Győr, Töltésszer utca 1.
Brigantin Sportcentrum alatti rakparton
Tel.: +36 70 330 0421
Web: www.redwater.hu
Jet ski, vízi extrém sportok, wakeboard és vízisí oktatás, motorcsónak kölcsönzés, csapatépítő vízi játékok a Mosoni-Dunán

 

BÚVÁRKODÁS

Győri Búvár SE
9026 Győr, Bácsai u. 11.
Tel.: +36 20 941 1860
Web: www.gyoribuvarse.hu
E-mail: gyoribuvarse@gmail.com

 

KEMPING, KAJAK-KENU BÉRLÉS, VÍZITÚRA SZERVEZÉS

Aranykárász Kemping
9224 Rajka, Mosoni-Duna part
Tel.: +36 30 216 4122
Web: www.aranykarasz.hu

Vadvíz Kemping
9225 Dunakiliti, Duna part
Tel.: +36 30 486 6922
Web: www.vadviz-kemping.hu

Ökopark Kemping és közösségi szálláshelyek
9226 Dunasziget, Fő u. 65.
Tel.: +36 20 228 5220
Web: www.pisztrangkor.hu

Kisvesszősi Turisztikai Centrum
9226 Dunasziget, Duna utca 6-7/A
Tel.: +36 20 396 0617, +36 20 464 5012
Web: www.szigetkozkemping.hu

Nagyszigeti Sátorozóhely
9226 Dunasziget, Dózsa György u.
Tel.: +36 20 512 3443, +36 20 442 8501
Web: www.nagyszigetisatorozo.hu

Esthajnalcsillag Kemping
9234 Kisbodak, Duna part
Tel.: +36 30 372 7676, +36 20 431 9220
Web: www.szigetkoz-vizitura.hu

Lipóti Termál Camping
9233 Lipót, Fő út 84.
Tel.: +36 30 473 7656
Web: www.lipoticamping.hu

A győri folyókban és holtágakban, valamint a különböző természetes és mesterséges tavakban számos horgászási lehetőség várja a környékre látogatókat.
Jellemző halfajok: ponty, amur, süllő, harcsa, csuka, fehér halak.

 

ENGEDÉLYEK, NAPIJEGYEK VÁLTÁSA

Győr-Moson-Sopron Megyei Horgászszövetség
9021 Győr, Bajcsy-Zsilinszky u. 13.
Tel.: +36 96 524 988

Szigetköz Horgász Egyesület
9026 Győr, Dózsa György rakpart 7.
Tel.: +36 96 312 019
Web: www.szigetkoz-he.fw.hu

Nádorvárosi Sporthorgász Egyesület
9024 Győr, Szérüskert u. 36.
Tel.: +36 20 484 8504, +36 20 485 2130
Web: www.nadorvaros-he.hu
E-mail: nadorvarosihe@gmail.com

HORGÁSZTAVAK

MVG Horgász Egyesület
9019 Győr, 01772/4. hrsz. alatti egyesületi konténerház
Tel.: +36 20 467 3052
Web: http://www.mvg-horgasz.hu/

Ásványrárói Horgásztanya
9177 Ásványráró, Petőfi S. u. 45.
Tel.: +36 96 524 988

Aranyhal Horgásztó
9019 Győr -Gyirmót, Ménfői út 83-85.
Tel.: +36 20 964 9470

Vidra Horgásztó
9061 Vámosszabadi, Patkányospuszta
Tel.: +36 30 432 8704
Web: www.vidracsarda.hu

Mélyvölgyi Méri-tavak
9174 Dunaszeg, Somosalja u. 1.
Tel.: +36 30 986 4777
Web: www.meritavak.hu
E-mail: csali@meritavak.hu

Kengyátói tavak
9233 Lipót, Kengyátó u.
Tel.: +36 30 165 9188

Öreg Csuka Horgásztó
9228 Halászi, Ugó tó
Tel.: +36 96 210 127

 

Szervezett túráink keretein belül megismerheted Győrt eddig még nem látott perspektívából, és kipróbálhatod eszközeinket. Kínálatunkban szerepelnek kifejezetten városnéző túrák, élmény túrák, amelyeknél a vezetési élményre helyezzük a hangsúlyt, és éjszakai túrák is a legbátrabbaknak.
Próbáld ki a Freego Elektro Scootereket, közlekedj szórakozva, irányítsd az eszközt a testbeszédeddel!
Győr - Belvárosban, a Széchenyi tértől pár lépésre megtalálsz minket.
Minden érdeklődőt szeretettel és élményekkel várunk!

Győr a folyók városa, tartja a mondás. Belvárosában találkozik a festői szépségű Rába és a Mosoni - Duna. A városba látogató vendégeknek így lehetősége nyílik megcsodálni Győr egyedülálló folyóparti hangulatát tutajról és sétahajóról egyaránt.

Fedezze fel a belváros szépségeit a folyókon hajózva, mely garantált élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak.

Az AUDI HUNGARIA ZRT. Látogatói Központja gyárlátogatásra invitálja az érdeklődőket, melynek során a járműgyár prés-, karosszéria- és összeszerelő üzemébe, valamint motorgyártási folyamatába nyerhetnek bepillantást.

Kísérje figyelemmel a préselési folyamat fázisait, mélyedjen el a karosszériaüzem futurisztikus világában, és legyen szemtanúja annak, miként válik menetkész autóvá egy csupasz karosszéria.

Az 5000 m2-es park a belvárostól karnyújtásnyira, a Püspökerdőben található, autóval és tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető helyszínen. A családok mellett szeretettel várjuk az osztálykirándulókat, a céges csapatépítő és baráti társaságokat az alábbi egyéni- és csapatjátékaink kipróbálására: 50 akadályos kötél- és akadálypálya, buborék foci, virtuális valóság, trükkös szemüvegek, paintball, airsoft, íjász csata, lézerharc, segway, buborék szumó.

Fedezd fel! – Interaktív kiállító tér

A felszabadult játék öröme nem csak a gyermekek kiváltsága! Interaktív kiállító terünkben közel 70 kipróbálható, játékra ösztönző kiállítási eszközt tudnak kipróbálni a látogatók a szélcsatornától a tükörlabirintuson át az áramvonalas karosszériáig. Legnépszerűbb attrakcióink közé tartoznak a látványos kísérleti bemutatók, amelyek egy újonnan kialakított, egyetemi auditóriumhoz hasonló térben zajlanak.

 

Mobility – Digitális élményközpont

„Kódolj, építs, fedezd fel!” A MobilITy digitális élményközpont egy olyan kreatív hely, ahol hétköznaponként iskolai osztályok és szombatonként családok, egyéni látogatók (előzetes bejelentkezés alapján) alkothatnak, játszva tanulhatnak, felfedezhetik és kipróbálhatják a legújabb infokommunikációs és digitális eszközöket.

Az izgalmas kiállításnak a város egyik XVI. századi végvári bástyája ad otthont, ahol az Amazonas és Dél-Amerika őserdeinek csodás élővilága elevenedik meg, néhány egyed valóban kézzel fogható közelségben. A kiállítás egyik leglátványosabb része egy 18 méter hosszú, 200 köbméteres paludárium, mely az Amazonas élővilágát mutatja be. A közönség a sétája során 40 méter hosszú útvonalon kísérheti végig a Föld legerősebb hangyájának, a levélvágó hangyának mindennapjait.

Csoportvezetéssel egybekötött állatsimogató

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt nagy élményt jelent, ha néhány olyan állatot foghatnak a kezükbe, melyekkel nem találkoznak gyakran a hétköznapokban. Ez a program kiváló alkalom arra, hogy azok az emberek is, akik ezeket az állatokat eddig nem igazán kedvelték, most megbarátkozzanak velük, és leküzdjék félelmeiket.

Szemere Katalin újságíró és Góg Angéla food designer közös sorozata, a Presszó a Vaskakasban talál második otthonára: 2019 szeptemberétől havonta egy alkalommal Vaskakas Presszóba várják az érdeklődőket, neves, Győrhöz valamilyen módon kötődő vendégek részvételével.

A januári vendég: Bede-Fazekas Csaba Kossuth-díjas magyar operaénekes, színész. Az estet Szemere Katalin nagyjából egy órás beszélgetése nyitja Bede-Fazekas Csabával, melyet körülbelül egy órányi kötetlen együttlét követ, ahol vendégeink megkóstolhatják Góg Angéla kizárólag erre az alakalomra, Bede-Fazekas Csaba szája íze szerint készített süteménykülönlegességét, egy pohár kiváló bor társaságában.

Ördög Nóra és Nánási Pál hazánk egyik legismertebb és legkedveltebb sztárpárosa. Nem is csoda, hiszen meglepő őszinteséggel mesélnek családi életükről, és a valóságot is szívesen megosztják, nem kozmetikázzák az életüket.

Információ, következő előadások: www.tessekgyor.hu

Az első magyarul írott operett sikere a múlt század kezdete óta töretlen. Bob úrfi, az álruhás trónörökös lehozza a csillagokat az égről, még London népét is fellázítja, hogy szerelmét megkaphassa.

A népmesei fordulatokra épülő bájos mesében kiderül, az igaz szerelem valóban képes- e minden akadályt legyőzni. A romantikus és vicces történetet olyan ismert dalok kísérik, mint a “Londonban, hej, van számos utca…”

Közreműködik a Győri Nemzeti Színház zenekara, énekkara, és tánckara

Ráskó Eszter új önálló előadása, Ács Fruzsina vendégfellépésével.

Ráskó Eszter

A Dumaszínház társulatának tagja.

Pszichológus, Szexuálpszichológus, HR Manager, Szabolcs megye önjelölt üdvöskéje, megrögzött élménykereső, enyhén narcisztikus és szociálisan túl kompatibilis személy. Stresszhelyzetben számos esetben mutatja Tourette szindróma jeleit, gátlástalansággal vegyes figyelmetlensége gyakran sodorja olyan helyzetekbe, melyekből csak órákig tartó smsezéssel tudja kivágni magát. A szinti pop, a trash és Phil Collins megrögzött rajongója, a társas interakciók szibillája, illetve a birtokos jelzős szószerkezetek ásza. Általában ő mondja, hogy rabló támadás, mert az ő hangja mélyebb.

A jóga egy önismereti rendszer, amely mindenek előtt harmóniát teremt az emberben, aki gyakorolja.

Gyere és tanuljuk meg együtt a kezdetektől, érthetően gyakorlatban is az első lépésekkel kezdve a testtartásokat, a tisztító gyakorlatokat, a légző gyakorlatokat, a meditáció alapjait, stb…

A gyakorlatok és a tanfolyam egész felépítése azt szolgálja, hogy minél jobban megismerd saját szükségleteid. Ütemesen ismerkedünk meg először a testtartásokkal és olyan nyújtó gyakorlatokkal, amelyek sokat segíthetnek, hogy mindig a legjobb formában érezhesd magad.
Ugyanakkor a jóga az önismeret útja. Nincs fejlődés, sem harmónia, ha az nem társul az önismeret szüntelen mélyülésével. Ezért a tanfolyamon foglalkozunk a jóga filozófiájával és a meditációval is.

Szeretettel várunk az ÚJ Kezdő Hatha Jóga tanfolyamon: JANUÁR 22-től – MINDEN SZERDÁN 18:30-tól

✔️ Heti 1,5 órás óra, gyakorlással és jóga elmélettel
✔️ Sok éves személyes tapasztalattal rendelkező oktatók
✔️ Strukturált tanfolyam, minden órán írott jegyzetekkel

tantra-yoga-gyor.hu

https://www.facebook.com/tantra.yoga.gyor

Két valaha szebb napokat látott Shakespeare-színész elhatározza, hogy Hollywood felé veszi az irányt, ehhez azonban pénzre van szükség. Egy újsághirdetés nyomán „Haldokló asszony keresi szeretteit. Irdatlan vagyon forog kockán” elmennek a megadott címre, ám ott már segítők és jóakarók egész hada nyüzsög. Ráadásul kiderül: a keresett rokonok nők. Szerencsére a bőröndökben ott a teljes Shakespeare-ruhatár.

Az előadás időtartama szünettel együtt körülbelül 2 óra 35 perc.

Fordító: Hamvai Kornél

Ha január, akkor találkozunk az ETO PARK HOTELBEN! A Videós Találkozó szezonját erősen indítjuk, hiszen velünk lesz:
– UborCraft,
– luckeY,
– OwnMcKendry,
– Jánosik Gergő,
– DoggyAndi,
– IceBlueBird,
– ZsDav és a MesterMC is!

A rendezvényünkön izgalmas programokkal várunk, mellette pedig megtalálod a legnépszerűbb videós termékeket is!

Időpont: 2020.01.18
Helyszín: ETO PARK

 

Részletek, jegyvásárlás:
https://bit.ly/2pxpImn

Helyszíni jegyvásárláshoz is szükséges az online jegyfoglalás!

Sebestyén Balázs Győrben!

2020. Január 16. (csütörtök)

Helyszín: Richter Terem
Cím: Győr, Aradi vértanúk útja 16.
Kapunyitás: 17:30
Kezdés: 18:00

Utánaszámoltunk, és meglepődve láttuk: már 22 éve annak, hogy Sebestyén Balázs beköltözött a nappalinkba. Először a Z+ (Viva) műsorvezetőjeként láttuk, aztán 2003-tól az RTL Klub sztárja lett. 23 műsor köthető a nevéhez, melyeknek a többsége óriási siker volt, nem utolsósorban Balázs műsorvezetői stílusa miatt.

Sebestyén Balázs az egyik legnépszerűbb műsorvezető Magyarországon, a rádióban elképesztő tetszési indexe van, ami állítólag európai rekordnak számít. A törzsközönségének mindegy, miről beszél, az alkalmi hallgatók néha kiakadnak rajta, de pont így szereti.

Az est a TESSÉK! című rendezvénysorozat nyolcadik előadása.
Információ, következő előadások: www.tessekgyor.hu

Házirend:
Az eseményekről videó és képfelvétel készül belső használatra. A jegy megvásárlásával a Látogató hozzájárul, hogy mint az előadás résztvevőjéről videofelvétel vagy fotó készülhet amit a Tessék! saját közösségi felületein használ

Anconai szerelemes – zenés vígjáték két részben

Írta: Vajda Katalin; dalszövegek: Fábri Péter

Az Anconai szerelmesek című zenés komédia a bemutatása óta eltelt húsz évben a legtöbbet és legtöbbféleképp játszott vígjátéka a hazai színpadoknak. Az olasz vásári komédiák legjobb hagyományait ötvözi a hagyományos magyar humorral és a hetvenes évek legismertebb olasz slágereivel.

A történetet a szerző egy Adria parti olasz kisvároska eldugott terecskéjére helyezi, ahol szerettei – volt és jelenlegi szeretője, valamint enyhén beszédhibás leánygyermeke – körében éli az idősödő amorózók életét főszereplőnk: Don Tomao. Ide érkezik a nézők alkalmi turistacsoportja, hogy megismerje Giovannit, a környék legpocsékabb kávéját főző cukrászát, Agnesét a panziótulajdonost, Luciát a dadogós lányt, és a velünk egyidőben érkező Viktóriát, aki honfitársunkként azért utazott ilyen messzire, hogy megtalálja elvesztett szerelmét, és születendő gyermeke atyját. Bonyodalomnak már ennyi is épp elég lenne, de menetrend szerint érkeznek az újabb és újabb szereplők, egy szerelmi bánatát élő gyakorló alkoholista, egy vándormuzsikus, aki nem bírja a közönséget és egy szerzetesnek öltöző fiatal lány. És ha maguktól nem keverednének eléggé össze a szálak, Don Tomao gondoskodik arról, hogy az elmaradhatatlan happy end előtt még bőven legyen min kacagnunk.

Az Anconai szerelmesek két óra felhőtlen szórakozás, némi cinkos összekacsintással, egy csipet erotikával és bőséges humorral nyakon locsolt nosztalgiával, azaz a legjobb kulturális koktél egy fárasztó nap utáni felüdüléshez.

Lévay Szilveszter – Michael Kunze musicalje

Adott egy kor, adott egy mindenki által szeretett nőideál, Sisi, aki maga volt a megtestesült nagybetűs élet, és adott egy misztikus szál, a Halál személyében. Ezek összessége ad egy gyönyörűséges képi világot, amely fantasztikus zenével párosul. A misztikus szál és az élet között félúton van a történet lezárója, Lucheni, aki anarchista szemléletével megoldja azt, hogy Sisi azé legyen, aki a legjobban vágyott rá. Ő a Halál.

„Tudom, a dolgok rendje az, hogy végül megszeress, örökké úrnőm légy az éjben!”

A mű a Vereinigte Bühnen Wiennel (VBW) kötött külön megállapodás alapján kerül bemutatásra. Színpadraállítási jogok világszerte: VBW International GmbH, Linke Wienzeile 6., 1060 Bécs, Ausztria, www.vbw-international.at

Eredeti produkció: VBW. Ősbemutató: 1992. szeptember 3., Theater an der Wien/Vereinigte Bühnen Wien (VBW). Az Elisabeth című musicalt Magyarországon a Pentaton Koncert – és Művészügynökség képviseli.

A hagyományokhoz hűen az újév első napjaiban újra látható lesz hazánk nagy városaiban az ország leglátványosabb kiállítású operett showja, amely az év végén érkezik vissza külföldi turnéjáról.
2020-ban, megújulva látható a MONARCHIA OPERETT előadása több száz látványos jelmezzel, kitűnő énekhangokkal, élő zenekarral. Vadonatúj műsort, káprázatos látványvilágot, és egy igazi legenda „feltámadását” ígérik a szervezők az operett kedvelő közönségnek.

Felhőtlen hangulat, pezsgő, kacagás, humor, vidámság, romantika, gyönyörű dallamok, látványos, pompás jelmezek. Mindez az operettek csodálatos szórakoztató világával, és világhírű melódiáival egy igazi „ungarishe vircsaft” kíséretében az újévi operett koncerten.
Lepje meg szeretteit karácsonyra az ország leglátványosabb Operett showjával!

Az évköszöntő koncert előtt, 18.00-kor Korbely István festőművész barátommal készített közös festményeinket mutatjuk be, és díjazott fotóim kiállítását láthatja a nagyérdemű.

Tartsanak velünk, aki nem jön el, hiányozni fog!

Coco nyaklánc fűzése Párizs Mónika gyöngyékszer készítővel

A szükséges alapanyagokat mindenki maga szerezze be a FB-oldalon lévő lista alapján!

Előzetes jelentkezés szükséges!

 

1986 nyarán egy mesesorozaton és Zorán új albumán kezdett dolgozni Presser Gábor és Sztevanovity Dusán, egy ötlet azonban új irányba terelte őket, ennek köszönhető a hatalmas sikerű musical megszületése. 1994-ben már bemutattuk ezt az örökzöldet, melyet most újra láthatnak bérletes nézőink a Kisfaludy teremben, illetve bérletszünetes előadásokon a Nagyszínházban.

Győri Nemzeti Színház (II. János Pál tér):

Az 1978-ban átadott épület déli és északi homlokzatát Victor Vasarely op-art alkotásai díszítik. A színházban Szász Endre porcelánra festett nagyméretű képei láthatók. A Győri Nemzeti Színház az előadások széles skálájával várja a közönséget, egyben a nemzetközileg elismert Győri Balett otthona.

Városháza:

A város jelképének számító eklektikus épületet 1900-ban avatták fel. Homlokzatán a Mária Terézia által adományozott címer látható. 59 méter magas tornyából minden órában kisalföldi népdal csendül fel, 11 és 17 órakor 2 perces zeneművet hallhatunk.

Szökőkút:

A 2016-ban megújult szökőkút Győr három folyójának szimbóluma, hiszen a folyók városában találkozik a Mosoni-Duna, a Rába és a Rábca. A kút naponta többször zenél, az esti órákban pompás kivilágításában gyönyörködhetünk.

Baross út:

A város mindig élettel teli sétálóutcájának elején Baross Gábor, egykori közlekedési miniszter bronzszobra fogadja a látogatót. Pár lépéssel arrébb vörös téglák sora emlékeztet a korábbi Fehérvári kapura, aminek felrobbantásával 1598-ban vette kezdetét a város visszahódítása a 4 éves török uralom alól. A szemközti oldalon emléktábla utal az egykori ikonikus tűztoronyra (1792–1894), melynek mintájára épült a Városháza tornya. Az utca közepén a helyiek által csak Csónakosnak hívott szobor emlékeztet az utolsó pusztító árvízre (1954).
Érdekesség: A sétálóutcát 1997-ben újította fel a város, melyhez hozzájárult számos helyi cég és magánember. Anyagi segítségükért 1-1 padot kaptak szimbolikusan ajándékba. Nézegessük meg közelebbről a rajtuk található névtáblákat!

Tipp:

A Látogatóközpontban (Baross út 21.) győri és a környéket bemutató prospektusokat kaphatunk, jegyeket és ajándéktárgyakat vásárolhatunk.

Bécsi kapu tér:

A téren állt egykor a város egyik kapuja, a Bécsi kapu.

Karmelita templom:

Az 1725-re felépült karmelita templom és rendház érdekessége a kis fülkében álló barokk Hab Mária-szobor, valamint a templom gyönyörű barokk belső tere, ahol a Lorettói-ház mintájára épült fekete kápolnát is megcsodálhatjuk.

Kisfaludy szobra:

Kisfaludy Károly neves író szobrához több helyi legenda is kötődik. Ha nem vigyázunk és tilosban parkolunk, könnyen felkerülhetünk a kezében tartott jegyzetekre, mint ahogy azon diákok is, akik elkésnek az iskolából.

Vár, ágyúk:

A győri vár erődítménye jelen formájában a XVI–XVII. századból származik. Érdekessége a füles bástya, mely a törökök elleni várvédők hatásos eszköze volt.

Radó-sziget:

A Rába két ága közötti sziget kedvelt pihenőhely, itt található hazánk legrégebbi csónakháza is.

Zsinagóga:

Magyarország egyik legnagyobb neológ zsinagógája (1870) ma koncert- és rendezvényhelyszín, valamint Vasilescu János XX. századi magyar képzőművészetet bemutató magángyűjteményének ad otthont.

Király utcai kitérő:

A Király u. 4. szám alatti épület egykori vendégéről, Napóleonról kapta a nevét. A császár az 1809-es csata után egy emléket is „hagyott” maga után, a szemfülesek egy általa kihajított ágyúgolyót találhatnak a szemközti oldalon.

Boldogasszony-kő:

Szervátiusz Tibor 2000-ben készült alkotása a magyar államalapítás 1000. évfordulójának állít emléket. Fő jelenete Szent Istvánt ábrázolja, ahogy felajánlja hazánkat Máriának. A kő két oldalán a csodaszarvas legendája elevenedik meg.

Bazilika:

A Szent István által alapított győri püspökség legjelentősebb temploma a román stílusban épült Bazilika a XI. századból. Belső terének mai arculatát a barokk formálta az 1780-as években. II. János Pál pápa 1996-os látogatása óta basilica minor rangú a három fontos emlék miatt is kiemelkedő jelentőségű templom. Északi mellékhajójának oltárképét, a Könnyező Szűz Mária-képet 1655-ben Írországból menekítették Győrbe, mely 1697. március 17-én, Szent Patrik ünnepén vérrel könnyezett. A templom másik oldalhajójához a XV. században, gótikus stílusban épített kápolna hazánk egyik legjelentősebb nemzeti kincsét – a Szent Jobb és a Szent Korona mellett – őrzi. Szent László király hermája – aranyból és drágakövekből készített mellszobra – a lovagkirály koponyacsontját rejti. Ugyancsak a kápolnában található Boldog Apor Vilmos vértanú püspök síremléke.

Kora Árpád-kori templom:

A 10. századból származó romok az egykori kora Árpád-kori templom alapjai. Mellette magasodik Szent Mihály arkangyal szobra, aki diadalmasan a mennyből a mélybe taszítja a gonoszt jelképező Lucifert.

Szent László szobra:

Lovagkirályunk, Szent László győri tiszteletét a bazilika mögött található bronzszobor is jelzi. Rajta a felirat: „Fejjel magasabb mindenkinél.”

Püspökvár:

A Győr belvárosának szívében található Püspökvár és épületegyüttese a mintegy ezeréves győri püspökség székhelye, melyet I. István királyunk alapított. A XIII. századból származó torony tetején csodás panoráma tárul elénk, pincéjében az ott vértanú halált halt mártír püspök, Boldog Apor Vilmos életét, valamint a 2. világháború győri történéseit bemutató modern kiállítás tekinthető meg.

Hittudományi Főiskola:

A sokak által kastélynak vélt neoklasszicista épület a Hittudományi Főiskolának és Papneveldének ad otthon.

Dunakapu tér:

Győr megújult rendezvénytere a Széchenyi térrel párhuzamosan a nagy városi fesztiválok otthona. Az alatta található mélygarázs -1. szintjén az egykori várfal maradványai láthatók.

Schwarzenberg–Pálffy-szobor: 

A Kossuth-híd lábánál található szobrot a város töröktől való visszafoglalásának 400. évfordulójára emelték.

Pulzus-szobor:

A tér Mosoni-Duna felőli oldalán látjuk Győr legmodernebb szobrát, melyet 360 fokban elfordítva teljes városi panoráma tárul elénk.

Vaskakas-szobor:

A Káptalandomb lábánál megpihenhetünk az ivókútnál, melynek a tetején a város életében jelentős szerepet játszó vaskakas áll. A vár visszafoglalásakor az ostromló magyarokat egy jóslat segítette, miszerint a törökök által szélkakasnak állított vaskakas ha kukorékol és az alatta látható félhold teliholddá változik, akkor kerül a vár ismét a magyarok kezére. A jóslat beteljesedését jelentősen elősegítette a felkelő nap sugaraiban veszettül trombitáló cipészinas, aki az éj leple alatt a várfalakon átmászva a vaskakasnál várta a napfelkeltét.

A Széchenyi tér, Győr impozáns barokk főtere a város életének, rendezvényeinek központja, nyáron vízi játékkal szórakoztat.

Esterházy-palota (Király u. 17.):

Az építtető monogramja, C(omes) G(abriel) E(sterházy) és aranyozott kovácsoltvas címere a kapu fölötti erkélyen látható. Jelenleg a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum székhelye, a Radnai-gyűjtemény helyszíne.

Vastuskós ház (Széchenyi tér 4.):

A hagyomány szerint nevét a sarokerkélye alatt álló egykori cégérről, a fatuskóról kapta, melybe a Győrben megforduló iparoslegények egy-egy szöget vertek.

Az Apátúr-házat (Széchenyi tér 5.) 1741–1742-ben a pannonhalmi főapát építtette. A pompás barokk palota a helytörténeti kiállítás otthona.

Régi városháza (mai levéltár, Rákóczi utca 1.): Föld alatti börtönében raboskodott a Jókai-regényből is ismert lőcsei fehér asszony. Kovácsoltvas erkélyéről 1848-ban Kossuth Lajos szólt toborzó beszédében a győri lakossághoz.

Mária-oszlop:

A tér közepén álló emlékművet Kollonich Lipót győri püspök emeltette 1686-ban, Buda töröktől való visszafoglalása emlékére

Bencés épületegyüttes:

A Loyolai Szent Ignác bencés templomot, a rendház és a gimnázium épületét jezsuiták építették a XVII. században. A ma is eredeti funkciójában működő barokk díszítésű patikamúzeum egy győri találmányt, a gyomorvarrógépet rejti.

Jedlik Ányos és Czuczor Gergely szobra:

A bencés gimnázium egykori két kiváló tanára, a feltaláló, fizikus Jedlik és az irodalmár Czuczor unokatestvérek és jó barátok is voltak.

KRESZTA-HÁZ:

A XVII. századi műemlék épületben látható Kovács Margit, győri születésű kerámiaművész (1902–1977) életműkiállítása.

SZÓDÁSSZIFON-SZOBOR:

Nem véletlenül áll Győr belvárosában az óriási szódásszifon-szobor. Jedlik Ányos, a bencés gimnázium egykori tanára, szerzetes, feltaláló nevéhez a dinamó-elv mellett a szódavíz ipari előállításának szabadalma is fűződik.
És hogy miért nevezheti magát a fröccs városának Győr? Egy fóti szüret alkalmával a győri Jedlik a nagy melegben társai szomját a szifon segítségével előállított szóda és fehérbor keverékével oltotta. A kezdetben spritzernek nevezett italt aztán Vörösmarty Mihály magyarosította.

FRIGYLÁDA-SZOBOR:

A város legszebb kültéri szobra mozgalmas történetet mesél. 1729-ben egy bigámiával és hamis névhasználattal vádolt katona az egykori jezsuita kolostorban talált menedéket. Az őt üldöző társai ostromzár alá vonták az épületet. Az úrnapi körmenetet kihasználva próbált kereket oldani a ministránsnak beöltöztetett szökevény, akit azonban könnyedén felismertek. Az üldözés közepette a főpap kezéből kiverték az oltáriszentséget, ami millió darabra tört éppen ott, ahol két évvel később császári rendeletre a szép szobrot emelték a katonák zsoldjából.

ARANYHAJÓ-CÉGÉR:

A Dr. Kovács Pál utca sarkán álló ház bejárata felett lóg az Aranyhajó-cégér, Schima Bandi győri iparművész alkotása (1938), akinek levelét – a legenda szerint– a hajótest még mindig őrzi az utókornak.

Ez egy mintaoldal. Az oldal különbözik a bejegyzéstől annyiban, hogy az oldal egy állandó tartalmú bejegyzés, ami - a legtöbb sablonnál - a weboldal navigációs részében állandó helyen van. A legtöbb ember olyan Bemutatkozó oldallal kezd, amelyik bemutatja őt, vagy a tevékenységét a weboldal látogatóinak. A Bemutatkozás oldal valami ilyesmi lehet:

Üdvözlet az Olvasóknak! Nappal biciklis pizzafutár vagyok, éjszaka pedig egy törekvő színész-tanonc, ez pedig az én weboldalam.
Budapesten élek és van egy csodálatos német juhász kutyám, aki Velorex névre hallgat. Kedvenc koktélom a Piña Colada, de a Mojitot is nagyon kedvelem. (De, azért az igazi nedű: egy bársonyos vörösbor.)

...vagy valami egészen más:

Az XYZ Bigyó Vállalatot 1971-ben alapították, azóta gyártja a legjobb minőségű bigyókat. A cég központja Budapesten található, ahol több mint 2000 embert foglalkoztatnak, valamint számos közösségi és jótékonysági programban is aktívan résztvesznek.

Új WordPress felhasználóként a Vezérlőpult részre ugorva lehet törölni ezt az oldalt, és létrehozni egy úja oldalt a saját tartalmunk részére. Jó szórakozást!

 

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

(Hatályos: 2020. január 27. napjától)

Jelen Adatvédelmi tájékoztató az Adatkezelő Weboldala használatakor a Felhasználó esetlegesen megadott személyes adatainak kezelésére, feldolgozására, nyilvántartására vonatkozó alapvető információkat tartalmazza.

Az Adatvédelmi tájékoztató bármikor módosításra kerülhet, a Felhasználó köteles időről időre ellenőrizni a Weboldalt, biztosítandó, hogy az esetleges változásokról tudomással bírjon. Az Adatvédelmi tájékoztató 2018. május 25. napján lép hatályba.

Jelen tájékoztató a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, a továbbiakban GDPR) szóló az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) rendelkezéseinek figyelembevételével készült.

 

Adatkezelő adatai

 

Adatkezelő: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Adatkezelő képviselője: Dr. Dézsi Csaba András polgármester

Postacím: 9021 Győr, Városház tér 1.

E-mail: gyor@gyor-ph.hu

 

Adatvédelmi tisztviselő

Fülöp-Tóth Eszter Katinka

E-mail: adatvedelem@gyor-ph.hu

 

Adatkezelés, az adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján a Felhasználó hozzájárulása.

A www.hellogyor.hu weboldal felhasználójának a weboldal használatakor nem kell adatot megadnia. Adatkezelő felhasználóról a weblap látogatása során cookie-k, pixel tagek segítségével adatokat gyűjt. Felhasználónak hozzá kell járulnia személyes adatainak kezeléséhez a tájékoztató szövegrész előtti „checkbox”-ra kattintással.

Felhasználó tudomásul veszi, hogy személyes adatai felhasználásának megtiltása esetén a térképes útvonalkereső szolgáltatást nem, vagy csak korlátozottan fogja tudni elérni vagy igénybe venni.

 

A cookie-k és pixel tag-ek segítségével folytatott adatgyűjtés kiterjed a felhasználó:

 

 • a honlap látogatásának kezdő és befejező időpontjára, az oldalon eltöltött időtartam hosszára,
 • a felhasználó IP címére (kizárólag a térképes útvonalkereső használata esetén),
 • az oldalon meglátogatott tartalmakra, megtekintett aloldalakra,
  • által használt böngésző típusára,
 • az általa használt operációs rendszer és eszköz megjelölésére,
 • weblapon belül használt keresési adataira,
 • Facebook azonosító adataira, illetve Google azonosító adataira,
 • valamint a harmadik félhez tartozó azon weboldal vagy szolgáltatás megtekintésének tényére, amelyet a felhasználó a weboldallal való kommunikáció előtt igénybe vett.

Az adatkezelő ezen adatokat nem kapcsolja össze más személyes adatokkal.

Felhasználó bármikor visszavonhatja hozzájárulását. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. Az adatkezelési hozzájárulást az érintett írásban az alábbi e-mail címen vonhatja vissza:

 

hello@hellogyor.hu

 

Az adatkezelés célja

Az adatkezelés célja a felhasználói élmény javítása, a weboldal szolgáltatásainak továbbfejlesztése, a weboldalon keresztül elérhető szolgáltatásokkal kapcsolatos, minél szélesebb körű tájékoztatás nyújtása. Az adatkezelő a számítógépes rendszerében képződött adatokat statisztikai célra, a weboldal látogatottságának, forgalmának mérésére használja fel.

Az adatkezeléssel összefüggésben profilalkotás, automatizált döntéshozatal nem történik.

 

Adattovábbítás

Személyes adatok harmadik személyek részére, harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére nem kerülnek továbbításra.

Adatkezelő a személyes adatok statisztikai célú feldolgozására adatfeldolgozó közreműködését veszi igénybe.

Adatfeldolgozó: Farkas Tibor egyéni vállalkozó (9026 Győr, Kagyló utca 5., nyilvántartási száma: 32388095)

 

Az adatkezelés időtartama

Adatkezelő a személyes adatokat 30 napig tárolja, ezt követően törlésre kerülnek.

Adatkezelő az általa gyűjtött adatok alapján képzett statisztikai adatokból az adatok képzését követően nem tud kapcsolatot képezni Felhasználó személyes adataival.

Amennyiben Felhasználó a Weboldallal kapcsolatos keresőmotor-beállításain (a továbbiakban: cookie) kíván módosítani, esetleg azokat törölni szeretné, akkor azt – mivel a cookie-k a Felhasználó gépén és nem a Weboldal Üzemeltetőjénél kerülnek tárolásra – a web elérésére használt böngésző beállításainál teheti meg. Ezekről a Felhasználó használt böngésző saját Súgójában kaphat további tájékoztatást, és segítségével módosíthat korábbi cookie-beállításain, esetleg törölheti a böngészésre használt eszközén a korábban az Üzemeltető által elhelyezett cookie-kat. 

 

A Felhasználók személyes adataik kezelésével kapcsolatos jogai

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogok

Felhasználó az Adatkezelőtől az a) pontban foglalt elérhetőségeken keresztül írásban tájékoztatást kérhet arra vonatkozóan, az Adatkezelő milyen személyes adatát, milyen jogalapon, milyen adatkezelési célból, milyen forrásból, mennyi ideig kezeli, az Adatkezelő kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adatához biztosított hozzáférést vagy kinek továbbította az adatát.

Felhasználó az Adatkezelőtől az a) pontban foglalt elérhetőségeken keresztül írásban kérheti a rá vonatkozó személyes adat helyesbítését (módosítását), az adatkezelés céljára tekintettel annak kiegészítését, törlését és tiltakozhat az ilyen személyes adat kezelése ellen.

Adatkezelő a kérelmet indokolatlan késedelem nélkül teljesíti, az intézkedésről, vagy az intézkedés elmaradásának indokáról a Felhasználót legkésőbb 1 hónapon belül értesíti. Az 1 hónapos határidő a kérelem összetettségére, és a kérelmek számára tekintettel, 2 hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az Adatkezelő a késedelem okainak megjelöléséről a kérelem kézhezvételétől számított 1 hónapon belül tájékoztatja a Felhasználót.

Felhasználó az Adatkezelőtől az a) pontban foglalt elérhetőségeken keresztül írásban kérheti, hogy Adatkezelő korlátozza a személyes adat kezelését, ha a Felhasználó:

vitatja az adat pontosságát, a pontosság Adatkezelő általi ellenőrzésének időtartamára,

vitatja az adatkezelés jogszerűségét, és az adat felhasználásának korlátozását kéri,

azt jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kéri, bár az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatra,

tiltakozik a személyes adatok kezelése ellen, arra az időtartamra, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e a Felhasználó jogos indokaival szemben.

Adathordozhatósághoz való jog: Felhasználó jogosult arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa, anélkül, hogy ezt az adatkezelő akadályozná, ha az adatkezelés olyan szerződésen alapul, amelyben az Érintett az egyik fél, vagy az adatkezelés az Érintett hozzájárulásán alapul, és az adatkezelés automatizált módon történik. Felhasználó kérheti továbbá – ha ez technikailag megvalósítható – a személyes adat adatkezelők közötti közvetlen továbbítását.

 

Adatbiztonság

Adatkezelő minden szükséges biztonsági lépést, szervezési és technikai intézkedést megtesz annak érdekében, hogy biztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét. Az adatkezelő megfelelő technikai és személyi intézkedésekkel gondoskodik arról, hogy az általa kezelt személyes adatokat védje többek között a jogosulatlan hozzáférés ellen vagy azok jogosulatlan megváltoztatása ellen. (Pl. gondoskodik a személyes adatok biztonságos tárolásáról, a hozzáférési jogokat szabályozza, a szükséges mértékű hozzáférésre korlátozza.)

 

Tárhelyszolgáltató:

 

Infoartnet Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Cím: 9025 Győr, Somos u. 1. (első emelet)

Web: www.infoartnet.hu

Telefon: +36-96/415-799, +36-96/517-240

E-mail: info@infoart.hu

 

Jogorvoslat

Tájékoztatom, hogy a személyes adatok kezelésével kapcsolatban panaszával az Adatkezelőhöz fordulhat.

Bejelentéssel élhet továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságánál (www.naih.hu), személyes adatainak kezelésével kapcsolatos jogainak megsértése esetén jogosult továbbá a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszékhez fordulni (www.birosag.hu/torvenyszekek).

 

Programváltozás

A hellogyor.hu weboldalon megjelent események, programok időpontja, helyszíne, részvételi díja bármikor módosulhat, és megváltozhat az eredeti közléshez képest. A változás oka lehet az időjárás, a jelentkezők száma vagy előre nem látható technikai és szervezési akadály. A meghirdetett program akár el is maradhat!

A program- és szolgáltatóhelyek nyitvatartási ideje sem garantált, abban is lehet előre nem látott változás, módosulás. Ugyanez érvényes a portálon közölt árakra is.

Szerkesztőségünk a megjelenített adatokban idő közben bekövetkezett változásokért felelősséget nem vállal!

Ezért kérjük, hogy mielőtt egy programra elindulnak, mindig tájékozódjanak, és győződjenek meg a közölt programadatok, nyitva tartás információk és árak valódiságáról. Amelyik megjelenésnél elérhetőségeket lát, ott a megadott telefonszámon, e-mail címen vagy webcímen közvetlenül is fel tudja venni a kapcsolatot a programok szervezőivel és/vagy helyszíneivel.

Az 1967-ben megnyitott állatkert jelentős változásokon ment keresztül az elmúlt évtizedekben. Jelenleg több mint 100 állatfaj 700 egyedét mutatja be az eredeti élőhelyükhöz hasonló, nagy kifutóterületeken. Látványetetések, állatbemutatók, különleges állatfajok, egész évben folyamatos rendezvények, kiállítások várják az idelátogatókat.

FACEBOOK

KAPCSOLAT

Oxygen Icon Box

9021 Győr, Baross Gábor út 21.

Oxygen Icon Box

+36 96 311 771

Oxygen Icon Box

gyor@tourinform.hu

map-markerphoneenvelope