fbpx

14. Győrkőcfesztivál a Vaskakas Bábszínházzal

14. Győrkőcfesztivál
Győr, 2021. július 2-4.

A Vaskakas Bábszínház társulata, a fesztivál szervezői csalódottak voltak, hogy a 13. Győrkőcfesztivált le kellett mondaniuk a vírushelyzet miatt. Úgy döntöttek, ha már így alakult, jöjjön a 14. ..., július 2. és 4. között. A fesztivál koncepciója változatlan: a cél, hogy egy hétvégére játszótérré változzon Győr egész belvárosa.

A főszervezők a korábbi évekhez hasonlóan 2021-ben is tematikusan, művészeti áganként helyezik el a fesztivál programjait a Belváros területén (Széchenyi tér, Kazinczy utca, Bécsi kapu tér, Vársétány, Várágyúk, Zechmeister utca, Rába kettős híd, Radó-sziget, Mihálkovics sétány). Fontosnak tartják a "zöld gondolat" megjelenését a fesztivál egész területén, valamint egy tematikus helyszínen is. Igy fogalmazódott meg a "Hetedhét művészet zöldben Győrben" gondolat, mely érzékletesen összefoglalja a szervezők szándékait.

A szervezők fontosnak tartják, hogy a Győrkőc, amely mára 50 ezer egyéni látogatójával Közép-Európa legnagyobb gyerekfesztiváljává vált, megőrizze művészeti fesztivál jellegét, éppen ezért a háromnapos rendezvénysorozat „tömegjátékai” esetében is fontos szempont az egyediség és a művészi minőség. Hogy a fesztivál jó úton jár e törekvésével, kiválóan jelzik az elmúlt években kapott díjak: a Magyar Fesztivál Szövetség három egymást követő alkalommal ítélte oda a Győrkőcnek a kiváló művészeti fesztivál védjegyet; az Európai Fesztivál Szövetség két egy más utáni alkalommal helyezte a Győrkőcöt a minősített európai fesztiválok közé; a Magyar Turizmus Zrt. döntése értelmében pedig a fesztivál büszkén viseli a „Nyugat-Dunántúl kiemelt turisztikai rendezvénye” pecsétet.

A Győrkőc mottója továbbra is: „10 helyszínen 1000 program, zsebpénz nem kell, mert ingyen van” – vagyis a Győrkőcfesztivál minden, Győrbe látogató, Győrkőckarszalagot kiváltó 14 év alatti gyerek számára ingyenes. Ez az ingyenesség természetesen nem valósulhatna meg a fesztivál nagylelkű támogatói nélkül. A programsorozat főtámogatója Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, amely immár 14. alkalommal áll a főszervező Vaskakas Bábszínház mellé, jelentős anyagi és infrastrukturális segítséget egyaránt nyújtva. Emellett kiemelten támogatja a Győrkőcöt az Emberi Erőforrások Minisztériuma valamint a Nemzeti Kulturális Alap, továbbá számos győri és Győr környéki vállalkozó – nélkülük a fesztivál nem lehetne az, ami. Hogy a Győrkőcfesztivált egész Győr, sőt az egész régió magáénak érzi, nem csak a helyi vállalkozók támogatása jelzi, hanem a több mint egy tucat együttműködő szakmai partner (a Rómer Múzeumtól a Pannonhalmi Főapátságig) és a több száz önkéntes segítő jelenléte.

Időpont

2021.07.02. 17:002021.07.04. 19:00 

Helyszín

Megosztás

FACEBOOK

KAPCSOLAT

Oxygen Icon Box

9021 Győr, Baross Gábor út 21.

Oxygen Icon Box

+36 96 311 771

Oxygen Icon Box

gyor@tourinform.hu