Herend Ölelésében

Egyedi válogatással tiszteli meg városunkat a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Közel négyszáz tárgyat mutatnak be, melynek értéke megközelíti a százmillió forintot. A tárlaton megismerhetjük a porcelánmanufaktúra közel kétszáz éves múltját számos korabeli tárgyon keresztül.

Az üzemet 1826­-ban Stingl Vince alapította és a hosszú évek alatt megtartott egyedi és kézzel készített termékeknek köszönhetően, világhírnévre tett szert. A porcelán egykor olyan értéknek számított, mint bármelyik arany vagy drágakő ékszer,  és igazi státuszszimbólumként kezelték a Herendi porcelánt. A mai manufaktúrában rendkívül fontos a termékfejlesztés, így mindennap születik egy új termék.

Az üzem az étkészleteken kívül dísztárgyakat, szobrokat, figurákat, vázákat, lámpákat is készít. Az Apponyi, a Rothschild és a Victoria mintákat is bemutatják Győrben, a kezdetektől napjainkig.  A kiállításon továbbá szakrális tárgyakból is láthatunk válogatást, így kiállítják Szent László egyedi kivitelezésű dísztálját, amely városunkban különös jelentőséggel bír. Látható még a Szent Korona tökéletes mása, Szent István 40 centiméteres lovas szobra, a Madonna, valamint szentek, keresztek. A porcelántárgyak között található muzeális darab az 1900­as évek elejéről, de nagy részük mai gyártású.

Ha testközelből is meg szeretnénk ismerni ezeket az örök értékű, időtlen szépségű tárgyakat, érdemes elmenni a Triangulum Galériába. Az ünnepélyes megnyitón a megjelenteket dr. Cseh Sándor, a Szent László Látogatóközpont igazgatója és dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója köszönti, a tárlatot dr. Veres András győri megyés püspök nyitja meg, közreműködnek a Concerto Budapest művészei. A kiállítás március 8­ig látogatható naponta 10 és 18 óra között.

Helyszín: Triangulum Galéria

Helyszín

9021 Győr, Gutenberg tér 2.

Időpont

2020.01.17. 17:002020.03.08. 18:00 

Jegy

500 Ft
Nyugdíjas/diák: 300 Ft
Jegyvásárlás

Megközelítés

Megosztás

FACEBOOK

KAPCSOLAT

Oxygen Icon Box

9021 Győr, Baross Gábor út 21.

Oxygen Icon Box

+36 96 311 771

Oxygen Icon Box

gyor@tourinform.hu

map-markerphoneenvelope