RAS Q – Egy különleges fúzió jazz zenekar a magyar kortárs művészet világából.
Rosta Bendegúz, basszusgitáros informatikus alapította a zenekart diákként. Édesapját Rosta S. Csaba építészt vonta be a zenekarba, aki gitárokon játszik és a szerzemények alapját, rendszerét jegyzi.

A zenekarhoz csatlakozott a Győri Balett magántáncosa Sebestyén Bálint, aki ütős hangszereken játszik. A zenekarnak „igazoltan” muzsikusok is tagjai, Tóth Tamás Ferenc hegedűművész, koncertmester, alapítója és zeneszerzője volt a híres TEA zenekarnak, ma a Concerto Budapest tagja. 2013 óta csatlakozott a népzene, világzene világából ismert hegedűművész Kovács Ferenc Öcsi, aki tagja volt a Dresch Quartet-nek, és a DJABE-nak, filmzeneszerzőként is ismert.

A zenekar 2015 nyarán vette fel első albumát LABIRINTUS címmel. A Labirintus táncmű 2016 került színpadra a Sopron Balett és a RAS Q egyedülálló kortárs jazz, balett és képzőművészeti együttműködéseként. A zenekar idén elkezdte a METRO című CD stúdiófelvételeit. A Rómer Házban rendezendő koncerten a készülő lemez anyagából először hallhat kompozíciókat a győri közönség.
A koncertet vetítés és fényfestés is gazdagítja.

A felállás:

Rosta S. Csaba / Rosta Bendegúz / Sebestyén Bálint / Tóth Tamás Ferenc / Kovács Ferenc

Helyszín

Rómer-ház