Vendég: Barabás Tamás basszusgitár (Djabe)
Egy különleges fúzió jazz zenekar a magyar kortárs művészet világából.

Rosta Bendegúz, basszusgitáros informatikus alapította a zenekart diákként. Édesapját Rosta S. Csaba építészt vonta be a zenekarba, aki gitárokon játszik és a szerzemények alapját, rendszerét jegyzi. A zenekarhoz csatlakozott a győri Balett magántáncosa Sebestyén Bálint, aki ütős hangszereken játszik. 2013 óta csatlakozott a népzene, világzene világából ismert hegedűművész Kovács Ferenc Öcsi, aki tagja volt a Dresch Quartett-nek, és a DJABE-nak, filmzeneszerzőként is ismert.

A mostani koncert sztárvendége a győri születésű basszusgitáros Barabás Tamás, akivel 2013-ban játszott már együtt a zenekar, de a METRO album kompozícióiban először lépnek közösen szinpadra.
A zenekar 2015 nyarán vette fel első albumát LABIRINTUS címmel. A Labirintus táncmű 2016 került színpadra a Sopron Balett és a RAS Q egyedülálló kortárs jazz, balett és képzőművészeti együttműködéseként. A zenekar 2018 nyarán elkezdte a METRO című CD stúdiófelvételeit. A RÓMER házban rendezendő koncerten a készülő lemez anyagából hallhat kompozíciókat a győri közönség. A koncertet vetítés és fényfestés is gazdagítja.

A felállás: Rosta S. Csaba / Rosta Bendegúz / Sebestyén Bálint / Kovács Ferenc / Barabás Tamás ( Djabe)

Jegyek a Rómer Házban és online.

Helyszín

Rómer-ház