7 Közelgő Esemény

Rendezés

A Fonódó Szabad Művészeti Stúdió soha nem titkolta, hogy közösséget épít. A közösség építésének alapja, hogy nemtől és kortól függetlenül programokat és szakköröket prezentál. A gyermekeknek csodás lehetőségeik vannak művészi értékeik megélésére, kibontására; tanulhatnak táncokat, rajzolhatnak, színészkedhetnek számos délutáni időpontban. Kis közösségünk azonban most az idősebb generációt célozza meg egy roppant szórakoztató, kreatív és színes programsorozattal, melynek címe Szépkorú matiné. Szépkorú, hiszen a nyugdíjas hölgyeket és urakat szeretnénk egy kis aktív, játékos, vidám, barátságos hangulatú klubdélelőttre, azaz matinéra csábítani, nem is egy alkalommal. A klub hangulatáért Svihák Oszkár lesz a felelős, akit számos győri gyermek csak Balázs bácsiként ismer. Oszkár célul tűzte ki, hogy nem csak az első gyerekkort lehet sok nevetéssel megélni!

Az „igazi hosszú hétvége” jegyében a programok péntek este indulnak és vasárnapig tartanak. Az idei év kiemelt időszaki kiállítása az Ihlet és az ideál két útján elindulva meséli el az inspiráló női erő és szépségideál változásának történetét. A tárlaton bemutatásra kerülnek Barabás Miklós, Borsos József, Munkácsy Mihály, Szinyei Merse Pál, Székely Bertalan, Rippl-Rónai József, Ferenczy Károly és Vaszary János alkotásai. A Magyar Ispita kiállítóhelyünkön az I. világháború mindennapjai, Szarajevótól Trianonig és a boldog békeidők története elevenedik meg Andrássy Ilona (Iloncsi) grófnő levelezése és naplója alapján. A kortárs művészet kedvelői Maurer Dóra Filmretrospektív című kiállításán a neves képzőművész 12 filmjét, konceptuális fotóit és film állóképanalíziseit tekinthetik meg. Látogatóink a tárlatvezetések mellett még unikális zenei, film- és táncprodukciókat, workshopjainkon a kreatív alkotás örömeit is megismerhetik. A kulináris élményeket a Food Truck Show Győr, a Bortársaság, a Borháló és A PULT vendéglátása biztosítja. A részletes program letölthető innen. ——————————————————————————— A Büntetés-végrehajtási Szervezet idén először a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán tartja meg a Múzeumok Éjszakája programsorozat keretében rendezvényét. Az eseményre látogatók betekintést nyerhetenek a magyar börtönök, valamint a büntetés-végrehajtási hivatás múltjába és jelenébe. Június 23-án 18.00 órától 24.00 óráig a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság (1054. Budapest, Steindl Imre u. 8.) Szent Adorján udvarán színes programokkal és a sátoraljaújhelyi Börtönmúzeum […]

2017 nyarán indította útjára a Széchényi István Egyetem és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ közös szervezésben a Győri Gyerekegyetemet. Az egy hetes “nyári tábor” nagy sikert aratott, ezért nem volt kérdéses, igen folytatjuk! Várjuk azoknak a 10-13 éves gyerekeknek a jelentkezését, akik szeretnek kutatni, kísérletezni, szívesen dolgoznak csapatban, nyitottak és érdeklődnek az újdonságok iránt. Helyszín: Széchenyi István Egyetem Az ár napi háromszori étkezést tartalmaz (tízórai, meleg ebéd, uzsonna). Jelentkezéseket a  regisztracio@mobilis-gyor.hu e-mail címre várjuk! Letölthető jelentkezési lap itt! Jelentkezési határidő: 2018. május 4. Jelentkezéssel kapcsolatos kérdéseivel az alábbi telefonszámon keresheti kollégáinkat: +36 96 618 118, +36 20 248 5322 A RÉSZLETES PROGRAM – ÓRAREND ITT ELÉRHETŐ!

A 25 éves Audi Hungaria ismét megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. A Nyílt Napon bárki bepillanthat a világ egyik legnagyobb motorgyárának és egyik legmodernebb járműgyárának kulisszái mögé! A vállalat élményállomásokkal, látványos bemutatókkal, interaktív feladatokkal, ajánlott útvonalakkal, valamint színes keretprogramokkal várja az érdeklődőket. Gyere és nézd meg, hol épül a jövő! A gyárterület felfedezésében egy mobil alkalmazás is segíti a látogatókat, amely már a rendezvény előtt is érdekes és hasznos információkat tartalmaz. Töltsd le az alkalmazást, és játssz velünk június 5. és 24. között egy kiterjesztett valósággal (augmented reality, AR) fűszerezett kincskereső játékban! A felfedező túra június 30-án az Audi Hungariánál folytatódik. A Nyílt Napot az alkalmazás részletes programinformációkkal, interaktív térképpel és AR tartalmakkal teszi még izgalmasabbá. Keresd a 25 év Audi Hungaria alkalmazást június 5-tól az App Store-ban és a Google Play Áruházban! További információk az audi.hu weboldalon.

Programunk: – egy kellemes séta, ízelítő az egykori kereskedőváros hangulatából és látnivalóiból idegenvezetőnkkel, – hajóra szállunk és hangulatos hajókázás közben ismerkedhetnek meg győri történetekkel. – A hidak, a Radó-sziget, a vár, a várfalak, külső városrészek látványa adja a díszletet ehhez a sétahajózáshoz. – Közben a jó hangulatról is gondoskodunk. – Végül üdvözlés a parton, meglepetés. A program a Dunakapu téren, a Pulzusnál kezdődik   Előzetes bejelentkezés szükséges a + 36 30 294 9174-es telefonszámon, vagy emailben az idegenvezetes.gyor@gmail.com címen.     http://www.gyeregyorbe.hu/varosnezo-setaink/aktualis-programunk/hajos-varosnezesek