8 Közelgő Esemény

Rendezés

Domján Andrea vezetésével Bővebb információ: http://agykontroll.hu/tovabbkepzo_tanfolyamok/

A hagyományok jegyében Márton-napi népszokások gyermekeknek, családoknak

Szent Márton a legenda szerint a ludak óljába bújt, mivel nem akart püspök lenni, de a ludak hangos gágogása elárulta őt. Innen ered az a hagyomány, hogy Márton napján szépen hizlalt ludat fogyasztanak. Mivel azonban november 11-re az évjárat első mustjai is borrá forrnak s megmutatkozik a szőlészek-borászok egész évi fáradozásának gyümölcse, Márton napja elválaszthatatlanul összekapcsolódott az újborok kóstolásával is. Így hát újra megpezsdül az élet a borvidéken – hét borászat várja nyitott pincékkel a borkedvelőket, kirándulókat a Márton-napi hétvégén. A részletes program ide kattintva érhető el.

Ezen alkalomal is megismerhetjük a borvidék egy pincészetét, melyet a borász mutat be előadás keretében, majd ezt követően borkóstolót tart a megjelent érdeklődőknek. Belépés díjtalan.

Koszorúzás a Szent Erzsébet-szobornál, ünnepi szentmise a Szent Erzsébet-templomban, szeretetvendégség a Likócsi Segítőház hajléktalanjai részére.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régiója több mint húsz éve rendezi meg az ország egyik legnagyobb fogyatékkal élő emberek számára szervezett sportnapját. Idén a második alkalommal ad otthont az eseménynek az Olimpiai Sportpark. Dr. Báthy Andrásné elmondta, a sérült fiatalok számára nagyon fontos ez az esemény, melyre hónapokig készülnek. „Ezen a napon együtt vannak és együtt küzdenek. Emellett találkozhatnak régi ismerősökkel, születtek barátságok, és ami nagyon nagy élmény számukra, hogy együtt versenyezhetnek olimpikonokkal, világbajnokokkal. Mindezt elviszik magukkal haza, és már holnap elkezdenek készülni a jövő évi sportnapra.”