14 Közelgő Esemény

Rendezés

Konferencia a Föld Napja és az Emberi Értékek Világnapja alkalmából

Vezeti: Luca Izabella Előzetes jelentkezés szükséges!

Bedi Eszter a Győri Nemzeti Színház súgója és rendezőasszisztense, a TartALMAS TÁBOR alapító tagja volt, aki két évvel ezelőtt hunyt el hosszú betegség után. A Venczel-Kovács Zoltán színművész és Tóth Zoltán fotós kezdeményezésére alapított emlékdíj a szeretett barát, kolléga tiszteletére jött létre, amely ráirányítja a figyelmet a “bedieszti” jelenségre. Ezzel a díjjal azokat szeretnék kitüntetni, akik a Győri Nemzeti Színház és a Vaskakas Bábszínház kulisszái mögött dolgoznak, akik nélkül egyik este sem mehetne szét a függöny. KÖZREMŰKÖDNEK: BEDE FAZEKAS Csaba BURAI Zsolt /Hoppáré/ DEUTSCH Anita FEJSZÉS Attila FÜREDI Nikolett JÁGER András LÁZIN Beatrix MIHÁLYI Orsolya MOHÁCSI Attila NAGY Balázs NÉMETH Csaba /Hoppáré/ POSONYI TAKÁCS László SIMON Kornél SZABÓ Balázs SZIKRA József SZULÁK Andrea UNGVÁRI István

Rómer Ház pincéjében összeülnek a könyveket szerető emberek, hogy megosszák egymással tapasztalataikat, véleményüket. A minden hónap utolsó csütörtökén találkozó csapat havonta 1-2 közösen kiválsztott könyvet elolvas, és ezeket a következő alkalomkor boncolgatja. Illetve egyéb könyvekhez kapcsolódó témákat is érintünk a kötetlen beszélgetések során. Folyamatos becsatlakozási lehetőség van a foglalkozásokra. Vezeti: Mosonyi Melinda Az esemény nyitott, azonban regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékodat a romer.konyvklub@gmail.com e-mail címre jelezd felénk. A programra bárki becsatlakozhat, nemtől és kortól függetlenül, 15 fő erejéig. Részletek a Rómer Ház facebook-oldalán. A részvétel ingyenes!

Tanfolyamvezető: Kovács Erika – agykontroll oktató Bővebb információ: +36 20 211 35 27, info@kovacserika.com; cser1ka.agykontroll@gmail.com

Lakossági egészségmegőrző programsorozat szűrővizsgálatokkal, életmódprogramokkal.

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum és a Szent László Látogatóközpont programja. Időutazás a régi győri vár helyszíneire.

A 80 éves VIRSKY – Ukrán Állami Népi Együttes a világ bármelyik pontján megtalálja az utat az emberek szívéhez: produkciójuk szenvedélyes és látványos, csodálatos és izgalmas. A kimagasló művészi színvonal, a szakmai tudás, a táncosok profizmusa, a lebilincselően kreatív koreográfia, a lenyűgöző látvány, a színpompás kosztümök, az egész világon elkápráztatják a közönséget. A táncos szólisták akrobatikus tudása, a női- és férfikarok sokoldalú virtualitása, a tudatosan értékmegőrző szellemiség, a bölcs és optimista tartalom együttesen adják a társulat szinte mágikus, a lelket felemelő erejét.

“Hogy minden gyermek hazataláljon”

2017 nyarán indította útjára a Széchényi István Egyetem és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ közös szervezésben a Győri Gyerekegyetemet. Az egy hetes “nyári tábor” nagy sikert aratott, ezért nem volt kérdéses, igen folytatjuk! Várjuk azoknak a 10-13 éves gyerekeknek a jelentkezését, akik szeretnek kutatni, kísérletezni, szívesen dolgoznak csapatban, nyitottak és érdeklődnek az újdonságok iránt. Helyszín: Széchenyi István Egyetem Az ár napi háromszori étkezést tartalmaz (tízórai, meleg ebéd, uzsonna). Jelentkezéseket a  regisztracio@mobilis-gyor.hu e-mail címre várjuk! Letölthető jelentkezési lap itt! Jelentkezési határidő: 2018. május 4. Jelentkezéssel kapcsolatos kérdéseivel az alábbi telefonszámon keresheti kollégáinkat: +36 96 618 118, +36 20 248 5322 A RÉSZLETES PROGRAM – ÓRAREND ITT ELÉRHETŐ!