13 Közelgő Esemény

Rendezés

November 9-től a Dunakapu téren felállított 50 méter magas, magyar készítésű óriáskerékről tekinthető meg Győr Belvárosa.  Páratlan kilátás nyílik a Dunára, madártávlatból látni a hidakat, a Radó-szigetet, és a környező templomok tornyait. Egy kör kb. 8 percig tart. Két éves kor alatt ingyenes!  

Várják a korcsolyázni vágyókat az alábbi időpontokban: H–cs.: 10:00–20:00 óra között (a turnusok kezdési időpontja:
10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00; időtartama: 90 perc) P–v.: 10:00–22:00 óra között (a turnusok kezdési időpontja: 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:30, 20:30; időtartama: 90 perc) Karácsonyi nyitva tartás: december 24.: 10:00–16:00 óra között december 25–26.: 14:00–22:00 óra között Szilveszteri nyitva tartás: december 31.: 10:00–02:00 óra között 2019. január 1.: 14:00–20:00 óra között

FIRST LEGO League nemzetközi robotépítő és -programozó verseny regionális fordulója A különleges hangulatú robotverseny a nagyközönség számára is rengeteg látványosságot tartogat! Ezen a napon minden a robotika körül forog! A látogatók megismerkedhetnek egy kollaboratív ipari robottal, valamint kipróbálhatják az újonnan nyílt MobilITy-Győr digitális élményközpont attrakcióit. A Mobilis látogatói maguk is építhetnek és programozhatnak robotokat, találkozhatnak humanoidokkal, bepillantást nyerhetnek a 3D modellezés világába, sőt, akár a virtuális valósággal és a kiterjesztett valósággal is találkozhatnak az élményközpont programján.

A Nemzetközi Sri Chinmoy Centerek győri csoportja intenzív hétvégi meditációs tanfolyamot szervez. Meditáció alapjaival ismerkedhetsz meg szombaton és vasárnap egy intenzív tanfolyamon. A meditáció segít a belső béke és boldogság elérésében. helyes légzés koncentráció meditáció vizualizációs gyakorlatok mester szerepe sport Időpont: December 8. szombat 10-12 óra, 15-17 óra December 9. vasárnap 10-12 óra, 15-17 óra Helyszín: Leier Központ, Győr, Hunyadi utca 14. A részvétel idíjtalan, de előzetes telefonos bejelentkezés szükséges a 70/264-1872 számon, vagy üzenet is hagyható itt.

AGyőri ETO női kéziladbacsapat tagjai dedikálást tartanak a Látogatóközpontban! Tomori Zsuzsa, Pál Tamara és Fodor Csenge vár benneteket, hogy aláírja ereklyéiteket!

Téli meséket mesélünk gitáros improvizáció kíséretében. A mesehallgatást közös beszélgetés, mesefejtés követi. Helyszín: Mandala Teaház Kaméleon Terem Előzetes regisztráció szükséges: aranyalmamesemuhely@gmail.com

Szeretettel várjuk minden kedves Barátunkat karácsonyváró programunkra, ahol karácsonyi diafilmek vetítése mellett kézműveskedéssel készülünk az ünnepre: illatos mézeskalácsot sütünk, gyönyörűséges karácsonyi dekorációkat, fenyődíszt készítünk. Gyere el hozzánk! A programunk ingyenesen látogatható!

A meghívott vendég és a gyertyát meggyújtja: dr. Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke. Köszöntőt mond: dr. Pongrácz Attila, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának dékánja. A műsorban fellép: a Palestrina Kórus Katona Tibor karnagy vezetésével.

  Mesebalett L. F. Baum „Óz a csodák csodája” című műve alapján „A „Fiatalok a fiatalokért” pályázati program felhívása adta az ötletet, hogy a népszerű történetet a Győri Balett legifjabb táncosaival és a Győri Tánc és Képzőművészeti Iskola balett növendékeivel közösen dolgozzuk fel. Mindkettőnknek feltűnt, hogy az Ózban csak a kutya nem szólal meg. Beszél az oroszlán, a majom, csak éppen Totó, Dorka kutyája nem. Persze hogy nem, mert Totó valóságos kutya, egyenesen Kansasból. Óz birodalmában persze minden megtörténhetne, de Totó ott is hallgat, pedig a történet szerint vannak érzelmei és gondolatai. Különösnek találtuk, ezért ezt a mesét a táncokon és Totó belső monológjain keresztül szeretnénk megmutatni.” Koreográfus: Velekei László

  A gyertyát meggyújtja dr. Veres András győri megyés püspök. Köszöntőt mond Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere. A műsorban fellépnek a Győri Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai.