8 Közelgő Esemény

Rendezés

  “A felnőtté válás eredményeképpen az ember számára adott a lelki béke, ami alapja a szerelem befogadásának. Érett alkalmasként nem a magányt, nem a boldogtalanságot sugárzod. Egy pár, ahol mindkét fél bizonytalan, nem mutat olyan kisugárzást, mint Te, ha telve vagy megelégedéssel, békével. Ha szereted magadat, máris nyitott leszel. A zárkózott a dolgok odázásától gyáva és fél a fájdalomtól. Vállald fel a fájdalom lehetőségét és kinyílsz. Nem kicsit vagy zárkózott, nem majdnem. És ne próbáld, hanem csináld meg…Nem mindegy, hogy mi magunk és kapcsolataink menthetőek-e, kómában vannak, vagy kihűltek. Ha kell, provokáljunk ki érzelmet – akár fájdalom árán is. Örüljünk, ha a fájdalomkeltésre viszonzást kapunk – nyertünk-mentettünk életet.”

A Tessék! sorozat következő vendége egy sokoldalú, kreatív személyiség: vállalkozó, előadóművész, szövegíró és tréner. Otthonosan mozog az üzleti világban, ismeri a vállalati kultúrát, de az alkotó emberek előtt álló kihívásokat is. Sokrétű tapasztalata gazdag anyagot szolgáltat inspiráló előadásaihoz. Geszti megosztja a hallgatóságával sikereit, de nem hallgatja el a kudarcait sem. Őszinte, tanulságos, és lebilincselően izgalmas.  

  A Győri Pagonyra is mesés éj borul, az éjszaka csöndjében Markó-Valentyik Anna, a Vaskakas Bábszínház bábművésze rendhagyó felolvasást tart 4-8 éveseknek egy látó és egy vak kislány barátságáról. Ugyanakkor bárki jól szórakozhat, hisz saját, elemlámpa formájú könyvjelzőt készíthet minden gyerek és ha bárkinek kedve szottyan, a diavetítő is előkerül csupa éjszakai mesés mesével és a varázslat sem marad el.

Játék, felolvasva Ady Endre asszonyairól két részben Ady életének szenvedélyes fejezete a költő és Brüll Adél kapcsolata. Hogyan tűrte, tűrhette a botrányos viszonyt a férj, miért viselte el egyáltalán? Erről szól történetünk első része. A másodikban színre lép, és romantikus levélváltásba kezd a költővel a tizenhat éves, és éppen egy svájci internátusban élő Boncza Berta, majd kettejük sűrűsödő vallomásai közben Ady megismerkedik az újságíróként tevékenykedő Dénes Zsófiával. Miért hiúsul meg Zsukával házassága, noha mindketten akarják? S mivel éri el a Csinszkává változó Boncza Berta, hogy őt Ady mégis feleségül veszi? Írta, az eredeti levelekből összeállította: Fráter Zoltán Szereplők: Hámori Gabriella, Balla Eszter, Trill Zsolt, Vecsei H. Miklós Zene: Beck Zoltán Szerkesztette és rendezte: Seres Tamás

Istenes versek a magyar irodalomban A Nagy Magyar Versek a Várkert Bazár irodalmi sorozata, magyar költők művein keresztül jár körbe egy-egy témát. Kérésünkre a szerkesztő most a magyar irodalom istenes költészetéből válogat. Az esten elhangzanak Ady Endre, Csoóri Sándor, Petőfi Sándor, József Attila, Nagy László, Radnóti Miklós, Reményik Sándor, Pilinszky János és mások versei. Közreműködik: Csákányi Eszter, Kamarás Iván és Hajdu Steve Zene: Szabó Balázs Az est háziasszonya: Ugron Zsolna Szerkesztette és rendezte: Seres Tamás

  Egy lebilincselően izgalmas este a Föld körül Vujity Tvrtko-val. Az év motivációs előadása rengeteg nevetéssel, még több kalanddal és a legyőzhetetlen erővel. Egy este, ami felemel és sokkal erősebbé tesz! Egy este, amit soha nem fog elfelejteni!

Természetfotók kulisszatitkai a világ körül Mi történt a piros Zsigulis sráccal, aki közel tíz éve, „a láthatatlan madárfotós” néven vált ismertté a Spektrum tévécsatornán? Aki kíváncsi, miként lett egy pusztaszeri „problémás” diákból a világ legsikeresebb természetfotósa, ne mulassza el ezt a szórakoztató előadást. Alkotásaival Bence az összes földrészt meghódította, és minden természetfotós számára feltette kis hazánkat a világ térképére. Legeredményesebb versenyzőként első helyen áll a BBC fotós pályázat összes ranglistáján, továbbá ő az egyetlen, aki az ifjúsági és a felnőtt mezőnyben is megkapta a természetfotósok Oszkárjaként számon tartott díjat. Az előadás kivételes lehetőséget kínál arra, hogy a közönség személyesen is megismerkedjen ezzel a végtelenül rokonszenves fiatalemberrel, és elképesztő akciófotóin keresztül rácsodálkozzon hazánk páratlanul gazdag vadvilágára. Előadásai egy modern kivitelezésű, hatalmas, ingyenes, kültéri kiállítássorozatra épülnek, amelyet 2019-ban nyolc hazai városban csodálhat meg a nagyérdemű. Humoros történetei tanulságos, egyben vidám élményt nyújtanak az egész családnak.