18 Közelgő Esemény

Rendezés

Immáron 14. alkalommal rendezi meg a Győri Balett a magyar hivatásos táncegyüttesek legnagyobb országos seregszemléjét: a Magyar Táncfesztivált. Magyarország professzionális társulatai a Győri Nemzeti Színház Nagyszínpadán, az alternatív, kísérletező előadások pedig a stúdiószínpadként szolgáló Kisfaludy teremben mutatkozhatnak meg. A 2016-ban megújult arculatú szabadtér pedig ingyenes programokkal várja az érdeklődőket, míg a IV. Gyermek Táncfesztivál a legkisebbeket. Helyszín: Győri Nemzeti Színház, II. János Pál tér, Széchenyi tér További információk itt.

Az „igazi hosszú hétvége” jegyében a programok péntek este indulnak és vasárnapig tartanak. Az idei év kiemelt időszaki kiállítása az Ihlet és az ideál két útján elindulva meséli el az inspiráló női erő és szépségideál változásának történetét. A tárlaton bemutatásra kerülnek Barabás Miklós, Borsos József, Munkácsy Mihály, Szinyei Merse Pál, Székely Bertalan, Rippl-Rónai József, Ferenczy Károly és Vaszary János alkotásai. A Magyar Ispita kiállítóhelyünkön az I. világháború mindennapjai, Szarajevótól Trianonig és a boldog békeidők története elevenedik meg Andrássy Ilona (Iloncsi) grófnő levelezése és naplója alapján. A kortárs művészet kedvelői Maurer Dóra Filmretrospektív című kiállításán a neves képzőművész 12 filmjét, konceptuális fotóit és film állóképanalíziseit tekinthetik meg. Látogatóink a tárlatvezetések mellett még unikális zenei, film- és táncprodukciókat, workshopjainkon a kreatív alkotás örömeit is megismerhetik. A kulináris élményeket a Food Truck Show Győr, a Bortársaság, a Borháló és A PULT vendéglátása biztosítja. A részletes program letölthető innen.  

10 ÉVES A SZÉV! A két nap ismét sok jó programot ígér. Pénteken 20 órától a Honeybeast zenekar koncertjével kezdődik meg a fesztivál, ezt követően lesz Tűzvarázs Produkció, majd 22 órától DJ Bári Norbert szolgáltatja a talpalávalót. Szombaton 18 órától számtalan érdekes program várja az ide látogatókat. Többek között lesz íjászat, gyermekkaraoke, gyermekdisco, snookball, flashmob és tombolasorsolás is. Találkozhatunk a Jégvarázs című mese és a Star Wars szereplőivel. Nagykoncertet ad Freddie. Az estét pedig Dévényi Tibi bácsi retro diszkója zárja.

június 23. szombat 10.00-11.00        Hatha Jóga bemutató – Nagy Dia 11.00-12.00        Zumba bemutató – Zumba Ati 12.00-15.00        summer dj + konga (Dj Flash + Konga Ati) 16.00-18.00        Blue Eyes Trió koncert 18.00-20.00        summer dj + konga (Dj Flash + Konga Ati) június 24. vasárnap 10.00-11.00 Katus Attila bemutató 11.00-12.00        Hatha Jóga bemutató – Nagy Dia 12.00-14.00        jó ebédhez szól a DJ 14.00-15.00        Takács Nikolas koncert 15.00-16.00        Zumba bemutató – Zumba Ati 16.00-17.00        House of Pain – Ketlebell bemutató 18.00-20.00        Friends Big Band nyáresti koncert július 21. szombat 10.00-12.00        Mofém Zenekar koncert 12.00-14.00        summer dj + konga (Dj Ice + Konga Ati) 14.00-15.00        Berecki Zoltán koncert 15.00-17.00        summer dj + konga (Dj Ice + Konga Ati) 17.00-18.00        Romungro Gipsy Band koncert 18.00-20.00        ToSoDa Projekt koncert és hangszerbemutató július 22. vasárnap 10.00-13.00 summer dj + konga (Dj Ice + Konga Ati) 13.00-14.00        jó ebédhez szól a DJ 14.00-16.00        Gaál Jazz Trió koncert 18.00-20.00        New York Band nyáresti koncert augusztus 4. szombat 10.00-12.00        AForce1 Dance Studio – Táncbemutató 12.00-13.00        jó ebédhez szól a DJ 13.00-17.00        summer dj + konga (Dj Flash + Konga Ati) 18.00-20.00        Park Zenekar koncertje augusztus 5. vasárnap 10.00-12.00      […]

Szent királyunk személye az itt őrzött hermával egyértelműen Győrhöz köthető. A kort megidéző nagyszabású fesztivál, a Szent László Napok programjaiban szakrális és világi hangulatok, az udvari kultúra jellegzetes rituáléi – lovagi torna, legendák, misztériumok – váltakoznak. A fesztivál koncepciója, hogy bemutassa a történelmi kort, a középkort, valamint a király alakját, aki a magyar történelemben összekapcsolódik a lovagság, vitézség, becsületesség fogalmával. A rendezvény egyik kiemelt eseménye a több mint 300 fős, lovagkort idéző kosztümös felvonulás, melyen a rendezvényen szereplő hagyományőrzők és lovagrendek, lovasok, zenészek vesznek részt. Az Aranyparton kézműves vásár, mesterségek bemutatói, lovagi táborok, gyalogos és lovas tornák, ügyességi játékok, kézműves foglalkozások várják a közönséget. A helyszínen felépített jurtáknál megtekinthetik, hogyan éltek, aludtak, főztek a kor harcosai, kipróbálhatják a fegyvereket, íjakat, kardokat. Részletes program: június 29. péntek 18.00 órától lovagok gyalogos, jelmezes toborzó felvonulása. Útvonal: Megyeház tér – Baross út – Kazinczy utca – Széchenyi tér – Dunakapu tér június 30. szombat 09.00-11.00    Szent László és a lovagkor történetei – Legendás lovagkirályunk és a lovagkor emlékezete Győrben Ingyenes idegenvezetés (indulás a Látogatóközpont elől) Idegenvezető: Husz Anikó, a Gyere Győrbe Tematikus városnézések és élményséták idegenvezetője 10.00 órától Lovagok, hagyományőrzők zenés, jelmezes felvonulása Útvonal: Városháza mögötti parkoló – Városház tér – Aradi vértanúk útja […]

Az idén már tizenegyedik alkalommal hívják az ország összes Gyuriját, Zsófiját, Petijét, Zsuzsiját… azaz minden gyerkőcöt fesztiválra a négy folyó városába. 10 helyszínen 1000 program! Zsebpénz nem kell, mert ingyen van! Belépő a mosolyod, amit hozz magaddal az arcodon és egy rólad készült fotón, melyért egy Győrkőc-karkötőt kapsz, ami ingyenes játéklehetőséget biztosít a Győrkőcfesztivál összes programján! További információk itt IX. NEMZETKÖZI GYŐRKŐCOLIMPIA A 11–12 éves korosztályt képviselő hazai és külföldi fiatalok hét sportágban mérhetik össze tehetségüket, s egyben élvezhetik a XI. Győrkőcfesztivál színes programkínálatát és a város vendégszeretetét.

A legenda szerint Jedlik Ányos a Fóti Szüret alkalmával mutatta be a spriccer-t az általa készített szódából az ünneplő vendégkoszorúnak. Valójában Győrben, a Bencés Rendházban kóstolták meg először ezt a kiváló italt. Azóta a fröccs elindult hódító útjára, kultuszital lett, a győri szóda pedig hungarikum.

Fenyő Miklós a rock and roll élet hazai királya, több évtizedes pályafutása során megszámlálhatatlanul sok koncertet adott már. Július 21-én Győrben a közönség Miklós több száz nagy sikerű slágeréből hallhat egy másfél órás összefoglalót. Miklós és csapata, a Fenyő Gyöngye zenekar, a Csacska Macska vokál és a Jampi Angyalok táncosai mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy aki eljön a koncertre, egy nagyszerű élménnyel gazdagodjon. Esőnap: július 22., 20:30.

Mi az, hogy 31! ?:)Merül fel jogosan a kérdés, Győr legújabb rendezvénye kapcsán, amely nem más, mint egy összművészeti jelleget hordozó populáris „happening”. Július utolsó hétvégéjén olyan történik Győrben, amely eddig ezen a helyen, ekkora kiterjedésben biztos nem történt: a folyók találkozásánál, 1 szigetet felölelve, különböző művészeti ágak mutatják meg, mit tudnak. 🙂A 3 nap alatt különböző művészeti ágak jeles képviselői kapnak bemutatkozási lehetőséget, többek közt: tánc, zene, fény, képzőművészet, fotó, irodalom, és építészet/desgin területen, igazi közösségi élményeket teremtve a látogatóknak. https://www.facebook.com/31gyor/

A Négy Évszak Fesztivál második ingyenes Nyáresti koncertje is fergeteges bulival várja a győrieket és a városba látogatókat a Dunakapu téren. Fellépnek a Wellhello és a Biebers zenekarok. Esőnap: július 29.

Az idén már 26. alkalommal megrendezésre kerülő Barokk Esküvő országosan egyedülálló rendezvény, díszlete a zászlódíszbe öltözött pompás barokk belváros. Az utcák, a terek, az üzletek kirakatainak dekorációja a XVII-XVIII. századi világot idézi fel. A rendezvénysorozat pénteken este jelmezes felvonulással kezdődik, mely a menyasszonynak szóló szerenádra toborozza az érdeklődőket. Szombaton és vasárnap jelmezes pantomimesek, zenészek, táncosok járják a belvárost. A gyermekprogramok és kirakodóvásár mellett a fő helyszínen, a Széchenyi téri színpadon folyamatosan koncerteket hallgathat a közönség. Az igazán nagy látványosság szombaton este a barokk pár felvonulása a belváros utcáin, és a XII. századi erdélyi főúri szokásokat felidéző Barokk Esküvő ceremóniája a Dunakapu téren. A főszereplő egy valódi jegyespár, akinek igazi házasságkötésén jelmezben ünnepelnek együtt szülei, rokonai és a város lakói.

A Plácido Domingo által alapított világhírű „Operalia” operaverseny győzteseinek a Győri Filharmonikus Zenekarral közös, immáron hagyományos operagálája a Széchenyi téren. Neves előadók, különleges atmoszféra és színpompás zenei előadás. Műsor: operaáriák, nyitányok, közjáték Esőnap: augusztus 19. További információk itt.