14 Közelgő Esemény

Rendezés

A Stílusos ART Piknik a SVÉT események mintájára létrehozott győri művészeti-gasztronómiai rendezvény, vidéki éttermek és gasztroműhelyek, valamint cukrászdák részvételével. Az egyesületbe tömörülő éttermi csoport tagjai mindannyian a regionális gasztronómiai értékek megőrzését, továbbvitelét, a minőségi konyhát, a szívből jövő, vidéki vendéglátást tartják legfontosabb alapelvüknek. Mindezt a kortárs magyar képzőművészet jelentős alkotóinak munkáit bemutató szabadtéri kiállítás és workshop egészíti ki. Együttműködő partner: a „Stílusos Vidéki Éttermiség”, a Magyar Gasztronómiai Társaság, www.artpiknik.hu. További információk az esemény facebook oldalán és az instagramon. A megnyitó Gálavacsoráról itt olvashatnak bővebben.

A hétvége során a gyógy- és fűszernövényekhez kapcsolódó ismeretterjesztő és kézműves foglalkozásokkal várjuk vendégeinket, a Teaházban gyógynövényszörpök és -teák kóstolhatók. A bencés gyógyászati hagyományokat, a térségben honos és termesztett gyógynövényekhez kapcsolódó kulturális kincset bemutató programjainkra mindenkit szeretettel várunk! Bővebb információ: http://gyogynovenynapok.bences.hu/  

Ünnepség, család, szórakozás Koncertek, vidámpark, gasztrosétány, gyerek- és családi programok, felhőtlen szórakozás az egész családnak. Fellépnek: Majka & Curtis, Karthago, Bódy János, Ámokfutók, Korda György és Balázs Klári, Help, Name, Gramy és még sokan mások!

A Plácido Domingo által alapított világhírű „Operalia” operaverseny győzteseinek a Győri Filharmonikus Zenekarral közös, immáron hagyományos operagálája a Széchenyi téren. Neves előadók, különleges atmoszféra és színpompás zenei előadás. Műsor: operaáriák, nyitányok, közjáték Esőnap: augusztus 19. További információk itt.

Bor és gasztronómia bizony kéz a kézben jár és nincs ez másképp Győrben sem, a Győri Bornapok nívós fesztiváli világában. A legjobb térségi borok és a legfinomabb ételek már önmagukban is komoly csáberővel bírnak, de ha mindez még fantasztikus program kavalkáddal is párosul akkor kétségtelen, a Négy Évszak Fesztivál nyári záróeseményén,  a Győri Bornapokon a helyünk! Helyszín: Széchenyi tér, Dunakapu tér A programfüzet pdf formátumban letölthető innen.

A Főapátság hosszú időre visszatekintő összművészeti fesztiválja, amely különböző korokat és stílusokat szeretne összekötni. Párbeszédbe lép a zene és az irodalom, a képzőművészet és a spiritualitás. Fellépnek: Keller András, Rácz Zoltán, Mácsai Pál, Csalog Gábor, Dés László, Fullajtár Andrea, Perényi Miklós Amadina, Concerto Budapest, Keller Quartet, Ligeti Ensemble, Purcell Kórus Bővebb információ: www.arcustemporum.com Facebook oldal: https://www.facebook.com/ArcusTemporumMuveszetiFesztival Facebook event: https://www.facebook.com/events/1947394325477861/ Online jegyvásárlás itt.  

A 4 Évszak Fesztivál nyári programsorozatának zárásaként rendezi meg Győr városa a legforróbb évszakot búcsúztató szuperkoncertet. A nagyszabású esemény fergeteges hangulatot és szórakozást ígér a győrieknek és az idelátogatóknak. Sztárvendég: Kelis Esőnap: augusztus 25. 21:00

Győr lesz a házigazdája a 8. Európai Klarinét Fesztiválnak, amelyen a zeneművészet ezen ágának jeles képviselői, szakemberei fognak közösen eltölteni néhány izgalmas napot, hogy tudásukkal, művészetükkel és tapasztalataikkal fejlesszék tovább a hangszervilág eme képviselőjének jövőjét, és adjanak egymásnak randevút a kontinens legnagyszerűbb klarinétművészei. A különleges programok, koncertek, kiállítások nemcsak a szakma képviselőinek, de minden érdeklődőnek kivételes élménnyel szolgálnak majd. További információ a www.clarinetfestivalgyor2018.com oldalon. Facebook: https://www.facebook.com/clarinetfestivalgyor2018/

Szeptember 6. és 9. között első ízben kerül megrendezésre a Győri Filmnapok elnevezésű ingyenes programsorozat, amely igazi csemegének ígérkezik a mozgókép szerelmesei számára. A közönségfilmektől kezdve, az animációs filmeken át, az underground filmekig minden megtalálható lesz a vásznon, plusz pikantériát adnak a rendezvénynek a klasszikus filmek is. Mindezt megfűszerezve egy kis zenével és vizuális élményekkel tálalják a nagyközönség elé. Az eseménynek Győr leginspirálóbb helyszínei adnak otthon, olyanok, mint a Széchenyi tér, a Rómer Ház, és az újonnan megnyíló Szent László Látogatóközpont mozi terme. A részletek elérhetőek az facebookon és az instagramon.