12 Közelgő Esemény

Rendezés

Szabadtéri ünnep a hagyományok jegyében

Az ÖT TEMPLOM ADVENTI FESZTIVÁL templomai egyutcányi tarkaságukkal olyan színesek, mint egész Európa.

Az Advent Győrben varázslatos környezetben, különleges kulturális és gasztronómiai programkínálattal várja az érdeklődőket. A fesztivál ideje alatt Győr a fények városaként ejti ámulatba vendégeit. Az ünnepi kivilágítás részeként idén is lesz különleges fényfestés és homokanimáció a Széchenyi téren, felállítják mindannyiunk karácsonyfáját, újra szállítja gyerkőc utasait a kisvasút, kitárja lapjait az óriás mesekönyv, lesz korcsolyapálya és körhinta is, és természetesen a betlehem is a karácsony közeledtére emlékeztet. A város újabb látványos és izgalmas attrakcióval készült, a Dunakapu téren felállítottak egy 50 méteres óriáskereket, mely olyan szögből mutatja meg az ünnepi díszben pompázó várost, melyből eddig nem lehetett látni. Megnyitó ünnepség: november 30. 17:00 – Széchenyi tér A programajánló füzet pdf formátumban letölthető innen.

Három helyszínen zajlanak az események: ÁRKÁD Bevásárlóközpontban, a Hotel Rába Étteremben, az Audi Aréna Győrben.

  Az adventi ünnepkör kiemelkedő eseményét, a betlehemezés hagyományát elevenítik fel játékukkal az ország különböző tájegységeiről érkező csoportok.

A meghívott vendég és a gyertyát meggyújtja Tóth András református egyházmegyei esperes. Köszöntőt mond: Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója. A műsorban fellép a Győri Liszt Ferenc Kórus, Csorba János karnagy vezetésével.

  A gyertyát meggyújtja dr. Veres András győri megyés püspök. Köszöntőt mond Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere. A műsorban fellépnek a Győri Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai.