8 Közelgő Esemény

Rendezés

Győrben is vár mindenkit a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2019-ben 14. alkalommal hívja életre a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ a társszervezői, valamint az országos múzeumi koordinátori hálózat tagjainak segítségével a Múzeumok Őszi Fesztiválját. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló országos kezdeményezéshez idén is csatlakozik a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. Szeptember 23. és november 10. között a központi tematikához igazodó programokkal várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Fontos a közös koncepció, amely idén „A világ csodái – Felfedezések kora!” címet kapta. A Múzeumok Őszi Fesztiválja 2019-ben ezzel kíván megemlékezni több, az egész világot érintő áttörésről is. Részletes program itt.

Indulás: a Rát Mátyás téri Nepomuki Szent János kápolnától A vezetett túra az Öt Templom Fesztivál helyszínein, az öt templomon keresztül mutatja be az európai zsidó-keresztény kultúra hagyományait és értékeit. Megismertetve a résztvevőkkel az egyes vallások hitéleti sajátosságait, azok építészeti vetületeit, Győr-Újváros példáján mutatva be a békés, termékeny együttélés lehetőségét. A túrát vezeti: Székely Zoltán művészettörténész A maximális csoportlétszám 30 fő, ezért előzetes bejelentkezés és jegyvásárlás szükséges. Jegyek kaphatók a Látogatóközpontban és a tixa.hu-n

Fergeteges Elektronikus Fesztivál Győr elektronikus zenei fesztiválja, a legjobb hazai DJ-kkel és külföldi sztárfellépővel Az esemény korhatáros! 16 év alatt nem látogatható!  

A kultúra, az információ, a zene találkozási pontja A Győri Könyvszalon az elmúlt 18 év alatt a város emblematikus rendezvényévé vált. A könyv, az olvasás valódi ünnepe. Remek koncertekkel, könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, gyermekprogramokkal, könyvvásárral, és a nagy népszerűségnek örvendő drámaversennyel hívjuk, várjuk az érdeklődőket a legfiatalabbtól a legidősebb korosztályig!

Az Advent Győrben varázslatos környezetben, különleges kulturális és gasztronómiai programkínálattal várja az érdeklődőket. A fesztivál ideje alatt Győr a fények városaként ejti ámulatba vendégeit. Az ünnepi kivilágítás részeként idén is lesz különleges fényfestés és homokanimáció a Széchenyi téren, felállítják mindannyiunk karácsonyfáját, újra szállítja gyerkőc utasait a kisvasút, kitárja lapjait az óriás mesekönyv, lesz korcsolyapálya és körhinta is, és természetesen a betlehem is a karácsony közeledtére emlékeztet.

Három helyszínen zajlanak az események: ÁRKÁD Bevásárlóközpontban, a Hotel Rába Étteremben, az Audi Aréna Győrben.