17 Közelgő Esemény

Rendezés

A Mikulás idén is szívesen vendégül látja a gyerekeket egy közös játékra a Vaskakasban található Mikulásházban. A Mikulásház nyitva tartása: az előadások előtt egy órával

Előadás 4 éves kortól „Gyertek, gyertek, hogyha mertek, benne remek mester leltek” – rikkantja Mekk Elek ezermester rikkancsa, a papagáj. Gyűlik is a falu apraja-nagyja – disznók, kakasok, szamarak, marhák és egyéb állatfajták –, hogy igénybe vegyék Mekk mester szolgáltatásait. Senki nem sejti, hogy a kontár kecske káposztáért cserébe csak bosszúságot okoz mindenkinek. A Pannónia Filmstúdió 1974-ben bemutatott bábfilm-sorozata ellenállhatatlan humora, kiváló karakterei, tanulságot sem nélkülöző történetei miatt válhatott legendássá, többgenerációs élménnyé az elmúlt csaknem négy évtized során. Ígérjük, hogy a Vaskakas Bábszínház előadása kellemes perceket szerez gyerekek mellett felcseperedett embereknek is! Romhányi József meséje alapján írta: Markó Róbert Zeneszerző: Rab Viki Tervező, rendező: Schneider Jankó Szereplők a mekk-jelenés sorrendjében: Flórián (papagáj), rikkancs – Szúkenyik Tamás Mekk Elek (kecske), ezermester – Szúkenyik Tamás Kiskos Kristóf (kos), polgármester – Vitányi-Juhász István Disznófő Dénesné (disznó), szakácsné – Markó-Valentyik Anna Tyúk Tiborné Marika (tyúk), titkárnő – Ragán Edit Helén (tehén), a falu rossza – Főglein Fruzsina Véreb Vilma (kutya), hajadon – Főglein Fruzsina Bulldog Böbe (kutya), özvegy – Rab Viki Kakas Konrád (kakas), kikiáltó – Vitányi-Juhász István Liba Lászlóné Marika (liba), titkárnő-helyettes – Rab Viki A három kismalac – xxx Kiskos Krisztián és Kiskos Krisztina (növendék kosok) – Markó-Valentyik Anna, Vitányi-Juhász István

Ezen a napon kis meglepetéssel várunk minden hozzánk látogató gyermeket. A Mikulás a pénztárnál rejtette el apró finomságait, amelyekkel belépéskor ajándékozunk meg minden gyerkőcöt.

  Ezen a napon kis meglepetéssel várunk minden hozzánk látogató gyermeket. A Mikulás a pénztárnál rejtette el apró finomságait, amelyekkel belépéskor ajándékozunk meg minden gyerkőcöt.

Családi délután A Csikóca Művészeti Műhely decemberi programja, melynek keretében az érdeklődő gyermekek és felnőttek megismerhetik az adventi ünnepkörhöz kapcsolódó tárgyak történetét, elkészíthetik saját alkotásaikat, miközben várunk Szent Miklós érkezésére. A program díjmentesen látogatható. Ajánlott korosztály: 6+.

Előadás 4 éves kortól Hamupipőke történetét már az ókori Kínában is ismerték, és az évszázadok során semmit sem veszített népszerűségéből. Mint minden igazán jó mese, a Hamupipőke is többrétegű: a gyerekekre éppúgy képes hatni, mint a kamaszokra vagy a felnőttekre. Hamupipőke megaláztatása és felemelkedése reményt ad – a magát a szeretetre méltatlannak gondoló kisgyereknek éppúgy, mint az önbizalomhiánnyal küzdő kamasznak, és a bizonytalan felnőttnek is.

A Márkus Színház bábelőadása kicsiknek és nagyoknak 45 vidám percben

  Ezen a napon az állatkert állatait is meglepjük karácsonyi ajándékkal, amit nagy örömmel bontogatnak a kifutójukban.