9 Közelgő Esemény

Rendezés

Mesebalett, nem csak gyerekeknek A darab a segítőkészségről, az összefogás erejéről, az ünnep magasztosságáról szól, miközben egy világ körüli táncjátékot láthatunk. Legfőbb üzenete azonban az, hogy csak akkor nem érhetjük el céljainkat, ha el sem indulunk a hozzá vezető úton, avagy visszafordulunk róla! Az előadáson fellép a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium közel 180 táncos diákja, a hétévestől a végzős, már csaknem profi növendékekig. A díszletek képzőművészeik képzelőerejét és ügyességét dicsérik. A darab koreográfusa: Sebestyén Bálint, a Győri Balett táncosa.

  Ezen a napon az állatkert állatait is meglepjük karácsonyi ajándékkal, amit nagy örömmel bontogatnak a kifutójukban.

S az is biztos, hogy velünk énekelsz majd! Ismerd meg szereplőinket, Napsugarat, Olly-t, Lufipofit és Gesztenyét, akik a 4 őselemet szimbolizálva (víz, tűz, levegő, föld) a bájos Lizával kalauzolják el a Gyerekeket szellemes párbeszédekkel és csodás dalokkal, hogy átadják nekik a mindennapi élethez kapcsolódó ismereteket, értékeket. A főszereplők segítenek levonni az adott történet tanulságát, mindezt Dobrády Ákos fülbemászó dalaival megkoronázva. A helyszín tűzrendvédelmi szabályzata által engedett létszámkorlát miatt az előadásra minden látogatónak, gyermeknek meg kell váltani a jegyet akkor is, ha a kísérője ölében ül az előadás alatt. Családi és csoportos jegy nem váltható, vendégeinknek személyenként kell megvásárolniuk jegyüket. Az előadás két éves kortól ajánlott. A műsor 60 perc szünet nélkül. Nagyon sok szeretettel várunk Benneteket is! Minden megvásárolt jegy után 500 Forintos Játéksziget kupont adunk ajándékba, mely beváltható a Játéksziget üzleteiben 5000 Forint feletti vásárlás esetén 2019 december 31-ig. A kupon más akcióval és kedvezménnyel nem vonható össze.

Kszel Attila – Szücs Péter Pál műve Ez az előadás Ludas Matyi legendájáról szól. Egy másik – ám rendkívül hasonló – mese, mint amit Fazekas Mihály írt. Az ő meséje kétszáz éve született, és kábé akkoriban is játszódik. Ez egy másik kor – az 1910-es évek második fele –, a karakterek is megváltoztak. A mi Ludas Matyinknak esze ágában sincs hőssé válni, legszívesebben mentené az irháját, retteg az újabb veréstől. Ám az események megváltoztatják őt egy életre. Összeszedi magát, és nekilát, hogy befejezze szépapja történetét.

Előadás 4 éves kortól Négy manóügyi szakreferens, egy manóügyi kutatócsoport érkezik a Vaskakas Bábszínházba, hogy előadást tartson a nézőknek a manók mibenlétéről, a félelmekről és a félelem legyőzési stratégiákról. A kutatócsoport vezetőjének, Zsuzsannának a története elevenedik meg ezen a különleges kutatási bemutatón. Visszarepülünk az időben, oda, amikor Zsuzsanna még nem Zsuzsanna, hanem csak Zsuzsika volt, akit egy délután az ijesztőnek tűnő szomszédasszony, Murmura néni gondjaira bíznak a szülei. A kislánynak minden erejére és bátorságára szüksége van ahhoz, hogy leszámoljon a félelmeivel ezen a veszedelmesnek tűnő délutánon. Szerencsére társakra és támogatókra lel a manók személyében, akik segítenek neki szembenézni a félelmeivel. És nem csak Zsuzsika, hanem a manók, sőt még Murmura néni is tanulnak valamit ezen a délutánon… Az előadás Nagy Petra egyéni bábelőadásának indult, az ő ötleteiből kiindulva, azokat továbbgondolva és négy személyre hangolva született meg az új produkció. Lázár Ervin A zöld lific és A manógyár című meséjét Pallai Mara írta bábszínpadra, az előadás látványvilágát Horváth Márk álmodta meg, manóisztikus zenéjét pedig Tarr Bernadett szerezte. A manógyár megszólít minden olyan kicsit és nagyot, aki úgy érzi, hogy egy kis bátorságra van szüksége ahhoz, hogy szembenézzen a félelmeivel. Legyen a jelszó: „Van mersze?” „Hát persze!” Író: Lázár Ervin Bábszínpadra alkalmazta: […]