27 Közelgő Esemény

Rendezés

„Aki érezte már egyszer is az ázó fűzfavessző illatát, abban örökké él a vágy, hogy kosarat kössön belőle.” Kezdők és haladók is elmélyedhetnek a kosárfonás rejtelmes világában. 14 éves kortól várjuk a jelentkezőket. Vezetik: Judák Ambrus kosárfonó mester, Takács László kosárfonó Anyagköltség (1.500 Ft/kg) Előzetes jelentkezés szükséges!

Mindenki ábrándozott már róla, hogy téli hóesésben sétálgat Párizs utcáin, majd beül egy forró kávéra. Kinézve az ablakon az Eiffel torony tárul eléd. Ki ne szeretné ezt az élményt? Gyere és fesd meg velünk az orosz művész Spiros Párizs télen című képét. Jelentkezés és foglalás: https://www.alkotasutca.hu/dmitry-spiros-parizs-telen

A Föld északi és déli sarkánál a légkörbe behatoló töltött részecskék által keltett időleges fényjelenség, ez az aurora borealis azaz a sarki fény. Ha a te bakancslistádon is szerepel ennek a megfigyelése, vagy olyan szerencsés vagy, hogy már láttad is, gyere el hozzánk, hogy megalkothasd egy festményben is. Ráadásul fluoreszkáló festékkel készül a kép, így világítani fog a sötétben számodra. GyőrCarddal 30% kedvezmény!

Nincs is különlegesebb, mint egy kézzel készült ajándék. Lepd meg szeretteidet idén igazán egyedi karácsonyi meglepetéssel. Készülődjünk együtt az ünnepre egy hangulatos workshop keretében, ahol fantasztikus gasztro ajándékokat készítünk. Mi vár Rád, ha velünk tartasz? – 3 különböző gasztro ajándék elkészítése csupacsokis muffin keverék pikáns fűszerolaj fűszeres forrócsoki keverék – az elkészült gasztro ajándékok dekorálása, csodacsomagolás készítése – fotósarok dekorációs kellékekkel, ahol az elkészült ajándékokat megörökítheted  – csodás feltöltődés egy jó társaságban, inspiráló környezetben Jelentkezésedet a gasztroworkshopgyor@gmail.com email-címen, vagy a 06 20 298 5313-as telefonszámon várjuk!

Téli meséket mesélünk gitáros improvizáció kíséretében. A mesehallgatást közös beszélgetés, mesefejtés követi. Helyszín: Mandala Teaház Kaméleon Terem Előzetes regisztráció szükséges: aranyalmamesemuhely@gmail.com

“A portré a lélek grafológiája.” A szakköri programot gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánljuk. A résztvevők megismerkedhetnek a különféle rajzeszközökkel és alkalmazásukkal; a ceruzával, a szénnel, a tussal és az akvarellel. A foglalkozásokon jó hangulatban, jó kedvvel, közösségben alkotunk és dolgozunk. Vezeti: Horváth Éva Mária portréművész 30/277-0428.

Lehetőség nyílik a korongolt mázas edények készítésére, mintázására.

Várjuk azokat a fiatalokat és felnőtteket, akiket érdekel a digitális fotózás, akik szeretnének tudatosan fotografálni, és szakmai segítséggel kipróbálni a fotózási lehetőségek sokaságát, külső és belső helyszíneken. Kiállításokon biztosítjuk a csoport közös bemutatkozását. Saját fényképezőgép alapfeltétel! Vezeti: Pillák István fotográfus.

A szakkörbe azokat a fiatalokat (16 éves kortól) és felnőtteket várjuk, akik szeretnének megismerkedni az agyaggal, annak különféle megmunkálási technikáival. Készítünk hagyományos és modern fazekas termékeket. Kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánljuk! Vezeti: Káldi Károly fazekas mester

Tea, Big Ben, királynő, piros telefonfülke, fekete taxi, Harry Potter, Dr. Who és Bridget Jones. Mi a közös bennük? Persze, hogy London! Számos művész otthona London, akiket folyamatosan megihlet a britt főváros hagyománytisztelő és modern egyvelege. A Tower híd a Temze felett magasodik és köti össze a kerületeket. Különlegessége, hogy középen, a két neogótikus torony között felnyílik, így segítve a hajóforgalmat. A XIX. század végén 8 éven keresztül épült híd sok mindenen ment keresztül. Most a Te képed örökíti meg ezt a miliőt, mely ugyan olyan időtállóan fogja otthonodat díszíteni, mint, ahogyan a híd is szolgálja a közlekedést. A fehérorosz származású Leonid Afremov képeit mindenki szereti, hiszen jótékony pszichológiai tulajdonságai mellett gyönyörűek is és igazán otthonossá varázsolnak bármilyen helyiséget. Fesd meg Londont és éld át a művészet csodáját! GyőrCarddal 30% kedvezmény!