26 Közelgő Esemény

Rendezés

Fábry Sándor – hazánk első számú nevettetője és szeretetteli kritikusa – hatalmas élménybeszámolót és évértékelőt tartva bemutatja drMáriással készült közös Etűdök rókafűrészre és fröccsöntött szarkára című nagyszabású művészeti-történelmi-közéleti albumát, kommentálja a helyszínen is látható festményeket és elmondja hol is állunk most, s még inkább azt, hogy mit várhatunk, s miért is érdemes élnünk. Az album a helyszínen kedvezményesen megvásárolható. Fábry Sándor műsora után kedvenc zenekara, a Tudósok ad nagyszabású tánckoncertet,amelyben felvázolja a kapcsolatot Máté Péter, James Brown, Jonny Rotten és Elton John között felvonultatva és eljátszva valaha volt legjobb számait egy neves londoni jazz-gitáros (a neve meglepetés) vendégszereplésével. Virágeső, örömtánc, szeretet! Ott a helyed! A kiállítás, albumbemutató és koncert megtekintésére busz szállítja ingyenesen az érdeklődőket Budapestről Győrbe és vissza. A busz a Műcsarnok elől indul 16 órakor, majd a műsor befejeztével 23 órakor Győrből, a Rómer Ház elől vissza Budapestre. Kérjük az érdeklődők jelezzék utazási szándékukat munkatársunknak: mehes.zsuzsa@romer.hu Kiállításmegnyitó: 18.00-19.30, Rómer Flóris Múzeum, Király utca 17. megnyitja Rockenbauer Zoltán, köszöntőt mond Radnóti Ákos Albumbemutató show és koncert: Rómer Ház, Teleki László utca 21 19.30-23.00 Fábry Sándor Show, Tudósok koncert

A Győri Filharmonikus Zenekar művészeinek kamarahangversenyén két vonós hangszerekre szánt alkotás csendül fel. Brahms 1860-ban készült B-dúr szextettje a mester első jelentős kamaraműve, mely máris teljes érettségében mutatja meg egyéni hangú, sajátos kompozíciós stílusát. A koncert második részében az elsősorban kiváló filmzene-szerzőként világszerte ismert Pacsay Attila csellókvartettre írott darabjának ősbemutatóját hallgathatják meg az érdeklődők az Egyetemi Hangversenyteremben. Műsor: J. Brahms: B-dúr szextett, op. 18 Pacsay A.: Éjszakai látképek – csellókvartett (ősbemutató) Zenélnek a Győri Filharmonikus Zenekar művészei. Közreműködik: J. Brahms: B-dúr szextett, op. 18 Berkes Ryoko – hegedű Reményi Gyöngyi – hegedű Tácsik Zoltán – mélyhegedű Okayasu Keiko – mélyhegedű Villányi Péter – gordonka Farkas Kálmán – gordonka Pacsay A.: Éjszakai látképek – csellókvartett (ősbemutató) Juhász Viktor, Farkas Kálmán, Villányi Péter, Molnár Dénes – gordonka ​Művészeti vezető: Berkes Kálmán.

Győr nemcsak Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő városa, de a kortárs zene és művészet tekintetében is megkerülhetetlen kulturális fellegvár, amely évről évre tölti fel nagyobb élettel a nyugat-magyarországi régiót. Ennek egyik elsőszámú motorja az idén 6. születésnapját ünneplő és 2017-ben Országos Városmarketing Gyémánt Díjat besöprő RómerKvelle, amely április 27-én és 28-án hívja össze az ország legmenőbb zenekarainak válogatottját. Az egyedülálló, európai színvonalú rendezvénysorozat fiatal közönséget célzó kortárs művészeti fesztiváljának helyszíne pedig természetesen ezúttal is az újult erővel működő Rómer Ház, valamint a mellette lévő Nefelejcs közben felállított szabadtéri színpad. Az esemény Győr Város Önkormányzata, a Nemzeti Kulturális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával valósul meg. FONTOS INFORMÁCIÓK: Bérletek nincsenek a fesztiválra, csak kedvezményes / normál napijegyek külön a szabadtéri koncertekre és külön az after bulikra! Helyszín: Rómer Ház / Nefelejcs Köz A RómerKvelle Fesztivál bejáratát idén is a Gyógyszertár közben találjátok. (Széchenyi tér – A DiVino mellett) A rendezvény szabadtéri programjain 14 éven aluliak egyedül nem tartózkodhatnak. 10 éves kor alatt koncertjeink ingyenesen, felnőtt felügyelettel látogathatóak. NAPI BONTÁS: 2018. Április 27. (PÉNTEK) Kapunyitás 17:00 Irie Maffia Ivan & The Parazol NB Dope Calypso AFTER: Bladerunnaz 2018. Április 28. (SZOMBAT) Kapunyitás 17:00 punnany massif Mary PopKids Csakekedkislányn

Ákos 50 turné ismét Győrbe érkezik. Az Audi Arénában elsőként egy különleges színpadi elrendezéssel lesz még inkább feledhetetlen ez az este.

Maga Boban Markovic pedig már vagy két évtizede Szerbia legjobb trombitásának számít, a Songlines zenei magazin szerint a világ legjobbja is, ezen következtetés szerint – és hát látva a magyarországi zenei helyzetképet is – állíthatjuk, hogy Magyarország első számú trombitása is! A produkció minden közönséget mindig megbabonáz, és olyan Kusturica filmek hangulatát idéző, vérbeli balkán temperamentummal telíti meg a teret, hogy a hallgatóság életre szóló élményekkel gazdagodik. Várunk minden balkán és világzene rajongót, fanatikust, kedvelőt és érdeklődőt erre a páratlan alkalomra, hogy élőben hallhassa minden idők egyik legnagyobb ma élő trombitását és nagyszabású zenekarát!

Vizi Dávid, a budapesti Zeneakadémia végzős hallgatójának orgonahangversenye.

Idén már tizenharmadik alkalommal várnak sokszínű programkínálattal minden érdeklődőt a szervezők és a házigazda gyülekezetek Újváros templomaiban. Részletek itt.