14 Közelgő Esemény

Rendezés

A Plácido Domingo által alapított világhírű „Operalia” operaverseny győzteseinek a Győri Filharmonikus Zenekarral közös, immáron hagyományos operagálája a Széchenyi téren. Neves előadók, különleges atmoszféra és színpompás zenei előadás. Műsor: operaáriák, nyitányok, közjáték Esőnap: augusztus 19. További információk itt.

A Főapátság hosszú időre visszatekintő összművészeti fesztiválja, amely különböző korokat és stílusokat szeretne összekötni. Párbeszédbe lép a zene és az irodalom, a képzőművészet és a spiritualitás. Fellépnek: Keller András, Rácz Zoltán, Mácsai Pál, Csalog Gábor, Dés László, Fullajtár Andrea, Perényi Miklós Amadina, Concerto Budapest, Keller Quartet, Ligeti Ensemble, Purcell Kórus Bővebb információ: www.arcustemporum.com Facebook oldal: https://www.facebook.com/ArcusTemporumMuveszetiFesztival Facebook event: https://www.facebook.com/events/1947394325477861/ Online jegyvásárlás itt.  

A 4 Évszak Fesztivál nyári programsorozatának zárásaként rendezi meg Győr városa a legforróbb évszakot búcsúztató szuperkoncertet. A nagyszabású esemény fergeteges hangulatot és szórakozást ígér a győrieknek és az idelátogatóknak. Sztárvendég: Kelis Esőnap: augusztus 25. 21:00

Győr lesz a házigazdája a 8. Európai Klarinét Fesztiválnak, amelyen a zeneművészet ezen ágának jeles képviselői, szakemberei fognak közösen eltölteni néhány izgalmas napot, hogy tudásukkal, művészetükkel és tapasztalataikkal fejlesszék tovább a hangszervilág eme képviselőjének jövőjét, és adjanak egymásnak randevút a kontinens legnagyszerűbb klarinétművészei. A különleges programok, koncertek, kiállítások nemcsak a szakma képviselőinek, de minden érdeklődőnek kivételes élménnyel szolgálnak majd. További információ a www.clarinetfestivalgyor2018.com oldalon. Facebook: https://www.facebook.com/clarinetfestivalgyor2018/

Vadász Attila – orgona Közreműködik: Soós Gábor – orgona Jegyár kedvezményeink: diákok és nyugdíjasok számára 10%, Filharmónia bérlettel rendelkezők számára 20% kedvezményt biztosítunk. Jegyek válthatók a Tourinform Irodában (Győr, Baross G.út 21.), a www.jegymester.hu oldalon valamint a koncert előtt a helyszínen.

Micheller Myrtill és Pintér Tibor 2005-ben alapították meg duójukat, azóta már négy CD és koncert DVD-jük jelent meg. 2006-ban és 2010-ben is a legjobbak között díjazták a formációt a németországi Völklingenben megrendezett ‚Voice&Guitar’ nemzetközi versenyen. 2009-ben londoni turné következett és híres londoni jazz klubokban szerepelt nagy sikerrel a formáció. 2010-ben az Új Színházban adtak teltházas koncertet, amelyből CD és DVD is született. 2015-ben a Katona József Színházban adtak teltházas, fergeteges koncertet 10 éves fennállásuk alkalmából. Az ének-gitár felállás bravúros játékot, gazdag és improvizatív előadásmódot jelent és különleges zenei élményt ad. A duó állandó klubja a Budapest Jazz Club, ahol minden hónap első keddjén adnak koncertet. A művészek izgalmas zenei kalandra hívják a közönséget a jazz világába! Jegyek 08.21.-tól a Rómer Házban nyitvatartási időben valamint online szerezhetők be. A koncert közönségét egy pohár köszöntő itallal fogadjuk a Bortársaság borkereskedés jóvoltából.

Balázs Elemér formációja kiemelkedően egyéni hangzásvilágot alakított ki, melynek legfőbb jellemzői a dallamközpontúság és különleges ritmika. A formáció nemrégiben megújult, a karizmatikus énekes, Szakonyi Milán mellett énekesnői poszton egy fiatal tehetség, Kiss Flóra bontotta ki szárnyait és vált a BEG mostanra meghatározó hangjává. A férfi és női hang érdekes kontrasztja még színesebbé teszi a hangzásvilágot.