29 Közelgő Esemény

Rendezés

Magyarország egyetlen EFFE Laureate díjas fesztiváljának szervezői, advent idején is nyitott ajtókkal és sok szeretettel várnak mindenkit, felekezeti hovatartozástól függetlenül Győr-Újváros templomaiba. A keresztény adventi szokások bemutatása és a hanuka közös megünneplése mellett színházi és koncertprogramok várják az érdeklődőket. Részletes program az ottemplom.hu oldalon, vagy letölthető innen pdf formátumban. Jegyek november 5-től kaphatók a tixa.hu-n és az Öt Templom Fesztiválközpontban (9025 Győr, Rát Mátyás tér 4., Nepomuki Szent János kápolna mellett), november 18-tól pedig a Baross G. úti Látogatóközpontban is.  

  A FiveLive Acappella együttes története már több mint egy évtizedre nyúlik vissza. A zenekar tagjai más-más néven és számos izgalmas formációban dolgoztak már együtt. Repertoárjuk meglehetősen változatos: legyen szó pop-, jazz-, rock-, vagy épp népzenei átdolgozásokról, a csapat számos stílusban bizonyított már.

W. A. Mozart: Exsultate, jubilate, KV 165 Liszt F.: A Három Királyok indulója W. A. Mozart: Szánkózás, KV 605, No. 3 E. Waldteufel: Korcsolyázók keringője, op. 183 Sz. Prokofjev: Kizsé hadnagy – szvit, op. 60 – Trojka L. Anderson: Szánkózás (Sleigh Ride) P. I. Csajkovszkij: Diótörő-szvit, op. 71a Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar Vezényel: Dobszay Péter Közreműködik: Simon Brigitta – szoprán Karácsony előestéjén hangulatos, a Szeretet Ünnepéhez kapcsolódó zenékkel várja az Istvánffy-bérlet keretében az érdeklődőket a Dobszay Péter vezényletével fellépő Győri Filharmonikus Zenekar. Mozart örökszép motettája és Liszt pompás indulója után elsősorban a téli sportok kedvelőinek szólnak több évszázad szánkózós és korcsolyázós zenéi, Leopold Mozart kedélyes darabjától Waldteufel népszerű keringőjén át Prokofjev, majd a 20. századi amerikai szimfonikus jazzt képviselő Anderson műveiig. A koncert záró száma minden idők egyik legnépszerűbb karácsonyi zenéje, Csajkovszkij megunhatatlan Diótörő-szvitje lesz.

Bereczki Zoltán karácsonyi koncertje.

A műsorban a legismertebb és legnépszerűbb karácsonyi örökzöldek hangzanak majd el élőzenekari kísérettel.

A fesztiválok nagyszínpadjai és a teltházas klubkoncertek után Alex meg a Slepp decemberben újra a Rómer Házban! December 21. (szombat) kapunyitás: 20:00 Jegyár: Kedvezményes: 2990 HUF Normál: 3590 HUF Korhatár: 16+ A Rómer Ház zenés programjai, ha másképp nem jelöljük, 16 éves kortól jegy megvásárlása után szabadon látogathatók. Rómer Ház Cím: Győr, Teleki u. 21.

Karácsony előtt még egyszer megtöltjük az Elixirt egy szombat estére! Ez alkalommal a hangulat felelősei az Esti Egyenleg zenekar tagjai! Foglalj asztal még ma, hisz a telt ház garantált Az Esti Egyenleg zenekart ezen az estén Darnói Norbert és Vontszemű Miklós képviselik Karácsony Balázzsal kiegészítve. Lesznek megszokott “Egyenleges” dalok kicsit áthangszerelve, de a fiúk új, meglepetés számokkal is készülnek! Remek hangulat és isteni italok, már csak Ti hiányoztok a haverokkal! Asztalfoglalás: +36 30/ 914 5019

S az is biztos, hogy velünk énekelsz majd! Ismerd meg szereplőinket, Napsugarat, Olly-t, Lufipofit és Gesztenyét, akik a 4 őselemet szimbolizálva (víz, tűz, levegő, föld) a bájos Lizával kalauzolják el a Gyerekeket szellemes párbeszédekkel és csodás dalokkal, hogy átadják nekik a mindennapi élethez kapcsolódó ismereteket, értékeket. A főszereplők segítenek levonni az adott történet tanulságát, mindezt Dobrády Ákos fülbemászó dalaival megkoronázva. A helyszín tűzrendvédelmi szabályzata által engedett létszámkorlát miatt az előadásra minden látogatónak, gyermeknek meg kell váltani a jegyet akkor is, ha a kísérője ölében ül az előadás alatt. Családi és csoportos jegy nem váltható, vendégeinknek személyenként kell megvásárolniuk jegyüket. Az előadás két éves kortól ajánlott. A műsor 60 perc szünet nélkül. Nagyon sok szeretettel várunk Benneteket is! Minden megvásárolt jegy után 500 Forintos Játéksziget kupont adunk ajándékba, mely beváltható a Játéksziget üzleteiben 5000 Forint feletti vásárlás esetén 2019 december 31-ig. A kupon más akcióval és kedvezménnyel nem vonható össze.

Kiss Zsolt 1979-ben született Kapuváron. 8 évesen kezdett zongorázni. 13 évesen a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta tovább tanulmányait orgona és szolfézs-zeneelmélet szakokon. Orgonatanára Hoffmann László, majd Baróti István lett. 1999-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona szakára, 2003-ban Lehotka Gábornál diplomázott. Tanulmányai során részt vett Gárdonyi Zsolt, Karasszon Dezső, Koloss István, Jesper Madsen, Pálúr János, Szathmáry Zsigmond kurzusain. Jelenleg a Pannonhalmi Bencés Gimnázium ének-, és orgona tanára, valamint a Pannonhalmi Bazilika karnagya. Több alkalommal adott koncertet Németországban, Ausztriában, Romániában, Svájcban, Szlovákiában, valamint hazai városokban.   További információ és jegyrendelés: TriCollis Foglalási Központ Tel.: (+36 96) 570 191 Email: info@osb.hu