Dunakapu tér: Győr megújult rendezvénytere a Széchenyi térrel párhuzamosan a nagy városi fesztiválok otthona. Az alatta található mélygarázs -1. szintjén az egykori várfal maradványai láthatók.

Schwarzenberg–Pálffy-szobor: A Kossuth-híd lábánál található szobrot a város töröktől való visszafoglalásának 400. évfordulójára emelték.

Pulzus-szobor: A tér Mosoni-Duna felőli oldalán látjuk Győr legmodernebb szobrát, melyet 360 fokban elfordítva teljes városi panoráma tárul elénk.

Vaskakas-szobor: A Káptalandomb lábánál megpihenhetünk az ivókútnál, melynek a tetején a város életében jelentős szerepet játszó vaskakas áll. A vár visszafoglalásakor az ostromló magyarokat egy jóslat segítette, miszerint a törökök által szélkakasnak állított vaskakas ha kukorékol és az alatta látható félhold teliholddá változik, akkor kerül a vár ismét a magyarok kezére. A jóslat beteljesedését jelentősen elősegítette a felkelő nap sugaraiban veszettül trombitáló cipészinas, aki az éj leple alatt a várfalakon átmászva a vaskakasnál várta a napfelkeltét.

 

4 Közelgő Esemény

Rendezés

A Vivicittá idei vidéki sorozatát április 22-én Győr városa nyitja meg. A futás a Dunakapu térről rajtol délelőtt 9 órakor és a 2,6 km-es távot megtéve, a város legszebb részein áthaladva ugyanoda érkezik vissza. Minden induló Telekom Vivicittá Győr emblémázott pólót kap! A legtöbb résztvevőt mozgósító iskolák sportszervásárlási utalványban részesülnek. A nevezéshez kattintson ide!

Kisalföldi termelők portékáinak bemutatása és népszerűsítése.