Győri Nemzeti Színház (II. János Pál tér): Az 1978-ban átadott épület déli és északi homlokzatát Victor Vasarely op-art alkotásai díszítik. A színházban Szász Endre porcelánra festett nagyméretű képei láthatók. A Győri Nemzeti Színház az előadások széles skálájával várja a közönséget, egyben a nemzetközileg elismert Győri Balett otthona.

19 Közelgő Esemény

Rendezés

  A Győri Balett jubileumi évadának új bemutatója Thomas Mann a legnagyobb társadalmi regénynek nevezte Tolsztoj remekművét, mely a címszereplő házasságtörésének elbeszélése mellett komplex társadalmi tablót is ad a korabeli orosz társadalomról. Koreográfus: Velekei László, Seregi- és Harangozó-díjas  

A kultúra, az információ, a zene találkozási pontja A Győri Könyvszalon az elmúlt 18 év alatt a város emblematikus rendezvényévé vált. A könyv, az olvasás valódi ünnepe. Remek koncertekkel, könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, gyermekprogramokkal, könyvvásárral, és a nagy népszerűségnek örvendő drámaversennyel hívjuk, várjuk az érdeklődőket a legfiatalabbtól a legidősebb korosztályig! A programfüzet pdf formátumban elérhető itt.