Az Aqua Sportközpont közvetlen közelségében elhelyezkedő Olimpiai Sportpark az XIV. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál idejére készült el, a torna, a judo, a tenisz és az atlétika sportágaknak szolgált helyszínéül az esemény alatt.

A 8 hektáros területen elterülő sportpark komplexitását mutatja, hogy 4 nagy sportcsarnokot foglal magában: egy multicsarnokot, egy tornacsarnokot, egy judo és egy birkózócsarnokot. Ezeken kívül még található a létesítményben egy gyakorló és egy nagy atlétikapálya, egy futó folyosó, továbbá 4 beltéri és 5 kültéri teniszpálya. A létesítmény további fejlesztéseken esett át az EYOF óta és várja szeretettel a sportszövetségeket, edzőtáborokat és természetesen a sportolni vágyó győri lakosokat.

4 Közelgő Esemény

Rendezés

Világranglista pontot adó nemzetközi verseny. A legjobb magyar játékosok mellett a világ élvonalából is érkeznek versenyzők. A 23. helyezett osztrák Nico Langmann és honfitársa, a nemzetközi tornagyőzelmek számában csúcstartó Martin Legner mellett még 13 ország összesen 38 játékosa lesz Győr vendége négy napon keresztül.

Az olasz zeneszerzők filmzenéi soha nem mennek ki a divatból! Mindenki fel tudja magában idézni legkedvesebb filmzene slágereit, amelyhez egy-egy filmkocka, egy-egy mozi emléke is megelevenedik, miközben dúdoljuk a filmek fülbemászó dallamait. A 8 és fél, a Volt egyszer egy vadnyugat, az Édes élet, a Keresztapa… Ugye ismerős? A Győri Filharmonikus Zenekar Olasz filmzene koncertjén a klasszikus olasz és amerikai filmek legismertebb és legkedveltebb dallamai csendülnek fel nagyzenekari előadásban. A legfontosabb olasz zeneszerzők művei, többek között Nino Rota, az Oscar-díjas Ennio Morricone filmzenéi, és a Fellini filmek elbűvölő melódiái…. Ezek mind-mind hallhatók lesznek a koncerten. És, hogy az élmény még teljesebb legyen az előadás alatt, a zenekar mögötti vásznon megelevenednek a jól ismert filmek képkockái, legismertebb jelenetei is, hogy együtt éljük át újból e filmek felejthetetlen hangulatát. Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar Vezényel: Claudio Vandelli

Ismét Győrben ír sporttörténelmet a magyar judosport: az egyetlen eddig „hiányzó” korosztályos nemzetközi versenysorozatban rangos eseménynek ad otthont a második ifjúsági Európa-kupa viadallal.