Városház tér

Városháza:

A város jelképének számító eklektikus épületet 1900-ban avatták fel. Homlokzatán a Mária Terézia által adományozott címer látható. 59 méter magas tornyából minden órában kisalföldi népdal csendül fel, 11 és 17 órakor 2 perces zeneművet hallhatunk.

Szökőkút:

A 2016-ban megújult szökőkút Győr három folyójának szimbóluma, hiszen a folyók városában találkozik a Mosoni-Duna, a Rába és a Rábca. A kút naponta többször zenél, az esti órákban pompás kivilágításában gyönyörködhetünk.

Baross út:

A város mindig élettel teli sétálóutcájának elején Baross Gábor, egykori közlekedési miniszter bronzszobra fogadja a látogatót. Pár lépéssel arrébb vörös téglák sora emlékeztet a korábbi Fehérvári kapura, aminek felrobbantásával 1598-ban vette kezdetét a város visszahódítása a 4 éves török uralom alól. A szemközti oldalon emléktábla utal az egykori ikonikus tűztoronyra (1792–1894), melynek mintájára épült a Városháza tornya. Az utca közepén a helyiek által csak Csónakosnak hívott szobor emlékeztet az utolsó pusztító árvízre (1954).
Érdekesség: A sétálóutcát 1997-ben újította fel a város, melyhez hozzájárult számos helyi cég és magánember. Anyagi segítségükért 1-1 padot kaptak szimbolikusan ajándékba. Nézegessük meg közelebbről a rajtuk található névtáblákat!

Tipp:

A Látogatóközpontban (Baross út 21.) győri és a környéket bemutató prospektusokat kaphatunk, jegyeket és ajándéktárgyakat vásárolhatunk.

Galéria

Megközelítés

Megosztás

FACEBOOK

KAPCSOLAT

Oxygen Icon Box

9021 Győr, Baross Gábor út 21.

Oxygen Icon Box

+36 96 311 771

Oxygen Icon Box

gyor@tourinform.hu

map-markerphoneenvelope