53 Közelgő Esemény

Rendezés

Az idei év kiemelt időszaki kiállítása a magyar képzőművészet legjelentősebb alkotói segítségével, az Ihlet és az Ideál két útján elindulva meséli el az inspiráló női erő és szépségideál változásának történetét. A tárlaton bemutatásra kerülnek többek között Barabás Miklós, Benczúr Gyula, Borsos József, Munkácsy Mihály, Szinyei Merse Pál, Székely Bertalan, Rippl-Rónai József, Ferenczy Károly és Vaszary János alkotásai. Megtekinthető: 2018. június 15-től – október 31-ig, hétfő kivételével naponta 10.00-18.00 óra között

A Múzeumok Őszi Fesztiválja elnevezésű országos programsorozat révén immár évek óta október a múzeumlátogatás hónapja. A több mint 150 múzeum részvételével zajló rendezvény életkortól függetlenül innovatív, tartalmas és szórakoztató programkínálattal várja a múzeumbarát közönséget. A programfüzet letölthető innen.

120 órás játszóház és a kézműves oktatói tanfolyam résztvevőinek kiállítása A kiállításon látható kézműves tárgyak a tanfolyam témaköreihez (gyöngy, papír, bőr stb.) kapcsolódó mintadarabok, amelyekkel a résztvevők bizonyságot adnak a különböző kézműves technikákban való jártasságukról.

2018. október 17-én 18.00 órától Benkő Lilla festőművész Expedíció című kiállításának megnyitóján vehetnek részt érdeklődők az MTA Galériában (Győr, Liszt Ferenc u. 10.). A kiállítást megnyitja: Sánta Kristóf festőművész.

Dr. Bagdy Emőke mindig is fontosnak tartotta a társadalommal folytatott párbeszédet, a lélektani ismeretek terjesztését, a szakmai közvélemény formálását. Média szereplései, ismeretterjesztő könyvei tették a hazai klinikai pszichológia királynőjévé. Bagdy Emőke mint ember titka a munka, a szorgalom. Nem ismeri a körülményeket, nem igényel feltételeket. Kedvenc tárgyai a kedves és fontos könyvei. Pozitív, és mindent azzá formál. Nem mereng az akadályokon, a megoldást keresi. Folyton mozgásban van, előre néz. Múltja a művei, a számtalan betű, szó és mondat. Jelene az alkotás, és a jövője minden, ami megalkotható, felépíthető, elindítható szellemi, szakmai áramlat, kutatás vagy eszmei hatás. Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervízor, a pszichológiatudomány kandidátusa, professor emeritus.  

Foglalkozásvezető: Kiss Ágota népi ékszerkészítő Tagok: új jelentkezők Tematika: kezdő szintről kezdjük a gyöngyfűzést és a népi ékszerekkel való ismerkedést tájegységenként. Ismerkedés a gyöngy alapanyagokkal, technikákkal és egyszerűbb népi ékszerek készítése A tanfolyamhoz szükséges alapanyagok a helyszínen megvásárolhatók. Kéthetente szombatonként

(teljesen komoly vígjáték) Ez egy 21. századi mese. Vagy a múlt héten történt, vagy mostanában, de még az is lehet, hogy csak ezután. A főhős, Valamilyen Sanyika, első látásra átlagosnak mondható kiskoma. Tíz és fél. Szemtelen, nagyszájú, nem tisztel senkit és semmit.

110 Helyszín

Rendezés

A város látnivalói, kulturális csemegéi iránt érdeklődő látogatóknak kínálunk lehetőségeket, hogy idegenvezetőink segítségével kellemesen töltsék el szabadidejüket és izgalmas…

Győr, Belváros

9021 Győr, Baross Gábor út 28.

9021 Győr, Baross Gábor út 28.