7 Közelgő Esemény

Rendezés

Világranglista pontot adó nemzetközi verseny. A legjobb magyar játékosok mellett a világ élvonalából is érkeznek versenyzők. A 23. helyezett osztrák Nico Langmann és honfitársa, a nemzetközi tornagyőzelmek számában csúcstartó Martin Legner mellett még 13 ország összesen 38 játékosa lesz Győr vendége négy napon keresztül.

Az olasz zeneszerzők filmzenéi soha nem mennek ki a divatból! Mindenki fel tudja magában idézni legkedvesebb filmzene slágereit, amelyhez egy-egy filmkocka, egy-egy mozi emléke is megelevenedik, miközben dúdoljuk a filmek fülbemászó dallamait. A 8 és fél, a Volt egyszer egy vadnyugat, az Édes élet, a Keresztapa… Ugye ismerős? A Győri Filharmonikus Zenekar Olasz filmzene koncertjén a klasszikus olasz és amerikai filmek legismertebb és legkedveltebb dallamai csendülnek fel nagyzenekari előadásban. A legfontosabb olasz zeneszerzők művei, többek között Nino Rota, az Oscar-díjas Ennio Morricone filmzenéi, és a Fellini filmek elbűvölő melódiái…. Ezek mind-mind hallhatók lesznek a koncerten. És, hogy az élmény még teljesebb legyen az előadás alatt, a zenekar mögötti vásznon megelevenednek a jól ismert filmek képkockái, legismertebb jelenetei is, hogy együtt éljük át újból e filmek felejthetetlen hangulatát. Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar Vezényel: Claudio Vandelli

A Győri Filharmonikus Zenekar 2018-ban ünnepli hivatásos zenekarrá válásának 50. évfordulóját. A jubileumi rendezvények sorában is kiemelkedő lesz a 2018. november 14-én megrendezésre kerülő gálaest, amely az elmúlt 50 évnek kíván emléket állítani. A különleges eseményen a zenekar mellett közreműködik a The King’s Singers énekegyüttes is, amely szintén fennállásának félévszázados évfordulóját ünnepli. Az izgalmasnak ígérkező hangversenyen a zene mellett természetesen megemlékezések és e jeles évfordulót méltató köszöntések is elhangzanak, ezzel is emelve Győr város kulturális életének rangját. Az est karmestere Berkes Kálmán, Liszt-díjas, Érdemes művész, a zenekar művészeti vezetője, a gálakoncert házigazdája a közismert rádiós műsorvezető, Bősze Ádám. Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar Vezényel: Berkes Kálmán Vendégeink: Bősze Ádám és az idén szintén 50 éves The King’s Singers Gálakoncert + Olasz Filmzene koncert kombinált belépőjegy 30% kedvezménnyel! (A Richter Terem jegypénztárában)

Idén már az EYOF fő helyszíneként debütált Olimpiai Sportparkban rendezik meg a Mesterfokú Magyar Tornászbajnokságot. Az érdeklődők hazánk legjobb tornászait csodálhatják meg. A belépés ingyenes!

Ismét Győrben ír sporttörténelmet a magyar judosport: az egyetlen eddig „hiányzó” korosztályos nemzetközi versenysorozatban rangos eseménynek ad otthont a második ifjúsági Európa-kupa viadallal.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régiója több mint húsz éve rendezi meg az ország egyik legnagyobb fogyatékkal élő emberek számára szervezett sportnapját. Idén a második alkalommal ad otthont az eseménynek az Olimpiai Sportpark. Dr. Báthy Andrásné elmondta, a sérült fiatalok számára nagyon fontos ez az esemény, melyre hónapokig készülnek. „Ezen a napon együtt vannak és együtt küzdenek. Emellett találkozhatnak régi ismerősökkel, születtek barátságok, és ami nagyon nagy élmény számukra, hogy együtt versenyezhetnek olimpikonokkal, világbajnokokkal. Mindezt elviszik magukkal haza, és már holnap elkezdenek készülni a jövő évi sportnapra.” 

7 Helyszín

Rendezés

9025 Győr, Szalay Imre u. 20.