Xantus János Állatkert

+36 96 618 367
9027 Győr, Kiskút liget
zoogyor@zoogyor.com
www.zoogyor.com

Csaknem 150 állatfaj több, mint 900 egyede várja a Xantus János Állatkert vendégeit egy egész napos kirándulásra. Ázsiától Afrikán át Amerikáig kalauzolják el a látogatókat, ahol minden állat a saját élőhelyének megfelelő környezetben éli életét. Az állatkert egyik nagy feladata a látogató edukálása szórakoztató módon. A játszva tanulás legnagyobb támogatói a győri állatkertben pedig maguk a lakók.

Állandó programok
Csoportvezetés
A csoportvezetést elsősorban általános iskolás gyermekeknek ajánlják. A 1,5-2 órás vezetés során a gyerkőcök megismerhetik az állatok szokásait, természetüket és viselkedésüket is. A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges!

Látványetetések
Áprilistól egészen szeptemberig várják a látogatókat az állatkert bemutatósai, hogy egy egész napos látványetetési programon kísérjék végig őket. Érdekes információkból és kulisszatitkokból nem lesz hiány. A látványetetések időpontjai a bejáratnál lévő táblán láthatók.

„Zoo Show” Állatbemutató
Ezeken a programokon testközelből ismerhető meg az állatkert néhány lakója. Az állatkert dolgozói és válogatott lakói mindennap fantasztikus produkciókkal várják a látogatókat. Tavasztól őszig a csimpánz kifutó melletti Arénát kell keresni, ősztől tavaszig pedig a Csarnokban tekinthető meg a bemutató.

Tengerimalac-vonat
A Tengerimalac vonat az egyik legkedveltebb program a győri állatkertben. A téli időszakban a Csarnokban “zakatol” a tengerimalac vonat 11:30-kor és 17:00-kor, a nyári szezonban pedig a Csarnok mellett a Dél-Amerika részlegen 10:20-kor és 17:30-kor. A tengerimalacok a számukra kialakított magasított járatban, libasorban haladnak, hogy megkaphassák reggelijüket és vacsorájukat.

 

 

Fenntartó

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata
Adatkezelési nyilatkozat

Média támogató

Kapcsolat

9021 Győr, Baross Gábor út 21.
+36 96 311 771
gyor@tourinform.hu