Munkácsy Győrben

Kezdés: 2021.10.15. 17:00
Befejezés: 2022.01.31. 18:00

Az évtized kiállítása az Esterházy-palotában

Ünnepélyes, zártkörű megnyitó: 2021. október 15. 17 óra

A kiállítás a nagyközönség számára a megnyitót követően, október 16-tól látogatható hétfő kivételével minden nap 10.00 és 18.00 között (kivéve december 24-26., január 1.).

A legnagyobb magyar festő remekművei érkeznek a 750 éves Győrbe. Az Esterházy-palotában látható kiállítás az évforduló legjelentősebb kulturális eseményének ígérkezik.

A Rómer Flóris Múzeum az Esterházy-palota kiállítótermeiben ad helyet Pákh Imre műgyűjtő Munkácsy-kollekciójának. Pákh Imre New York-i üzletember az elmúlt évtizedekben mind számszerűségében, mind minőségében a legjelentősebb Munkácsy-magángyűjteményt hozta létre. A folyamatosan gyarapodó kollekció 2005 óta több mint 40 kiállításon mutatkozott be különböző összeállításban a Pákh Imre által életre hívott Munkácsy Alapítványnak köszönhetően. A Győrbe érkező anyag Munkácsy több, mint félszáz festményéből és grafikájából áll, amelyet a Mestert ábrázoló műalkotások egészítenek ki.

A kiállítás átfogó képet nyújt Munkácsy Mihály festészetéről, hisz a korai képektől kezdve a drámai erejű alkotásokon, a barbizoni ihletésű tájképeken és a szalonképeken át a nevezetes Krisztus-trilógiához készült előtanulmányokig a Mester minden művészi korszaka képviselteti magát az anyagban. A bemutatásra kerülő alkotások ezen túl műfaji változatosságukkal is reprezentálják Munkácsy festői világának sokszínűségét. Az anyagban olyan emblematikus művek is helyet kaptak, mint az Ásító inas egészalakos változata, vagy a Krisztus Pilátus előtt vázlata.

A kiállítás a köztudatban a legnagyobb magyar festőként élő Munkácsy Mihály páratlanul gazdag életműve előtt tiszteleg, megismételhetetlen élményt adva mindazoknak, akik ellátogatnak az Esterházy-palota kiállítására.

Tárlatvezetések indulnak keddtől péntekig 15 órakor, szombatonként 16 órakor.

A Munkácsy Győrben című időszaki kiállítás minden hónap 3. szombatján ingyenesen látogatható a 26. életévüket be nem töltöttek számára, valamint 18 év alatti személyt kísérő maximum 2 fő részére.

A kiállításban minden szombaton 16 órakor tárlatvezetés indul. A következő időpontokban a tárlatvezetésekért a megváltott belépőjegyen felül plusz költséget nem számolunk fel:

október 16. BETELT!
november 20. BETELT!
december 18. BETELT!
január 15.

A tárlatvezetéseken résztvevők száma korlátozott. A részvétel regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: major.lilla@romer.hu

Bővebb információ a kiállításról: +36-96/322-695

Jegyek:

Teljesárú: 2000 Ft

Kedvezményes: 1000 Ft

Helyszín:

Fenntartó

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata
Adatkezelési nyilatkozat

Média támogató

Kapcsolat

9021 Győr, Baross Gábor út 21.
+36 96 311 771
gyor@tourinform.hu