RÁBARANGOLÁS

Kezdés: 2023.04.15. 14:30
Befejezés: 2023.04.15. 17:00

Vendégségben a múlt század szemtanújánál – RÁBARANGOLÁS

Kezdődjön új programunk egy kis időutazással! Először egy rövid séta során az elmúlt évszázad fordulóját, a város régi képét és a polgári élet történeteit elevenítjük fel.

Ezt követően vendégségbe megyünk. A város első szállodájának, az 1904-ben megnyílt Royal Meixner Hotelnek a  történetével ismerkedünk építésétől kezdődően. Eseményekben gazdag történelmi korszakon ívelnek át azok a történetek, amelyeken keresztül elvezet az út napjainkig. Miközben neve és tulajdonosai is többször változtak az elmúlt évszázadban, központi fekvésének köszönhetően a város életének igazi szemtanújává vált. Az épület átalakulásai összefonódnak a kereskedővárosból ipari várossá vált, majd a romvárosból talpraálló Győr történetével.

Sok fontos vendég látogatásának, érdekes eseményeknek volt szemtanúja sétánk mai célpontja, a ma már Danubius Hotel Rába*** nevet viselő szálloda.

Látogatásunk alkalmából kinyitjuk azokat az ajtókat, amelyek ismeretlen helyeket rejtenek, és azokat is, amelyek más nézőpontba helyezik a várost.

Ezen a napon nemcsak a hotelt járjuk be, hanem a Nőnaphoz kapcsolódva, kis kávéházi beszélgetéssel, a hotelhez kapcsolható érdekes, nőkkel kapcsolatos történetekkel egészül ki a látogatás.

A program részvételi díja, ami egy kávé, tea elfogyasztását is tartalmazza: 4.000,- Ft

Találkozás: Baross út, Csónakos szobor

Bejelentkezés:

https://www.gyeregyorbe.hu/varosnezo-setaink/aktualis-programunk/vendegsegben-a-mult-szazad-szemtanujanal

idegenvezetes.gyor@gmail.com vagy telefonon: +36 30 2949174

Jegyek:

4.000 Ft

Fenntartó

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata
Adatkezelési nyilatkozat

Média támogató

Kapcsolat

9021 Győr, Baross Gábor út 21.
+36 96 311 771
gyor@tourinform.hu