• Polgármesteri köszöntő
 • Győr-kereszt
 • Polgármesteri köszöntő
  Győr, az ország műemlékekben harmadik leggazdagabb városa lendületes, dinamikusan fejlődő település. Érdemes betérni a szelíd környezetben fekvő, patinás városba, ahol természeti, kulturális, építészeti értékek sora ötvöződik egymással.
  Sokan nem tudják, hogy a barokk építészet ékszerdobozának számító Győr a folyók városa is, különleges karakterét meghatározza a Rába, a Rábca, a Mosoni-Duna és a Marcal találkozása. Győr a kultúra és a sport területén is ismert, ezen kívül a városról sokaknak eszébe jut – a teljesség igénye nélkül – a Szent László-herma, a szódásüveg és a fröccs, meg persze a kukorékoló Vaskakas.
  Győr több mint egy város, ahol minden korcsoport megtalálja a neki való programot. Felújított főterek, turistacsalogató rendezvények, virágos teraszok, sport és kultúra – Győrben mindez együtt van.
  Jöjjön el Ön is, és győződjön meg róla saját szemével, hogy Győr több mint egy város.

  Prof. Dr. Dézsi Csaba András
  polgármester
 • Lebó Ferenc Munkácsy-díjas szobrászművész Városháza előtt felállított alkotása egy elterjedt Győr-kereszt formát rekonstruál, melynek tartóoszlopán a Ruprecht-féle felirat olvasható. A csúcsán a török kiűzéséhez kapcsolódó „Vaskakast” láthatjuk.

  Tovább

A 2022-es év kiemelt szponzorai

Fenntartó

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata
Adatkezelési nyilatkozat

Média támogató

Kapcsolat

9021 Győr, Baross Gábor út 21.
+36 96 311 771
gyor@tourinform.hu