• Polgármesteri köszöntő
 • Munkácsy Győrben
 • Győr-kereszt
 • Polgármesteri köszöntő

  Eseményekben, maradandó élményekben gazdag volt ez az esztendő. Győr közössége méltó módon, együtt ünnepelte városunk királyi ranggá emelésének 750. évfordulóját.
  Az év lassan véget ér, már a fenyő illata lengi be az utcákat, a lelkünkben pedig készülünk a kereszténység egyik legnagyobb ünnepére.
  Karácsonykor összejön a család, ünneplőbe öltözik a lelkünk. Fölerősödnek bennünk az érzelmeink, és valóban megérezzük a szeretet erejét, vagy éppen annak hiányát. Megérezzük, hogy valamennyien felelősek vagyunk másokért, és mások is felelősek értünk.
  Győr az összefogásával lett mindig erős, akkor érte el korábban csak álomnak tűnő céljait, ha hittel, együtt kezdett neki a munkának. Ennek köszönhetjük Győr szépségeit, munkahelyeit, művészetét, kultúráját, oktatását.
  Az év végén is mindenkit szeretettel várunk városunkba, Jöjjenek a programjainkra, gyönyörködjenek Győrben.
  Valamennyiüknek áldott, boldog és Covid-mentes karácsonyt kívánok!

  Prof. Dr. Dézsi Csaba András
  polgármester
 • Munkácsy Győrben

  A legnagyobb magyar festő remekművei érkeznek a 750 éves Győrbe. Az Esterházy-palotában látható kiállítás az évforduló legjelentősebb kulturális eseményének ígérkezik. A festőgéniusz alkotásaiból rendezett tárlat október 16-tól lesz látogatható.

  Tovább

 • Győr-kereszt

  Lebó Ferenc Munkácsy-díjas szobrászművész Városháza előtt felállított alkotása egy elterjedt Győr-kereszt formát rekonstruál, melynek tartóoszlopán a Ruprecht-féle felirat olvasható. A csúcsán a török kiűzéséhez kapcsolódó „Vaskakast” láthatjuk.

  Tovább

A jubileumi év szponzorai

Arany fokozat

Ezüst fokozat

Bronz fokozat

Hivatalos partner

Fenntartó

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata
Adatkezelési nyilatkozat

Média támogató

Kapcsolat

9021 Győr, Baross Gábor út 21.
+36 96 311 771
gyor@tourinform.hu