Rajtra kész az Arrabona Évszázadai Városismereti Vetélkedő! A Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ és a Győr+Média közös szervezése. Nyolc általános iskola 51 csapata, 204 diák regisztrált.

Rajtra kész az Arrabona Évszázadai Városismereti Vetélkedő! A Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ és a Győr+Média közös szervezése. Nyolc általános iskola 51 csapata, 204 diák regisztrált.

A tavalyi 10. jubileumi vetélkedőt követően idén is nagy az érdeklődés a verseny iránt. A vetélkedő célja az, hogy megismerjük Győr gazdag történelmi múltját és rendkívül innovatív jelenét. A regisztrált diákok mellett ismét játékra hívjuk két fordulóra a győrieket is, akinek kedve van csatlakozhat hozzánk. A versenyfolyam játékos, szórakoztató, felfedező. A Feltáró kalandtúra során bizonyosan megváltozik érzelmi kötődésünk a város iránt. 

Totó kérdésekkel indulunk február 9-én, majd két hetente további négy témát érintünk. A tesztfeladványok a Győr+ Hetilapban, és online felületén, a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ weboldalán és facebook oldalán, a Hello Győr weboldalon, valamint újdonságként Google tesztkitöltő felületen is elérhetőek lesznek. A kitöltött totókat a Győr+ Média szerkesztőségébe: 9023 Győr, Kodály Z.32/A, az arrabona@gyorplusz.hu e-mail-címre, illetve a Google tesztkitöltőn azonnal, lehet beküldeni. 

A második forduló a belvárosi felfedező, mely menetlevél segítségével teljesíthető. A Győr+Média szerkesztőségében, a Lokálpatrióta Belvárosi Könyvespolc üzletben (Baross Gábor út 4.), a Tourinform Irodában (Baross Gábor út 21.) és a MolnárVid Bertalan Művelődési Központban lehet majd beszerezni. Mindkét forduló végén sorsolással 3 szerencsés győri játékos ajándékcsomagban részesül. 

Az idei kiemelt téma az Újrahasznosítás, környezetvédelem lesz. A kérdéseket Vaszkó Andrea a BÜCHL Hungária Kft. környezetvédelmi megbízottja állítja össze. A további témák szakavatott felelősei, Antaliné Hujter Szilvia könyvtáros, Nagy Mária a Széchenyi István Egyetem könyvtárosa, Galambos Krisztina a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér osztályvezető könyvtárosa és Kiss-Máté Noémi a Győr+Média marketing és hirdetésszervezője.                 

A vetélkedő harmadik része a döntő, a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban. Ide az előző két fordulóban legjobban szerepelő regisztrált 10 csapat juthat be.  Nagy öröm számunkra, hogy az Arrabona évszázadai sikeréért sokan fognak össze. Mellettünk áll az önkormányzat, a témák összeállításában résztvevő szakemberek, a pedagógusok, és évek óta több győri cég is támogatja küldetésünket, köszönet érte. 

Játszani jó! Várunk mindenkit szeretettel.

1.kérdéssor – Történetek, mesék, legendák
2. kérdéssor – Művelődéstörténet, művészet, irodalom
3. kérdéssor – A Győr+Média Izgalmas Világa
4. kérdéssor – Újrahasznosítás, környezetvédelem
5. kérdéssor - Természeti környezet, közlekedés, gazdaság