Anatóliai mese

Anatóliai mese

Kezdés — 2024. június 19. 19:00
Befejezés — 2024. június 19. 21:00

Ankara Állami Előadó-művészeti Társulat

TISZTA FORRÁS -szvit-

GYŐRI BALETT, MAGYAR ÁLLAMI NÉPI EGYÜTTES, GUESSOUS MESI

A Tiszta forrás Guessous Majda Mária „Mesi”, a Győri Balett és a Magyar Állami Népi Együttes közreműködésével a török és a magyar zene kapcsolódásán keresztül mutatja be a bartóki életmű néhány jellegzetes darabját, különös tekintettel a zene és a tánc kapcsolatára.

A Tiszta forrás bemutatója a Bartók Tavasz produkciójaként, a Müpa szervezésben valósult meg.

ANKARAI ÁLLAMI MODERN TÁNCEGYÜTTES
ANATÓLIAI MESE

Az Anatóliai mese a török kultúra értékeit felvonultató különleges színpadi előadás, amely a hennás-esküvői szertartásokat is érintő témákat a hagyományos táncokkal ötvözi, és az előadóművészet minden elemével keverve hozza el a közönséghez.

A társulatról…

Az 1992-ben Ankara Állami Modern Táncegyüttes néven alakult társulatot a hagyományos török néptáncok modern színpadi technikával és kortárs művészeti felfogással összhangban történő színpadra állítása érdekében 2024-ben Ankara Állami Előadóművészeti Társulatra nevezték át, hogy multidiszciplináris műveket állítson színpadra.

Az együttes a Török Köztársaság Kulturális és Idegenforgalmi Minisztériumának felvételi bizottsága által  szigorú kiválasztási folyamat után kiválogatott táncművészekből áll, egyben Törökország egyik legfontosabb táncoktatási intézménye is, több mint 300 diáknak nyújt képzést a színpadi és táncművészet területén gyermek- és ifjúsági táncegyüttesében.

A társulat különböző törökországi és külföldi országok táncegyütteseivel közös táncelőadásokat tart, az egyetlen olyan hivatalos művészeti intézmény Törökországban, amelynek repertoárjában világtáncok, hagyományos táncok, modern táncok és multidiszciplináris táncok szerepelnek.

Az Ankara Állami Előadó-művészeti Együttes olyan színpadi műveket ad elő, mint az "Anatóliai mese", "A szövés ritmusa", "Tükörképek", "Köcsekek", "Törökország

Jegyek:

Jegyárak: 5.500 Ft – 4.800 Ft – 4.200 Ft
Jegyvásárlás