Radó Matiné

Radó Matiné

Kezdés — 2024. május 3. 15:00
Befejezés — 2024. október 6. 22:00

Programsorozat
Vendéglátóid a Radó Matinén:

  • Lima Pub & Hostel
  • Szomszéd Koktélbár és Kávézó
  • Souper Smash
  • Sushimanufaktúra
  • Túróvarázs Desszertműhely

 

A Rába folyó két ága közt elhelyezkedő Radó-sziget Győr közkedvelt helyszíne, óriási gesztenye és platánfái árnyékot nyújtanak a kikapcsolódóknak. Ez a zöld oázis azonban nem csak a hosszú romantikus sétákra vágyó párok és a fűben üldögélő fiatalok törzshelye: idén a győri éjszakák öt kiemelkedő vendéglátó egysége a Győri Művészeti és Fesztiválközponttal együttműködve alakít egy külön mikrovilágot a szigeten belül.

A Radó Matiné programsorozat elkötelezett feladata és célja a Radó-sziget Győr kulturális vérkeringésébe való visszacsatolása. Májustól októberig olyan színes, sokrétű eseményekkel, előadókkal várja a sziget az érdeklődőket, melyek összművészeti kategóriába emelik a programsorozatot. Nem csak a dekoráció és a belsőséges hangulat adja a Radó Matiné miliőjét. A hely történelmi és kulturális jelentősége sem kihagyható a képletből.

Kevesen tudják, ám a Radó-sziget nem természetes úton keletkezett, partjait emberi kéz formálta. Kialakulásának pontos dátumát nehéz megmondani, azonban az 1598-as győri vár ostromakor készült metszeteken még nem ábrázolták. Feltehetően 1660-70 között alakították ki a szigetet, mely ekkor a vár elővéd bástyáihoz tartozott. A sziget nemcsak a várat védte, később a kulturális élet bástyája is lett: itt épült az ország legrégebbi kőszínháza 1798-ban.

A XVIII. századtól kezdve a Radó-sziget a vendéglátás, a színház, és a zenepavilon átadása után a zenei élet központja lett. Számos névváltoztatás, felújítás és emlékmű emelés után a sziget elérte mai formáját. A Radó Matiné programsorozat nemcsak új, fiatalos tartalmat ad ennek a kiemelkedő helynek, de történelme előtt is tiszteleg. A koncertek, képzőművészeti programok, gasztronómiai rendezvények színes kavalkádja májustól egészen októberig várja az érdeklődőket.

A rendezvénysorozat koncepciója egyszerű, péntekenként élőzenei koncertekkel, szombaton DJ-kkel, vasárnap pedig családi programokkal töltjük meg a szigetet. A vendéglátóegységek délután 17 órától éjszakába húzódóan, pénteken és szombaton éjfélig, vasárnap 22 óráig tartanak nyitva.

Helyszín:

Radó-sziget