Bécsi kapu tér:
A téren állt egykor a város egyik kapuja, a Bécsi kapu.

Karmelita templom: Az 1725-re felépült karmelita templom és rendház érdekessége a kis fülkében álló barokk Hab Mária-szobor, valamint a templom gyönyörű barokk belső tere, ahol a Lorettói-ház mintájára épült fekete kápolnát is megcsodálhatjuk.

Kisfaludy szobra: Kisfaludy Károly neves író szobrához több helyi legenda is kötődik. Ha nem vigyázunk és tilosban parkolunk, könnyen felkerülhetünk a kezében tartott jegyzetekre, mint ahogy azon diákok is, akik elkésnek az iskolából.

Vár, ágyúk: A győri vár erődítménye jelen formájában a XVI–XVII. századból származik. Érdekessége a füles bástya, mely a törökök elleni várvédők hatásos eszköze volt.

Radó-sziget: A Rába két ága közötti sziget kedvelt pihenőhely, itt található hazánk legrégebbi csónakháza is.

Zsinagóga: Magyarország egyik legnagyobb neológ zsinagógája (1870) ma koncert- és rendezvényhelyszín, valamint Vasilescu János XX. századi magyar képzőművészetet bemutató magángyűjteményének ad otthont.

Király utcai kitérő: A Király u. 4. szám alatti épület egykori vendégéről, Napóleonról kapta a nevét. A császár az 1809-es csata után egy emléket is „hagyott” maga után, a szemfülesek egy általa kihajított ágyúgolyót találhatnak a szemközti oldalon.

3 Közelgő Esemény

Rendezés

Ismerje meg Győrt a nőalakokon keresztül! Belvárosi sétánkat úgy vezetjük a hangulatos barokk műemlékek között, hogy a Nő kerül a középpontba. Számos érdekes történetet mesélünk a különböző korokból. Mit szerepel a programban? kb. 90 perces séta idegenvezetőnkkel, történetek nőkről Győr belvárosának látnivalói között barangolva meglepetés kávé és sütemény részvétel a “Nők a nagyvilágban” című beszélgetésen a Hotel Konferencia Borsos Termében 17 órai kezdettel (érkezés 16.30 órától) A részvételhez bejelentkezés szükséges: idegenvezetes.gyor@gmail.com , telefonon: 30/294 9174.   Vegyen részt a programon GyőrCarddal kedvezményesen!

Ez a városnéző séta érdekes históriákat mesél el Győr történelmi korszakainak meghatározó eseményeiről. Egy város jelenének bemutatását múltjának megismerésén keresztül tehetjük teljessé. Belvárosi barangolásra invitáljuk az érdeklődőket. Újabb izgalmas történetek a Győri História témája, “új utak, új élmények” Győr Belvárosában, miközben bekukkantunk néhány érdekes helyre.A város közismert, vagy kevésbé ismert műemlékei között tett séta során megelevenedik a régi Győr: a római Arrabona, a fényes középkori püspöki székhely, hazánk legnagyobb végvára, a török hódoltság határán fekvő gazdag kereskedőváros, a folyókon zajló élénk kereskedelem, vagy a reformkor szellemi pezsgése. A város történetén keresztül az itt élt emberek életébe is bepillantást nyerhetünk. Győri püspökök, kereskedők, városi polgárok alakját idézzük fel, de szó lesz a Győrbe látogató uralkodókról. Bejelentkezés: idegenvezetes.gyor@gmail.com vagy telefonon: 30/2949174