Gönyű

www.gonyu.hu/latnivalok
www.facebook.com/Gonyuilatnivalokesprogramok

Ahogy a régmúlt korok utazói megpihentek itt, úgy a mai turisták is békét lelhetnek a szemet gyönyörködtető természeti szépségű, gönyűi Duna-parton. Elgurulhatnak hozzánk Győrből két keréken az EUROVELO 6-os kerékpárúton, jöhetnek négy keréken az 1-es főúton, de a víz irányából érkezőket is szívesen látjuk, őket sólya és egy új úszómű várja.

Népszerű célpont a turisták körében a Duna Panoráma Tanösvény. Madárdaltól hangos ösvény vezet le a Dunához, ami váratlan panorámával tárul elénk. A séta minden korosztály számára élményt nyújt. Valaki a panorámában gyönyörködik, mások szívesen elolvassák a helytörténeti érdekességeket, és biztosan akad olyan is, aki az okostelefonja segítségével filmet néz, vagy lejátssza a Gönyűről szóló mesét a család apróságainak. A tanösvény végén egy kilátópontot is találnak, ahol panorámatávcsövön keresztül figyelhetik meg a víz fölött szálló madarakat és a dunai hajókat.

A sétány végén található hajós játszótér kisebb és nagyobb gyerekkel is élményekkel teli kikapcsolódás, és egyben remek ráhangolódást is jelenthet a Hajóskiállításra, mely a helyi hajósok és halászok relikviáit mutatja be. A hajózási felszerelések, egyenruhák és makettek mellett egy interaktív hajóorr is megtalálható a kiállítótérben, amin megszólaltatható a harang és elkészülhetnek benne a vagány szelfik is.

A településen „legekből” sincs hiány. Ha szerencséjük van, akkor a tanösvényen sétálva megpillanthatják Magyarország legnagyobb és legerősebb jégtörő hajóját, a Széchenyit, és nálunk sétálhatnak Magyarország leghosszabb falubeli macskaköves útján, ami csaknem 3 kilométer hosszú.

Látogassanak el hozzánk, és döntsék el, vajon túlzás-e a szlogen: Gönyű, a nagy fogás!

További információért látogassanak el weboldalainkra és tekintsék meg YouTube-csatornánkat!

 

Fenntartó

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata
Adatkezelési nyilatkozat

Média támogató

Kapcsolat

9021 Győr, Baross Gábor út 21.
+36 96 311 771
gyor@tourinform.hu