14 Közelgő Esemény

Sort by

Szulyovszky Sarolta illusztrátor kiállításának megnyitója. A kiállítást megnyitja: Váray Ibolya Anna iparművész

A Petőfi Irodalmi múzeum és a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ vándorkiállítása Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából. A kiállítás megtekinthető hétfőtől péntekig 13.00-16.00 óráig a Kisfaludy Károly Könyvtár 2. emeleti rendezvénytermében. A fentitől eltérő időpontban előzetes bejelentkezés alapján látogatható.

Balatonfüred város kiállítása az Arany- évhez kapcsolódóan a Kisfaludy Károly Könyvtár 3. emeletén. A kiállítás megtekinthető 2018. február 9- ig a könyvtár nyitvatartási ideje alatt.  

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum szervezésében első alkalommal kerül bemutatásra a Kovács Margit Iparművészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola alkotó tanárainak kiállítása. A Győri Grafikai Műhelyhez kapcsolódó kiállítóhelyen megrendezésre kerülő időszaki tárlat rendhagyó válogatást ad a helyi iparművészeti szakgimnáziumban oktató pedagógusok művészeti munkásságából. Az iparművészeti, és népi iparművészeti művek mellett grafikai és festőművészeti alkotások is várják az érdeklődő közönséget. A tárlatot követően február hónapban az intézmény növendékeinek éves kiállítása folytatja a színvonalas bemutatkozást, amely az oktatók és a tanítványok csupán kivételes alkalmakkor látható kreatív oldalát is megmutatja. Kiállítók: Bognár Petra ötvösművész Dan Viktor faműves Gyarmathi Zsuzsa fazekas Gyuricskóné Nagy Tímea ötvös Farkas Vajk üvegművész Horváth Andrea bőrműves Horváth Péter bőrműves Izsay Alexandra grafikus Jakus Tamás grafikus formatervező, designer Katona Tibor faműves Németh Zsófia textiltervező iparművész Rózsa Béla ötvösművész Pusztai Csaba festőművész Sebestyén Ákos festőművész Szemők Krisztina bőrműves Tanai Guzorán Anna textiltervező grafikus T. Csapó Dorottya textiltervező

Tárlatvezetés a Borsos Miklós Állandó Kiállításban a Magyar Kultúra Hetének keretében

A GOTO parancs a korai BASIC programozási nyelvből származik. Jelentése: folytasd a program futtatását a GOTO parancs után írt számtól, avagy ugorj ehhez a sorhoz. Emellett van egy másik jelentése is: invitálás egy kis időutazásra, “”ugrás”” egy olyan korba amikor a számítógépeknek (és a rajtuk futott játékoknak) még lelkük volt. Amikor egy programozó egyben grafikus és zenész is volt és olyan játékokat készített, mint egy Super Mario, Turrican vagy a Commando. Ez az a kor ahol a barátokra még nem Facebookon vagy más közösségi felületen írtunk rá, ha velük akartunk lógni hanem elmentünk a házuk elé és kaputelefonon hívtuk, hogy felmehetünk-e Amigázni vagy inkább elmegyünk egy dohányfüstben álló játékterembe Street Fighterezni. Persze, ha mázlisták voltunk és a faterunk tudott hozni egy osztrák-magyar határon álló vámraktárból egy lefoglalt Atari 2600 klónt akkor már mi voltunk a legnagyobb királyok az osztályban… Sokunk gyermekkorát meghatározták ezek a gépek és történetek ezért úgy gondoltuk a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum támogatásával, hogy itt az ideje Győrben is szentelni egy napot ennek a korszaknak és megmutatni, milyen volt fiatalnak lenni a 80-as, 90-es években.

Tárlatvezetés a Cserépkályha-történeti Kiállításban a Magyar Kultúra Hetének keretében

Tárlatvezetés a Kovács Margit Állandó Kiállításban a Magyar Kultúra Hetének keretén belül

Műhelyfoglalkozás a Magyar Kultúra Hetének keretén belül