STEVE HACKETT & DJABE

Kezdés: 2022.08.21. 19:30
Befejezés: 2022.08.21. 21:30

STEVE HACKETT & DJABE – THE JOURNEY CONTINUES TOUR 2022

 

Steve Hackett gitáros, a rocktörténet egyik legjelentősebb zenekarának, a Genesisnek meghatározó tagjaként vált ismertté. A Phil Collinst és Peter Gabrielt is soraiban tudó ötösfogat több száz millió lemezt adott el az elmúlt évtizedekben, és minden idők egyik legmeghatározóbb rock zenekarává vált.

Steve Hackett 1978 óta rendkívül sikeres szólókarriert is magáénak tudhat. Az utóbbi években is aktívan turnézik az egész világon, évente kb, 120 – 130 fellépése van, többnyire teltházas előadásokkal.

Stevet két évtizedes munkakapcsolat köti össze a Djabe zenekarral. 2008-ban közös zenekart alapítottak Djabe & Steve Hackett néven.

Az elmúlt öt évben elkészült 6 közös kiadványuk minden eddiginél nagyobb nemzetközi sikert és elismerést hozott, e nem mindennapi formáció számára.

2016 nyarán Steve Hackett a Djabe zenészeivel elutazott Szardínia szigetére, ahol közös zenéléseik során a sziget szépségeiből és kultúrájából nyertek inspirációt. Az így született anyag, a Life Is A journey – The Sardinia Tapes újszerűségével elmossa a határokat a progresszív rock, a jazz és a világzene között – meghatározásként leginkább az instrumentális és progresszív jelzők illenek hozzá. A legutóbbi Djabe & Steve Hackett: The Jouney Continues koncertalbum anyagát a 2019-es azonos nevet viselő koncert turnéjukon rögzítették. A Djabe & Steve Hackett 2022-as turné alapvetően a szardíniai felvételekre épül, de szokás szerint Genesis, Steve Hackett és Djabe klasszikusok is helyet kapnak a műsorban. Ezen felül játszani fognak a Csodaszarvas albumról is. A zenekar előadásmódjában ötvözi a jazz, világzene és a progresszív rock műfajok erényeit, sajátos elegyet alkotva a műsorszámok összességét, de akár egyetlen kompozíciót tekintve is.

 

 

 

Jegyek:

7.900-8.900 HUF

 

Helyszín:

Fenntartó

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata
Adatkezelési nyilatkozat

Média támogató

Kapcsolat

9021 Győr, Baross Gábor út 21.
+36 96 311 771
gyor@tourinform.hu